Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Typie, lol czy ty masz rozdwojenie jaźni? Wyżej wrzucasz filmik na którym jest pokazne jak spada framerate a co rozdziałek to

Okej.

Modern Warfare 1,2,3, World at War - taka sama rozdzialka na PS3 i 360.

Black Ops faktycznie lepsza na 360, ale 4>1 ( nie, nie wbijam szpili w Xboxa One ). No ale niech ci będzie, zapomniałem o Klopsie.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ale wiesz, że teraz mnie to je.bie czy na jakieś konsoli był lepszy cod czy gorszy skoro i tak był gów.nem technicznym od dnia premiery pierwszego MW (wyglądało przyzwoicie, ale nie urywało du.py jak na korytarzową strzelankę) na starym silniku pamietającym czasu Quake III. I studia siedzące na tymi codami nie są jakimiś orłami technologicznymi albo wręcz przeciwnie skoro nadal tego trupa reanimują od 7 lat.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

f1GV2W.jpg

no cóż role się odwróciły, takie same lub lepsze multiplatformy za XO   :)

a na deser, zbiór najlepszych 4 gier z 2 poprzednich generacji konsol już w tym miesiącu!

tumblr_mcetvwo3641qzx9yno1_500.gif

Opublikowano

No kolekcja Master Szefa to mega oferta, nie ma to tamto. Grania spokojnie w 100+h można liczyć.

Kto wie, biorąc pod uwagę złą prasę PS4 i obsuwy premier na 2015, może X1 wygra te święta w tym roku. Przydałoby się, już nawet dla napędzenia konkurencji.Sony musi po prostu dostac kopa w dupe, jak MS na początku generacji. Przeciez ta aktualizacja 2.0, oferta PS+ to jakies zarty.

Opublikowano

f1GV2W.jpg

no cóż role się odwróciły, takie same lub lepsze multiplatformy za XO :)

a na deser, zbiór najlepszych 4 gier z 2 poprzednich generacji konsol już w tym miesiącu!

tumblr_mcetvwo3641qzx9yno1_500.gif

Co Ty ćpiesz to ja nawet nie...
Opublikowano

Trzeba mieć zryty gust żeby nazywać te gry najlepszymi grami dwóch poprzednich generacji. Chyba że liczy samego xboxa.

Opublikowano

Halo - 95%

Halo 3 - 93%

:hi:

czyli jedne z najlepszych

swoją drogą df zrobiło ładne podsumowanie nowego coda

After a spell in development lingering at 882p and 900p pixel-counts, it's now confirmed that the Xbox One version of Call of Duty: Advanced Warfare uses a dynamic scaling model - rendering at resolutions between 1360x1080 to the full 1920x1080, depending on the intensity of the in-game action.

But while this is telling in static shots, the difference is harder to tally up in action. Sledgehammer's ground-up rebuild of the Call of Duty engine pushes heavily on post-process effects, such as full-screen (and per-object) motion blur, a depth of field filter and a sparing use of chromatic aberration during play. As a result, the stand-off between the Xbox One's minimum 1360x1080 and PS4's full 1920x1080 is less perceptible during hectic firefights, with fast camera sweeps often blurring these high contrast edges.

With patch version 1.04 installed, the PS4 version's constant 1080p output comes at a price. We catch dips between the 50-60fps lines during battles through Seoul's streets - with drops to the high 40s caught when throwing the 'threat' grenades to scan the area for enemies. Even in perfectly matched scenes, the Xbox One's performance tends to hold at a perfect 60fps by comparison.

Up until now, the PlayStation 4 version remained an enigma. Running at 1080p, its presentation remains king of course, while Microsoft's hardware only occasionally shifts up to that resolution, typically in less demanding areas. However, the less consistent 50-60fps performance level on Sony's platform is a surprising state of affairs, and bearing in mind that frame-rate is king in Call of Duty, we're surprised that the dynamic scaling tech wasn't deployed on both platforms.

Czyli Xbox górą bo i tak nie zobaczycie skalowania rozdziałki, ale spadki do 40 fpsów już tak :reggie:

A co tam na szrocie ps4? Zapowiedzieli wam nową gierkę

retro-city-rampage-dx-is-coming-to-plays

10 dolarów :yao:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

@Ma_niek

Jeżeli Halo 1, 2 oraz 3, 4 nie należą do grupy najlepszych gier podczas swoich dwóch generacji, to ja nie wiem co Wy ćpiecie...

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

jak mawiał phillo spencero "fpsy > pixele" 

Opublikowano

@Ma_niek

Jeżeli Halo 1, 2 oraz 3, 4 nie należą do grupy najlepszych gier podczas swoich dwóch generacji, to ja nie wiem co Wy ćpiecie...

Najlepszych oczywiście  tylko że Daddy napisał inaczej. Ze sa to Najlepsze gry poprzednich generacji jakie wyszly.

Edytowane przez Ma_niek

Opublikowano

A może dla niego najlepsze i co teras? :reggie:

Opublikowano

Cudowny ból dupy sonybociarni od rana, oj jak boli jak piecze ale znajcie łaskę Panów i łapcie to na pocieszenie:

https://www.youtube.com/watch?v=W9-Wk_R3SPw

To będzie wasza najlepiej spędzona godzina w tym roku, nie musicie dziękować, Zielona Szlachta pomyśli o was w drodze do sklepu po 4 najlepsze gry z poprzednich generacji konsol   :sir: 

Opublikowano

I teraz ktoś powinien coś wspomnieć o krasnalach i pif pafach.

Chyba, że są za bardzo zajęci smarowaniem dupska jakąś maścią.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Proszę bardzo.Halo w pigułce:

Opublikowano

Daddy miał rację.

Piecze.

Opublikowano

Halo w multiplayerze szanuje i musze w końcu odkurzyc xboxa i trochę pograc, ale singiel i strzelanie do krasnali - bleh.

Opublikowano

Wolę krasnale, niż

1351607453_by_krzys_500.jpg

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Chyba, że są za bardzo zajęci smarowaniem dupska jakąś maścią.

OQZATLb.gif

Opublikowano

comment_RB1O5aZhEWiG6aTJ5BCINMLi2OBtMW6R

cod-aw-pc-2435.jpg

Gra na 6 płytach - taka wygoda tylko na PC.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Gra faktycznie jest na plycie? Bo co ostatnio kupowalem na blache to instalka 50mb i jazda sciagac reszte z netu.

Opublikowano

Kto w 2014 roku kupuje gra na płytach na pc :yao:

Opublikowano

Przypomnial mi sie UT2004, tam tez chyba bylo sporawo plyt CD xD.

Edytowane przez hav3n

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.