Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mam Xbone'a, co mnie niesamowicie cieszy, bo Forza Horizon 2 rozpaliła moje zmysły i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami Jako były już posiadacz PlayStation 4:   - konsola na żywo spraw

• W kwestii prywatnej wiadomości - zawsze możesz kogoś dodać do rozmowy i zamknąć grupę dla reszty znajomych   Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Xboxa One po tych kilku miesiącach użytkowania.  

• Małe podsumowanie wrażeń po kilkunastu dniach grania. Całą poprzednią generację grałem na 360. Teraz nie wiedziałem czy nie wybrać PS4, ale stanęło na One bez Kinecta.   Konsola   Sama konsola jes

Opublikowano

sa podyeby padów do xone? chciałbym kupić do pc

Opublikowano

to jest day one, z premierowych pudelek, sam mam taki gram na nim codziennie (a kupilem jako drugi - uzywke) i nic sie nie zyebalo

Opublikowano

wszystkie gry obslugujace pad 360 beda dzialaly na tym nowym? stare gry tez idzie emulowac?

Opublikowano

U Was też na nowym dashu nie ma zakładki Oneguide? Jak to (pipi)a włączyć?

Opublikowano

Dzięki, poza pojawieniem się zakładki są jakieś skutki uboczne? :)

Edit. Zmieniłem i widzę, że to nie ma sensu u nas, w (pipi)e jesteśmy, że szkoda gadać jeżeli chodzi o VOD itp...

Edytowane przez subek

Opublikowano

no zmieniłem region na USA by pobrać onigiri i się załamałem jak zobaczyłem co u nich jest a co u nas. U nas 3 zakładki u nich 7. Teraz rozumiem czemu ciągle nawijali "Tv, tv, tv". mając OneDrive wrzucasz muzykę na swoje konto i streamujesz ją do telefonu/tabletu xboxa(niedostępne u nas). oglądasz tv(niedostępne u nas). Oglądasz materiały na życzenie(niedostępne u nas). Przepaść ogromna.

Opublikowano

no zmieniłem region na USA by pobrać onigiri i się załamałem jak zobaczyłem co u nich jest a co u nas. U nas 3 zakładki u nich 7. Teraz rozumiem czemu ciągle nawijali "Tv, tv, tv". mając OneDrive wrzucasz muzykę na swoje konto i streamujesz ją do telefonu/tabletu xboxa(niedostępne u nas). oglądasz tv(niedostępne u nas). Oglądasz materiały na życzenie(niedostępne u nas). Przepaść ogromna.

No TV akurat oglądam bo mam tuner od N podłączony i w sumie sobie nie wyobrażam już oglądania bez Xboxa ale te VOD, streamingi muzyki i cała reszta no jakaś masakra, sto lat za murzynami jesteśmy w tej kwestii :/

Opublikowano

ja się chciałem bawić w tv ale wyszło, że to więcej zachodu niż to warte. Musiałym podłączyć dekoder do xboxa i włączać i dekoder i xboxa. Mieć do tego kinecta albo kabel IRda. tuner usb też niewiele daje, bo musze w niego wpiąć kabel od anteny, czyli wtedy tracę możliwość użytkowanai dekodera... mam w pokoju TV orange i cyfrowego Polsatu. Orange ma beznadziejny dekoder, któy łapie każdy sygnał pdoczerwieni..włączysz tv, odpali się dekoder. włączysz drugi dekoder..tamten też zaskoczy...więc go odpiąłem w pissdu :D Tak więc mnie ta opcja TV w ogóle nie rusza. jak chcę tv to odpalam dekoder, jak xboxa to konsolę... po co mam do TV odpalać dodatkowo konsole i ciągnąąc 2x więcej prądu bo chcę sobie Discovery obejrzeć? CO innego jak w konsoli miałbym streaming telewizji z internetu, wtedy miałoby to sens.

Opublikowano

Ja dokupiłem sobie kabelek z irdą i jest wypas, wszystko obsługuje pilotem Harmony. Xbox jak się włącza to włącza też tuner, guide który jest w Xboxie jest 100 razy wygodniejszy od tego oryginalnego w tunerze, przerzucenie się na YT jest tak samo proste jak zmiana kanału, zawsze można zerknąć kto jest online itd. Też mi się to wydawało na początku bez sensu, a teraz po jakimś czasie nie wyobrażam sobie oglądania TV bez XOne :)

Opublikowano

Da się jakoś wrzucać filmiki z xboxclips na forumka tak żeby je wyświetlało jak te z jutuba?

Opublikowano

Da sie, sam tak wrzucałem filmiki z gearsow, otwórz filmik w nowej karcie, skopiuj link, wklej i powinno hulać

Opublikowano

Jednak sie nie da, cos mi sie poje,bało :/

Opublikowano

Wczoraj wieczorem był jakiś update dla preview. Ważył około 400 MB.

Edytowane przez Kris77

Opublikowano

nie jakiś update tylko

DETAILS
  • OS version released: th2_xbox_rel_1510.151031-1900
  • Available: 6:00PM PST 11/2 (2AM GMT 11/3) 

Fixes:
  • Live TV Stuttering Fix (50mhz: Fixed an issue that caused Live TV playback to stutter (more promiment with 50Hz content)
  • Bluray/Upload Studio/Preview Dashboard: This build contains a fix that may help address issues causing Blu-ray, Upload Studio, and Preview Dashboard to crash.
  • My games and apps: Fixed an issue that sometimes caused apps and games to fail to activate or timeout
  • DirectTV: Fixed an issue that sometimes caused no audio in OneGuide for DirectTV when turning on the console
  • Titles/Labels: Fixed an issue that caused "ms-resource" to show up on the labels of some titles and DLC
  • High Contrast Mode: Fixed an issue where room noise could cause a false recognition turning on high contrast mode.
  • Battery Indicator: Improved the accuracy of the controller battery indicator on home.
  • Media apps: Fixed an issue that was causing a small number of media apps to occasionally crash or have poor performance
  • Blank App Tiles: For some users, unlaunchable blank tiles containing only a background color and missing the title should no longer appear. Please use Report a problem if this issue still occurs for you.
  • Game Fixes:  Some titles (such as Forza Motorsport 6) will no longer fail to resume a suspended session after powering on the console in Instant-On mode.

Opublikowano

Kup wiekszy TV to moze snap sie zmiesci.