Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Narodowa duma z własnych firm może i nie jest znanym nam w Polsce pojęciem, ale Japończycy przepytani przez firmę Risk Monster w specjalnej ankiecie dokonali wyboru firmy z której są najbardziej dumni. Wyniki? Dla niektórych zaskakujące.

Ankietę przeprowadzono na 1000 osób w wieku 20-69 lat wraz z dodatkowym warunkiem - ci w wieku 20-59 musieli być gdzieś zatrudnieni. Wyniki ankiety?

1. Toyota - 64.5%
  2. Sony - 40.6%
  3. Honda - 40.5%
  4. Panasonic - 36.6%
  5. Nissan - 31.1%
  6. Canon - 29.0%
  7. Nintendo - 26.5%
  8. Hitachi - 26.4%
  9. Bridgestone -26.2%
  10. Toshiba - 25.8%
  11. Sharp - 23.3%
  12. ANA - 22.4%
  13. Yamato - 21.4%
  14. Yamaha - 21.3%
  15. Fujitsu - 21.2%
  16. Mitsubishi - 20.8%
  17. Suntory - 20.6%
  18. Japan Airlines - 19.6%
  19. Ajinomoto - 19.1%
  20. TOTO - 19.1%

Jak widzicie, Sony mimo problemów finansowych jest na drugim miejscu. Firma mająca w swoim portfolio mnóstwo zróżnicowanych urządzeń przegrała znacząco z jednym z największych producentów samochodów, ale wyprzedziła jednocześnie "o włos" innego. Na uwagę zasługuje również wysoka pozycja Nintendo, które produkuje wyłącznie konsole i gry.

http://www.pssite.com/news-32813-japonczycy_sa_bardzo_dumni_z_sony.html

Sony>Nintendo, szach mat.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Biorac pod uwage ilosc recalli ktore miala toyota i wyniki finansowe sony z ostatnich lat to bym to chyba z litosci japonczycy tak glosowali.

Opublikowano

Może kryterium wyboru nie było " która z japońskich firm ma największą rynkową wartość/zgarnia najwięcej szmalu w ostanich latach ?" Ja tam zawsze miałem sentyment do Panasonica/Technicsa i tasowałem się jak ten lektor z lat 90' na końcu reklamy wypowiadał "Panasonic" (z tego co wiem firma zastrzegła sobie jego głos i zapłaciła mu kupę szmalu za to, że już nigdy nie udzieli się w żadnej reklamie).

Opublikowano

W internetach juz pisza o roznicach w nadchodzacym Destiny.

Gra podobno na One prezentuje sie troche gorzej, z widoczna golym okiem roznica w ostrosci obrazu.

Kolejny FPS w HD Ready?

http://www.examiner.com/article/destiny-ps4-and-xbox-one-beta-resolution-differences-hinted

Opublikowano

Na miejscu Bungie zrobiłbym tą grę złośliwie w 720p na XO, nikt by się nie zorientował w słodkiej zemście (a gra się i tak sprzeda, i tak), ale pewnie to i tak kwestia techniczna, a nie personalna.

Ps. Adi chciał poruszyć w CW tematy pc-towe, ale chyba zapomniał (i ja też trochę), że pc ze swoimi źle zoptymalizowanymi i klepanymi na jana portami z konsol pokroju Dark Souls 2 czy Lego Hobbith nikogo, a przynajmniej nikogo kto jest zorientowany i wie, że konsole to lepszy jedyny dobry wybór... :)

Opublikowano

No szczegolnie Ty wiesz jednoplatformowcu. xD

Opublikowano

Na miejscu Bungie zrobiłbym tą grę złośliwie w 720p na XO, nikt by się nie zorientował w słodkiej zemście (a gra się i tak sprzeda, i tak), ale pewnie to i tak kwestia techniczna, a nie personalna.

Ps. Adi chciał poruszyć w CW tematy pc-towe, ale chyba zapomniał (i ja też trochę), że pc ze swoimi źle zoptymalizowanymi i klepanymi na jana portami z konsol pokroju Dark Souls 2 czy Lego Hobbith nikogo, a przynajmniej nikogo kto jest zorientowany i wie, że konsole to lepszy jedyny wybór.

Zrozum, że Bungie to studio, które zarobiło dla M$ miliardy i prawdopodobnie gdyby nie pojawienie się pierwszego X'a nigdy byśmy o tym studiu nie usłyszeli. Kwestia przejścia pod skrzydła Acti nie ma nic wspólnego z jakimiś mitycznymi konfliktami z Redmond. Ludzie nie rozumieją co się stało a pjerdolą, że ktoś kogoś wydymał na kasę. Chcieli po tych wielu latach być trochę bardziej niezależni i tyle. Tak samo jak Insomniac.

Opublikowano

Prze dekadę klapki nie zaznali geniuszu Bungie więc teraz piszą o jakiejś zemście.

bierzcie Destiny, może w końcu zobaczycie co to jest gra z dobrą fabułą i uniwersum

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

A ja chce by Bungie zrobiło remake Oni :woot:

Opublikowano

Prze dekadę klapki nie zaznali geniuszu Bungie więc teraz piszą o jakiejś zemście.

Ja też pierwszy dłuższy kontakt z Halo miałem w zeszłym roku. Ale wstyd. A wczoraj do 2.00 ciorałem w dwójeczkę. Natomiast to prawda, że większość tutaj sądzi jakoby Bungie pokłóciło się z M$ i przeszło pod Acti. Tak nie było. Firma chciała spróbować czegoś nowego i tak szykuje nam się Destiny. Gra, która może śmiało wystarczyć na dziesiątki godzin.

Opublikowano

W internetach juz pisza o roznicach w nadchodzacym Destiny.

Gra podobno na One prezentuje sie troche gorzej, z widoczna golym okiem roznica w ostrosci obrazu.

Kolejny FPS w HD Ready?

http://www.examiner.com/article/destiny-ps4-and-xbox-one-beta-resolution-differences-hinted

Stawiam na 900p na XO i FullHD na PS4.

Opublikowano

Ta, Mendrek nie raz wspominał że Bungie się pokłóciło, tak się pokłóciło że po rozstaniu w 2007 jeszcze 2 gry zrobili dla MS.

Cii zaraz ci powie że tak wynikało z umów i mimo nienawiści do MS nie mieli wyboru i musieli je zrobić.

Opublikowano

Jedyna słuszna wersja dla PS4, wiadomo. Jednak nie sądzę aby ktoś tutaj potrafił gołym okiem dostrzec różnicę na ekranie. Ciekawe ile już DLC natrzaskali - w końcu wydawcą jest Acti.

Opublikowano

Xbone tez ma swoje pixele, szach mat klapeczki.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Pewnie kilkanaście % gotowego contentu na to już poszło , w końcu Acti przy tym tytule może wypluwać DLC do woli.

Opublikowano

Xbone tez ma swoje pixele, szach mat klapeczki.

True next-gen.

Opublikowano

Pewnie kilkanaście % gotowego contentu na to już poszło , w końcu Acti przy tym tytule może wypluwać DLC do woli.

Kazdy nowy obszar i/lub planeta bedzie dodawana w DLC wiec mozliwosci maja nieograniczone. Kwestia tylko kiedy chca wydac Destiny 2...

Opublikowano

Bungie kocha m$ i z tej miłości jako platformę wiodącą dla Destiny wybiera PS4, a kiedy klapki będą grały w betę, botkom pozostanie ślinić się przed twitchem, patrząc zazdrośnie na streamy z nadkonsoli. No ale zaraz pewnie jakiś botek powie, że tak wynikło z umów i Bungie nie miało wyboru... :woot:

Opublikowano

Kazdy nowy obszar i/lub planeta bedzie dodawana w DLC wiec mozliwosci maja nieograniczone. Kwestia tylko kiedy chca wydac Destiny 2...

10-letni cykl wydawniczy. Załóżmy, że niech wyjdą tak ze trzy części. Masz odpowiedź. Choć w przypadku Acti nowa część raczej co dwa lata...

Opublikowano

10-letni cykl wydawniczy. Załóżmy, że niech wyjdą tak ze trzy części. Masz odpowiedź. Choć w przypadku Acti nowa część raczej co dwa lata...

Wlasnie nie jestem pewien ale chyba cos mi sie obilo o uszy ze nowe Destiny bedzie co 2 lata...oby nie...

Opublikowano

Mendrek, jesteś nienormalny. Poszukaj pomocy zanim będzie za późno.

Opublikowano

Co do premiery Destiny 2 to wszystko zależy jak długo utrzymywać będzie się zainteresowanie jedynką , w ciemno strzelam ze na dwójkę poczekamy te trzy lata w końcu to "obszerny" tytuł.

Iras@ Szokujące że mocniejsza platforma jest tą wiodącą co nie ?

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ja też pierwszy dłuższy kontakt z Halo miałem w zeszłym roku. Ale wstyd. A wczoraj do 2.00 ciorałem w dwójeczkę. Natomiast to prawda, że większość tutaj sądzi jakoby Bungie pokłóciło się z M$ i przeszło pod Acti. Tak nie było. Firma chciała spróbować czegoś nowego i tak szykuje nam się Destiny. Gra, która może śmiało wystarczyć na dziesiątki godzin.

Jakby był konflikt, to MS nie pozwoliłby im odejść z szyldem firmy i musieliby zaczynać jako nołnejmy po dekadzie budowania swojej marki. No ale MS taki zły, heh.

Opublikowano

Bungie kocha m$ i z tej miłości jako platformę wiodącą dla Destiny wybiera PS4, a kiedy klapki będą grały w betę, botkom pozostanie ślinić się przed twitchem, patrząc zazdrośnie na streamy z nadkonsoli. No ale zaraz pewnie jakiś botek powie, że tak wynikło z umów i Bungie nie miało wyboru... :woot:

a z czego jak nie z umów? co za typ xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.