Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

ja miałem podobną sytuacj kiedy kupowałem TV w marcu. No (pipi)aniec z MM nie dał sobie przegadać, że chce Samsunga.

- Ale Sony ma naturalne kolory.

- Ale ja lubię te Samsunga, 

- Sony są  mniej awaryjne

- kuźwa to dlatego przyszedłem dzisiaj, bo macie promocję 5 lat gwarancji w cenie TV

- No ale wie pan Sony to SONY 

xD 

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nawet nie wiem jak nazwać odpuszczanie MGSa przez "drewniane" sterowanie.

Ktoś uważa, że lepiej jakby po wciśnięciu combo przycisk + kierunek Snejk po wszystkim biegał i skakał super fajną, młodzieżową animacją niczym bohater Assassin Creed?

Takie "drewniane" sterowanie jak w MGSach jest fajne, specyficzne dla tych gier. Wymaga więcej niż AC czy inne słabe, dobrze oceniane gry, nie jest tak intuicyjne (czyt. uwstecznione/) ale czy to wada?

Ostatnio przekatowałem Crazy Taxi, już zapomniałem jakie sterowanie ma ta gra. Polecam sprawdzić, koorwiałem przez pół godziny jak nie mogłem odpowiednio mijać aut. Później jednak trochę mi to weszło w krew i ze sterowania  które ewidentnie nie należy do najdokładniejszych zrobił się element stanowiący o uroku tego klasyka.

Czy wszystko teraz musi być dostosowane w grach do poziomu casuala i najlepiej jakby robiło się samo pokazując nam przy tym klawość naszego herosa który po wciśnięciu jedynie dwóch przycisków kręci piruety zabiając przy tym x przeciwników i ląduje w efektownej pozie która wzmaga poczucie wyższości i dowartościowuje Janusza K.

"Grażyna widziałaś jak ich załatwiłem? Wystarczy że wcisne jeden przycisk i nic mi nie mogą zrobić. Gamonie huehue"

Opublikowano

Chris85 ile ten twoj Samsung ma ms input laga? Nie zlalazlem zadnego Samsunga powyzej 40" Ktory mial by zadowalajace mnie parametry ( w okresie kiedy sam bylem na etapie zakupu TV )

Opublikowano

Dlaczego na ps4 i xbona mowicie nextgen?

skoro nawet PS4 nie jest nextgenem, to jak nazwiemy Wii U :) ?

Kiedyś PSX, walkmany, dobre TV, dziś jedno wielkie gówno obesrane.  

Zdecydowanie Sony nie jest czym było wtedy. Teraz w temacie elektroniki, poza konsolami właśnie dostają straszne baty. 

Opublikowano

@Uberadi

Mój znajomy który ukończył jedynkę dobre 3 razy (pierwszy raz w czasach psxa) grał w tym roku w trójkę hd, a może raczej próbował grać, bo przez przyzwyczajenie do sterowania w grach tpp VII generacji kompletnie sobie z nią nie radził. Smutny znak czasów.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Ja przechodziłem jedynkę MGS w kwietniu tego roku, grało się super, sterowanie ani trochę nie przeszkadzało. Pozdrawiam :usmiech:

Niestety gameplay w obecnych grach jest tak uproszczony, że aż nudny.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Jak to uproszczony ? Jeszcze niedawno postacie same odliczaly przed jakas grubsza akcja, a np w takim The Order bedzie Press :Triangle18x18: to count from 3 bitch :sorcerer:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Chris85 ile ten twoj Samsung ma ms input laga? Nie zlalazlem zadnego Samsunga powyzej 40" Ktory mial by zadowalajace mnie parametry ( w okresie kiedy sam bylem na etapie zakupu TV )

Gmeru  polecił go dla graczy na swoim portalu. Ja dodatkowo włączam tryb gry. Lagów nie ma. Zadaj sobie pytanie czy przypadkiem  ten IL masz w głowie a nie TV :)  

Opublikowano

Obejrzałem więcej rozgrywki w The Order i to będzie balas nad balasami, gra na 5/10 w najlepszym wypadku, te wszędobylskie QTE i korytarzyk są tak męczące, że polecam dawkować ten tytuł w skali godziny/półtorej dziennie, żeby nie wyrzucić go przez okno z połamaną płytą.

Opublikowano

Jak to uproszczony ? Jeszcze niedawno postacie same odliczaly przed jakas grubsza akcja, a np w takim The Order bedzie Press :Triangle18x18: to count from 3 bitch.

:dog:

Opublikowano

Jak to uproszczony ? Jeszcze niedawno postacie same odliczaly przed jakas grubsza akcja, a np w takim The Order bedzie Press :Triangle18x18: to count from 3 bitch.

uproszczenia mogą zostać byle by się je dało wyłączyć. Czy to byłby aż taki problem, żeby np w AC było można wyłączyć wszystkie markery, znaczki i strzałki typu " idź tam , o właśnie tam ty tępy bezmózgi c h u j u. Widzisz cel który stoi przed tobą 4 metry. Zaznaczę go jeszcze na czerwono i dam małą trupią czaszkę nad jego głową. Cobyś się nie pomylił"

Opublikowano

Gmeru  polecił go dla graczy na swoim portalu. Ja dodatkowo włączam tryb gry. Lagów nie ma. Zadaj sobie pytanie czy przypadkiem  ten IL masz w głowie a nie TV :)

Nie ma czegos takiego jak IL w glowie lag jest na kazdej matrycy na jednej wiekszy na drugiej mniejszy, jedni czuja go lepiej bo graja np w Bijatyki inni graja w januszowe Pif Paf i nie majac pojecia o jego istnieniu zwalaja wine np na sterowanie. Moge zapytac jaki model TV? :D

Opublikowano

Nie no zaprzeczanie IL troche wieje kapciem.

Ja na swoim wczesniejszym TV (Samsung) bez Trybu Gry to myslalem ze kuhwicy dostane - roznica byla odczuwalna i to dosc mocno, nawet w januszowych pif-pafach, podejrzewam ze w bijatykach gdzie liczy sie kazda klatka jest to nawet bardziej zauwazalne.

Co do uproszczen, nie, zadnych uproszczen, niech zdychaja - po co te markery i inne bzdety jak gry i tak w 90% nas trzymaja za reke od poczatku do konca i zeby zginac trzeba pada odlozyc, jednak i tak najgorsze sa cutscenki ktore wyrywaja cie z gry i robia bezczelny zoom nad twoim celem i wisza tam z 10 sekund na wypadek gdybys sie nie domyslil ze masz isc prosto albo pociagnac za te dzwignie ;f

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

wpadam dziś do electromarketu i przeglądam sobie gry na nadkonsole XO, podchodzi do mnie jakiś pryszczaty wychudzony nerd w niebieskiej koszuli i zaczyna swoje przemówienie:

- o widzę że Pan gry przegląda na konsole

- tak, spostrzegawczy jesteś

- a nie interesuje pana może ps4?

- o rany! a co to jest?!

- plejsztejszon 4 od sony bo mamy promocje z destiny za 50zł

- dzięki, mam XO

- ale czy wie Pan że na ps4 ma pan więcej możliwości, gry za darmo w abonamencie, gry ekskluzywne no i w końcu to sony (xD)

- eeee wiem że mam to wszystko w lepszej formie na XO, dzięki

- ale ale może Panu jakieś gry zademonstruje na ps4 (miał minę jakby mu $ony rodzinę porwało)

- koleś daj mi w końcu spokój, to sprzęt 4thefrajers i casuali bez gier 

Odszedł ze łzami w oczach....ufff jeszcze chwile i niewolnicy $ony będą łazić i walić do drzwi jak Jehowi. Kiedyś PSX, walkmany, dobre TV, dziś jedno wielkie gówno obesrane.

Dziwne, że tylko boty mają takie sytuacje, dobrze, że rumun na ulicy ich nie zaczepia z taką historią, a chociaż pan w elektromarkecie. Przypadek? nie sądzę.

Opublikowano

Nie ma czegos takiego jak IL w glowie lag jest na kazdej matrycy na jednej wiekszy na drugiej mniejszy, jedni czuja go lepiej bo graja np w Bijatyki inni graja w januszowe Pif Paf i nie majac pojecia o jego istnieniu zwalaja wine np na sterowanie. Moge zapytac jaki model TV? :D

w głowie w sensie, że nic nie spóźnia a ktoś się zastanawia -  a może spóźnia... ale jednak nie... a może jednak... Jak laska która wmawia sobie, że jest gruba ;)

Samsung 40f6320. Dla mnie tv bomba, filmy w 1080p wyglądają cudownie, w gry gra mi się wyśmienicie. Daruj sobie porównania do swojego, bo raz to nie ten temat a dwa  

mam  na to wyje bane

XBOX ONE > PS4 tak btw :P

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Dla ludzi, którzy narzekają na interfejs w Xboxie One - warto poczekać do stycznia na szczegóły, bo jego nowa odsłona znacznie przyspieszy i poprawi komfort pracy na tym sprzęcie ;)

Opublikowano

Chris spoko TV na tej matrycy maja 45ms IL w trybie Game no niezly wypas ^_^

Opublikowano

wpadam dziś do electromarketu i przeglądam sobie gry na nadkonsole XO, podchodzi do mnie jakiś pryszczaty wychudzony nerd w niebieskiej koszuli i zaczyna swoje przemówienie:

(...)

ja miałem podobną sytuacj kiedy kupowałem TV w marcu. No (pipi)aniec z MM nie dał sobie przegadać, że chce Samsunga.

- Ale Sony ma naturalne kolory.

- Ale ja lubię te Samsunga, 

- Sony są  mniej awaryjne

- kuźwa to dlatego przyszedłem dzisiaj, bo macie promocję 5 lat gwarancji w cenie TV

- No ale wie pan Sony to SONY 

xD 

Ale zdajecie sobie obaj sprawę, że to są sprzedawcy/promotorzy konkretnej marki, a nie stricte pracownicy MM ?

Opublikowano

Ale zgadzam sie z tym ze skoro co dobrze to jest to najwazniejsze ( szkoda ze nie posluchales pana mowiacego ze Sony to Sony bo ich TV sa do grania duzo lepsze  :kaz:  ) 

Opublikowano

Ale zdajecie sobie obaj sprawę, że to są sprzedawcy/promotorzy konkretnej marki, a nie stricte pracownicy MM ?

Właśnie. I to jest ich praca że Was namawiają a tu tyle pogardy :( Ja kiedyś tak namawiałem do produktów Nintendo :P

Opublikowano

Obejrzałem więcej rozgrywki w The Order i to będzie balas nad balasami, gra na 5/10 w najlepszym wypadku, te wszędobylskie QTE i korytarzyk są tak męczące, że polecam dawkować ten tytuł w skali godziny/półtorej dziennie, żeby nie wyrzucić go przez okno z połamaną płytą.

Wątpię by Order w tematyce bycia balasem przebił jak na razie największego balasa obecnej generacji czyli Ryse ;)

Opublikowano

Dla ludzi, którzy narzekają na interfejs w Xboxie One - warto poczekać do stycznia na szczegóły, bo jego nowa odsłona znacznie przyspieszy i poprawi komfort pracy na tym sprzęcie ;)

kolejne masakrowanie sonybociarni? biedaczki, codziennie znoszą to samo od 2005  ;)

Opublikowano

jak ty mozliwosc ludzkiego uzytkowania interfejsu uwazasz za masakrowanie to naprawde wspolczuje wam tego guwna obesranego

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.