Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Banny

Pokombinuj z rzuceniem czegos tej bestii. Bestia pobiegnie tam gdzie rzuciles to cos i zajmie sie tym a ty beztrosko bedziesz ja lal. Przedmioty te napewno juz masz bo w tej miejscowce wlasnie je farmisz.

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Wyświetleń 887,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Może idź pozwiedzaj inne lokacje, do tego bossa wrócisz za kilka poziomów. 

sprawdzę walktrough, bo nie mam pojęcia gdzie inna droga moze być. już chyba wiem ;)

Edytowane przez Banny

Opublikowano

Ciskałem wczoraj Blood starved Beast przez 2 godziny, kiedy zabrakło antidotum czy apteczek to chodziłem farmić, ogólnie nie pamiętam czy w Ds II czy III miałem takie problemy z bossem. 

Niestety, nie mogę jeszcze zakupić papierków z ogniem, dlatego trzymam trzy ostatnie sztuki... póki co próbuje przez parry bossa zjechać. Tylko ta trzecia faza jest nie do ogarnięcia, zawsze ginę przy końcówce :P

Uniki rób do przodu i w lewo. Stosując się do tej zasady pokonałem go w CD nie dostając chyba ani jednego hita.

Opublikowano

No te wzywania pomocników to są easy. Czasami boss skupia się głównie na NPCach i można go orać od tyłu - if u know what i mean.

Kurde muszę wrócić do BB bo miałem robić platynę, ale zatrzymałem się na 2gim przejściu (NG+) przy Micolashu (końcowa faza walki) i ciągle mnie trafiał tym atakiem magicznym z dupy co mnie na hita zabija... i tak po 6-7 razach odpuściłem... a potem jakaś gra nowa wyszła i olałem temat...

A nie chciało mi się robić tego wałka z kopiowaniem sejwa. Więc grę będę musiał skończyć pełne 3 razy.

Opublikowano

miałem go przyzwanego 2 razy, raz umarł. Ogólnie boss ma więcej hp i wydaje sie jeszcze trudniej.

A wczoraj próbowałem znowu, bez skutku :p Co za lamer ze mnie.

Opublikowano

No te wzywania pomocników to są easy. Czasami boss skupia się głównie na NPCach i można go orać od tyłu - if u know what i mean.

Kurde muszę wrócić do BB bo miałem robić platynę, ale zatrzymałem się na 2gim przejściu (NG+) przy Micolashu (końcowa faza walki) i ciągle mnie trafiał tym atakiem magicznym z dupy co mnie na hita zabija... i tak po 6-7 razach odpuściłem... a potem jakaś gra nowa wyszła i olałem temat...

A nie chciało mi się robić tego wałka z kopiowaniem sejwa. Więc grę będę musiał skończyć pełne 3 razy.

Jesli masz mozliwosc to używaj w tej fazie walki ryku bestii. Koleś bedzie zaliczał glebę i mozesz go bezkarnie lac a jak wstanie to znowu ;)

Opublikowano

Wystarczy w 2 fazie strzelic do typa z broni palnej :)kiedy odpala ten swoj czar. Tez na ng+ mialem klopot z tym jego czarem.

Edytowane przez sajmon34

Opublikowano

Wystarczy się trzymać go jak najbliżej i ciągle bić.

Opublikowano

No próbowałem się trzymać jak najbliżej - ale i tak mnie trafiał.

Spróbuję ten ryk i pistolem :) - zobaczymy.

Kurde powrót po takim czasie do BB będzie ciężki z pół roku nie grałem. A miałem plan przejść wszystko na szybko. Miejscówek już nie pamiętam za bardzo...

Opublikowano

Wystarczy w 2 fazie strzelic do typa z broni palnej :)kiedy odpala ten swoj czar. Tez na ng+ mialem klopot z tym jego czarem.

Można też w drugiej fazie nie skakać do niego na dół tylko zaspamować z pistoletu stojąc na górze.

Ja ubiłem go w drugiej fazie tonitrusem.

Opublikowano

Jak go gonisz po tym labiryncie to w pewnych momentach się zatrzymuje na chwilę. Można w niego wtedy rzucać zatrutymi nożami i cymbał nie zacznie uciekać jeśli będziesz trzymał dystans. 

Skąd brać najlepsze phys atk gemy? Farmiłem trochę Ihyll i wypadają tam całkiem niezłe (ok 21-23%) cursed, ale póki co wszystkie wysysają hp. Jakaś lepsza miejscówka? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Uff, w końcu boss padł (blood-straved beast)

Otrzymałem kielich - teraz mam zrobić loch w śnie tropiciela?

Opublikowano

Możesz sobie sprawdzić co i jak, ale lochy są mocno opcjonalne. 

to inaczej zapytam - gdzie się teraz udać ? :P

Opublikowano

w katedrze są otwarte drzwi i jest tam winda

Opublikowano

Pany jadę ng++. Chce machnąć calaka brakują mi 3 trofki(za jedno z zakończeń-bez walki z ghermanem, za królową w lochach no i platynowe) , ale chciałbym też na 100 % ta grę wycisnąć stąd moje pytanie, po którym bossie nastaje noc w yhrnam? Chciałem wszystkich npc questy porobić w odeona kaplicy itp. Podczas ng+ szedłem jak przecinak jak już noc się zrobiła to ludzie w oknach z lampionami poznikali. A tym razem chciałbym by Adrianna urodziła a nie Iosefka

Opublikowano

Eh, a mnie dopadło zniechęcenie.Poszły mi wszystkie fiolki w lochach, w DLC prawie wszystko już przeszedłem.I już nie chce mi się farmić fiolek by ruszyć dalej-eh co za dużo to nie zdrowo.Przesyt mam.Pewnie na handel muszę ją puścić.

Opublikowano

Ja przestałem je farmić i po prostu kupowałem. Dalsze etapy to tyle waluty, że głowa mała. Jak mi się kończyły to wyprawa na trzy świnki z ostatniej lokacji i jazda do sklepu.

Opublikowano

Też mógłbym w sumie.Ale odpycha mnie już.Ponad 100godzin mam chyba już.No i Horizon czeka:)

Opublikowano

Ale ta gierka jest dobra.. trafiłem do podziemnego więzenia, gdzie są babki co gardło podrzynają za nieuwagę, a oprawa dźwiękowa później robi robotę (ten chór)

Czy warto sprzedać łachmany laleczki?

Idę w siłę i biegam z kirkhammerem, warto zainteresować sie Ludwig Holy blade? [jako druga broń]

Opublikowano

Ale ta gierka jest dobra.. trafiłem do podziemnego więzenia, gdzie są babki co gardło podrzynają za nieuwagę, a oprawa dźwiękowa później robi robotę (ten chór)

Czy warto sprzedać łachmany laleczki?

Idę w siłę i biegam z kirkhammerem, warto zainteresować sie Ludwig Holy blade? [jako druga broń]

W późniejszym etapie gry warto jej używać jako broń podstawowa nawet :)