Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

A propo słabej sprzedaży, dane npd wskazują że na premiere  forza horizon 2 sprzedała się tylko w 120 tysiącach w USA i to na x360 i xone łącznie. Na 100% driveclub sprzeda się lepiej. W ogóle sprzedaż każdej forzy to kpina z tak dobrego developera, gdyby nie bundle to żadna część nie przekroczyłaby 3 milionów i Turn 10 skończyłoby jak Bizzarre.

Edytowane przez Andrew21

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

A propo słabej sprzedaży, dane npd wskazują że na premiere  forza horizon 2 sprzedała się tylko w 120 tysiącach w USA i to na x360 i xone łącznie. Na 100% driveclub sprzeda się lepiej.

Też jestem przekonany żę DC sprzeda się lepiej od FH2 ale Don mnie mocno przekonywał, że nie. Jeżeli tak będzie to już nie wiem co się sprzeda na tym klocku. Jak bardzo dobra gra, ze znaną marką przegra w swoim mateczniku z niedorobionym racerem na japońską konsolę z popsutym online.

Z drugiej strony jak Don powie, że FH2 się lepiej sprzedała to trzeba się  go słuchać. W końcu nawet udziela się na forum znienawidzonego serwisu VGC!

Opublikowano

Bardzo śmieszne balon, ale sklepy nie kłamią. Amazon UK: FH2 38 i 41 miejsce / DC 75.

No i 500 tys. ludzi na leaderboardsach FH2 na Xone.

Ostatni tydzień w UK (MCV) FH2 > DC.

No ale DC sprzeda się lepiej bo tak powiedziałeś, nie? :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Spoko jest jak mówisz, w końcu ty się tu znasz a reszta jest w błędzie.

Poczekajmy tylko na jakieś oficjalne wyniki ;)

edit: a te dane Andrewa z npd nie są bardziej wiążące niż dane z jednego sklepu?  nie zieloni rzucili się z minusami.

Edytowane przez balon

Opublikowano

Spoko jest jak mówisz, w końcu ty się tu znasz a reszta jest w błędzie.

Poczekajmy tylko na jakieś oficjalne wyniki ;)

Zachowujesz się jak rasowy klapek, wszystko byle tylko zakrzywić czasoprzestrzeń.

Kolego MCV i wyniki z UK to są oficjalne dane ze sklepów, jak NPD w USA i możesz sobie sprawdzić ich zestawienia: FH2 > DC. 

No i nie ma bardziej oficjalnych danych niż leaderboardsy gry a tam na Xone jest 500 tys. graczy.

Co za ciemnota :P

Opublikowano

100k forzy poszło mówię wam, a te 600k które jest na leaderboardsach to xboty nabiły odpalając grę na multikontach.

Może są zbugowane te LB jak w DC ?  :):)

Don nie jak klapek, tylko prowokuję Ciebie do obrony Częstochowy. Robisz to iście zawodowo i z każdego zarzutu masz wyjście. Wygrywasz w tematach jak waciak !

Opublikowano

Jaki ból dupy zielonych pseudo fanów wyścigów, chodziło o PIERWSZY tydzień w USA  w którym poszło tylko 120 tysięcy kopii a xboty wyjeżdżają z 500  tysięcy w leaderbordsach po  3 tygodniach globalnej sprzedaży. Przecież to beznadziejny wynik który z łatwością pobije driveclub skoro nie ma konkurencji na PS4 które prowadzi w Europie 3 do 1 na xone.

Vgchartz już podaje że jeśli chodzi o pierwszy tydzień w USA to Driveclub > Forza Horizon a tam różnica w sprzedaży pomiędzy xone a ps4 to zaledwie 1 milion.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Bardzo śmieszne balon, ale sklepy nie kłamią. Amazon UK: FH2 38 i 41 miejsce / DC 75.

No i 500 tys. ludzi na leaderboardsach FH2 na Xone.

Ostatni tydzień w UK (MCV) FH2 > DC.

No ale DC sprzeda się lepiej bo tak powiedziałeś, nie? :)

Jednak PS4 sprzedało się dwa razy lepiej, więc jest opcja, że i DriveClub lepiej się sprzeda, dodać należy do tego atrakcyjną cenę w PS Store, pewnie sporo osób zakupiło grę cyfrowo. Ale oczywiście sprzedaż ma się nijak do jakości obu gier, Forza to znacznie więcej contentu i lepiej dopracowana gra ( no i posiadacze Xboxa dostali wcześniej Forze 5, a na PS4 pustynia od premiery ), ale nie grałem, więc ciężko powiedzieć jak sprawdza się najważniejszy element, czyli model jazdy.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Jak nie liczenie pixli to liczenie sprzedanych sztuk, jaa pieerrrdd......

wy wogule gracie w gry?

Opublikowano

już coraz mniej, bo gierki coraz chujowsze

Opublikowano

Łojezu jaka bomba prawdy.

Opublikowano

Driveclub dobrze sie sprzedał bo primo rzucili sie na nią fani racerow na głodzie i secundo bo sony zje.bało premierę plusowa i klapki rzuciły sie na wersję z pss i pudelkowe. No i ogólnie konsol ponad 2x więcej niż bonerów.

Opublikowano

Jak nie liczenie pixli to liczenie sprzedanych sztuk, jaa pieerrrdd......

wy wogule gracie w gry?

Akurat temat z Donem odnośnie sprzedaży Forzy i DC pojawił nam się jakoś przypadkowo.

Dodatkowo może pomogę i przypomnę w jakim temacie kolego piszesz posta. Od razu powiem, że nie jest to ani temat FH2, ani temat DC. Jest to temat wojny konsolowe, więc takie rzeczy jak piksele i słupki sprzedaży to jedne z paliw tego topiku. Jeżeli tak Ciebie to razi w tym temacie radzę tu nie zaglądać. Mnie też dużo tematów na tym forum raziło. Przestałem tam zaglądać i od razu forum lepsze i userzy jacyś tacy bardziej do rzeczy.

Opublikowano

a nie przyszło wam do głowy xboty, że to po prostu dobra gra w której fajnie się jeździ?  nawet jeśli tylko offline i bez aktualizowania leaderboardów? zupełnie nieuzasadnione 5/10 na poligonie i te wasze podśmiechu.jki tego nie zmienią.

Opublikowano

Łojezu jaka bomba prawdy.

Ja się nie dziwię takim opiniom. Posiadacze PS4 potwierdzają.

Opublikowano

a nie przyszło wam do głowy xboty, że to po prostu dobra gra w której fajnie się jeździ?  nawet jeśli tylko offline i bez aktualizowania leaderboardów? zupełnie nieuzasadnione 5/10 na poligonie i te wasze podśmiechu.jki tego nie zmienią.

A Was nadal boli. Kogo obchodzą jakieś wyścigi...

33wuv6q.jpg

Opublikowano

Wszystkie exy xboxa na jednym obrazku.  :sweat:

Opublikowano

Przewińcie do 5.37-40 XD

Ale szacunek dla tego ziomka, że godzinę siedzi i napiernicza do kamery tak jakby ktoś z nim siedział i rozmawiał.

Opublikowano

33wuv6q.jpg

Kogo obchodzą jakieś pif pafy...

2vnnyxmewmjy.jpg

Opublikowano

Jakie pif pafy?99e1fcb0fbecf15c159271ee1c04b6f9.jpg

Opublikowano

Czy teraz Xboty przeskakuja sie kto jest mniejszym fanem pif pafow, za czym idzie mniejszym Xbotem?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

33wuv6q.jpg

W ocenie gracza, mocno płytka kolekcja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.