Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Wroce jak beda gry :oh_you:

No, lepiej Waldus lepiej, widze ze trolling Mazzeo sprawil ze musiales podwyzszyc poprzeczke :D

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jeżeli Sony jest przyszłością branży, to po tym co ostatnio pokazali, to ja dziękuję, postoję i wracam do Dreamcasta.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Przypomnijmy sobie, jak w odległych czasach wyglądał ten temat:

Podoba mi się powolne chowanie się pod stół blacharzy. Myślę, że patrząc na ofensywę konsol, zdają sobie sprawę że pc od dawna nie jest już czym był kiedyś i czym być powinien - potężną konkurencją konsol. Teraz trudno mówić by twórcy w ogóle oglądali się specjalnie za pc-tem. Nikt nie tworzy już gier "po konkretne podzespoły". Nikt z dużych nie wydaje gier-benchmarków. Ubisoft - jeden z dwóch największych graczy na rynku którzy dyktują warunki, jasno deklaruje się jak bardzo głęboko w d*pie ma PC-ta. Oni nawet nie kryją swojej niechęci.

http://www.computerandvideogames.com/364271/pc-piracy-rate-above-90-says-ubisoft/

"On PC it's only around five to seven per cent of the players who pay for free-to-play, but normally on PC it's only about five to seven per cent who pay anyway, the rest is pirated," he said.

"It's around a 93-95 per cent piracy rate, so it ends up at about the same percentage as free-to-play".

http://asidcast.com/index.php/2014/11/ex-ubisoft-employee-talks-experience/

I was in a meeting personally with Yves Guillemot, who said that he doesn’t care about PC gamers because, and i quote “90% are pirates anyway”, that’s after a direct question from a well-respected, well paid programmer back in the late 2000s asking “why are our pc ports fucking shit?”, so we outsourced it all to Eastern Europe.

Efekt? Wydawanie portów na PC-ta poprzez mało doświadczone studio z Ukrainy, a na dodatek wycinanie shaderów z gier takich jak Watch Dogs, gdyż nikt nie będzie wspierał platformy z której korzystają cebulaki i piraci. Ubisoft jasno pokazuje - konsole to jest dzisiaj zysk, a zysk równa się priorytet. Priorytet dla nas też. Dla graczy konsolowych.

Nvidia jest największym pasożytem na PC-cie i największym oszustem, który żeruje na dawnej chwale potężnych specyfikacji i pięknych gier. Ale statystyki są okrutne - pc-tów do grania na najwyższych detalach jest zdecydowana mniejszość. Wiecie, że jednym z warunków wytyczonych przez finansujące projekt Divinity Original Sin grono, było to żeby gra chodziła nawet na słabych kompach? Dlatego gra wygląda jak remaster Icewind Dale 2. Szału nie ma. W ogóle kickstarter na PC to temat na osobną dyskusję. Wasteland mia być megatoną od twórcy Fallouta, a wyszła bezmózga sieka pokroju Rezerwowych Psów z zepsutym cover systemem (nie dało się jak w Fallout Tactics?), i miałką fabułą.

Pamiętam jak niektórzy wymieniali Civilization: Beyond Earth jako jakiegoś nowego mesjasza. Tymczasem wyszedł kotlet.

http://gamezilla.komputerswiat.pl/recenzje/2014/10/recenzja-sid-meiers-civilization-beyond-earth

Tak radykalna zmiana otoczenia wskazywała na to, że pewne rzeczy muszą się w grze zmienić, chociaż po pierwszych pokazach tego tytułu wiele osób doszło do wniosku, że Civilization: Beyond Earth wygląda raczej jak rozbudowany mod do piątej części Cywilizacji, niż pełnoprawna gra.

I wiecie co? To nie jest tak, że ja betonowo nie lubię PC-ta. Ja uważam, że obecnie hejt na pc-ta się należy po prostu. Nie można jak nvidia mamić ludków, że jest dobrze, że pc master race. To robienie krzywdy pc-towi, który kiedyś przecież był wspaniałą platformą do grania. Pamiętam czasy jak wychodziły ex za ex'em, i nawet w te nie-blockbusterowe dało się grać. Gdzie się podziały Delta Force'y, Warlords & Warlords Battlecry (wiecie, że ta druga seria jako pierwsza wypromowała rozwój bohaterów w rts-ach, czyli coś co zerżnął potem Blizzard w Warcraft III i na potyczkach bohaterów powstał mod DOTA, z którego powstał LoL- innymi słowy WB to protoplasta LoL-a), gdzie Homefront/Starmageddon/Hegemonia, gdzie Stalkery i Silent Huntery. I wiele wiele innych, wspaniałych gier dla których warto było mieć PC-ta i konsole. Teraz głównie bieda-porty niewykorzystujące potencjału PC-ta, jakieś indyki i kickstarterowe zbiórki które kończą się różnie. Albo wcale.

Ja PC-ta widzę obecnie głównie dla esportu i ftp-owych MOBA. To chyba jedyny sens posiadania go. Jak kogoś jarają taboretowe kilkadła pokroju LoL-a, DOTA 2, Smite i reszty, albo chce być esportowcem i dostawać łomot od Szwedów czy Francuzów w CS: GO (ewentualnie od Azjatów w Starcraft 2), to proszę bardzo. Reszta - klops i upadek. Ale też prostszy wybór dla kieszeni graczy - wybierasz konsolę i się cieszysz ;)

Opublikowano

Pajgi troche dziwnie sie czyta twoje posty wiedzac, ze masz w domu jednego next gena i jest nim ps4, no chyba ze kreca ciebie takie fetysze

Opublikowano

Jest na raty

Opublikowano

Pajgi troche dziwnie sie czyta twoje posty wiedzac, ze masz w domu jednego next gena i jest nim ps4, no chyba ze kreca ciebie takie fetysze

XD

Pajgi ten temat jest wiecznie taki sam, od roku mamy status quo czyli beka z xbone, który nadaje się do niczego i kwalifikując go do middlegenów obok wiiu czekamy na ich produkt nowej generacji. Do tego tru next gen PS4 oczywiście obrońca uciśnionych (przypomnijmy co microszit oferował na premierze xbone, gdyby nie Sony to jeszcze za odsprzedaż używek byście bulili tantiemy tak Was lubią bardzo), PS4 platforma wiodąca dla większości deweloperów (potwierdzane wiele razy w wywiadach - jak tak chętnie cofasz się w historii to poprzeglądaj sobie dokładnie). Zostaje nam PC, które faktycznie odstaje technicznie do przodu od PS4, jednak kosztuje więcej niż Mazda Masorza. A ten, który kosztuje tyle co PS4 nadaje się dla gimbazy do Minecrafta w 720p (przypomnij statystyki steam ilu graczy gra w mistyczne 1080p na PC o 4K już nie wspomnę).

temat trzyma poziom jak zwykle, za sobą mamy piękną imprezę wspomnieniową Sony, Xbox takiej nigdy nie doczeka, bo kto by wspominał kawałek plastiku wyglądający jak dekoder Polsatu z 2004 roku. 

jednym słowem, dobry, mocny constans 

:sir:

Opublikowano

Ja pierd.ole, czepiliście sie klapsów ze Ci tylko o grafice a to boty pierwsze pierd.olily o chu.jowej grafice, to boty przywoływały Ryse i po raz kolejny to Maciomaniak pisał ze widzi downgrade wszędzie, posty klapsów o wielopoziomowosci levelu w U4 ginęły pomiędzy "bekowymi" screenami z YouTube 360p wklejanymi przez boty, prawda jest taka ze to boty musza czekać teraz 6/9miesiecy? Aż im cos wyjdzie na Xboxa.

Dostaliście w czerwonym pokoju naga kobietę w postaci 3gier w tak krótkim czasie i 3/4 z was wybuchła.

Nam kobieta robiła striptiz, w marcu kiecka, w lipcu staniczek, w listopadzie majteczki, w lutym sie do nas zbliży a w marcu wydarzy sie cos co boty mogą tylko w internecie oglądać.

Opublikowano

Swoją drogą, sporo gier będzie miało potencjał na zostanie grą roku. Bloodborne, Xenoblade X, MGS V, Zelda WiiU, Witcher 3, Monster Hunter 4, Majora's Mask 3D.

To będzie dobry rok.

Wykreśliłem guwna, pozdrawiam.

Opublikowano

Ja pierd.ole, czepiliście sie klapsów ze Ci tylko o grafice a to boty pierwsze pierd.olily o chu.jowej grafice, to boty przywoływały Ryse i po raz kolejny to Maciomaniak pisał ze widzi downgrade wszędzie, posty klapsów o wielopoziomowosci levelu w U4 ginęły pomiędzy "bekowymi" screenami z YouTube 360p wklejanymi przez boty, prawda jest taka ze to boty musza czekać teraz 6/9miesiecy? Aż im cos wyjdzie na Xboxa.

Dostaliście w czerwonym pokoju naga kobietę w postaci 3gier w tak krótkim czasie i 3/4 z was wybuchła.

Nam kobieta robiła striptiz, w marcu kiecka, w lipcu staniczek, w listopadzie majteczki, w lutym sie do nas zbliży a w marcu wydarzy sie cos co boty mogą tylko w internecie oglądać.

To co będzie w czerwcu? :o

Gdyby nie ta cała pogoń za 1080p na konsoli Sony i uparte dążenie w kierunku tworzenia gier pod grafikę, a nie gameplay, to zapewne zwracałbym uwagę na inne rzeczy (w grach od Nintendo np. grafika w ogóle mnie nie interesuje).

PS4 to przecież taki mocarny kozak sprzęt, że pokaz Uncharted 4 (flagowy tytuł od najlepszego studia na najmocniejszą konsolę) powinien mi wypalić gały, a po weekendowym pokazie byłem raczej rozczarowany niż zmasakrowany.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

A co czujesz, kiedy zdajesz sobie sprawe, ze takiego rozczarowania na xbonie nigdy nawet nie zobaczysz ?

Opublikowano

To co będzie w czerwcu? :o

Gdyby nie ta cała pogoń za 1080p na konsoli Sony i uparte dążenie w kierunku tworzenia gier pod grafikę, a nie gameplay, to zapewne zwracałbym uwagę na inne rzeczy (w grach od Nintendo np. grafika w ogóle mnie nie interesuje).

PS4 to przecież taki mocarny kozak sprzęt, że pokaz Uncharted 4 (flagowy tytuł od najlepszego studia na najmocniejszą konsolę) powinien mi wypalić gały, a po weekendowym pokazie byłem raczej rozczarowany niż zmasakrowany.

Zdajesz sobie z tego sprawę ze w jednym poście sam sobie heda sprzedałes?
Opublikowano

To niech na PC wydadzą, tam nie będzie ograniczeń

Je trzeba czasami stworzyć, by nie wspierać czasami pcebula rasa i złodziei z zatoki. Albo dowalić uniemożliwiające granie DRM-y jak przy Diablo 3 czy Sim City. Albo zlecić port zbombardowanemu studiu z Ukrainy jak przy Assasin's Creed 4. Albo spieprzyć grę po prostu jak Shogun TW 2. Albo być EA:

http://gamezilla.komputerswiat.pl/publicystyka/2014/12/pecetowa-wersja-dragon-age-inkwizycja-mocno-niedomaga-ea-nie-uczy-sie-na-wlasnych-bledach

Dragon Age może się podobać lub nie, faktem jednak jest, że nie został on dobrze zoptymalizowany. Jak się okazuje, nie on jedyny i nie pierwszy raz w przypadku gier EA.

W tekście fajna litania. Pc disaster race, haha.

Bonus fatality:

http://www.dobreprogramy.pl/Chinczycy-nie-chcieli-tyle-placic.-Mial-byc-koniec-piractwa-na-PC-jest-kolejny-zlamany-DRM,News,59523.html

Chińscy hakerzy, nie dość że rozbroili zabezpieczenia 64-bitowej wersji Denuvo, bardzo krytycznie wypowiedzieli się o stosowaniu mechanizmów DRM do ochrony gier przed piractwem. Zamiast dostosowywać ceny do możliwości lokalnych rynków, producenci sami strzelają sobie w stopę, utrzymując wysokie ceny i korzystając z utrudniających życie graczom mechanizmów, które i tak, wcześniej czy później zostaną złamane.

Przedstawiciel 3DM twierdzi, że zabezpieczone przez Denuvo gry praktycznie się w Chinach nie sprzedawały. FIFA 15 znaleźć miała zaledwie 5 tys. nabywców, zaś Dragon Age: Inquisition tylko 3 tys. Marne to wyniki jak na populację graczy ocenianą na ok. 80 mln osób.

To z pewnością sprawi, że wielcy wydawcy będą milszym okiem patrzeć na wydawanie gier poid kątem pcta... NOT! Hahahaha darcie łacha z blaszek!

Opublikowano

A co czujesz, kiedy zdajesz sobie sprawe, ze takiego rozczarowania na xbonie nigdy nawet nie zobaczysz ?

Na Xbonie spodziewam się bardziej grywalnych produkcji ;)

Opublikowano

jezukryste Waldemar jaki piękny pogrom i pożogę sieje wśród zielonych bakterii  :fsg: 

obrońca uciśnionych (przypomnijmy co microszit oferował na premierze xbone, gdyby nie Sony to jeszcze za odsprzedaż używek byście bulili tantiemy tak Was lubią bardzo) 

:trophy_gold:

Opublikowano

Zdajesz sobie z tego sprawę ze w jednym poście sam sobie heda sprzedałes?

Ironii nie wyczuwamy co?

Opublikowano

boty a wlasniecie to Daddy do tablicy wywowal temat Ryse twierdzac ze xbox ma exa ladniejszego od U4 - kij z tym, ze cutsceny sa prerenderowane, gra tnie i dziala w 900p, kiedy udowodnilem, ze z czym do ludzi zaczela sie piana z ust od botkow, ze dla klapkow liczy sie tylko grafa

wy serio tak wybiorczo czytacie posty lub ich nie czytacie ze masakra, a krolem to juz kermit - raz mi wyciaga cos z innego tematu, choc wtedy pisalem to odnosnie personalnych podjazdow, dzis pisal, ze w czasie konfy bylem tak rozczarowany, ze pisalem, ze sony to kurrrwy a mi chodzilo tylko i wylacznie o ff7

HIPOKRYZJA odcinek przebijajacy juz liczbe odcinkow mody na sukces

Opublikowano

Uncharted takie (pipi) ale juz 40 stron na(pipi)anych xD najwiecej oczywiście od zielonej mazi i typków od nintendo. Piszcie lepiej co tam na xbonie bo go odpaliłem ostatnio miesiąc temu. Oczywiście będzie jak z u2 od 2009 ból dupy ze ma średnia więcej niż 90 i jeszcze piszą o tym do premiery u 4 a potem ból będzie aż do u5 xD zacznijcie grać zamiast sie sprzeczać o grafikę i co ma ile fpsow bo z graczy to wam zostało tylko tyle ze macie pada w rękach i coś pod telewizorem. Wstyd.

Opublikowano

CW najlepsza gra 2014.

Opublikowano

tym czasem karma to suka i po dzisiejszym patchu wracamy do tego co pisalismy tu przed premiera drivecluba - poziom nieosiagalny dla xone jesli chodzi o wizualia, do tego genialny model jazdy i super wyzwania gdzie czlowiek walczy z kumplami o urwanie setnych sekundy na trasie, u konkurencji bezstroska jazda po burakach z deszczem jak z gta4

Opublikowano

True, true, po tych kiepskim okresie DC sam chyba wezme przepustke sezonowa, bo oderwac sie od tej gry nie moge.

Na Xbonie spodziewam się bardziej grywalnych produkcji ;)

To sie rozczarujesz podobnie, jak singlem w HALO  ;)

Edytowane przez easye

Opublikowano

ja dzis potestuje patcha czy faktycznie dalej rock solid 30fps i lykam season pass, tragizm co dostalismy na premiere ale ta gra po prostu zyskuje w oczach co latke - nie pamietam racera przy ktorym tak chcialoby mi sie jezdzic i walczyc

Opublikowano

wy serio tak wybiorczo czytacie posty lub ich nie czytacie ze masakra

Robisz dokładnie to samo.

To sie rozczarujesz podobnie, jak singlem w HALO  ;)

Masz jakieś tajne info od swoich insajderów? Nigdzie nie pisałem, że Halo mnie rozczarowało (jest akurat odwrotnie).

Opublikowano

Shinobi na Gafie powiedzial, ze nie moze doczekac sie Gearsow w 2015, po czym dodal kilka postow pozniej, ze nie koniecznie mowil o nowych Gearsach, wiec spokojnie mozna zakladac ze remaster wyjdzie w przyszlym roku a nowa czesc w 2016, tak jak to mialo miejsce z Halo. Teraz wyszedl remaster a nowa czesc w przyszlym roku.

z forum.onlinecenter.pl

W sumie prawdopodobne

tylko ciekawe gdzie MS wciśnie remaster GOW, druga połowa 2015 to Halo5, QB, FM6, TR i pewnie jeszcze z 1-2 duże gry.

co do multi gow3>gow2>gow1

singiel gow2>gow3/gow1

Daddy krul xboxa ma gust przecietnego casuala pogrywającego na standach w empiku

ku.rva dlaczego nie jestem zdziwiony

Opublikowano

Dolewam benzyny do graficzno klatkowego ogniska :D

Bloodborne bez 60 fps przez "ograniczenia techniczne"

http://www.ppe.pl/news-32643-bloodborne_bez_60_fps_przez__ograniczenia_techniczne____mamy_swiezy_gameplay_.html

"To trudna decyzja, którą musieliśmy podjąć w związku z technicznymi ograniczeniami. Niestety nie planujemy animacji 60 fps. Naprawdę mam nadzieję, że ludzie nie będą się nade mną za bardzo znęcać z tego powodu" - powiedział Miyazaki.

To niech na PC wydadzą, tam nie będzie ograniczeń  :newell:

kolejna beczunia ze szrota ps4 bez gier, ile można...

ficus tak (pipi)isz o tych 900p Ryse co nie zmienia faktu że gra z 2013 na gównianych wtedy devkitach XO i 10% obciążeniem mocy nadkonsoli przez Kinecta wciąga noskiem plastelinowy pokaz Dreejka w unch 4  :)  

Oczywiście do premiery unch4 powinno być lepiej.

a skoro tak boli ciebie rozdzielczość to jak tam the order z paskami w niższej rozdzielczości czy killzone: sf  ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.