Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Bawi mnie ostatnio kierunek w którym zmierzają konsolowe gry i ogólny obraz dzisiejszego "konsolowca" z CW. To takie zabawne jak ludzie którzy kiedyś gardzili licytowaniem się na sprzęt, rozdzielczość i klatki animacji dziś tak zacięcie walczą pisząc posty którymi nie pogardził by najtwardszy beton z PCLaba.

Szczerze mówiąc zawsze chyba tak było na poletku konsolowym, przynajmniej odkąd ja pamiętam, tylko po prostu kiedyś internet był mniej popularny. Przypominają mi się na przykład listy czytelników do PSX Extreme, którzy widzieli ząbki w trailerze MGS2 i HIV co miesiąc musiał odpowiadać na pytania, czy PS2 obsługuje systemowo anti-aliasing, czy nie obsługuje, bo niektórzy spać po nocach nie mogli tak ich to dręczyło. Ten przykład szczególnie wbił mi się w pamięć, ale było dużo innych.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Były zawsze wojny graficzne, pamietam jak ciorałem w Splinter Cella CT na ps2 i kumpel pecetowiec przyszedł i naśmiewał się z grafiki strasznie, ale potem mu pokazałem God of Wara i już nie był taki hojrak bo tego sobie na blaszce nie odpali. Kiedyś siłą gier były własnie ładne (w sensie desingu a nie technikaliów) i dobre gry ekskluzywne dla danej konsoli a teraz kiedy tych gier brakuje to jest walka tylko na cyferki.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Szczerze mówiąc zawsze chyba tak było na poletku konsolowym, przynajmniej odkąd ja pamiętam, tylko po prostu kiedyś internet był mniej popularny. Przypominają mi się na przykład listy czytelników do PSX Extreme, którzy widzieli ząbki w trailerze MGS2 i HIV co miesiąc musiał odpowiadać na pytania, czy PS2 obsługuje systemowo anti-aliasing, czy nie obsługuje, bo niektórzy spać po nocach nie mogli tak ich to dręczyło. Ten przykład szczególnie wbił mi się w pamięć, ale było dużo innych.

Yep. Bywało gorzej. Wojna na listy Soul Calibur Vs. Tekken Tag w N+ chociażby. Albo pojazd Tyczka18 na japońskie Rpgi (damn nawet nick zapamiętałem).

Listy w PSX Extreme to i tak oaza spokoju, długi czas w końcu była tam tylko jedna słuszna firma Sony i w listach wszystko było cacy. Oprócz standardowego klimatu pisma, babci w lochach i chłopaków z KtoMaCzas.

Edit:

Za to listy Ekiery do N plusa to była poezja, jego sposób na grę w Vandal Hearts z kumplami(skopiowałem przy Frontsach 3)  i ogólny sposób pisania. :D

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Oraz dobrej jakości pada, headsetu czy rozmów głosowych. Ale zaraz ktoś wyjdzie mi, że liczą się tylko gry i 1080 :teehee:

Poza galkami, ktore sa juz poprawione pad od PS4 wcale nie ustepuje az tak temu xboxowemu.

Czat glosowy takze ma sie w porzadku, ale skad moze to wiedziec uzytkownik PS3, ktory tyle wie ile zje...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Było już, bluber.

Opublikowano

sorry ale wasza obrona ostatnio i na przyszle bomby prawdy w postaci gorszych multiplatform i lineupu na 2015 jest byla i ciagle ta sama - bla bla bla, beka z driveklapa, bla bla serwery nie dzialaja bla bla

Jaka linia obrony ? O czym ty gadasz ?

Nie ma żadnej lini obrony bo nie ma przed czym sie bronić. Od premiery Ps4 zalicza ostry spadek w dół i beka z tego jest straszna.

Najśmieszniejsze że macie czelność pisać że to MS rucha graczy, a Sony jest takie wspaniałe.

Sorry ale;

To wy macie co miesiąc jak nie cześciej problemy / konserwacje psn xD

To wy otrzymaliście system w którym obiecywali min Instant play xD

To wam obiecywane sa gry które kiedys wyjdą ale dokładnie nie wiadomo kiedy xD

To wy dostaliście niedokonczona grę gdzie 3/4 dojdzie w patchu xD a kiedy tego nikt nie wie, wiec

To wy jesteście rakiem branży.

Opublikowano

Ostatnie dwa lata była nieustanna beka xbotów co do ciągłych tweetów i insajderów, a teraz, jak w końcu któryś napisze jakąś pozytywniejszą plotę o Xboxie, to już trzeci bot wkleja i się jara.

Opublikowano

Ostatnie dwa lata była nieustanna beka xbotów co do ciągłych tweetów i insajderów, a teraz, jak w końcu któryś napisze jakąś pozytywniejszą plotę o Xboxie, to już trzeci bot wkleja i się jara.

NO WIDZISZ TERAZ WIESZ JAK SIE CZULISMY

Opublikowano

No i miliard exów 6/10.

Bo Xbone ma same exy obok ktorych nie mozna przejsc obojetnie. Pewnie dlatego sprzedaz jest taka wysoka ^^

No i oczywiscie, ze nie liczy sie tylko 1080p, ale 80% czasu przez cala generacje spedzam jednak przy multiplatformach, wiec z reguly wybieram system, ktory ma najlepsze wersje, miedzy innymi dlatego w poprzedniej generacji 5 razy wiecej czasu spedzilem przy 360tce, niz PS3, ktora miala 5 razy wiecej gier na wylacznosc.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ale te boty są ślepe! To logowanie na serwery DC to taka mini gierka ukryta przez twórców w menu gry. Taki jakby easter egg, smaczek od wydawcy

Opublikowano

Ciekaw jestem co boty będą mówiły kiedy następny xbox będzie mocniejszy od PS5? Nagle im się odmieni o 180 stopni.

Opublikowano

Oraz dobrej jakości pada, headsetu czy rozmów głosowych. Ale zaraz ktoś wyjdzie mi, że liczą się tylko gry i 1080 :teehee:

Poza galkami, ktore sa juz poprawione pad od PS4 wcale nie ustepuje az tak temu xboxowemu.

Czat glosowy takze ma sie w porzadku, ale skad moze to wiedziec uzytkownik PS3, ktory tyle wie ile zje...

No po patrz a to czasem nie ty ciągle się wypowiadaleś o XO mimo, że konsole widziałeś w internecie? Tak samo Titanfall czy Forze 5/Horizon.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Ciekaw jestem co boty będą mówiły kiedy następny xbox będzie mocniejszy od PS5? Nagle im się odmieni o 180 stopni.

Nie wygrzebieta się z gifów

Opublikowano

Czat głosowy na ps4 nie ma startu do tego z xbox one, ile razy jak gadaliśmy w grupie czy to właśnie przez ps4 czy vite co chwile były jakies pogłosy, echo i inne g.owna ale skąd klapki maja mieć porównanie jak czat grupowy to nowy ficzer w świecie plejstejszon xD

Opublikowano

Nie wygrzebieta się z gifów

Tak też myślałem  :teehee:

Opublikowano

uważajcie żeby dual shocka nie zespsuć jak będzie się próbowali dostać na serwery #driveklapy :teehee:

Co jak co ale reklama dobrze dobrana:

MM9AANt.png

Zaśmiałem.

Opublikowano

Czat głosowy na ps4 nie ma startu do tego z xbox one, ile razy jak gadaliśmy w grupie czy to właśnie przez ps4 czy vite co chwile były jakies pogłosy, echo i inne g.owna ale skąd klapki maja mieć porównanie jak czat grupowy to nowy ficzer w świecie plejstejszon xD

Patrzcie jaki słuch boty mają wyczulony. Ale w sumie to normalne kiedy ze wzrokiem są problemy.

Opublikowano

Kubson, nie wiem kiedy ostatni raz korzystales z PS4, ale minimum od 4-5 miesiecy nie ma juz takich problemow.

No po patrz a to czasem nie ty ciągle się wypowiadaleś o XO mimo, że konsole widziałeś w internecie? Tak samo Titanfall czy Forze 5/Horizon.

No po patrz-nie...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Chyba u ciebie w domu sa problemy ze wzrokiem i szczerze to proponuje zetrzeć ropę z oczu moze wtedy zobaczysz ze w grach nie chodzi tylko o rozdzielczość

Opublikowano

uważajcie żeby dual shocka nie zespsuć jak będzie się próbowali dostać na serwery #driveklapy :teehee:

Co jak co ale reklama dobrze dobrana:

Zaśmiałem.

Dobrze, dobrze, akurat czekając na naprawę serwerów DC można obejrzeć coś w TV na Xbonie

Opublikowano

Wtedy multiplatformy będą najlepsze na X'a, ergo multiplatformy > exy.  Tak było w 2003, kiedy kupowałem pierwszego X (lol z padów), oraz w 2007, gdy kupiłem pierwsze X360.

True story.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Pokupowali plejsejszony dla lansu na trzepaku :/ to było fajne jak się miało 14 lat. Ja myślałem ze tu sami dorośli faceci piszą.

Opublikowano

Chyba u ciebie w domu sa problemy ze wzrokiem i szczerze to proponuje zetrzeć ropę z oczu moze wtedy zobaczysz ze w grach nie chodzi tylko o rozdzielczość

Wiem, przepraszam, zapomniałem, że chodzi o czat głosowy. A imię jego hipokryzja...

Opublikowano

PS3, ktora miala 5 razy wiecej gier na wylacznosc.

Oooo[emoji15]
Opublikowano

Nie, chodzi o gameplay i różnorodność i poki co to xbox one gniecie ps4, a czat głosowy to tylko jeden z wielu miłych dodatków

@easye

Dzisiaj wieczorem pogadamy przez vite to zobaczę, ale jak miałem ps4 czyli te 5 miesięcy temu to był jedynie jeden wielki pogłos :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.