Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Skończcie już z tym pecetem. To jest forum konsolowe, czyli dla graczy z duszą, dla koneserów gier. Pecety tutaj nikogo nie obchodzą, chcecie to sobie gajcie na pc ale z tymi żalami to idźcie gdzieśindziej. Jeżeli lubicie siedzieć przy biurku, przy sprzęcie za kilka tysięcy ( bo tylko taki sobie wyobrażam do grania) to wasza sprawa. W tym wychwalaniu peceta zapomnieliście jak duże problemy ma ta platforma z optymalizacją gier. Tak czy inaczej esencją gamingu od zawsze była kanapa i pad. To na konsolach większość gaczy tutaj została wychowana i proszę nie wchodzić ze śmierdzącymi butami na nasz  teren. Na pececie uwielbiam grać w kilka gier, może są dwa eksluzywne tytuły, które mnie interesują (Diablo 2 i seria Civilization). Całą resztę wspaniałych gier mam na konsolach. W każdą grę multiplarformową zawsze dużo lepiej będzie mi się grało na konsoli, pomimo wszelkich zalet blachy.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Pysznie sie czyta xbotow, pysznie pala za soba mosty, pysznie przelewaja gorzkie zale, pysznie wysmiewaja sie z sony, ktorej w 20letniej historii marki playstation trafila sie bardzo slaba jesien 2014. Ale najpyszniej bedzie sie ich czytac jak zgarbieni beda wracac i kupowac ps4, jak nagle ta konsola nie bedzie rakowa, jak beda sie kajac, przepraszac, zaginac rzeczywistosc, gadac ze tylko osiol nie zmienia zdania, jak beda ukradkiem na allegro sprzedawac swoje magnetowidy

no pyszny rok 2015 sie zapowiada

Opublikowano

Skończcie już z tym pecetem. To jest forum konsolowe, czyli dla graczy z duszą, dla koneserów gier

NO RZECZYWIŚCIE XD

Zaczyna się robić komedia z tymi "remasterami" serio.

http://www.ppe.pl/news-32330-odswiezone_dark_souls_ii_trafi_na_platformy_next_genowe.html

Dark Souls 2 zmierza na PS4 i XONE, czyli platformy, których posiadacze nie mogli wcześniej prowadzić hardkorowej eksploracji lochów. W przypadku tych wersji otrzymamy przede wszystkim trochę ulepszoną grafiką, w stosunku do edycji z X360 i PS3. Co oznacza to "trochę"? W notce prasowej można tylko wyczytać, że tytuł ma wykorzystywać dobrodziejstwa DirectX11 na pecetach. Wygląda więc na to, że dostaniemy konwersję z podobnym poziomem wizualnym jak na komputerach osobistych

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Na pc tez czasem dobre gry wychodza, czekam na premiere Ori.

Opublikowano

Eurogamer i DF zaginają prawdę na korzyść PS4? Chyba starczy na dziś CW.

Ale jak to możliwe, Mazzeo mówił, że Eurogamer to jedyny prawilny serwis który nie jest "pieskiem Sony"

Opublikowano

Podwójne standardy. Koniec pierwszego kwartału przyszłego roku będzie przepiękny dla Sony, które jako dobry i miłosierny ojciec gamingu przyjmie nawróconych botów nieśmiało pukających do bram królestwa niebieskiego.

Edytowane przez Cosmos

Opublikowano

Nie mam z Halo żadnych problemów, a customy są za(pipi)iste. Sony może pozazdrościć takiej sieciowej perełki, bo na swoim systemie nigdy nie będzie mieć czegoś tej skali.

Tam cholera chyba nigdy nie powstanie jakaś za(pipi)ista sieciowa gierka (wyjątkiem TLOU).

LOL, trudno by nie dzialaly customy, skoro to po prostu host danej osoby. No i jezeli chodzi o Halo i wyszukiwanie przeciwnikow to 343 z(pipi)alo po maksie i nadal nie wiadomo kiedy naprawia. Przeciez to dziala gorzej niz wyszukiwanie w TLOU na PS3!,matchmaiking w COD jest 100 razy lepszy, no ale wiadomka-dla Macka perelka!

Jak tam single? Przeszedles juz ktoras czesc? ^^ oderwac sie nie mozna, cnie? xD

No i tak jak pisze Ficus, fajnie sie czytalo przez ostatnie tygodnie jak wszyscy w Halo beda napierdalac, a tutaj tylko DA, FC, COD, 3 postacie w Destiny zrobione na 30 level... Beka

Edytowane przez easye

Opublikowano

beka sie zacznie jak w 2015r zacznie sie masowa migracja botow do obozu ps4, szydzic z nich wtedy i przypominac to co robia teraz czy przyjmowac godnie do krolestwa niebieskiego?

Jezus+i+dzieci.jpg

Opublikowano

Dlaczego mieliby zmienić obóz?

Opublikowano

Bo boty kupiły swoją konsolkę, gdyż miała lepszy start, a tak naprawdę od przyszłego roku dopiero startuje PS4.

Opublikowano

bo czekaja nas piekne czasy - super exy i lepsze multiplatformy

Opublikowano

Od przyszłego roku nie będą wychodzić gry na Xboksa?

Nie rozumiem.

Opublikowano

Jasne,  że będą i będzie na tym w co grać, ale mówiąc obiektywnie, dla większości graczy PS4 ma bogatszą ofertę i killery jak np Bloodborne czy The Order.

Opublikowano

The Order killer, lol.

Opublikowano

The Order to chyba "gra" wyłącznie dla tych słynnych "graczy z duszą i koneserów" bo jak dla mnie to póki co symbol uwsteczniania gier.

Opublikowano

http://hdtvpolska.com/page/articles.html/_/newsy/sony-ae-ps4-dla-szerszego-grona-odbiorcow-r1172

cytat z Gmera:

Fergal Gara, dyrektor PlayStation na UK, powiedział, że PlayStation 4 musi potrzymać sukces wypracowany w pierwszym roku na rynku, poprzez dotarcie do znacznie szerszego grona odbiorców.

Zapytany o przyszłość PS 4 powiedział: „Chcemy dalej rozwijać innowacyjne rozwiązania streamingowe, jak Share Play, PlayStation TV, PlayStation Now, czy Project Morpheus, jednak w przeciągu najbliższego roku czy też dwóch chcemy trafić na bardziej masowy rynek”.

„W celu poszerzenia grona i być może wypełnienia luki, jaka powstała po Wii, będące cieniem swojej dawnej potęgi, musimy dostarczyć taki produkt, który zaangażuje nowych konsumentów. Myślę, że to dla nas wielka szansa i będzie to coś na czym skupimy się w najbliższym czasie”.

:banderas:

oni już nawet nie patrzą na Xa i na Wii jako na konkurencję, tylko mając pozycję uber lidera szukają sobie nowych rynków. 

Obstawiam, że ONE to ostatnia konsola M$, za parę lat zarząd powie, że koniec tej zabawy w nierentowne hocki-klocki, od dziś smartfony i naśladujemy Apple. A Apple nie ma konsoli, więc wypyerdalać. 

Opublikowano

Waldek, ale czemu ty jeszcze tu piszesz?

Co taki kolo moze wiedziec o grach?

Nic.

Po co sie dalej kompromitujesz? O czym z toba mozna podyskutowac? Czy lepiej chowac sie w bf w krzakach, czy kampic na dachu?

Ty kierwa wielki baronie dopiero tlou ogrywasz. 

Zenada.

To juz mendrek byl lepszy, on chociaz gral w gry.

Standardowy post waldusia:

hahahhaha <beka  cyferek> <banderas>

hahhahaha wy xboty jezdzicie furmankami, a my pijemy lampki wina hahahhahaha

xbox ma slabe podzespoly hehhehehehe

Wez, az zal na to patrzec.

Poswiec czas, ktory poswiecasz forum, na granie i wroc za 4 lata, jak bedziesz mial chociaz mgliste pojecie o grach wideo.

Wielce sie smiales z mazzeo, ze 1999, a on ogral 20 razy wiecej gier niz ty.

GTFO

Opublikowano

Nie gadaj bo to wyście wykończyli Bizarre i tego wam nigdy nie wybaczę. PGR, nie muszę mówić jak wspaniałe to wyścigi, zwłaszcza 2 i 4. Wspaniały Xboxowy ex. I co, i du.pa. Nawet multiplatformowy Blur lepiej się sprzedał na PS3. Ratowaliśmy, ale było już za późno.

Soraski, strasznie mi głupio teraz. Gdybym wiedział, że jesteś fanem PGRa to bym pogadał z wujkiem Billem. Tylko dlaczego zawsze najwięksi (najgłośniejsi?) fani Bizarre, Rare i paru innych devów muszą wspierać te firmy z konsoli Playstation? Byłoby wam łatwiej (no i tym firmom), gdybyście kupowali ich gierki. Zaraz, zaraz... Och wy brzydale, przejrzałem was! Ślinicie się przez szybkę do gierek z Xa i nie widzicie za(pipi)istych tytułów na Playstation. Tym samym wykańczacie devów z obu firm. Sprytnie.

:fsg:

Opublikowano

beka sie zacznie jak w 2015r zacznie sie masowa migracja botow do obozu ps4, szydzic z nich wtedy i przypominac to co robia teraz czy przyjmowac godnie do krolestwa niebieskiego?

Ja proponuje ich jakoś znakować, tak żeby bez problemów można było oddzielić szlachtę od służby. Oczywiście taki Macio nie ma wstępu i jest na wieki wygnany z Królestwa Niebieskiego.

No i tak jak pisze Ficus, fajnie sie czytalo przez ostatnie tygodnie jak wszyscy w Halo beda napierdalac, a tutaj tylko DA, FC, COD, 3 postacie w Destiny zrobione na 30 level... Beka

Ale siarczysta bomba prawdy.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Ale siarczysta bomba prawdy.

Ta siarczysta jak ty grajacy w bfa zamiast tlou?

Opublikowano

bo czekaja nas piekne czasy - super exy i lepsze multiplatformy

Kupić konsolę by czekać na gry...

Ja kupiłem konsolę na której przynajmniej mam OBECNIE w co grać, zanim wyjdą: Ori w okolicach premier megatony Trzeciego Wiesława, potem QB. Do tego jeszcze w przyszłości dodać nowe Halo, coś w temacie Gyrosów, o których nawet się jeszcze teraz nie myśli, bo w pędzie codziennego życia ledwo starcza czasu na ogranie tego, co już mamy w zasięgu.

Sony na prawdę nie jest mi do niczego potrzebne... już od dwóch generacji.

Opublikowano

Nawet w czasach panowania sony (12 - 16 lat temu) i tak byly ciekawsze alternatywy.

Opublikowano

Makaron

Może nie tyle co lepszy, zależy pod jakim względem, ale po zobaczeniu w ruchu SC pierwszy raz w życiu poczułem, że sony już wtedy nie było mi do niczego potrzebne.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Wielce sie smiales z mazzeo, ze 1999, a on ogral 20 razy wiecej gier niz ty.

Czezkuniu co za spina z rana cukry nie stykły w diecie? Oczywiście, że ogier MaZZeo będzie mieć więcej szpil ogranych obecnie, ja w jego wieku grałem nawet relatywnie więcej. Idąc Twoim tokiem myślenia, to pakuj manatki każualku z gametime tygodniowym poniżej 40 godzin tygodniowo i w zasadzie zamykajmy CW, gdyż większość z nas tutaj gra tyle co nic - prawdziwe HC ogrywają wszystkie tytuły jak leci i jakoś na forach zupełnie się nie udzielają. 

Chcesz mi wypomnieć, że co? Że mało gier ogrywam, obecnie? Że mało czasu przed konsolą siedzę? Ano mało, bo dziś to nie rok 2000 kiedy człowiek siedział przed TimeSplitters po 12 godzin, aż po wyjściu na pole kręciło się w głowie. Dziś to nie rok 2001 kiedy startował w zawodach UT na piecyku - tego już nie zmienię. 

Ty z reszta też nie - grasz tyle co kot napłakał, wpadasz raz na ruski rok na forum pojojczeć czy posmęcić o zmianie konsoli tak naprawdę nie wiedząc nic o żadnej z nich. Sorki Panowie, ale prawda jest taka, że od biedy jedynie parę osób w kąciku BF gra mimo skończonych już paru lat tak jak za starych czasów - mają po 400 i więcej godzin w BFie a do tego wbijają platyny w nowych tytułach okazjonalnie ciupiąc na handheldzie. Zeratul trzyma jeszcze formę, ale to też nie czasy liceum. 

Więc Czezky przyganiał kocioł garnkowi, a sam masz nabite tyle co nic. 

Dodatkowo nadal bekowy jest argument "juhuhuhuhuh ogrywam wszytko jak leci ale w sumie żadnej gry nie znam na 100%" bo umówmy się - co może napisać ktoś, kto ma ograne te parędziesiąt godzin w dany tytuł multi? 

1000 razy bardziej cenię sobie osoby typu Fatal1ty (masz pojęcie kto to w ogóle?), z którymi w ch,uj przegadałem na Skype czy na serwerach, mimo, że koleś w sumie w życiu ograł może z parę gierek XD niż gajmingowych lamusów Twojego pokroju. Także zbastuj bajerę cwaniaczku z miodem w uszach 

TAK GRAM OBECNIE MAŁO. Ukrzyżuj mnie lol

Edytowane przez waldusthecyc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.