Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Na pewno nie kupiłem dla gier, a właśnie dla zachcianki/chęci posiadania/kaprysu  :sorcerer:

Każda konsola przez dobry rok, to żal i nędza. Mam co robić na 360 i na Pc też trochę do ogrania jest. Oprócz XO w grudniu, to na PC kupiłem to:

The-Elder-Scrolls-Anthology.jpg

JPR, ile grania  :sweat:

Ale my tu nie o PC.

TF wygląda lepiej/tak samo na 360? Spoko…. nie mam więcej pytań. 

W ruchu nie widać większych różnic między wersją PS4/XO. 

Co do BF4, to na forum sonu i fanpejdzu BF4 ludzie płaczą na crash gier w przypadku PS4. BF4 kasuje savy i nie mogą skończyć gry. o bugach tej gry już było sporo w necie.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

No nawet Mazzeo je często wymienial, a później się okazywalo, ze chodzi glownie o platformę PC, albo nie wystepuja, albo uwaga - chodzi mu o bledy pokroju "jak zmieniam bron z pistoletu na bazookę, to celownik nie ustawia mi się dokładnie w tej samem pozycji co był) - no sorry, to nie TF. Jasne, ze gra zawiera bledy, ale nie sa to bledy które powodują, ze nie można w ten tytul grac, bądź się nim cieszyc.

Wiem ze BF ma problemy z save'ami, ale wiesz - ja mam 140h online, a nie w singlu (wystarczy wylaczyc automatyczna synchronizacje, nagrac save na pena i skonczysz ta jakze dluga 5h kampanie) 

Co do plynnosci - ma 10 stalych klatek więcej - czytaj jak na XO w danym fragmencie framerate spada do 40, na PS4 jest 50.

I tak - TF na 360tce wygląda gorzej, ale roznica mniej więcej jest taka jak z COD Psie. Osobiscie nie kupiłbym nextgena by mieć ciut lepsze tekstury, w grze która i tak wygląda jak kupa, dodatkowo na 360tce ze względu na to, ze możesz ustawić stale 30 klatek gra nie chrupie i nie ma screen tearingu. :sorcerer:

Hav3n - o jakich indykach ciagle pisze ? Indyki to ogrywam na Vicie glownie, Resogun jest gra która ma wyższe noty niż Twój Ryse, mimo tego, ze calak zajmuje 2 dni (oczywiscie tylko z kumplem, ktory spedzil przy grze 30 godzin wiecej, bo inaczej zesralibyscie sie na veteranie i mistrzowskim). Niestety - takie czasy, gdzie czesto gry z dolca sa lepsze niz gry pudelkowe z ogromnym budzetem. Takie Guacamelle tez stawiam przed LBP i Raymanem - no dobra, z Raymanem moze na rowni...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Na chwile obecną i tak te konsole zassysają.

A na MS bym poczekał. Spory hejt przed premierą i się ogarnęli. 

Spencer ma teraz MUROWANY target na 1080/60 w każdej grze. 

Coś długo milczą, zapewne na E3 dowalą. 

Nie ma się czym jarać, 5 miesięcy po premierze konsoli. 

BTW 

Nie łykam jak pelikan mocy z chmury i nagłego przyrostu mocy potrzebnej w grach, ale też nie skreślam z góry tego co tam wykombinują. A muszą, bo jak tak będzie dalej, to przegrają. 

Opublikowano

Spencer to moze sobie palcem w dupie pogrzebac a potem napisac kakaowego tweeta a nie murowac 1080/60 we wszystkich grach.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Ogółem jako minister spraw zewnętrznych Polskiego Państwa Playstation i poseł Wielkiego Imperium Konsolowego, mogę ze spokojem patrzeć na ten temat. PC-ty słusznie nikogo (platforma-wydmuszka), nowy Xbox (nie)spodziewanie męczy się sam ze sobą, a PS4 powoli się rozkręca. Wii U to raczej folkor, mniejszość w parlamencie, która utknęła w poprzedniej generacji i coś tam nadal próbuje zdziałać. Sony nawet nie musi się zbytnio starać, sytuacja jak w piątej generacji gdzie konkurencja sama strzełała sobie po stopach. Po zażartej batalii, z przeciwnika najwyraźniej zeszło powietrze i kolejna runda pod dyktando Sony. Szczęśliwie wpadki wieku dziecięcego nie są dotkliwe (bywało gorzej, o masowych RROD-ach konkurencji nie wspominam).

http://www.gamespot.com/articles/microsoft-trying-to-bring-halo-tv-series-to-showtime/1100-6419409/

Microsoft is currently in “deep” negotiations to bring the Halo live-action TV series to premium cable channel Showtime, Variety reports.

Microsoft announced it was partnering with iconic director Steven Spielberg for the show last year. Spielberg will act as executive producer, and he'll be working with developer 343 Industries and Amblin Television. We don't know much about it, but Microsoft's Phil Spencer has said before that the show won't just be "filler."

According to Variety’s report, the plan is to have each episode air on Showtime first, then on Xbox, but with added interactive elements. Apparently, these interactive elements (and Microsoft wanting to be careful with its prized property) caused delays. Variety says the companies are now close to a deal.

Earlier this week, Microsoft revealed its plans for Xbox original TV programming. It discussed a number of shows including Halo, but did not mention a deal with Showtime.

Cóż, widzę że MS wziął sobie chyba do serca porównania Xboxa One do dekodera TV, i zadziałał w myśl zasady: "Nie walcz z prawdą, zaakceptuj ją" ;)

Opublikowano

Najtańszy nowy XO kosztuję 1800. Z TF 1899zł

Ps4 1729zł goła. Jest za 1650- ale lokalizacja UK.

Ceny z allegro, konsole na miejscu.

i właśnie z tego ciągnę też piękną bekę - konsole są dostępne wszędzie w normalnych pieniądzach, od ręki praktycznie. Tymczasem nie wiedzieć czemu xboxiarnia dalej smaruje posty, że xone nie jest jeszcze dostępny we wszystkich krajach, że dlatego sprzedaż słabsza, że zobaczycie jak pójdzie premiera w innych krajach wtedy będzie FATALITY KURTYZANY

I ja się pytam - co się zmieni? Jak łysa konsola z importu leży po 1650zł brutto dostępna kurierem od strzała? Beka to będzie jak się okaże, że w oficjalnej dystrybucji będzie kosztować z Titanfallem 2000zł :) :) :)

Ch,uja się zmieni a to jojczenie że sprzedaż słaba bo konsole niedostępne to se w d,upę wsadźcie, bo sam luck polski giermek amerykańskiego najeźdźcy właśnie udowodnił, że konsole są dostępne nawet na taki wypi,zdowie jak Polska. 

Opublikowano

Wiecie co jest martwiące...

Z ostatnich badań/ankiet/analiz MS wychodziło że 75% użytkowników KINECTa nie zna się na technicznych aspektach posiadanej konsoli.
Co to oznacza?
Oznacza to że 60% sprzedanych klocków to zasługa reklamy która złapała niedzielniaków.

Opublikowano

No, a kazdy Janusz zna na wylot swoja nadkonsole XD

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Na pewno nie kupiłem dla gier, a właśnie dla zachcianki/chęci posiadania/kaprysu :sorcerer:

Każda konsola przez dobry rok, to żal i nędza. Mam co robić na 360 i na Pc też trochę do ogrania jest. Oprócz XO w grudniu, to na PC kupiłem to:

The-Elder-Scrolls-Anthology.jpg

JPR, ile grania :sweat:

Ale my tu nie o PC.

TF wygląda lepiej/tak samo na 360? Spoko…. nie mam więcej pytań.

W ruchu nie widać większych różnic między wersją PS4/XO.

Co do BF4, to na forum sonu i fanpejdzu BF4 ludzie płaczą na crash gier w przypadku PS4. BF4 kasuje savy i nie mogą skończyć gry. o bugach tej gry już było sporo w necie.

Wymierne Ci tylko kilka gier, które miały premierę w ciągu roku czasu od premiery X360. Każda z tych gier to majstersztyk i większość z nich stanowiło rewolucję graficzną. Jedziemy z koksem:

Call of Duty 2

Gears of War

R6: Vegas

Ghost Recon: Adnavced Warfighter

TES4: Oblivion

Mass Effect

F.E.A.R

Condemned: Criminal Origins

Każda z tych gier, była w momencie premiery benchmarkiem na PC(GR:AW to była w ogóle inna gra) i każda była bardzo udana. Niektóre z nich miały start zaledwie pół roku po premierze. Tymczasem obecne konsoliki to nieporozumienie. Większości to cross-geny, które nie stanowią żadnej nowej jakości. Na xklocku przez pierwszy rok było mnóstwo gier do ogrania i były to gry udane i oczo(pipi)ne.

Jednak Mass Effect był w 2007. Czyli tego nie liczymy.

Edytowane przez Marian446

Opublikowano

ale tak od zawsze jest - konsolomaniaki tacy jak my co siedza na forach i wklejaja wykresy z mocami konsol, nie spia po nocach by ogladac i sledzic relacje z targow itp to doslownie odsetek nabywcow konsol - dla wiekszosci jest wy.(pipi)ane co znajduje sie wewnatrz pudelka

Opublikowano

No, a kazdy Janusz zna na wylot swoja nadkonsole XD

No pewnie podobnie działa w drugą stronę.

Po prostu chce Wam pokazać że rynek nakręcają ignoranci.

Opublikowano

Wiecie co jest martwiące...

Z ostatnich badań/ankiet/analiz MS wychodziło że 75% użytkowników KINECTa nie zna się na technicznych aspektach posiadanej konsoli.

Co to oznacza?

Oznacza to że 60% sprzedanych klocków to zasługa reklamy która złapała niedzielniaków.

A najlepsze jest to ze taki Raven mysli ze oni wiedza ze bez Golda nie uruchmia nawt youtuba, ze to swiadomi konsumenci bo siedza na ppe w console wars i wiedza ze bez golda konsola jest bezuzyteczna.
Opublikowano

Skąd wiesz co ja myślę? Ja mam wyje,bane na nich wszystkich, niech sobie myślą co chcą xD. Delikatnie ci zasugeruję: odpier,dol się ode mnie.

Opublikowano

>siedz na ppe

>bądź świadomym konsumentem

does not compute

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Skąd wiesz co ja myślę? Ja mam wyje,bane na nich wszystkich, niech sobie myślą co chcą xD. Delikatnie ci zasugeruję: odpier,dol się ode mnie.

Przepraszam, bylem pewny ze posty ktore napisala osoba pod twoim nickiem, to byles ty.
Opublikowano

Raven pojechał z tym goldem, bo jeden user z tego forum lol jak kupił X360, to był zdziwiony i coś że konsola nie działa, bo nie może grać online. 

Nie wiedział, że do online musi być konto GOLD. 

Waldek- jak ktoś chciał, to kupił Xboxa z amazona. O ile pamiętam w okolicach 2,2 kosztowała już z transportem do kraju. 

Sporo się wstrzymało, bo wolą kupić oficjalnie i nie mieć najmniejszych problemów z gwarancją. 

W życiu bym nie kupił żadnej z tych dwóch konsol dla gier....  :ninja:

Trochę błędem było puszczenie dwóch konsol w podobnym terminie. Rok, to duża przepaść, ale można dogonić.  Nie każdy nawet w USA miał ochotę wydać na dwie konsole. 

Warto przypomnieć, że XO nie ma najmniejszy szans w Japonii. Mogą wydać karcianke z mangowymi cyckami i inny szajs, ale o i tak nie sprzedam tam konsoli. 

Jeszcze jest kwestia tego typu, że plus rozdawał na propsie gierki i znaczna część osób nie widzi sensu kupna konsola aż do klarowniejszej sytuacji na rynku. No bo i tak mają sporo softu do ogrania. 

Edytowane przez luck1985

Opublikowano

ale przecież problemu z gwarancja tez nie ma.

Wiele sklepow na premiere sprowadzalo na wlasna reke, ktoś kiedyś nawet pisal, ze kurier mu po konsole przyjechal  (ale to chyba byla sciema?) 

Opublikowano

Przepraszam, bylem pewny ze posty ktore napisala osoba pod twoim nickiem, to byles ty.

Tak, to byłem ja. A pewna osoba, która nadal ich nie rozumie próbuje być śmieszna. Możesz przestać, jeśli będę chciał wyrazić swoje myśli to to zrobię, nie potrzebuję twojej pomocy.

Opublikowano

Trochę błędem było puszczenie dwóch konsol w podobnym terminie. Rok, to duża przepaść, ale można dogonić.  Nie każdy nawet w USA miał ochotę wydać na dwie konsole. 

Warto przypomnieć, że XO nie ma najmniejszy szans w Japonii. Mogą wydać karcianke z mangowymi cyckami i inny szajs, ale o i tak nie sprzedam tam konsoli. 

Jeszcze jest kwestia tego typu, że plus rozdawał na propsie gierki i znaczna część osób nie widzi sensu kupna konsola aż do klarowniejszej sytuacji na rynku. No bo i tak mają sporo softu do ogrania. 

Trudno wskazać tutaj jeden blad MS, skoro po drodze zrobili ich tyle, ze s(pipi)ili wszystkie poprzednie lata, gdzie systematycznie i z ogromnym sukcesem wprowadzali swoja marke na rynek.

Marketing, ludzie odpowiedzialni za PR'a, decyzje jakie podejmowali, sztab izynierow i wypuszczanie nextgena z notatka prasowa "ze im nie zależy na grafice", z softem gorszym niż na 360tce (czy PS4) to już totalne niezrozumienie rynku i potrzeb. Obecnie nawet w krajach gdzie krolowala 360tka One się sprzedaje 2 razy gorzej niż PS4.

W sumie co się dziwic, skoro dopiero pol roku konsole na rynku, a w sztabie MS musza się glowic co zrobić by gry osiagnely wyzsza rozdzielczość niż 720p, która usluge wylaczyc,by zyskac na mocy (plotki o pozbyciu się Snap) i znowu marketingowy bełkot o chmurze i serwerach, których nawet najbardziej zagorzali fani MS nie potrafiliby rozroznic  gdyby nie konserwacje PSNu raz w miesiącu...

Edytowane przez easye

Opublikowano

• Spencer doesn’t think Microsoft will introduce a dedicated handheld gaming device. Instead they’ll work on Windows Phone and tablets, maybe with controller support some day.
  • Spencer wants to make E3′s show more focused on the fans and he’s looking for ideas to make them feel like the conference is for them even if they aren’t in Los Angeles.
  • The main focus will be on hardcore gamers.
  • There was an idea to make Cortana the voice of the show, but Spencer didn’t like it. He likes the Windows Phone feature but doesn’t want to overdo it.
  • Fans won’t have to wait for Tokyo Game Show to see Japanese Xbox games (possibly meaning that we’ll see them at E3).
  • This year Microsoft will show “stuff we are committed to, from top studios, for this year and future.”
  • We’ll get a “couple of things” announced before E3. May “Should be a good month for news.” It took Spencer a month to get the plans set.
  • Spencer has strict orders not to talk about any 343 industries IP before E3.
  • Both new IP and sequels will be announced at this year’s show.

http://www.dualshockers.com/2014/05/05/phil-spencer-wants-xboxs-e3-to-be-focused-on-hardcore-gamers-no-portable-xbox-coming-and-more/

Nice. Czuję że każda firma da radę na E3.

Opublikowano

mega mega ciekawie zapowiada sie tegoroczne e3:

- nintendo musi reanimowac trupa wiiu i pchnac w niego nowe zycie wielkimi tytulami (kule bele jak ja czekam na pokaz nowej zeldy)

- microsoft musi zaczac gonic sony bo jesli nie zacznie robic tego teraz to im dalej w las tym bedzie gorzej wiec musi dowalic jakimis grami i ekskluzywnymi dealami z grubej rury i pokazac swiatu ze chmura to nie byl tylko belkot marketingowy

- sony niech pokaze swiatu wreszcie swoje for the players i to bez waiting i fajnie jakby jeszcze chcieli tchnac nowe zycie w vite

Opublikowano

Chcialem tylko wyjasnic co do gwarancji z Xbox One, ze sprowadzajac europejska (nie wiem jak z usa) konsole to nie ma zadnych problemow z gwarancja, nie trzeba nawet paragonu, dziala to tak jaknw przypadku zabawek z pod znaku Appla, logujemy sie na koto xbox live, dodajemy numer seryjny konsoli i pokazuje nam ile zostalo jeszcze gwarancji na dana konsole, mozna tez zamowic kuriera, zobaczyc obecne naprawy itd.

Opublikowano

Zauwazyliscie obecny gif na googlach ?

8uLrKzj.gif

Ilosc #nadgraczy nad #podgraczami ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.