Jump to content

Oddworld: New ‘n’ Tasty

YETI

Recommended Posts

Guest _Be_

Tak samo jak przedmówcy była to jedna z pierwszych gier jakie grałem na szaraku, ale też nie skończyłem bo wydawała mi się wtedy dość trudna. Bardzo dobrze to wygląda chyba będzie must have.

Ja ogrywałem demo pierwszego Abe'a i się zakochałem w tym zwariowanym klimacie.. Później w łapki wpadła mi druga część Abe's Exoddus. Nawet oryginała miałem ale się zaciąłem i nie ukończyłem już. 

W ogóle uniwersum Oddworld jest zajefantastyczne, udało mi się za to ukończyć Stranger's Wrath na pierwszwego iksa. Super gra z fajną fabułą i ciekawym gameplayem.

Wrzucę jeszcze teledysk Music Instructor z gościnnym występem Abe'a, jarałem się strasznie tym zespołem w czasach liceum:

https://www.youtube.com/watch?v=vro4hTCyaKo

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Guest Kasias

24 lipca na PS4, PS3 i PS Vita. Wychodzi więc na to, że Wii U i PC dostaną ją później niż posiadacze maszynek Sony. Albo na precyzowanie przyjdzie czas. Oryginał znam tylko trochę z PSone'a, ale wspomnienia mam dobre, więc odpicowany z sercem remake łykam na premierę. I niech nikt nie pisze, że w sezonie ogórkowym nie będzie w co grać.

• 4 weeks later...

Oddworld: New 'n' Tasty (PS4) zawita do sklepiku Sony 24 lipca w wersji na PlayStation 4 (edycje na PS Vitę i PS3 pojawią się później). Gra będzie wyposażona w opcję cross buy, dlatego każdy kto kupi ją na PS4 otrzyma również kody do wykorzystania na pozostałych konsolach.

New 'n' Tasty ma kosztować 20,99 euro, czyli w Polsce zapewne nieco powyżej 85 zł (względem Stanów Zjednoczonych jest to całkiem adekwatna kwota - na tamtejszym rynku pozycja ta została wyceniona na niespełna 30 dolarów).

Osoby, które zakupią nowego Oddworlda w przeciągu dwóch tygodni od premiery na PS4 otrzymają również za darmo dwa dodatki. Pierwszy z nich to Alf's Escape. Pokierujemy w nim innym znanym przedstawicielem rasy, którą reprezentuje Abe - tytułowym Alfem (pojawił się on wcześniej w Abe's Exoddus). Alf's Escape zaoferuje nam nowe plansze i wyzwania, a także osobny ranking. Drugie DLC to coś mniejszego - chodzi o unikatowy strój dla Abe'a.

http://www.pssite.com/news-34672-znamy_cene_i_inne_szczegoly_dotyczace_europejskiego_wydania_oddworld__new_n_tasty_.html

Szkoda, że pozmieniali ścieżkę audio, liczyłem na nagranie w DTSie, czy takim właśnie "polepszeniu". A tak w głowie z mam stare dźwięki (przy tym filmiku porównawczym miałem ciarki:), gdzie dla mnie sentyment, to +10 do fajności tytułu:). Kupię, ale właśnie ze względu na sentyment: grałem w oryginał w '98 roku, a dopiero z 5 lat temu, ukończyłem z laską na epsxe (z opcją save state).

No i ten brak podziału na ekrany, raczej będzie przez to trudniej.

Pograłem 2h i jeżeli ktoś lubi wymagające gry, to będzie bawił się świetnie. Wybrałem hard i gra przypomina jakie poziom trudności był standardem za czasów PSX. Gameplay mimo tych wszystkich lat w ogóle się nie zestarzał, nadal jest miodnie, śmiesznie i trudno. Oprawa graficzna kolejny duży plus, miejscówki wyglądają świetnie i kipią klimatem. Polecam!

PS. Gra ma polskie napisy, kolejna miła niespodzianka SCEP po Transistorze.

Edited by YETI