Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

dzienks _B_. nie grałem w HOMM od liceum. :lapka: Czyli jakieś 10 lat. 

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

PGR 4 w przypadku warunków pogodowych też lepszy od DC.W PGR śnieg to śnieg i zalega na trasie,tak samo są opcje z oblodzonym asfaltem(i to sie odczuwa),a w DC taki troche sciemniony choc deszcz jest na wypasie

Opublikowano

Najlepszy event w PGR 4 - timetrial na nordschleife podczas zimy jadąc Ferrari z 1950 roku z kołami grubości dwóch kół od roweru. :obama:

TO JEST KLASYG. A w DC oczywiście nie ma czegoś takiego bo 30 aut na krzyż i nie ma nurba :kaz:

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Ok, wszyscy juz chyba wiemy co powiedzialo ND nt 60 fps, wiemy tez juz praktycznie ze U4 bedzie smigac w 30fps, ale pora na najlepsze, komentarze pod newsem:

While I would absolutely love to see a game like this in 60 FPS, I feel 30 FPS - if rock solid ala Drive Club - can work in Uncharted 4's favor as a cinematic element.

30fps bedzie dzialac na korzysc Uncharted jako element filmowy. No (pipi) siekiera bym mu komputra rozyebal za pisanie takich bzdetow. Myslalem ze ludzie przestali juz wierzyc w 30fps jako wyznacznik cinematic experience :/, ciekawe tez czy takie janusze dalej spia przy zapalonym swietle z obawy przed boogeymanem.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

podziękuj dziaciarni dopjerdalającej się do poziomu oprawy z konferencji PSE. ND prawdopodobnie pójdzie teraz w oprawę mocniej, kosztem 60 fps. Szkoda bo zaczynam się obawiać że z tego powodu 60 nie dostaniemy również w trybach co-op i pvp. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Jest i minusik od lema, czyli pewnie tez wierzy w ten cinematic feeling obecny tylko i wylacznie jak jest 30 klateczek.

@nobody

Idz sobie na n4g poczytaj, niemalze wszyscy jak jeden maz wola lepsza grafike od 60fps, wiec na Twoim miejscu raczej bym sie za bardzo nie nastawial na 60 w pvp czy coopie, szczegolnie jesli wiara wierzy ze 30 im jeszcze jakos immersje z gra podbija do gory. xD

Dobrze chociaz ze jak im Assassin w 15 dzialal to nie dali sobie wcisnac bujdy o double-cinematic, choc wcale bym sie nie zdziwil. :yao:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

PSN leży, XBL leży, co robić, jak żyć? Recepta na sukces jest jedna.

Opublikowano

@Bansai

Czytam i słabnę.

Areny w trybach pvp i co-op nigdy nie były tak szczegółowe jak te z kampanii, także z powodu braku dodatkowych efektów świetlnych, dymnych itp. więc jeszcze się łudzę. Jeśli upgrade będzie naprawdę widoczny, to i po moich złudzeniach. 

Opublikowano

Bansai: Ale co się dziwisz, pracownicy ND (z całym szacunkiem do ich umiejętności) słyną z wypowiadania podobnych kretynizmów. Przed premierą Uncharted X "Wykorzystujemy 100% konsoli", a po wydaniu gry "Wykorzystywaliśmy tylko 50% mocy konsoli". U nich podobne pomysły są cały czas w obiegu.

A te gadki o 30/60 FPS to jest oczywiście mydlenie oczu dla plejstejszynowych januszy po pierwszej zapowiedzi U4, gdy każdy normalny gracz wiedział, że ta gra nie będzie chodzić w 60 FPS bo by musieli niemiłosiernie ciąć oprawę. I teraz się z tego wycofują pod przykrywką dobra graczy/gry/rozgrywki itp. bzdur.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Czyli to wina graczy, że PS4 jest za słabe :kaz:

Opublikowano

ktos tu valkyrie profiles 2 wspomina - jezu jaka ta gra byla goty, jak ta gra wygladala, jak w ta gre sie gralo, ehhh mogliby ciut lepsza fabule dac bo troche marnowala potencjal ale procz tego to arcydzielo z fenomenalnym systemem walki, czyscilem jak glupi pietra w tym specjalnym labiryncie i nigdy nie mialem dosc

Opublikowano

ale jest też cytat „Aktualnie gra działa powyżej 30 fps-ów, ale ograniczyliśmy produkcję w trakcie prezentacji.”

demo było pewnie przed optymalizacją, wiec nic pewnego jeszcze czy będzie 30 czy 60, wiadomo celują w 60

Opublikowano

Powyżej 30fps to może być 60, 55, 40, a nawet 31. To nic nie mówi.

Opublikowano

na pewno bylo 59fps, nie potrafili dac plynnych 60fps wiec dali lock na 30fps - mam info od insajdera

Opublikowano

no ja np. w takim Infamous SS wolałem włączyć betonowe 30 zamiast pływających 40-60. Jeśli spadki nie są za duże to nawet brak stabilnych 60 fps nie ma takiego znaczenia, vide niestabilne 60 klatek w becie Halo 5. 

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

PSN leży, XBL leży, co robić, jak żyć? Recepta na sukces jest jedna.

1R5FwPs.png

Dobrze ze mam czapeczke kurczaka, +100 do sprintu

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Jest i minusik od lema, czyli pewnie tez wierzy w ten cinematic feeling obecny tylko i wylacznie jak jest 30 klateczek.

Minusik - i drugi przy okazji - masz za agresję. Komputer siekierą, bo koleś ma inne zdanie od ciebie? lol Filmy w 48 klatkach też są obiektywnie lepsze, ale nie wszystkim odpowiadają. Ludzie są różni i podobają im się różne rzeczy. Handluj.

Opublikowano

ale jest też cytat „Aktualnie gra działa powyżej 30 fps-ów, ale ograniczyliśmy produkcję w trakcie prezentacji.”

demo było pewnie przed optymalizacją, wiec nic pewnego jeszcze czy będzie 30 czy 60, wiadomo celują w 60

Jeśli gra działa powyżej 30 fpsów to dopakują grafikę troszkę i zrobią locka na 30fps.

Każdy kto myśli że osiągną 60fps jest debilem.

Opublikowano

Minusik - i drugi przy okazji - masz za agresję. Komputer siekierą, bo koleś ma inne zdanie od ciebie? lol Filmy w 48 klatkach też są obiektywnie lepsze, ale nie wszystkim odpowiadają. Ludzie są różni i podobają im się różne rzeczy. Handluj.

Lem w obronie PCa przed siekiera, tego jeszcze nie grali :Coolface:

Poza tym klatki w filmach, a klatki w grach dzialaja troche inaczej, jest pewien powod dla ktorego w filmach 24 od lat jest standardem. Ale nie chce mi sie za bardzo wchodzic w ten temat bo i tak wiem ze bede rzucal grochem o sciane.

PS. Nie, filmy w 48 klatkach nie sa obiektywnie lepsze.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Filmy w 48 klatkach też są obiektywnie lepsze

Bym bardzo polemizował.

Akurat w filmach 48fps powoduje straszną sztuczność i dyskomfort, gry to inna para kaloszy.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

no ja np. w takim Infamous SS wolałem włączyć betonowe 30 zamiast pływających 40-60. Jeśli spadki nie są za duże to nawet brak stabilnych 60 fps nie ma takiego znaczenia, vide niestabilne 60 klatek w becie Halo 5. 

to ten framerate tak skacze w becie? do tego wyglada bez szalu i dziala w 720p...jezu jak ta konsola jest uposledzona :(

Opublikowano

@lem

jednak gry odbiera się inaczej niż filmy. prawdziwe cinematic experience mielibyśmy przy 24 fpsach, a przecież w przypadku gier to widoczny downgrade. 60 fps w takim remasterze TR czy TLOU przez moment może wydawać sie zbyt teatralne, ale po paru chwilach człowiek nie wyobraża sobie wracać do jakości VII generacji.

DAT dyptyk Metro w 1080/60. :fsg:  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.