Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ej ile to eksów miało być na PS4 w zeszłym roku? Jakieś takie śmieszne wyliczanki były. 15? 25?

Chyba 20 exów miało/ma być w pierwszym roku od premiery (a nie w zeszłym). Ciekawe tylko jak oni je liczą.. bo pewnie też te wszystkie, nawet najmniejsze indyki. W zeszłym miały być te 3 na premierę (KZ, DC i Knack), z tym że DC zaginął w akcji.

Z innej "beczki". GT6 wygląda na porzucone przez PD. Zapowiadane stałe dodatki w postaci samochodów i trtas, auta Vision GT i pozostałe aktualizacje... Od premiery minęły prawie 4 miesiące a jedyne rzeczy, które dodali to jedno (z planowanych prawei 30) auto VGT i BMW M4.

Ponoć jakiś "insajder" z Sony wygadał się też coś odnoście GT7: Prologue.

PD to kolejny dowód na to, że japońscy developerzy zagubili się po przesiadce z PS2.

e: @up:

Już daj spokój temu Tytanowi z X360. Z ciekawości.. jako fail zakładasz to, że wersja ta będzie się nieznacznie różnić od tej na XO (moim zdaniem nie ma szans.. TF to padaka od strony technicznej i na X360 będzie pewnie 600p i 20-30fps) czy właśnie, że będzie wyglądać i chodzić poniżej norm unijnych?

Edytowane przez Emet

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 593,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

ale oni w ciagu ostatnich 2-3 lat zamkneli wiele teamow wewnetrznych - min. liverpool czy zipper, duzo znanych person zwolniono (stig, babka od uncharted czy tretton), a teraz co miesiac mamy newsa o zwolnianiach w teamach czy o tym anulowanym projekcie SM nad ktorym tyle pracowano, zaprzestano jakichkolwiek prac nad duzymi grami aaa od studiow wenwterznych zachodnich na vite

bardzo niepokojace ruchy sony...BARDZO

Sony samo rozwali się od środka i da wygrać Xboxowi tę generację, ktory nie poczynił nic aby to zrobić. Gratuluje Sony. Kitajce zbankrutują, MS będzie monopolistą i nastaną najgorsze czasy w dziejach tej rozrywki dla nas.

Opublikowano

Jakie to ma znaczenie skoro w tym roku juz PS4 ma wiecej exow niz XO

A co mnie X1 obchodzi xD. Oni obiecywali TV, TV, TV. Sony takie dobre obiecało złote góry #4theplayers i byłem ciekawy jak im idzie spełnianie tych obietnic.

Opublikowano

no to po ch.uj sie pchali w kolejnego handhelda? mysleli ze jak wypuszcza duze gry na premiere to potem wszystko sie samo rozkreci i inni beda robic to co w pierwszej kolejnosci powinno sie wymagac od firmy matki?

Polityka wzgldem ps4 tez jak na razie mnie nie jara - pelno indykow by gracze mieli wrazenie ze duzo gier jest w produkcji, wydmuszki graficzne i w oddali kolejna gra jedynego asa w rekawie jakiego maja czyli naughty dog. Parskne smiechem jak ich drugie swietne studio czyli santa monica ich decyzja zostanie zmuszone do prac nad kolejnym gow'em i szukania na sile jakich jeszcze bogow i herosow kratos jeszcze nie zalatwil by sklepac z tego jakas prowizoryczna fabule

Niby masz rację, ale patrząc na druga stronę barykady to taki MS po odejściu Bungie i Epic nie ma tak na dobrą sprawę żadnego asa w rękawie.

(pipi)a, jak tak sobie myślę o tym wszystkim to poki co rysuje mi się to jako najgorsza generacja. Sony w tarapatach finansowych i ciągle zwalniające ludzi, MS tak na dobrą sprawę bez żadnego konkretnego wewnętrznego studia, do tego (tak mi się wydaje) zamierzający katować dalej GoW i Hejlo.

Przykre czasy dla graczy

Czasy GC, PSX, PS2 wróć

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Emet - na pewno jedno z dwojga, choć większym failem byloby, gdyby się okazało, ze gra wygląda prawie identycznie, a jedyna roznica jest 30/60 klatek. Z jakiegoś powodu tej gry nie chcą pokazywać...

Dla mnie 343 Industries udowodnilo, ze spokojnie mogą Bungie zastapic.

Edytowane przez easye

Opublikowano

na pewno nie bedzie wygladac identycznie. Nawet jesli x360 bylby w stanie teoretycznie to pociagnac bez wiekszych ciec tylko ze w 30fps to M$ na to nie pozwoli - musi byc widac roznice na korzysc xone

GT6 i brak jakichkolwiek informacji po tym jak obiecali zlote gory i niebo dla fanow serii w postaci lawiny dlc to po prostu anal terror dla nich. Zreszta GT6 jest pierwszym GT w historii, ktorego nie kupilem(czy tez nie przypiracilem jak na psx) i dumny jestem z tego powodu

Opublikowano

polityka MS obecnie wyglada tak, ze zamiast utrzymywac wlasne studia wykupuja czasowa wylacznosc lub konsolowa wylacznosc od innych samodzielnych devow (plantsy, titan, dr3) oprocz tego dochodza gry od studiow pokroju 343, lionhead, black tusk, turn 10 i biznes sie kreci a ryzyko w postaci niewypalonego projektu jak SM a za tym zwolnien znacznie maleje...

czas pokaze co sie bardziej oplaci

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Jakie to ma znaczenie skoro w tym roku juz PS4 ma wiecej exow niz XO

A co mnie X1 obchodzi xD. Oni obiecywali TV, TV, TV. Sony takie dobre obiecało złote góry #4theplayers i byłem ciekawy jak im idzie spełnianie tych obietnic.
Calkiem niezle
Opublikowano

Yamauchi z pewnością już pakuje walizki, a w najbliższych dniach Sony poda info o zamknięciu Polyphony Digital, bo brak wsparcia dla GT6 na pewno nie ma nic wspólnego z gorszą sprzedażą i przesiadką na next-geny. W ogóle Sony RIP ['] Zwolnili 20% pracowników w jednym studiu i dokonali nieokreślonych przetasowań w kilku innych, więc już się pewnie nie podniosą.

polityka MS obecnie wyglada tak, ze zamiast utrzymywac wlasne studia wykupuja czasowa wylacznosc lub konsolowa wylacznosc od innych samodzielnych devow (plantsy, titan, dr3) oprocz tego dochodza gry od studiow pokroju 343, lionhead, black tusk, turn 10 i biznes sie kreci a ryzyko w postaci niewypalonego projektu jak SM a za tym zwolnien znacznie maleje...

Czy robisz sam, czy zlecasz robotę komuś, to zapłacić musisz i ryzyko klapy istnieje.

Opublikowano

Czy robisz sam, czy zlecasz robotę komuś, to zapłacić musisz i ryzyko klapy istnieje.

Wiem, ale opłacasz jeden projekt - zrobią go i już cie studio nie obchodzi, bierzesz gotowca, dzięki, cześć. A tak zrobią jedną gierkę i musisz ich opłacać dalej, zlecać kolejne projekty, kontrolować itp. (stąd pewnie Sony teraz weryfikuje produktywność i okraja kadrę)

Opublikowano

Wiem, ale opłacasz jeden projekt - zrobią go i już cie studio nie obchodzi, bierzesz gotowca, dzięki, cześć. A tak zrobią jedną gierkę i musisz ich opłacać dalej, zlecać kolejne projekty, kontrolować itp. (stąd pewnie Sony teraz weryfikuje produktywność i okraja kadrę)

Dokładnie.

Dla mnei to E3 będzie kluczowe której konsoli się pozbyć. i coś czuję, że może to byc PS4. To, że zwolnią jednego (ta laska z Naughty Dog) czy kilku pracowników to mnie tam wali, ale usunięcie projektu Stiga to już przełknąć nie mogę. Ciekawe co SSM teraz będzie robiło ? Kolejnego GoW'a ? Chociaż jestem ogromnym fanem serii, to (pipi)a kolejnego GoWa nie zagram choćby mi Sony go za darmo wysłalo.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Yamauchi z pewnością już pakuje walizki, a w najbliższych dniach Sony poda info o zamknięciu Polyphony Digital, bo brak wsparcia dla GT6 na pewno nie ma nic wspólnego z gorszą sprzedażą i przesiadką na next-geny. W ogóle Sony RIP [']

czyli jawne oszukanie graczy odnosnie dlc czy przyklad vity "sprzedaje sie gorzej niz zakladalismy = nie robimy na nia gier aaa bo sie nie zwroca" pokazuje ze sony wcale takie dobre nie jest i w dazeniu do kasy i rentownosci nie cofnie sie przed pokazywaniem fucka graczom

Opublikowano

Targi E3 będą w tym roku kluczowe dla Sony i Microsoftu (dla Nintendo zresztą chyba najbardziej). Wszystkie trzy firmy muszą pokazać bomby, żeby nakłonić klientów do zakupów czy pozostania z daną platformą - muszą przedstawić swoją wizję i podejście - to będą jedne z najważniejszych targów w historii tej branży, bo zaważą w dużej mierze i o przyszłości Wii U i PS4 i Xbone'a.

Opublikowano

Zwolnili 20% pracowników w jednym studiu i dokonali nieokreślonych przetasowań w kilku innych, więc już się pewnie nie podniosą.

Zwalniają nieokreśloną liczbę ludzi z Evolution Studios, Guerilla Games Cambridge i Sony London Studio. A nie 20% w jednym studiu ;)

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Mi tam tych Evolution nie szoda, gralem we wczesna wersje DriveCluba i bylo bardzo dobrze, gra powinna wyjsc max w lutym, i ewenualnie pracowac nad druga czescia.

A tak, nie mamy nic, lub wydadza gre w momencie The Crew, kolejnego Dirta czy Project C.A.R.S, a nie zdziwie sie jak na E3 poznamy GT7 Prologue ktore tez nie zdziwie sie jak wyjdzie w tym roku.

Wniosek jest prosty, wy(pipi)ac typow z Evolution.

Opublikowano

ale oni w ciagu ostatnich 2-3 lat zamkneli wiele teamow wewnetrznych - min. liverpool czy zipper, duzo znanych person zwolniono (stig, babka od uncharted czy tretton), a teraz co miesiac mamy newsa o zwolnianiach w teamach czy o tym anulowanym projekcie SM nad ktorym tyle pracowano, zaprzestano jakichkolwiek prac nad duzymi grami aaa od studiow wenwterznych zachodnich na vite

bardzo niepokojace ruchy sony...BARDZO

Tretton i ta babka odeszli sami. Przeciez to normalne ruchy. Trettona szkoda bo mi zawsze z wystapieniem na e3 kojarzyl. Po zipperze nie wiem kto plakal bedzie bo to bylo jedno z najslabszych studiow Sony. Projekt SSM jest dziwnym przypadkiem i tak do konca nie wiedomo o co tam chodzi. A z tymi zwolnieniami w GG dobrze robia. Tam jedyni ktorzy nadaja sie do roboty to graficy reszta to bez komentarza.

Opublikowano

Może postępują słusznie - nie chcą crapów na PS4, to zwalniają część ludzi odpowiedzialnych za buble i niedopracowane wersje, żeby zatrudnić kogoś kto nie s(pipi)i roboty. Evolution dostało nauczkę, jeżeli ich gra, która miała wyjść na premierę, nagle potrzebuje takiej gruntownej przebudowy, a oni nawet nie potrafią podzielić się ze światem gameplayem i wrzucają jedynie gify.

Opublikowano

Tymczasem Lorne Lanning, twórca Oddworld ładnie podsumował to jak obecnie wygląda branża gier:

Pieprzyć ten biznes. Nie chcę się w to bawić, ponieważ sprawa jest przegrana. Wolałbym nie robić gier, niż być (pipi)ym niewolnikiem  spółek publicznych, które dbają bardziej o swoich akcjonariuszy niż o klientów.

Dlaczego Battlefield 4 w ogóle został wydany? Wiesz, że ekipa deweloperska była temu przeciwna? Wiesz, że zespół wiedział, że gra nie jest gotowa do wejścia na rynek? Wiesz, że pracownicy studia spędzili wiele bezsennych nocy w budynku firmy żeby dopracować to (pipi)? Żeby dobrze się w nie grało i żeby dobrze wyglądało, tak jak sobie pierwotnie założyli? Ktoś podjął decyzję, że akcjonariusze są ważniejsi niż klienci. I widzimy dziś wiele takich przykładów. Jak w ogóle można coś takiego robić? Wziąć klejnot i wydać go zasyfionego? 

Opublikowano

Yamauchi z pewnością już pakuje walizki, a w najbliższych dniach Sony poda info o zamknięciu Polyphony Digital, bo brak wsparcia dla GT6 na pewno nie ma nic wspólnego z gorszą sprzedażą i przesiadką na next-geny. W ogóle Sony RIP [']

czyli jawne oszukanie graczy odnosnie dlc czy przyklad vity "sprzedaje sie gorzej niz zakladalismy = nie robimy na nia gier aaa bo sie nie zwroca" pokazuje ze sony wcale takie dobre nie jest i w dazeniu do kasy i rentownosci nie cofnie sie przed pokazywaniem fucka graczom

A powiedz mi która firma nie jest nastawiona na zysk i zarabianie. Sony ma tak samo w (pipi)e klienów jak MS. obie firmy są w stanie wydać szrota, a ludzie i tak to biorą.

Opublikowano

Złe Sony, bo nie robi DLC do GT6, a przecież mogli wyciąć połowę premium cars i sprzedawać w paczkach po kilka dolarów przez kolejne dwa lata :woot: Wydali najlepsze, najbardziej kompletne Gran Turismo do tej pory i to powinno konsumenta obchodzić, a nie ile jeszcze z niego wycisną.

Evolution dostało nauczkę, jeżeli ich gra, która miała wyjść na premierę, nagle potrzebuje takiej gruntownej przebudowy, a oni nawet nie potrafią podzielić się ze światem gameplayem i wrzucają jedynie gify.

Przecież z gry pokazali bardzo dużo z grywalnym demem na targach włącznie - chyba trudno o więcej.

A powiedz mi która firma nie jest nastawiona na zysk i zarabianie. Sony ma tak samo w (pipi)e klienów jak MS. obie firmy są w stanie wydać szrota, a ludzie i tak to biorą.

Świat nie jest czarnobiały. Halo! Są firmy lepsze i gorsze. To, że każda chce zarobić, nie znaczy, że wszystkie traktują klientów jednakowo.

Opublikowano

Złe Sony, bo nie robi DLC do GT6, a przecież mogli wyciąć połowę premium cars i sprzedawać w paczkach po kilka dolarów przez kolejne dwa lata :woot: Wydali najlepsze, najbardziej kompletne Gran Turismo do tej pory i to powinno konsumenta obchodzić, a nie ile jeszcze z niego wycisną.

uwazasz ze klienta nie powinno obchodzic to ze Kaz OFICJALNIE obiecal ze zawartosc ktora MIALA byc w pelnej wersji na plycie, a nie wyrobil sie z nia na premiere wbrew jego obietnica(jest taka zakladka nawet na oficjalnej stronie) nigdy sie w niej nie znajdzie? W zamian za to powinnismy mu byc wdzieczni ze nie zabral nam polowy premium cars i nie skazal nas na jezdzenie wieksz iloscia standardow? może za odciety online i usuniete z ps store dlc do GT5 tez powinnismy byc wdzieczni? wszak to motywuje nas do siegniecia po "najlepsze, najbatdziej kompletne Gran Turismo do tej pory"

HIPOKRYZJA

Opublikowano

Przecież z gry pokazali bardzo dużo z grywalnym demem na targach włącznie - chyba trudno o więcej.

Świat nie jest czarnobiały. Halo! Są firmy lepsze i gorsze. To, że każda chce zarobić, nie znaczy, że wszystkie traktują klientów jednakowo.

Prezentowali grę na targach, ale później okazało się, że nagle muszą mieć więcej czasu na jej dopracowanie i bach - zaczęli wypuszczać gify z "nowej" wersji. Obiecali później gameplay i jakoś do tej pory nie potrafią go wrzucić do sieci. Może dlatego, że nie mają co pokazać? Cholera wie. Jak na E3 nie będzie DriveCluba, to zwątpię już całkowicie.

Opublikowano

najsmieszniejsze jest to ze ten driveclub wczesniej czy pozniej wyjdzie i znajac zycie kaz wczesiej czy pozniej jakies ochlapowe dlc do gt6 wypusci i znowu iras zacznie lawine postow jak smialislimy watpic w potege sony, nie wazne ze jedna gra miala byc dostepna w lutym, a druga do teraz miec juz z 10 dlc i mnoostwo bezplatnej dodatkowej zawartosci  :D :D

Opublikowano

Jedna gra opóźniona, a druga nie dostaje DLC - JAK ŻYĆ?! :woot:

Widać, że Sony i PlayStation ma się świetnie, jeśli trzeba się czepiać takich pierdół.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.