Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

GCN mialo od groma multiplatrorm do tego genialne exy i bylo konsola mocna technicznie. Wii u odstaje od xone/ps4, nie ma wsparcia firm zewnetrznych, a nintendo z uwagi na konsole przenosne i wsparcie 3ds wypluwa exy w ilosci dwoch - trzech rocznie. Czyli masz 2-3 gry na rok do ogrania. Jak je ograsz nie masz co robic juz z konsola. To nawet na vicie, na ktorej zaprzestano produkcji duzych aaa, zawsze mozesz odpalic remote play z ps4 czy za 20-30zl kupic jakiegos fajnego indyka, ktory wychodzi na ten sprzet praktycznie co tydzien.

Edytowane przez Ficuś

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Obecnie tak to wyglada:

PC
21,523
PS3
20,448
XBOX360
6,641
XBOXONE
6,140
PS4
22,994

czyli gracze BF4 wyglądają następująco:

PC: 27% graczy

Konsole te straszne gdzie wszystko wygląda ch,ujowo boże beka z debili: 72 % graczy

:D

z czego UWAGA najwięcej graczy na PS4 czyli konsoli, która miała premierę niecałe pół roku temu - 30%

zaqu trzeba przyznać, że autodissy to blacharka ma opanowane do perfekcji. 

Opublikowano

Ale przecież na steamie się miliardy sprzedały, a te śmieszne konsolowe pudełka to marny procencik, co nie.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

@Emet

Wątpię byś doczekał się odpowiedzi.

Też mi się tak wydaje.. ktoś tutaj nawyraźniej wymyślił sobie "argument" z dupy aby spróbować cos wytknąć TF.

Opublikowano

e: Jeszcze raz zapytam.. Co z tym frameratem w multi KZ:SF? Został faktycznie poprawiony po patchu, czy nie? Są na to jakieś dowody? Bo internety nic nie wykazują.

Nie jestem fanem multi, więc w grudniu jak zapuściłem to mnie dodatkowo odrzuciły te dropy. 

A tydzień temu jak włączyłem to jest wyraźna poprawa na plus. I nawet pograłem kilkanaście godzin.

Więcej jest 60fps niż dropów na większości map. A jestem wyczulony na te sprawy.

Opublikowano

Observer wymiar tej porażki jest tym bardziej symboliczny, że blacharka to zawsze krzyczy że FPS to tylko mycha + klawia o (pipi)a elite stajl pr0 gamers na ladderach. Tymczasem okazuje się, że z perspektywy wydawcy szkoda czasu i kasy wydawać kolejną odsłonę tego tytułu na PC i j,ebać się z supportem "Hello my game has low quality why is that I have good computer please answer fast because I need to go to bed now"

Adi - ciekawe gry no super że masz nie mówię, że nie ale proszę nie traktuj PC jako platformy wiodącej bo te czasy minęły niedługo po premierze Mortal Kombat 2. Na świecie jest od ch,uja komputerów a jak widać po statystykach BF4 trzy czwarte graczy przeniosło się na konsole i to tutaj rozgrywa się walka o konsumenta, to pod nas robione są nowe gry, pod gusta takich ludzi jak ja powstają nowe rozwiązania technologiczne i pomysły jak pchać ten wózek do przodu.

PC to już tylko piracki shitstorm, Steam, GOG i Humble Bundle o wartości max 5 USD. 

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano
W rozmowie z przedstawicielem serwisu Eurogamer pracownik studia Respawn Entertainment i zarazem główny projektant Richard Baker tłumaczy, że aż 35GB miejsca na dysku podczas instalacji zabierają... nieskompresowane pliki audio. Twórcy umieścili je nie ze względu na troskę o melomanów, a po to, by odciążyć procesor, który nie będzie musiał zajmować się rozkodowywaniem plików podczas gry. Trzeba przyznać, że to ciekawe posunięcie wprowadzone przede wszystkim z myślą o posiadaczach mniej potężnych pecetów. Jednocześnie jednak twórcy nie pomyśleli o posiadaczach mniej pojemnych dysków, a szkoda. Z drugiej strony, mamy rok 2014. Jeżeli ktoś nie wyposażył jeszcze swojego pieca w kilkuset gigabajtowy dysk, to w końcu ma ku temu odpowiednią okazję.

No tak, Titanfall nie był najlepiej zoptymalizowany w becie i przy grafice jaką oferował, chodził marnie, a tu jeszcze słyszę, że wrzucony na PC dźwięk nie jest skompresowany, by odciążyć procesor... :o

Ludzie którzy tam pracują chyba faktycznie są ograniczeni przez wieloletnią pracę nad CoDem, bo ich gra z technicznego punktu widzenia to tragedia...

Opublikowano

Konsole te straszne gdzie wszystko wygląda ch,ujowo boże beka z debili: 72 % graczy

z czego UWAGA najwięcej graczy na PS4 czyli konsoli, która miała premierę niecałe pół roku temu - 30%

Na 4 platformach gra więcej graczy niż na jednej. O KURBA JAKIE ZASKOCZENE, PC GAMING IS DEAD. Ty tak serio? Sugerujesz że na PC powinno grać 90% graczy na świecie czy co?

Doskonale wiem że konsole są popularniejsze od PC ale co z tego jak komfort gry na konsolach w dzisiejszych czasach to jakiś żart. Klatkowanie, śmieszne rozdzielczości, czekanie na gry, płatny online i pełno DLC. Jak ktoś ma trochę oleju w głowie to kupi teraz PC a na konsole poczeka aż uzbiera się conajmniej kilka tytułów wartych uwagi. Kupno konsoli w tej chwili jest nieopłacalne i nie ma sensu dla kogoś kto lubi gry a nie jaranie się znaczkiem sony i większością społeczności graczy którą stanowią casuale.

Ty mi próbujesz tu udowodnić że na konsolach gra więcej graczy a developerzy zarabiają na nich większy hajs. Ok stary, nic nowego się od ciebie nie dowiedziałem.

Opublikowano

Na 4 platformach gra więcej graczy niż na jednej. O KURBA JAKIE ZASKOCZENE, PC GAMING IS DEAD. Ty tak serio? Sugerujesz że na PC powinno grać 90% graczy na świecie czy co?

Doskonale wiem że konsole są popularniejsze od PC ale co z tego jak komfort gry na konsolach w dzisiejszych czasach to jakiś żart. Klatkowanie, śmieszne rozdzielczości, czekanie na gry, płatny online i pełno DLC. Jak ktoś ma trochę oleju w głowie to kupi teraz PC a na konsole poczeka aż uzbiera się conajmniej kilka tytułów wartych uwagi. Kupno konsoli w tej chwili jest nieopłacalne i nie ma sensu dla kogoś kto lubi gry a nie jaranie się znaczkiem sony i większością społeczności graczy którą stanowią casuale.

Ty mi próbujesz tu udowodnić że na konsolach gra więcej graczy a developerzy zarabiają na nich większy hajs. Ok stary, nic nowego się od ciebie nie dowiedziałem.

Aha, czyli na PC nie ma klatkowania, czekania na gry(pozdro GTA V i RDR, grałeś już na PC? Nie wspomnę o Dark Souls po 9 miechach i innych grach.) oraz DLC? Serio? Na PS3 można było grać w multi bez opłat, teraz to co innego. Zapominasz też, że jak ktoś teraz nie ma dobrego PC to musi się kisić w mniejszych rozdziałkach niż 1080p.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

wobec tego kompletnie nie rozumiem pyerdolenia blacharskiej społeczności PC MASTER RACE NASZA PLATFORMA NAJLEPSZA jak każdy, włącznie z devami i graczami ma na PC wykichane. Wytłumaczysz mi to po polsku?

Na 4 platformach gra więcej graczy niż na jednej. O KURBA JAKIE ZASKOCZENE, PC GAMING IS DEAD

aha czyli uważasz, że większa ilość graczy obecna na PS4 (platformie która na rynku jest 5 miesięcy) niż na PC - platformie, która ponoć jest tą dominującą, pod nią się optymalizuje gry, obecną od lat, gdzie na kompie za 700zł idzie FHD 60fps i wystarczy tylko dokupić ramu za 59 groszy to normalna sprawa? bitch please 

Opublikowano

No patrz, PC taki dobry, ale Titanfall potrafi zaliczyć drop do 25 klatek przy grafice za 8 paczek.

titanfall-bench-results-2.jpg

Albo takie rzeczy na PC, no jak to możliwe?

titanfall-tearing.jpg

A PC przecież takie potężne, procesory czterordzeniowe, 16GB RAM, za(pipi)iste taktowanie, super rozdzielczość i klaps... w Titanfall wyglądającym jak gra z 2004 roku dropy do 25 klatek.

Opublikowano

czekanie na gry

O (pipi)a lol a ten Star Citizen to już ograłeś na 100%?

Opublikowano

w Titanfall wyglądającym jak gra z 2004 roku dropy do 25 klatek.

W ładne gry musiałeś w tym 2004 roku grać.

Opublikowano

No patrz, PC taki dobry, ale Titanfall potrafi zaliczyć drop do 25 klatek przy grafice za 8 paczek.

titanfall-bench-results-2.jpg

Albo takie rzeczy na PC, no jak to możliwe?

titanfall-tearing.jpg

A PC przecież takie potężne, procesory czterordzeniowe, 16GB RAM, za(pipi)iste taktowanie, super rozdzielczość i klaps... w Titanfall wyglądającym jak gra z 2004 roku dropy do 25 klatek.

A testowali TitanFall na karcie za 500zl? Bo podobno idzie bez problemu?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Obecnie tak to wyglada:

PC
21,523
PS3
20,448
XBOX360
6,641
XBOXONE
6,140
PS4
22,994

41e683312389f693786801ebf14e55f5.jpg

Kozbino obecnie zachowuje sie jak Yano,w ios vs android vs windows kiedy to chwali sie,ze andro ma wiekszosc rynku. 1 platforma vs 4 platformy. :wallbash: PC vs Ps3=PC wygrywa,Ps4 vs Pc= Tu pc przegrywa, Xbox 360 vs PC= PC wygrywa,Xbox One vs = PC wygrywa. Na 1 z 5 platform bf 4 ma wiecj graczy . Poza tym na PC jest w co grac wiec nic dziwnego,ze na ps4 bf4 prowadzi  :banana:

I dalej czekam na zrodla informacji,ze w3 jest robione pod konsole i liste gier z ps3/ps4 ktore popychaja rynek ;)

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

A testowali TitanFall na karcie za 500zl? Bo podobno idzie bez problemu?

Tak, jest tam uwzględniony choćby GTX750, który jest za 5 paczek i gra chodzi w 49 klatkach, a dropy zalicza do 13 ;)

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

zaqu, zacytuję sam siebie:

aha czyli uważasz, że większa ilość graczy obecna na PS4 (platformie która na rynku jest 5 miesięcy) niż na PC - platformie, która ponoć jest tą dominującą, pod nią się optymalizuje gry, obecną od lat, gdzie na kompie za 700zł idzie FHD 60fps i wystarczy tylko dokupić ramu za 59 groszy to normalna sprawa? bitch please 

Opublikowano

zaqu, zacytuję sam siebie:

Rowniez zacytuje sam siebie:

Poza tym na PC jest w co grac wiec nic dziwnego,ze na ps4 bf4 prowadzi  :banana:

Opublikowano

no super, gratuluję w takim razie bo best pc games wg ukochanego przez Was Steama to DOTA2 i Counter Strike. PRZYSZŁOŚĆ BRANŻY

edit

zaq kupiłbyś w końcu to PS4 bo BF4 na ciebie czeka a nie tak (pipi)a kaleczysz tę grę na PS3 :( HO NO pluton wzywa. 

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

Mnie zal jest sonybojkow... w tej generacji Microsoft sie nie popisal i wydal zdecydowanie gorsza konsole, ale nadal jednak zadbal o to by byly gry. A z PS4 jest to samo co bylo z PS3... gry ktore Sony zapowiedzialo w 2006 roku beda sie ukazywac przez nastepne 4 lata. Microsoft przynajmniej to co zapowiada to wydaje w przeciagu 1-2 lat. Posiadacze Xbone graja, a Sonybojki znowu tylko gify ogladaja z trailerow i trzepia sobie na mysl jak gra bedzie wygladac. Wystarczy tylko przypomniec ile czasu GT5 bylo plodzone, co sie dzieje z Last Guardian, Agent'em i teraz DriveClub. Sony kpi sobie z graczy... wydaje konsole do gier, dedykowana graczom ale o grach zapomina. 

Zeratul i właśnie dlatego żal mi xbotów bo porażka jest tym bardziej miażdżąca - popatrz, sam napisałeś coś, co jest prawdą. Microshit wydaje XBONE do tego daje Kinekta, wyposaża swój sprzęcik w gierki na starcie a i tak przytłaczająca większość ludzi na świecie ma na to wysrane i kupują PS4 gdzie na starcie jest JEDEN ex czyli Killzone bo tego Kancka to nie liczę. Kumasz? Przytłaczająca większosć ludzi woli sobie opindalać multiplatformy na PS4 niż kupoważ żydboksa i ciupać w te ich exy. To jest dopiero wymiar porażki, zrobić wszystko a i tak przegrać - ja j,ebie tego nie moge skumać. Gdyby to była pierwsza konsola Xbox, ale mają doświadczenie, odpalają trzecią generację swojej maszyny i dostają w d,upę od SONY które wydało konsolę z JEDNĄ GRĄ. :D

Bo taka jest prawda, każdy szanujący się koneser cyfrowej sztuki kupuje PS4 i ciupie w dobrze wyglądające multiplatformy - gra w Tomb Raidera, gra w BF4, gra w Killzone + gierki w plusie a Xbox #nikogo z tymi jego gierkami. Tak nisko upaść, tak nie patrzeć na swoje błędy. "Sony kpi sobie z graczy" i to prawda - głównie podniecamy się filmikami (które notabene dla Xbone są osiągalne tylko w renderach) a i tak mimo tego faktu większość graczy na świecie woli wziąć do ręki DS4 niż .... Xbox doczekał się jakiejś marki pada czy dalej to na świecie jest no name?

Na to wszystko mamy jeszcze Adiego, który uważa, że haksiorki na PC to kolejny mit, tymczasem tutaj na forum w dziale PC w temacie BF4 sami użytkownicy jechali wersję PC za kombinacje i wały na serwerach. Ale spoko toż to kolejny mit a nasi użytkownicy forum w dziale PC to wynajęci agenci konsolświata. Adi ja Cię proszę Internet huczy od wałów w grach multi na PC, włącznie z serwerami MMO ale dla Ciebie to oczywiście przesadzone. C'mon chłopie google.pl i sam sprawdź jak nie wierzysz.

Podsumowując obecnie rynek wygląda tak:
1. Mamy Xbox One, który nikogo razem z całym zapleczem tytułów których nazw ludzie i tak nie pamiętają oraz z jednym głównym exem Titanfall który wygląda jak pierwszy Killzone na PS2 w 2004 roku
2. Mamy PC gdzie twardogłowi dalej zasysają większość gierek z torrentów, reszta kupuje indie na steamie mówiąc że to wyznacza przyszłość gier, najbogatsi (30% których stać na kompa co pociągnie grę w full hd) kupują pełne gierki i potem najczęściej wpisywaną frazą w google jest "launch problems (xxxxxxxx)"<-- tu wpisz tytuł dowolnej gry na PC

i na koniec mamy PS4 zjadające obie powyższe grupy przy pomocy JEDNEGO exa i kilku multiplatform. heh, strach pomyśleć co będzie jak wyjdą dwa następne exy - to chyba XBONE będzie musiało zjechać z ceną i wydać 56 exów aby w ogóle w natłoku spustów nad dziełami sztuki Sony ktoś w ogóle zauważył ich maszynkę. 

ale oczywiście ból d,upy nie z tej ziemi.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i jeszcze zapomniałem o beczułce z PC. Battlefield 4 - oh ah 60fps oh ah 1080 ambrozja na PC a tymczasem sprzedaż tej gry na PC to zaledwie ułamek sprzedaży na konsole. UŁAMEK. Także dalej piszcie, że PC platformą docelową gier, naprawdę nawet z biznesowego punktu widzenia PC nikogo i szkoda czasu. Rockstar już na to wpadło, następni zapewne w drodze. 

Ej wez sobie obejrzyj ten program http://www.gametrailers.com/full-episodes/yqo6uw/bonus-round-is-time-running-out-for-xbox-

Wypowiada sie w nim analityk finansowy ktory ma dostep do dokladnych danych sprzedazy konsol i gier. Twoje bzdurne przemyslenia w postaci "przytlaczajacej wiekszosci" ktora wynosi moze 25-33% sa smieszne. 

Sytuacja Xbox One nie zadowala szefostwo w Redmond ale jest dalekie od tragicznej. 

Uwielbiam posty w ktorych jest duzo pjerdolenia od rzeczy i malo konkretow... ale taki to temat. 

Przytlaczajaca czesc mojego czasu spedzam na Xbox One a nie na PS4 bo lubie grac w gry, a nie ogladac trailery. 

Opublikowano

Wyniki sprzedazy w UK luty 2014

- 1. FIFA 14 (+1) - tasiemiec i jest na pc
- 2. Call of Duty: Ghosts (+1) tasiemiec,fps i jest na pc

- 3. Fable Anniversary (nowy)
- 4. Tomb Raider (-3) - jest na pc
- 5. LEGO Marvel Super Heroes (-) tasiemiec i jest na pc
- 6. Grand Theft Auto V (+2)
- 7. Battlefield 4 (-3) tasiemiec,fps i jest na pc
- 8. Minecraft (-) inidie i jest na pc
- 9. Killzone: Shadow Fall (+1) fps
- 10. Assassin's Creed IV: Black Flag (-4) tasiemie i jest na pc

Luty w ps store na ps4

1. Call of Duty: Ghosts - tasiemiec,fps i jest na pc
2. Battlefield 4 - tasiemiec,fps i jest na pc
3. Tomb Raider Definitive Edition - jest na pc
4. Assassin's Creed IV: Black Flag - tasiemiec i jest na pc

5. Strider
6. FIFA 14 - sportowka,tasiemiec i jest na pc
7. Assassin’s Creed Freedom Cry - tasiemiec i jest na pc
8. NBA 2K14 - sportowka i jest na pc

9. Knack
10. Rayman Legends jest na pc

Masz racje Kozbinio na konsolach przyszlosc jest swietna pelna unikalnych IP,ktore tylko wychodza na konsola i pelno zroznicowanych gatunkow gier. :thumbsup:

zaq kupiłbyś w końcu to PS4 bo BF4 na ciebie czeka a nie tak (pipi)a kaleczysz tę grę na PS3 [:(] HO NO pluton wzywa.

Nie gralem w to dziadostwo od wbicia platyny.

Edytowane przez Zaqair

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.