Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Granie w mgsa na pc  :reggie:  

kolejna beka po tekkenie na pc

Rozwiń pawcio czym to się różni.

Ale patrz z perspektywy PC gamera jak ja a nie swojej bo wiem, że ty masz pewnie PCta podpiętego pod 15 cali CRT, zakurzonego gdzieś pod biurkiem i ogrywasz te gry z xbona jak DR3 na klawiaturze przy ustawieniach low w rozdzielczosci 800x600  :yao:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Na chwilę obecną granie na PC jest

- tanie

- wygodne

- w najlepszej możliwej jakości

- bezproblemowe 

Klapy jak zawsze w innej rzeczywistości żyją.

Opublikowano

Granie w mgsa na pc  :reggie:  

kolejna beka po tekkenie na pc

Rozwiń pawcio czym to się różni.

Ale patrz z perspektywy PC gamera jak ja a nie swojej bo wiem, że ty masz pewnie PCta podpiętego pod 15 cali CRT, zakurzonego gdzieś pod biurkiem i ogrywasz te gry z xbona jak DR3 na klawiaturze przy ustawieniach low w rozdzielczosci 800x600  :yao:

Nie mam pc, ostatnio nawet pomyślałem żeby coś kupić ale jak już mam przeznaczyć pieniądze na gierkowe głupoty to wole sobie wii u kupić

Edytowane przez pawciokratos

Opublikowano

- tanie

- wygodne

- w najlepszej możliwej jakości

- bezproblemowe

Tak będzie o ile złożymy dobry zestaw.To jest podstawa bo jak wywalimy kasę na bubla zmontowanego przez jakiegoś nieogara to wtedy zamiast przyjemnego pykania będziemy się użerać z różnymi problemami. Nie wspominając o zdziwieniu czemu nam gierki tną jak przecież tyle kasy wywaliłem. A widząc różne wynalazki w supermarketach czy sklepach typu MM to naprawdę wiele nie trzeba by się naciąć na jakiś syf i zmarnować przez to kasę i nerwy.

Opublikowano

ins przestań się kłócić z tymi podróbkami graczy i chodź na halo...

A co, szukacie ludzi do customa, bo matchmaking nie działa?

:Coolface:

Mazzeo:

Później będę. Trzeba wymienić opony, teścia odwiedzić itp

Yeti:

W Halo zawsze gra się głównie customy. MM był i jest od tego by pograć sobie samemu jak nie ma się z kim grać, czyli tryb dla easyego ;] 

No i MM działa, tylko słabo, coś jak multi na PS4.

No nie wiem, czy samemu. Na MLG albo HCS raczej nie chciałbym grać bez drużyny. Tak samo nie wydaje mi się, że gra się głównie w customy. Sam grałem mniej więcej w proporcji mm 4: custom 1. 

Opublikowano

Chcialbym zaznaczyc ze PC to naprawde atrakcyjna platforma do grania. Za cene next gen'a i TV mozna kupic naprawde przyzwoity komp na kilka lat w przod. Teraz czesciej sie kupuje next gena niz wymienia bebechy w kompie bo wszystko zwolnilo. Chyba ze ktos kupuje grafike za 5,000zl ktorej i tak na codzien nie wykorzysta to prosze bardzo. A ludzie ktorzy pytaja ciagle na forach "Czy gra mi pojdzie?" Maja kompy z 2005 roku z Windowsem XP. To tak jakby wciaz miec PS2 i pytac sie czy Driveclub mi pojdzie.

Z PC i padem mozna sie tez rozlozyc na kanapie + jest naprawde roznorodny wybor gier, od gier online,moba,mmo, po RTS'y, roznego rodzaju rpgi a nawet symulatory smieciarek, ciecia, woznego, przedstawiciela PKW.

Aczkolwiek mimo tych wszystkich plusow nie potrafilbym miec PC jako jedynej platformy do grania, wychowalem sie na konsolach i niektore specyficzne tytuly sa dostepne tylko na nich, ale obserwuje (przynajmniej u siebie) ze znacznie czesciej wole pograc na PC lub konsli przenosnej niz stacjonarnej. Zwlaszcza gdy zona chce seriale ogladac.

Opublikowano

Czyli 10 lat wczesniej bylo wiecej ogarnietych ludzi? No w sumie.

Biorąc pod uwagę Twój brak włosów na głowie (który zapewne jest przyczyną Twojej obecnej ofensywności w moją stronę czy kogolwiek), to gry, w które pykałeś w czasach szkoły nie posiadały dwóch gałek i 20 przycisków do ogarnięcia.

Więc tak, było wam wtedy łatwiej się ogarnąć w kanapowe multi.

No  wiec gralo sie na 8 osob na  2 multitapy, na 4 na DC, na 4 na N64. Doznanie zapewne obce ci tak jak wagina.

Tak, w latach 96 - 2001 gralem w to, czym ty sie teraz wielce jarasz XD

Opublikowano

Ja bym nawet nie miał gdzie tego pudła postawić w mieszkaniu. Tylko laptopy (jako komp) i tylko konsole. Yebac PC

Opublikowano

Za 3 kafle kupi się PC, który wciąga nosem konsole i nawet się nie spoci przy najnowszych produkcjach. 10 premier kupionych i różnica pomiędzy konsolą a PC się zwraca, tyle że w dłuższej perspektywie taki PC dalej pozostaje mocniejszy, a gry dalej są blisko o 50% tańsze.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Za 3 kafle kupi się PC, który wciąga nosem konsole i nawet się nie spoci przy najnowszych produkcjach. 10 premier kupionych i różnica pomiędzy konsolą a PC się zwraca, tyle że w dłuższej perspektywie taki PC dalej pozostaje mocniejszy, a gry dalej są blisko o 50% tańsze.

Ciekawe czy za te 4-5 lat te same bebechy z kompa wystarcza do wszystkich multiplatform na poziomie konsol w dalszym ciągu

Opublikowano

Zrozum ze PC na forum konsolowym nikogo, jakbym miał PC to nie siedziałbym tutaj tylko na PCLab pytająca czy ta gra mi ruszy?

Czyli Ryse, DR3 i Titanfall to exy. Dzięki za potwierdzenie.

To, że nikogo PC tutaj właściwie nie interesuje, to nie znaczy, że ta platforma nie istnieje. Więc dalej nie exy. NInny też mało kogo tutaj jara, ale nikt nie neguje jego istnienia i nie gada, że Okami to ex, bo Ninny nikogo.

Opublikowano

ale jakie kur.va gry? XD

rfactor, civ i diablo?

gta 5 na ktore trzeba czekac 1,5 roku dluzej, rdr ktorego nigdy nie bedzie?

bitch, pls :yao:

Opublikowano

no rdr to nie jest zaden deal breaker.

Opublikowano

Gunwo się znasz !

Edytowane przez Soban

Opublikowano

Ciekawe czy za te 4-5 lat te same bebechy z kompa wystarcza do wszystkich multiplatform na poziomie konsol w dalszym ciągu

No na pewno nie będą gorsze od tych z konsol, a jak już patrzysz tak dalekosiężnie, to pamiętaj, że przez te 4-5 lat zaoszczędzisz z 50% na grach, czyli: jak ktoś kupuje mało gier, ale z tego powodu premiery, to przy 10 rocznie oszczędza blisko 1000 zł względem tego co by wydawał na konsoli. Po 4-5 latach zaoszczędziłeś na nowy wypaśny PC + z 10 kolejnych gier.

Opublikowano

Oceny na mc i gamerankings są ważne - ustalone.

Dziękuję, że przyznałeś, że Sony zjadło i wysrało MS w 7ej generacji.

Opublikowano

czezky, teraz w ramach przedsiewziecia 'dziwka roku' bedziesz PCtowcem?

:yao:

Opublikowano

Po pierwsze laptopy nie sluza do grania. Po drugie kupilem swojego kompa 5 lat temu (ok zaplacilem sporo) i nadal gram sobie spokojnie na Very High i nie obchodza mnie specyfikacje. A jak bedzie trzeba to zmienie 1-2 podzespoly i dalej ciesze sie super graficzka i place na steam sales za gierki 15-20zl, ktore na konsoli kosztuja 5 razy tyle.

Nie oszukujmy sie, obecne ceny gier na konsole w porownaniu z PC to dymanie graczy w pupke.

Opublikowano

Twierdze, że nie będzie takich różnic jak na tym screenie.

Wróce jeszcze do wczorajszych spustów nad screenami z FC4. Far Cry 4 chodzi na Ultra w 30 fpsach na karcie za 500zł a nie za tysiące jak tu ktoś wczoraj sugerował. I to z ambient occlusion i lepszymi teksturami niż na PS4.

Serio Yeti, PS4 to nie jest mocny sprzęt, zrozum to wreszcie.

Adi gole słowa w tym temacie nic nie znaczą, w szczególności z ust takiego blacharza jak ty.

No nie uwierzę ze karta za 500zl wygeneruje to co widzimy w Far Cry 4

Opublikowano

No na pewno nie będą gorsze od tych z konsol, a jak już patrzysz tak dalekosiężnie, to pamiętaj, że przez te 4-5 lat zaoszczędzisz z 50% na grach, czyli: jak ktoś kupuje mało gier, ale z tego powodu premiery, to przy 10 rocznie oszczędza blisko 1000 zł względem tego co by wydawał na konsoli. Po 4-5 latach zaoszczędziłeś na nowy wypaśny PC + z 10 kolejnych gier.

Tylko pamiętaj że z tym "oszczędzaniem" jest jak z rzuceniem palenia i oszczedzaniu na fajkach. Niby rzucisz i jesteś te 14 zł co 2 dni bogatszy ale te pieniądze rozpierdzielasz na inne rzeczy i tak naprawdę nie odłożysz nic. Tutaj jest dokładnie tak samo- oszczędzisz te 80 zł na gierce ale w danym miesiącu i tak to wydasz na inne potrzeby a za te 4 lata, kiedy przyjdzie ci dorzucić się do kompa to cięzko będzie wyskoczyć nagle z powiedzmy tego tysiaka od tak bo gry nie chodza jak należą. Przy xszrocie i januszstation tego problemu nie będzie.

Opublikowano

Twierdze, że nie będzie takich różnic jak na tym screenie.

Wróce jeszcze do wczorajszych spustów nad screenami z FC4. Far Cry 4 chodzi na Ultra w 30 fpsach na karcie za 500zł a nie za tysiące jak tu ktoś wczoraj sugerował. I to z ambient occlusion i lepszymi teksturami niż na PS4.

Serio Yeti, PS4 to nie jest mocny sprzęt, zrozum to wreszcie.

Adi gole słowa w tym temacie nic nie znaczą, w szczególności z ust takiego blacharza jak ty.

No nie uwierzę ze karta za 500zl wygeneruje to co widzimy w Far Cry 4

http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=seng-v6-p-4-e-1106&id=4312&order=p&string=gtx+670

Zaznacze odrazu ze karta jest tak samo wazna jak procesor oraz ramy, wszystko dziala ze soba w harmonii wiec trzeba umiejetnie zlozyc kompa, wtedy mozna spokojnie kilka lat smigac. A za 4-5 lat i tak trzeba szykowac kase na next-gena wiec na jedno wychodzi.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Ja lubię grać na piecyku ale też nie mógłbym się ograniczyć tylko do tej platformy bo jednak niektóre gierki w jakie pykam wychodzą tylko na konsole więc posiadanie ich w moim przypadku też ma sens.

Obie platformy się u mnie świetnie uzupełniają co mnie niezmiernie cieszy.

Chcę dobre rpg w zachodnim stylu to mam do wyboru choćby Divinity/Wasteland2 czy nadchodzące Pillars of Etenity albo Torment:Tides of Numenera. Jak znudzony jestem takim podejściem do tematu to mam masę jrpg'ów do ogrania.

Chcę jakiegoś indyka to tylko kwestia co mnie interesuje i zawsze się znajdzie jakiś dobry kawałek indyczego kodu wyplutego na pc.

A jak wszystko się mi znudziło to włączam sobie Gundam vs Extreme czy też Dead or Alive5 Ultimate by troszkę się odstresować w fajnej bitce.

Co sie tyczy wydajności sprzętu to jak jest dobrze złożony to gierki po dłuższym czasie też będą śmigać. Jeśli zaś doszło do momentu,że coś nie wyrabia to sprzedaję dane bebechy i dorzucam kasę do zakupu nowego. Przecież od razu nie trzeba całego kompa wymieniać. Na pewno lepsze to niż kupowanie konsoli za 1500zł by pograć w GTA czy TLOU w ciut lepszej oprawie. Podczas,gdy podobny "remaster" można zrobić samemu na swojej kopii gry przeciągając paski opcji wideo na max ustawienia...

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Rozpiętość od 500 do 900 zł, i sorry ale ta karta to grafika na rok, baaa pewnie juz GTA V nie uciągnie w takich parametrach jak chodzi na next genach.

Prawda jest taka ze Ubi stworzyło świetnego technicznie i graficznie Far Cry

Opublikowano

wy serio z tym PC?

podłacz PC taradeje pod tv w salonie, albo przeciągaj długie kable i zastanawiaj sie jak je schować

użeraj sie z konfiguracją i ustawieniami gry, a może zmniejsze troche cienie bo chyba coś sie przycina

pobieraj dx-y, aktualizuj sterowniki i inne pierdoły

czemu na podłączonym padzie usb brakuje mi opcji

zaczynaj proces od nowa

aktualizacja windows, restart, czekaj

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Rozpiętość od 500 do 900 zł, i sorry ale ta karta to grafika na rok, baaa pewnie juz GTA V nie uciągnie w takich parametrach jak chodzi na next genach.

Prawda jest taka ze Ubi stworzyło świetnego technicznie i graficznie Far Cry

Nawet GTA IV nie uciagnie w takich jak konsola,ale to tylko dlatego ze Rockstar robi gry byle jak. Tu nawet sprzet za 20k nie pomoze. Mam o tyle szczescie ze GTA poza jedynka w ogole mnie nie interesuje,a ta grafika starczy na znacznie dluzej niz rok. Za kilka lat jak nie bedzie juz domagac to sobie druga taka sama doloze i puszcze w SLI.

wy serio z tym PC?

podłacz PC taradeje pod tv w salonie, albo przeciągaj długie kable i zastanawiaj sie jak je schować

użeraj sie z konfiguracją i ustawieniami gry, a może zmniejsze troche cienie bo chyba coś sie przycina

pobieraj dx-y, aktualizuj sterowniki i inne pierdoły

czemu na podłączonym padzie usb brakuje mi opcji

zaczynaj proces od nowa

aktualizacja windows, restart, czekaj

To konsole nie maja kabli? wow...moja ma, chyba mam przestarzaly model bo borykam sie z kablami.

Jak masz dobrze skonfigurowany PC to z niczym sie nie musisz uzerac.

No comment, to samo jest na PS4, to samo jest na Xbox One, pobierak aktualizacje i inne pierdoły, z czym do ludzi?

????????? I don't even

Jaki proces? xD

Odrazu rozbierz kompa, zloz kompa, zainstaluj windowsa, przeciez tak jest przy kazdej grze.

Nie badzmy cyniczni, obecnie dluzej czekam zeby pograc na PS4 przez wszystkie aktualizacje, patche, intalacje niz jak odpalam gre przez steam na PC.

Wszystko jest dla ludzi, wszystko ma swoje plusy i minusy, ale nie rozumiem dlaczego niektorzy tutaj na slepo nie chca zaakceptowac ze PC to tez jest wybor zeby pograc.

Edytowane przez Velius

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.