Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Narodowa duma z własnych firm może i nie jest znanym nam w Polsce pojęciem, ale Japończycy przepytani przez firmę Risk Monster w specjalnej ankiecie dokonali wyboru firmy z której są najbardziej dumni. Wyniki? Dla niektórych zaskakujące.

Ankietę przeprowadzono na 1000 osób w wieku 20-69 lat wraz z dodatkowym warunkiem - ci w wieku 20-59 musieli być gdzieś zatrudnieni. Wyniki ankiety?

1. Toyota - 64.5%
  2. Sony - 40.6%
  3. Honda - 40.5%
  4. Panasonic - 36.6%
  5. Nissan - 31.1%
  6. Canon - 29.0%
  7. Nintendo - 26.5%
  8. Hitachi - 26.4%
  9. Bridgestone -26.2%
  10. Toshiba - 25.8%
  11. Sharp - 23.3%
  12. ANA - 22.4%
  13. Yamato - 21.4%
  14. Yamaha - 21.3%
  15. Fujitsu - 21.2%
  16. Mitsubishi - 20.8%
  17. Suntory - 20.6%
  18. Japan Airlines - 19.6%
  19. Ajinomoto - 19.1%
  20. TOTO - 19.1%

Jak widzicie, Sony mimo problemów finansowych jest na drugim miejscu. Firma mająca w swoim portfolio mnóstwo zróżnicowanych urządzeń przegrała znacząco z jednym z największych producentów samochodów, ale wyprzedziła jednocześnie "o włos" innego. Na uwagę zasługuje również wysoka pozycja Nintendo, które produkuje wyłącznie konsole i gry.

http://www.pssite.com/news-32813-japonczycy_sa_bardzo_dumni_z_sony.html

Sony>Nintendo, szach mat.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 668,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Biorac pod uwage ilosc recalli ktore miala toyota i wyniki finansowe sony z ostatnich lat to bym to chyba z litosci japonczycy tak glosowali.

Opublikowano

Może kryterium wyboru nie było " która z japońskich firm ma największą rynkową wartość/zgarnia najwięcej szmalu w ostanich latach ?" Ja tam zawsze miałem sentyment do Panasonica/Technicsa i tasowałem się jak ten lektor z lat 90' na końcu reklamy wypowiadał "Panasonic" (z tego co wiem firma zastrzegła sobie jego głos i zapłaciła mu kupę szmalu za to, że już nigdy nie udzieli się w żadnej reklamie).

Opublikowano

W internetach juz pisza o roznicach w nadchodzacym Destiny.

Gra podobno na One prezentuje sie troche gorzej, z widoczna golym okiem roznica w ostrosci obrazu.

Kolejny FPS w HD Ready?

http://www.examiner.com/article/destiny-ps4-and-xbox-one-beta-resolution-differences-hinted

Opublikowano

Na miejscu Bungie zrobiłbym tą grę złośliwie w 720p na XO, nikt by się nie zorientował w słodkiej zemście (a gra się i tak sprzeda, i tak), ale pewnie to i tak kwestia techniczna, a nie personalna.

Ps. Adi chciał poruszyć w CW tematy pc-towe, ale chyba zapomniał (i ja też trochę), że pc ze swoimi źle zoptymalizowanymi i klepanymi na jana portami z konsol pokroju Dark Souls 2 czy Lego Hobbith nikogo, a przynajmniej nikogo kto jest zorientowany i wie, że konsole to lepszy jedyny dobry wybór... :)

Opublikowano

No szczegolnie Ty wiesz jednoplatformowcu. xD

Opublikowano

Na miejscu Bungie zrobiłbym tą grę złośliwie w 720p na XO, nikt by się nie zorientował w słodkiej zemście (a gra się i tak sprzeda, i tak), ale pewnie to i tak kwestia techniczna, a nie personalna.

Ps. Adi chciał poruszyć w CW tematy pc-towe, ale chyba zapomniał (i ja też trochę), że pc ze swoimi źle zoptymalizowanymi i klepanymi na jana portami z konsol pokroju Dark Souls 2 czy Lego Hobbith nikogo, a przynajmniej nikogo kto jest zorientowany i wie, że konsole to lepszy jedyny wybór.

Zrozum, że Bungie to studio, które zarobiło dla M$ miliardy i prawdopodobnie gdyby nie pojawienie się pierwszego X'a nigdy byśmy o tym studiu nie usłyszeli. Kwestia przejścia pod skrzydła Acti nie ma nic wspólnego z jakimiś mitycznymi konfliktami z Redmond. Ludzie nie rozumieją co się stało a pjerdolą, że ktoś kogoś wydymał na kasę. Chcieli po tych wielu latach być trochę bardziej niezależni i tyle. Tak samo jak Insomniac.

Opublikowano

Prze dekadę klapki nie zaznali geniuszu Bungie więc teraz piszą o jakiejś zemście.

bierzcie Destiny, może w końcu zobaczycie co to jest gra z dobrą fabułą i uniwersum

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

A ja chce by Bungie zrobiło remake Oni :woot:

Opublikowano

Prze dekadę klapki nie zaznali geniuszu Bungie więc teraz piszą o jakiejś zemście.

Ja też pierwszy dłuższy kontakt z Halo miałem w zeszłym roku. Ale wstyd. A wczoraj do 2.00 ciorałem w dwójeczkę. Natomiast to prawda, że większość tutaj sądzi jakoby Bungie pokłóciło się z M$ i przeszło pod Acti. Tak nie było. Firma chciała spróbować czegoś nowego i tak szykuje nam się Destiny. Gra, która może śmiało wystarczyć na dziesiątki godzin.

Opublikowano

W internetach juz pisza o roznicach w nadchodzacym Destiny.

Gra podobno na One prezentuje sie troche gorzej, z widoczna golym okiem roznica w ostrosci obrazu.

Kolejny FPS w HD Ready?

http://www.examiner.com/article/destiny-ps4-and-xbox-one-beta-resolution-differences-hinted

Stawiam na 900p na XO i FullHD na PS4.

Opublikowano

Ta, Mendrek nie raz wspominał że Bungie się pokłóciło, tak się pokłóciło że po rozstaniu w 2007 jeszcze 2 gry zrobili dla MS.

Cii zaraz ci powie że tak wynikało z umów i mimo nienawiści do MS nie mieli wyboru i musieli je zrobić.

Opublikowano

Jedyna słuszna wersja dla PS4, wiadomo. Jednak nie sądzę aby ktoś tutaj potrafił gołym okiem dostrzec różnicę na ekranie. Ciekawe ile już DLC natrzaskali - w końcu wydawcą jest Acti.

Opublikowano

Xbone tez ma swoje pixele, szach mat klapeczki.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Pewnie kilkanaście % gotowego contentu na to już poszło , w końcu Acti przy tym tytule może wypluwać DLC do woli.

Opublikowano

Pewnie kilkanaście % gotowego contentu na to już poszło , w końcu Acti przy tym tytule może wypluwać DLC do woli.

Kazdy nowy obszar i/lub planeta bedzie dodawana w DLC wiec mozliwosci maja nieograniczone. Kwestia tylko kiedy chca wydac Destiny 2...

Opublikowano

Bungie kocha m$ i z tej miłości jako platformę wiodącą dla Destiny wybiera PS4, a kiedy klapki będą grały w betę, botkom pozostanie ślinić się przed twitchem, patrząc zazdrośnie na streamy z nadkonsoli. No ale zaraz pewnie jakiś botek powie, że tak wynikło z umów i Bungie nie miało wyboru... :woot:

Opublikowano

Kazdy nowy obszar i/lub planeta bedzie dodawana w DLC wiec mozliwosci maja nieograniczone. Kwestia tylko kiedy chca wydac Destiny 2...

10-letni cykl wydawniczy. Załóżmy, że niech wyjdą tak ze trzy części. Masz odpowiedź. Choć w przypadku Acti nowa część raczej co dwa lata...

Opublikowano

10-letni cykl wydawniczy. Załóżmy, że niech wyjdą tak ze trzy części. Masz odpowiedź. Choć w przypadku Acti nowa część raczej co dwa lata...

Wlasnie nie jestem pewien ale chyba cos mi sie obilo o uszy ze nowe Destiny bedzie co 2 lata...oby nie...

Opublikowano

Mendrek, jesteś nienormalny. Poszukaj pomocy zanim będzie za późno.

Opublikowano

Co do premiery Destiny 2 to wszystko zależy jak długo utrzymywać będzie się zainteresowanie jedynką , w ciemno strzelam ze na dwójkę poczekamy te trzy lata w końcu to "obszerny" tytuł.

Iras@ Szokujące że mocniejsza platforma jest tą wiodącą co nie ?

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ja też pierwszy dłuższy kontakt z Halo miałem w zeszłym roku. Ale wstyd. A wczoraj do 2.00 ciorałem w dwójeczkę. Natomiast to prawda, że większość tutaj sądzi jakoby Bungie pokłóciło się z M$ i przeszło pod Acti. Tak nie było. Firma chciała spróbować czegoś nowego i tak szykuje nam się Destiny. Gra, która może śmiało wystarczyć na dziesiątki godzin.

Jakby był konflikt, to MS nie pozwoliłby im odejść z szyldem firmy i musieliby zaczynać jako nołnejmy po dekadzie budowania swojej marki. No ale MS taki zły, heh.

Opublikowano

Bungie kocha m$ i z tej miłości jako platformę wiodącą dla Destiny wybiera PS4, a kiedy klapki będą grały w betę, botkom pozostanie ślinić się przed twitchem, patrząc zazdrośnie na streamy z nadkonsoli. No ale zaraz pewnie jakiś botek powie, że tak wynikło z umów i Bungie nie miało wyboru... :woot:

a z czego jak nie z umów? co za typ xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.