Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

No, zastanawiajce jest czemu gry sie tak dobrze sprzedaja na XO skoro jest ich mniej niz na PS4.

inFamous był w kwietniu najlepiej sprzedającą się grą na next-geny i chyba wszystkie multiplatformy robią lepszy wynik na PS4 niż na xbone, więc nie jest z tą sprzedażą tak źle.

I magicznym sposobem i tak wiecej gier sprzedalo sie na Xbone niz na PS4. #PS4hasnogames

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=819775

Ciekawe wyniki. 

Oczywiscie PS4 numero uno

Xbone - 115k ( numer dwa )

Oczywiscie wielki sukces Sony ktore stracilo w zeszlym roku fiskalnym 78mln dolcow na gamingu. Proponuje nadal rozdawac wszystko za darmo. Swietny model biznesowy.

Chcialem napisac, ze najbardziej mnie zaskoczylo to

Xbox One continues to lead in software sales with the most cumulative units sold for any eighth generation home console platform life-to-date

ale szybko uswiadomilem sobie, ze przeciez na PS4 nie ma gier... wiec ten wynik wiele tlumaczy.

X360 sprzedaje sie lepiej od PS3, co tez niespodzianka nie jest. 

Jedyna niespodzianka jest to, ze Infamous ktorego w ogole nie ma w top 10 byl najlepiej sprzedajaca sie gra w kwietniu. Co oznacza, ze 360 pociagnela sprzedaz Titanfall'a.  

A ch.uj mnie obchodzi ile traci Sony na gamingu? Co ja matka Teresa? "No PS4 fajne, zjada xboxa du.pą, ale Sony na nim traci, to nie kupię".

Jak nisko trzeba upaść, żeby przejmować się wynikami finansowymi zagranicznego koncernu tylko dlatego, że wyprodukowane przez nich elektroniczne pudełko stoi pod moim telewizorem?

Zresztą ich modelu biznesowego tak naprawdę nie znasz, nie wiadomo czy np. straty na gamingu nie kompensują sobie na telewizorach przez cross-subsidizing. No ale co ja będę tłumaczył, waldek poległ na wyłożeniu szalenie trudnej do pojęcia koncepcji "gierki w Polsce są relatywnie droższe niż w USA", więc mnie też prawdopdobnie się nie uda.

Jezeli kupuje jakis produkt czy to samochod, telewizor czy konsole to chce wiedziec, ze kupuje nie tylko najlepszy sprzet ale i ze wsparcie dla tego sprzetu bedzie kontynuowane. Sony sie kurczy z roku na rok, co oznacza, ze bedzie pozbywac sie segmentow ktore nie przynosza dochodow firmie. Oczywiscie marka PlayStation moze czuc sie w miare bezpieczna bo pomimo finansowej klapy jaka bylo PS3 to z PS4 Sony powinno wyjsc na plus. Oczywiscie niezbedne sa zmiany w modelu biznesowym bo to co jest obecnie, nie sprawdza sie. Ogolnie to juz dostalismy pierwszy przedsmak tego gdy Sony zaczelo kasowac za granie online. Przewiduje dalsze ograniczenia. 

Gorsza sytuacja jest ogolna kondycja firmy ktora notuje negatywne wyniki (poza 2013) od paru lat. Oznacza to jak juz wspomnialem, to ze firma sie kurczy, mniejsza firma oznacza mniejsza zdolnosc finansowania duzych projektow (nowa generacja konsol to duzy projekt). Jezeli ten trend bedzie kontynuowany to przed Sony jeszcze chudsze lata... 

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Obejrzalem ten gameplay z DC, swietnie to wyglada <3 

Opublikowano

Z której części to zrzut? To na prawdę tak wygląda???

FM5, tak.

Opublikowano

Z której części to zrzut? To na prawdę tak wygląda???

Z ostatniej. Tak wygląda nowa generacja według MS.

Opublikowano

no tak samo jak killzone, który wyglada tak

tIZSsIK.jpg

Opublikowano

ex4ct- było nawiązanie do drzew, a dokładniej wyglądu. To na gameplayu szału nie robi, a skyrim ma 3 lata. Ale trudno rozkminiać jak słuchasz muzyki i widzisz kolorowe neony.

FM5 była robiona w czasie jak MS miał swoje plany- always online, brak używek. Mało czasu na zmiany mieli, stąd uboga wersja samej gry i wszystko w dodatkach. 

Nie ma co cieszyć banana, to co MS chciał umieścić w konsoli i tak czeka konsole. 

Edytowane przez luck1985

Opublikowano

Gdyby Turn 10 było partaczami jak Polyphony, którzy robią jedną grę 4-5 lat i jeszcze taką, która wychodzi niedorobiona, to można by mieć do nich pretensje za Forza 5, ale biorąc pod uwagę, że zrobili dobrego racera na start i za dwa lata będzie kolejna, bardziej dopracowana wersja to rybka. 

Wystarczy sobie przypomnieć przejście z Forza 2 do Forza 3.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No i znów zataczamy koło. Ficus myślałem żeś ogarnięty typ a takie farmazony sadzisz. Jak kogoś nie jara kolejne uncharted czy killzone a ma mokro na myśl o kolejnych pudzianach czy majsterze to też ma kupować ps4?

Bluber wiem ze zataczamy kolo, wiem ze kazdy ma wlasny gust - kazdy kupuje konsole pod swoje preferencje i pod gry jakie on osobiscie lubi, jednak wtedy ten temat nie mialby sensu

Opublikowano

Polyphony dostaje ostatnia szanse jak spartacza to niech sie pakuja i nara. Zreszta po sprzedazy widac ze sama nazwa juz tak nie robi.

Opublikowano

Może dla T10 też by się przydało więcej czasu niż 2 lata, bo xboty będą wiecznie jeździć po torach gdzie zawsze świeci słońce, a czas się zatrzymał.

Opublikowano

Nie no lepiej grać w super wyścigi, które albo nie wyszły albo są robione przez x lat i maja samochody pamietające rok 1999.

Opublikowano

Ciekawe co powiecie jak w Forza 6 będą wyścigi nocne. Chłopaki czekają na odpowiedni moment :)

Opublikowano

Co powiem? "W końcu". A co wy powiecie jak znowu ich nie będzie?

Still better real driving simulator than GT.

Opublikowano

Ej, a moze zalozymy osobne CW dla ludzi ktorzy kumaja czacze, a tutaj zostane tortexy i typy spierajace sie o halo/forze/gt/gearsy/uncharted/driveclub/ubisoft/activision, etc, slowem - casuale?

Opublikowano

Ej, a moze zalozymy osobne CW dla ludzi ktorzy kumaja czacze, a tutaj zostane tortexy i typy spierajace sie o halo/forze/gt/gearsy/uncharted/driveclub/ubisoft/activision, etc, slowem - casuale?

http://www.psxextreme.info/topic/93068-gaming-world/

22 strony w 4 lata.

Opublikowano

Zeratul jaka desperacja :rofl: Bardziej się już w ten trawnik w sandboxie kamerą wjechać nie dało?

Opublikowano

Nowy gameplay z DriveClub

http://e1.dl.playstation.net/e1/campaignsite/driveclub/Driveclub_Cayoosh_Evening_PreOrder8OCT.mp4

Powiem szczerze, że po poprzednich 2 gameplayach miałem jeszcze pewne wątpliwości.. ale teraz już widzę czemu ta gra chodzi w 30 a nie w 60fps. Graficznie jest kosiciel. Ciekawe tylko jak fizyka i model jazdy..

btw. Jeden z detali - pierwsza samochodówka, gdzie w naszym samochodzie odbijają się inne elementy naszego samochodu.

Wooooow! Jestem pod ogromnym wrażeniem, grafika jest kapitalna! :o W dodatku czuć tutaj już dynamikę przejazdu, wydaje się znacznie bardziej rajcujące od tego, co ostatnio mogliśmy zobaczyć. Te drzewa, oświetlenie czy struktura materiału (kierownica) to majstersztyk. Obszar rysowania, nie no, wow. Graficznie wow.

Teraz wypadałoby zagrać, żeby samemu sie przekonać jaki jest model jazdy i czy gra sprawia dużo frajdy, ale z tego materiału powoli odżywają moje nadzieje na jakiegoś fajnego, ekskluzywnego racera na PS4.

Tego mogliśmy się spodziewać, mianowicie oficjalnej prezentacji Halo 5: Guardians, kolejnej odsłony legendarnej serii. Menedżerka firmy 343 Industries, Bonnie Ross, zapowiedziała Halo 5: Guardians, które to ukaże się na rynku w przyszłym roku, a dokładniej w sezonie jesiennym na Xbox One. Gra ma wynieść markę na nowy poziom, oferować 60 klatek na sekundę, wysoką rozdzielczość, oraz niespotykany dotąd rozmach.

To jak? 792p czy 900p? Obstawiamy?

Dobre chociaż to, że celują w 60FPS.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

qqlcyv.gif

dc2.gif

siad płaski do laski botki

Tymczasem Forza 5

AO0.png

Nie mówiąc o Past grnach i GT6

idl1zblbdysyq7osrh.png

11108076196_d00fa9457mpfde.jpg

Edytowane przez eX4cT_PL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.