Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Spoko, kolejne banjo-kazooie i jrpg na xboxa, szkoda że to perły przed wieprze i sie sprzedadza tak samo słabo jak na x360. Xboty tylko pifpaf  i forza.

Pewnie będzie tak jak z X360 na początku mydlenie oczu, że wypuszczają coś więcej niż gierki action i srututu poprzez wyplucie na rynek paru pozycji z innych gatunków np Lost Odyssey. A potem to już skupią się na tym co zwykle.

LO miało się chyba składać z kilku części jeśli mnie pamięć nie myli ale widać, że to tylko była tania zagrywka by przyciągnąć fanów tego typu gier na ich pudło. No chyba, że co nowa generacja to też kolejna część LO i związany z tym marketingowy bełkot jaki to M$ nie jest dobry, że oferuje taką bogatą rozrywkę na swoich pudełkach.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

@ Lukas

Znam to... dłuższy kontakt z grą w 60fps i później przesiadka na podobny typ rozgrywki w 30fps.. różnicę widać momentalnie. Tylko, że akurat GTA to nienajlepszy przykład, bo tam jest to raczej 20-30fps.

Jeśli DC będzie miało dobry model jazdy i stałe 30fps to ok. 60fps oczekuję tak naprawdę przede wszsytkim w samochodówkach pokroju GT czy Forza (+ Burnouty).. Po drugiej stronie jest np. MotorStorm, którego nową odsłonę (w stylu dwóch pierwszych części) mam nadzieję zobaczyć na PS4. W tym wypadku wolałbym akurat 30fp i mocno dopasioną grafikę, z kozackim błotem i roślinnością z dobrą fizyką.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Nie ma to jak porownywac beznadziejne raczety (Jak 1 i SM64 czy Bandicoot niszcza te kupska) z FPSem.

A gdzie widzisz problem? Przecież można powiedzieć, która gra jest lepsza od której. Nie porównujemy pojedynczych elementów charakterystycznych dla jednego gatunku, tylko całość.

W Forzie to próżno szukać 3/4 efektów z tego gifa.

Ale Forza działa w 60 FPS-ach, a w wyścigach to istotne. Gram teraz w Forzę 4 i jak po 3h przejdę od razu do GTA V to skok w animacji aż wali mi liścia w twarz. Różnica między 30 a 60 FPS jest widoczna i to bardzo.

Owszem, jest to istotne, ale w Horizon gralo mi sie swietnie mimo 30fpsow, w nowego NFSa tez.

W zasadzie 60 fposow jest istotne glownie w symulatorach, ale dodatkowe 30fpsow nie zaszkodzi tez i arcadowce, doda jeszcze wiecej dynamizmu.

Opublikowano

Ano, jak wyścigi to tylko 60fpsów. Najbardziej to odczułem po wielogodzinnym graniu w B: Paradise. Potem podjarany kupiłem NFS: HP i miałem wrażenie, że jadę ślimakami.

Opublikowano

Spoko, kolejne banjo-kazooie i jrpg na xboxa, szkoda że to perły przed wieprze i sie sprzedadza tak samo słabo jak na x360. Xboty tylko pifpaf  i forza.

Pewnie będzie tak jak z X360 na początku mydlenie oczu, że wypuszczają coś więcej niż gierki action i srututu poprzez wyplucie na rynek paru pozycji z innych gatunków np Lost Odyssey. A potem to już skupią się na tym co zwykle.

LO miało się chyba składać z kilku części jeśli mnie pamięć nie myli ale widać, że to tylko była tania zagrywka by przyciągnąć fanów tego typu gier na ich pudło. No chyba, że co nowa generacja to też kolejna część LO i związany z tym marketingowy bełkot jaki to M$ nie jest dobry, że oferuje taką bogatą rozrywkę na swoich pudełkach.

Sony wypuściło więcej shooterków niż MS, o wy ambitni posiadacze Playstation :teehee:

Opublikowano

Paliodor: Ale wiesz, że te gry ktoś musi kupować żeby wychodziły kolejne części? Jak gra ma problem żeby dobić do 500 tys. sztuk to nie ma bata, że ktoś to będzie ciągnął. Sony tak na PS3 parę razy chciało zrobić i skończyło się zamykaniem studiów albo trzepaniem gier na telefony.

Opublikowano

Sony wypuściło więcej shooterków niż MS, o wy ambitni posiadacze Playstation

I całą masę innych gierek dostępnych tylko na ten sprzęt.

Zresztą ja nie gram w pif paf na konsolach bo od tego mam PC. No i co niby oprócz RES/KZ jest sensownego jeśli chodzi o fpsy na PS3?

@up: nom wiem o tym.Dlatego ten cała ekscytacja co niektórych, że niby coś innego niż fps/autka wychodzi na nowego Xa mnie śmieszy bo i tak to tylko jednorazowe wybryki i mało kto na tych maszynkach to kupi.

Na PS3 też się takie gierki pewnie w oszałamiającej liczbie nie sprzedają ale widząc, że różne studia wypuszczają na rynek kolejne jrpgi i inne zakręcone/dziwne/niszowe itd produkcje to widocznie zarabiają na tyle, żeby klepać kolejne projekty.

Póki developer zarabia na tyle,że zwracają mu się koszta, a jednocześnie myśli nad następnym tytułem to jest dobra sytuacja. Nie każda gra musi schodzić w mln egzemplarzy.

Problem sprzedaży i wysokich oczekiwań krawaciarzy i do tego jeszcze marnowanie kasy na rozdmuchany marketing albo przerośnięty team developerski to całkiem inna sprawa.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Paliodor: Ale wiesz, że te gry ktoś musi kupować żeby wychodziły kolejne części? Jak gra ma problem żeby dobić do 500 tys. sztuk to nie ma bata, że ktoś to będzie ciągnął. Sony tak na PS3 parę razy chciało zrobić

Biznesowo jak najbardziej zrozumiałe, ale ciężko pochwalić taki trend z pozycji klienta.

Opublikowano

Które ma w dup.ie 95% posiadaczy PS3 przez co SOny pozamykało niektóre studia ;)

Opublikowano

Xbox One Conchitą Wurst tej generacji!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Paliodor: Ale wiesz, że te gry ktoś musi kupować żeby wychodziły kolejne części? Jak gra ma problem żeby dobić do 500 tys. sztuk to nie ma bata, że ktoś to będzie ciągnął. Sony tak na PS3 parę razy chciało zrobić

Biznesowo jak najbardziej zrozumiałe, ale ciężko pochwalić taki trend z pozycji klienta.

Czyli z pozycji klienta lepiej żeby dokładali do interesu albo ludzie masowo tracili pracę na skutek trzepania gier, których nikt nie chce :P

No i ten "trend" jak to nazwałeś nie tworzy firma a klient właśnie, więc jak myślisz, do kogo możesz mieć pretensje?

Opublikowano

Sądzac po "The Grand Escape" można założyć, że akcja Mafii III to lata 60. (nie wiem, czy było to już wcześniej potwierdzone)

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano

Które ma w dup.ie 95% posiadaczy PS3 przez co SOny pozamykało niektóre studia ;)

A co się dziwić, jak nawet w tym temacie co chwilę pada hasło, że kogo interesują platformówki i że to gry dla dzieci...

Opublikowano

Xbox One Conchitą Wurst tej generacji!!!!!!!!!!!!!!!

Nie do konca, bo to by oznaczalo chuujowa konsole z poparciem devow, a jest chuujowa konsola bez poparcia devow.
Opublikowano

Preorder nowej gry od twórców DS/DaS ma pierwszeństwo, mimo że tych gier na oczy nie widział.

Wczoraj pierwszy raz odpalilem Demons, głupio ci?

Ciekawe czy Micro na swojej konferencji będzie miało chociaż jeden taki tytuł jak Project.

Opublikowano

Preorder nowej gry od twórców DS/DaS ma pierwszeństwo, mimo że tych gier na oczy nie widział.

O. I jak wrażenia? Dokąd doszedłeś? Ten pierwszy boss miał Cię zabić, jakby co ;p

Opublikowano

Ciekawe czy Micro na swojej konferencji będzie miało chociaż jeden taki tytuł jak Project.

Nie, jestem z ciebie dumny. Teraz po złożeniu preordera przynajmniej będziesz wiedział, czego możesz oczekiwać.

Opublikowano

Nie moja wina, że masy mają teraz zj.ebany gust i fapują do kolejnych CoD/AC :/

Opublikowano

Dawaj linka, skąd to wyczytałes, albo przestan (pipi)ć.

Opublikowano

Nie, jestem z ciebie dumny. Teraz po złożeniu preordera przynajmniej będziesz wiedział, czego możesz oczekiwać.

Przed zagraniem wiedziałem czego się spodziewać, gra jest dość złożona, więc kilka poradników przejrzalem. Poza tym to eks więc z góry trzeba szanować.
Opublikowano

Nie moja wina, że masy mają teraz zj.ebany gust i fapują do kolejnych CoD/AC :/

Jest na to rozwiazanie. Niech gry dla mas kosztuja 60 dolcow a platformowki czy gry logiczne, ktore maja mniejsza potencjalna grupe odbiorcow, np 80 dolcow. Studio by na siebie zarabialo a prawdziwi hardkorowi gracze z krwi I kosci mieli by swoje ukochane tytuly.

Ciekawe tylko ilu z nich kupilo by taka gre na premiere, normalnie w sklepie, zamiast wylewac swoje zale na forum.

Opublikowano

Nie moja wina, że masy mają teraz zj.ebany gust i fapują do kolejnych CoD/AC :confused:

Jest na to rozwiazanie. Niech gry dla mas kosztuja 60 dolcow a platformowki czy gry logiczne, ktore maja mniejsza potencjalna grupe odbiorcow, np 80 dolcow. Studio by na siebie zarabialo a prawdziwi hardkorowi gracze z krwi I kosci mieli by swoje ukochane tytuly.

Ciekawe tylko ilu z nich kupilo by taka gre na premiere, normalnie w sklepie, zamiast wylewac swoje zale na forum.

Jest inna droga, mniejszy, skrojony na miarę budżet i dystrybucja cyfrowa, a zamiast fajerwerków graficznych gamepaly i dobry design. Ale wiadomo, że wśród posiadaczy PS, gry z cyfrowej dystrybucji to nie gry i dlatego wszystkie perełki na X360 nie istnieją, ale za to liczą się takie hiciory jak Starhawk byleby w pudełku ;)

Opublikowano

Jest inna droga, mniejszy, skrojony na miarę budżet i dystrybucja cyfrowa, a zamiast fajerwerków graficznych gamepaly i dobry design. Ale wiadomo, że wśród posiadaczy PS, gry z cyfrowej dystrybucji to nie gry i dlatego wszystkie perełki na X360 nie istnieją, ale za to liczą się takie hiciory jak Starhawk byleby w pudełku ;)

Nom, do tego te wszystkie niedocenione cyfrowki typu flower czy journey :sweat:

Opublikowano

Ja w piątek i już 13h na liczniku. Szkoda że najpierw przeszedłem Dark Souls, bo jest zdecydowanie lepsze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.