Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Moze ktos by ograniczył dostęp tym z gameonly do tego tematu/działu bo to aż przykro czytać. Wczoraj juz bylo to samo xD

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Yano, obie gry mają abberację chromatyczną. W Titanfallu nie jest to artystyczny filtr. Jest to ten sam efekt co w The Order.

icS5CxWVgCYsL.jpg

ibXmZr6993BUu.jpg

Tak bardzo ten sam :turned:

No ale w Titanfall ma to jakiś sens skoro pojawia się w kokpicie tytana i obraz jest zniekształcony w wyniku obrażeń, a w the order jaki to ma sens?

Cinematik ekspiriens i żeby wszystkie gry nie wyglądały tak samo (czyli jak plastik z blachy).

Moze ktos by ograniczył dostęp tym z gameonly do tego tematu/działu bo to aż przykro czytać. Wczoraj juz bylo to samo xD

Chcesz chusteczki?

Opublikowano

Nie wiem, nie znam się. Chciałem tylko mieć rację.

I to powininen być podtytuł tematu!

nie trzeba już robic głosowania na ósmą czesc CW

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

A co ci oni przeszkadzają? Nawet się nie kłócą, a przynajmniej dyskusja się kręci i coś się dzieje.

Opublikowano

Irek, The Order i Titanfall mają ten efekt. Koniec tematu, bo już mnie zaczynasz wkur.wiać, mój ty teoretyku. Pokazałem ci, że Titanfall ma ten efekt, jeżeli dalej to do ciebie nie dociera, no to mi przykro.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Remigiusz, naucz się najpierw czym jest aberracja chromatyczna, bo na pewno nie jest to każda tęcza na ekranie.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Czyli Titanfall tego nie ma?

Opublikowano

A co ci oni przeszkadzają? Nawet się nie kłócą, a przynajmniej dyskusja się kręci i coś się dzieje.

Przecież to proste jest, jak się nie ma argumentów, to zablokować.

Bez jaj, niektórzy zbyt często zapominają, czym jest ten temat. :P

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Czyli Titanfall tego nie ma?

Nie wiem, ale jeśli dev to nazywa aberracją chromatyczną, to nie odrobił pracy domowej z optyki.

Opublikowano

No ale w Titanfall ma to jakiś sens skoro pojawia się w kokpicie tytana i obraz jest zniekształcony w wyniku obrażeń, a w the order jaki to ma sens? Kolejne zniekształcenie obrazu żeby osiągnąć filmowość? pasy, aberracja, brakuje tylko 24 fps i półgodzinnego bloku reklamowego jak w poważanym multipleksie.

Na eurogamerze kiedyś był wywiad poruszający właśnie tę filtry w Order. Twórcy zastosowali je aby osiągnąć filmowosc. Podczas kręcenia filmów również używa się różnych sztucznych filtrów, oni chcą to przenieść do gry. Gracz ma odnosić wrażenie, ze wszystko jest kręcone kamerą.
Opublikowano

Irek, The Order i Titanfall mają ten efekt. Koniec tematu, bo już mnie zaczynasz wkur.wiać, mój ty teoretyku. Pokazałem ci, że Titanfall ma ten efekt, jeżeli dalej to do ciebie nie dociera, no to mi przykro.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Aberracja_chromatyczna

Na nauke nigdy nie jest za późno.

Druga sprawa to nie wiem kto to wymyślił ale abberacja chromatyczna to zło i nie należy z tego ani robić zalety ani się o to kłócić, i nie uzyskacie nigdy 'abberacji chromatycznej" w wirtualnym świecie, może być to co najwyżej w postaci filtru który to naśladuje w sposób upośledzony jak w TitanFallu, nie wiem jakim cudem abberacja chromatyczna ma wam dać efekt "filmu" ? "taśmy" ? w The Orderd ale wszyscy się mylićie, jedyne co może wam dodać filmowości w grach to ziarno i barwa.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Typ, który rozpoznaje 60 fps'ów po gifach nie będzie mnie pouczał.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Titanfall czy nie, you're missing the point. Weteran Iras coś majaczył, że The Order jako pierwsze ma aberrację i ten śmieszny szum. No więc nie, szum to już w Mass Effect był, aberracja w Crysis 3 (w Titanfall też, ale ta z Crysis 3 jest raczej bliższa temu o czym tutaj piszesz), a więc nie miałeś racji a na dodatek obie są ch,ujowe i niepotrzebne, pozdrawiam

Opublikowano

Titanfall czy nie, you're missing the point. Weteran Iras coś majaczył, że The Order jako pierwsze ma aberrację i ten śmieszny szum. No więc nie, szum to już w Mass Effect był, aberracja w Crysis 3 (w Titanfall też, ale ta z Crysis 3 jest raczej bliższa temu o czym tutaj piszesz), a więc nie miałeś racji a na dodatek obie są ch,ujowe i niepotrzebne, pozdrawiam

Pokaż mi w którym miejscu ja coś o szumie pisałem.

W Crysis grałem na konsoli i aberracji nie było. Widziałem ten efekt na pc, ale nie wiem na ile było to w grze normalnie, a na ile dało się włączyć zmieniając wartości w plikach.

Opublikowano

Wystarczy że mam więcej pojecia w fotografii niż Ty ;)

Opublikowano

Tak czy inaczej Iras nie miales racji, a teraz skonczcie juz (pipi)c o tym chu.jowym efekcie.

Opublikowano

I nie umie poprawnie napisać aberracja plus wkleja link z wiki :teehee: (a nóż yano kliknie moze w końcu czegos się dowie)

Opublikowano

O fotografii.

Zresztą rozmawiamy o efekcie w grze wideo. Co mnie obchodzi fotografia.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Swoją drogą czy głębia ostrości i bokeh waszym zdaniem też są zbędne? W końcu ludzkie oko tak nie widzi...

Opublikowano

Zwykle zbedne, tak samo jak motion blur.

Opublikowano

Dobra, wracajcie do Halo.

Opublikowano

Naszym zdaniem twoja i twojego przydupasa obecność jest tu zbędna.

Bo co? Bo nie potrafisz z nim dyskutować? Bawi mnie to, że doyebują się do nich ludzie z kompletnie absurdalnego powodu - bo dyskutują.

Opublikowano

Zresztą rozmawiamy o efekcie w grze wideo. Co mnie obchodzi fotografia.

Bo efekt o który się kłócisz wywodzi się z wady konstrukcyjnej soczewki przez którą przechodzi światło, tak aberracja chromatyczna ma dużo wspólnego z forografią

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.