nobody 3 504 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 <tresc spoilera za który zaraz zrobię szpagat [/ spoiler] tylko / napisz bez spacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 740 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Jestem nowy jeżeli chodzi o serię ale zabicie pierwszego bossa przy pierwszym podejściu, ginąc 20 razy zanim się do niego doszło jest dla mnie trochę dziwne ;P No ale spoko, najważniejsze że jest checkpoint ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Słuchajcie, dziadek w Śnie Tropiciela kazał mi iść do Kaplicy Oedasa (Czy jakoś tak :> ) Poszedłem tam, wszedłem na szczyt, tam gdzie pełno tych waz do rollowania po nich , heheh... No ale drzwi zamknięte. I troche nie wiem co źle zrobiłem, czy coś pominąłem... Rozumiem, że gry z tej serii dają tylko wskazówki,a resztę muszę zrobic sam.. Więc zabiłem Amelie, przeszedlem się za las, zabiłem wiedźme i nie wiem co dalej. Jeśli ktoś wie, prosił bym w spoilerze (nie zdradzając za dużo) gdzie powinienem się teraz udać. Dzięki z góry. PS: Jak się daje tekst w spoiler? Chyba chodzi o ten klucz: Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Jutro niestety wyjeżdżam na 2 dni, ale dzisiaj robię nockę z grą, oby tylko nerwów starczyło. Nie chcę wyjść na janusza. Cytuj Odnośnik do komentarza
IrenicuS 7 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Słuchajcie, dziadek w Śnie Tropiciela kazał mi iść do Kaplicy Oedasa (Czy jakoś tak :> ) Poszedłem tam, wszedłem na szczyt, tam gdzie pełno tych waz do rollowania po nich , heheh... No ale drzwi zamknięte. I troche nie wiem co źle zrobiłem, czy coś pominąłem... Rozumiem, że gry z tej serii dają tylko wskazówki,a resztę muszę zrobic sam.. Więc zabiłem Amelie, przeszedlem się za las, zabiłem wiedźme i nie wiem co dalej. Jeśli ktoś wie, prosił bym w spoilerze (nie zdradzając za dużo) gdzie powinienem się teraz udać. Dzięki z góry. PS: Jak się daje tekst w spoiler? Chyba chodzi o ten klucz: W ogole nie wiem gdzie to jest...Ta lampa.. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 441 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 (edytowane) Nieźle doj.ebali z tym bugiem w Forbidden Forest, akurat jak tam trochę siedziałem przy jolly cooperation i farmie dusz na cieniach Yharnam. Ten klucz do lokacji u góry nad katedrą to chyba później się da zdobyć 'normalnie' nie dając się złapać do wora wcześniej;) @IrenicuS idź teraz do drzwi przy których byłeś pytany o hasło Edytowane 27 marca 2015 przez messer88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Oho, widze ze żona przysypia przy serialu, poczekam na odpowiedni moment i zaraz odpale sobie BB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
IrenicuS 7 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Nieźle doj.ebali z tym bugiem w Forbidden Forest, akurat jak tam trochę siedziałem przy jolly cooperation i farmie dusz na cieniach Yharnam. Ten klucz do lokacji u góry nad katedrą to chyba później się da zdobyć 'normalnie' nie dając się złapać do wora wcześniej;) @IrenicuS idź teraz do drzwi przy których byłeś pytany o hasło Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 671 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Wracam do grania po odstresowaniu. Jak coś do dodawajcie mnie. 54 lvl i idę na Granicę Koszmaru ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Tricker69 0 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Gdzie mniej więcej znajduje się ten Lunarium Key?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 671 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Ale znalazłem sekreta Opłąciło się ryzykować skokami Po tym miejscu gra się okazała jeszcze bardziej zawiła, niż była xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Pomęczyłem Chalice dungeon, skończyłem 3 kielichy i... No nie rusza mnie to zupełnie. Lochy są nieciekawe, składają się z kilku ciągle powtarzających się klocków-schematów, ich eksploracja póki co nie została mi nagrodzona czymkolwiek szczególnym. Już wolałbym, żeby były to po prostu kolejne pojedynki z bossami zamiast żmudnego i praktycznie niewymagającego przebijania się przez poziomy. Śmieszne jest to, że ten tryb daje nam podgląd na to, jak może prezentować się Deep Down i nie napawa to optymizmem względem tej gierki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 No to tak zabiłem trzeciego bossa przy pomocy dwóch kolegów (dało radę połączyć) Potem spotkałem zabójczych niepełnosprawnych z karabinem maszynowym, zostałem porwany, facet kondom wyssał mi 8 insight a na koniec mająć 50 k dusz wpadłem na bosa nr 4 a miałem tylko 2 fiolki z życiem. Ten moment określił koniec mojej dzisiejszej przygody. Za(pipi)iste 6 h w grze roku na razie:) Jutro ciąg dalszy a teraz pillars Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 @Qjon A użyłeś lepszych kielichów po pokonaniu last bossa? Wg recenzenta Eurogamer dzięki nim da się tworzyć bardziej złożone lochy, oraz pobierać te stworzone przez innych graczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 (edytowane) Tak, po pokonaniu 3 bossa w danym dungeonie dostajesz kielich, który pozwala zejść na drugi "poziom" danego typu lochu i właśnie tak schodziłem coraz niżej. Edytowane 27 marca 2015 przez Qjon Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 671 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Amygdala lol, na co ja się porwałem xD Cytuj Odnośnik do komentarza
IrenicuS 7 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Tak, po pokonaniu 3 bossa w danym dungeonie dostajesz kielich, który pozwala zejść na drugi "poziom" danego typu lochu i właśnie tak schodziłem coraz niżej. Same kielichy to generalnie nie wszystko. W grze porozsiewane są jeszcze różne składniki , z technicznego punktu widzenia to pewnie one odpowiadają za różnorodność elementów itd. Ciężko powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 (edytowane) Składniki to po prostu itemy, które musimy znaleźć/wyfarmić na wyższych poziomach dungeonu, żeby móc zejść na niższy. Wątpię, żeby miały jakikolwiek wpływ na generowany loch, skoro sami ich nie dobieramy, tylko potrzebujemy dyktowanej przez grę ich ilości i typu. //edit: Dobra, poczytałem dokładnie jak działają te kielichy i myliłem się dość mocno; póki co przechodziłem predefiniowane poziomy lochów, a żeby wygenerować losowe powinienem użyć odblokowanych po przejściu "root" chalices, które faktycznie pozwalają na dobór składników i związane z tym dodatkowe wyzwania. Tym gorzej jednak świadczy to o grze, skoro jak się okazuje przechodziłem do tej pory nielosowo generowane, a projektowane poziomy i były one dość słabe BTW. Dopiero teraz sobie uświadomiłem, że skończyłem grę w 26 godzin, z czego 1-2h to pewnie ekran ładowania Edytowane 28 marca 2015 przez Qjon Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 28 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2015 (edytowane) No wspominalem juz nie raz o root chalice i ze to tam sie wszystko dzieje. Ja juz mam fioletowe niebo, ale sie porobilo... Kto by przypuszczal ze przez zabicie biednego malego pajaczka swiat pojdzie do diabla, doslownie xD A teraz sie mecze z dokonczeniem questy Eileen ale przeciwnik jest bardzo ale to bardzo wymagajacy Edytowane 28 marca 2015 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 28 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2015 (edytowane) Tutaj urywek który udało sie nagrać, koles z invadował, spojrzałem na niego i myślałem że będzie w(pipi), ale jednak uklęknął przed moim AXEM! No i przeciwnik który wkońcu sie nie leczył co cios, na koniec mila wiadomosc "gg, finaly no healing noob" oczywiscie nadeslana od niego THAT SCYTHE, ciekawe skad ma Jestem właśnie po boss fightcieMergo's Wet Nurse Jezu ten design tego bossa miazdzy i w momencie zmienia swiat w ciemnosc z roznych stron atakuje Istny orgazm!!No i na koniec filmiku mały bonusik Edytowane 28 marca 2015 przez Krzysztof Tomczak Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 28 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2015 http://uk.ign.com/articles/2015/03/26/how-and-why-bloodborne-lost-me Ayyy lmao. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 671 Opublikowano 28 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2015 Szkoda, że Paarl w innym miejscu niż w trailerze ( Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 28 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2015 Robie sobie dungeony, poczulem sie zbyt pewnie i jak to zwykle bywa szybko gra nam przypomina o tym aby schowac sobie w buty to uczucie, wracam po dusze ktore podniosl mob i ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 28 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2015 Jestem w: ukrytym kanale, na samym dole są myszy, a powyżej chuyki które mnie właśnie zabiły. daleko do lampy ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 28 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2015 (edytowane) Lampy nie będzie, będzie za to skrót. Czytam sobie właśnie, że w pojedynku z Romem im mniej mamy insightu tym mniej pająków mu pomaga. Miałem w tej walce ponad 60, musiałem użerać się z około 30-40 pająkami (pojawiało się coś ponad 10 na falę) i byłem mega w(pipi)iony takim głupim bossfightem, Nie polecam kisić Insight Edytowane 28 marca 2015 przez Qjon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi