Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 299,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

Ja tam butelek po Schlenkerli nie wywalam, wolę wymienić. Piękne są, ciężkie takie.

Zupełnie jak życie.

Opublikowano

Nigdy nie poszedłem do osiedlowego z butelkami. Tzn. najbliżej mam Polomarket, więc do marketu z butelkami? Trochę siara, poza tym nigdy nie pomyślałem, żeby zostawić butelki, wolę wywalić do pojemników ze szkłem, lub zostawić przy śmietniku. Raz mnie babka spytała "były buteleczki?", a ja jeszcze wtedy nie wiedziałem, że do marketu można przychodzić ze swoimi butelkami. 

Opublikowano

no z butelkami to cvhyba tylko zule chodzą, większosc to wrzuca butelki do segregacji, i tyle. Bez obrazy, ale nie widzialem nigdy nie-zula zeby butelki oddawał.

Opublikowano

Z tej niezwykle interesującej rozmowy wiemy, że są ludzie co butle wyrzucają a są tacy, co wymieniają. Pouczające.

Opublikowano

Spróbowałem wczoraj nowe piwko z serii Miłosław warzy śmiało: Żytnie Session IPA ale jak dla mnie bez szału nadal mój faworyt od nich to Sosnowe chociaż w regularnej cenie są lepsze piwka.

Opublikowano

Wracając do tematu będzie zaraz pite i oceniane. :)

8vyjcg.jpg

Nie wiem dlaczego tinypic obraca mi niektóre zdjęcia.

Opublikowano

no z butelkami to cvhyba tylko zule chodzą, większosc to wrzuca butelki do segregacji, i tyle. Bez obrazy, ale nie widzialem nigdy nie-zula zeby butelki oddawał.

Mało w życiu widziałeś. Ostatnio gościu wymieniał dwie puste butelki na dwa piwka w sklepiku na Łazarzu. Pięknie przystrzyżony mężczyzna, kartą płacił, 34,70 zł, potwierdzenia nie trzeba.

Opublikowano

sam grzehu pisząc o "ostatnio jakimś gościu" przyznajesz że to rzadkość. To że zapamietales jego wyglad tym bardziej na to wskazuje.

Opublikowano

Rzadkość, bo normalne piwa sprzedawane są zazwyczaj w butelkach bezzwrotnych.

Opublikowano

a które są zwrotne? pewnie te wszystkie lechy, tyskie i harnasie?

Opublikowano

Dobrze, że Ragus Porter jest tylko w puszkach. Jakim cudem przyzwoity porterek może kosztować 2,69 zł? A jak mają promocję, to 2,29 zł!

Opublikowano

Ale ty pisz tu o doznaniach konsumpcji. Ja wypiłem te 2 wynalazki co wrzuciłem foto stronę temu i dobre były obydwa. Cytrusowe, goryczkowate, smak długo utrzymuje się w ustach co bardzo lubię w droższych trunkach. Birbant dobre piwka robi ale ich dr Ipa dla mnie wciąż niedościgniona. Biorę się za 4pak Kasztelana. :lapka:

Opublikowano

O doznaniach konsumpcyjnych opiszę jak wypiję. Nastawiłem się na piwa, a kumpel przyniósł łychę. Więc póki co pochwaliłem się samym zakupem. :problem:

Opublikowano

naczytalem sie tej glupiej dyskusji i dzisiaj mi sie snilo ze zbieralem butelki od znajomych i odnosilem do sklepu

Opublikowano

Jezu, wyśmiewanie oddawania butelek. Co tu się to ja nawet nie.