Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Czy Zieloni czytali?

http://www.polygon.com/2015/1/23/7877491/microsoft-pc-gaming-is-very-important-to-windows-10-and-the-companys

Spencer mocno chce was zeswatać z master rasą.

When a reporter asks if there is room for both Windows 10 gaming and Xbox One gaming at Microsoft, and says that to PC gamers "it looks like it's more important for Microsoft to push Xbox than PC gaming," Spencer says that's a "fair perception."

"I will tell you, for the company, if we just want to get to the company level, the success of Windows 10 is critically important to this company," Spencer continued. "And gaming will be a very important part of success for Windows 10.

"I love the Xbox business that we run. I love the console. But if you just look at the scale inside of Microsoft, of [the] Xbox One console [compared to] Windows, I don't think that anybody would be fooled to think that the console somehow outweighs what we do there."

oraz

There is a huge opportunity, he says, in trying to grow the number of people who are connected and the amount of content that's available on both platforms.

"I don't feel like there's some kind of financial motivation for me to keep things off of PC," he said. "At the Microsoft level, clearly that's not true. And in the Xbox side, I want Xbox gamers to be proud that Windows is a Microsoft product and Xbox is a Microsoft product. So I think we'll be able to thread the needle and do both."

Opublikowano

UberAdi pogramy razem w Fable Legends?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Wiesław... Będzie się działo. Będzie grubo. 

tumblr_inline_mgwron4CuZ1qmwpcd.gif

Aby do maja... Cztery miesiące.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Jeszcze nie wiem czy kupie Fable ale jeśli tak to czemu nie. Możliwe, że niedługo będziemy świętować przy tym samym królewskim stole z napisem Window 10 opowiadając sobie żarty o ledwo działającym PSNie  :reggie:

Opublikowano

Myślę, że Lista Mendrka będzie lepszym tematem do beki podczas wspólnego gniecenia pomiotów. :shotgun:  :shotgun:  :shotgun:

Opublikowano

Jeszcze nie wiem czy kupie Fable ale jeśli tak to czemu nie. Możliwe, że niedługo będziemy świętować przy tym samym królewskim stole z napisem Window 10 opowiadając sobie żarty o ledwo działającym PSNie  :reggie:

Troche smiechlem jak na prezentacji PC Gaming Spencer na dzien dobry zapowiedzial apke ''Xbox'' XDD. Ogolnie Krol mowil sporo o wspolnej grze na Live wiec mysle ze takie gry beda trafiac na obie platformy. Po Fable Legends spodziewam sie KI ktory przy trzecim sezonie powinien juz byc przepisany na DX12. Lift London niby robi gry f2p to tez pewnie bedzie XO/PC jak i to nowe IP od Lionhead. Od 3rd party spodziewam sie crossplayu w The Division.

Tak swoja droga to ta apka Xbox wyglada mi na taki ukryty DRM. Wcale sie nie zdziwie jak gry od MS beda dostepne tylko ze Store, a do grania na PC potrzebny bedzie Live.

Opublikowano

Moim zdaniem w ciągu roku po premierze Windows 10 wszystkie gry sportowe będą miały crossplay PC z Xone. W przypadku takich produkcji nie ma przewagi w rozgrywce po jednej ze stron, a większa liczba potencjalnych graczy wszystkim wyjdzie na dobre - szczególnie w Polsce gdzie PC chyba w dalszym ciągu ma większą część rynku niż konsole.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ja przed tą konferencją pisałem, że skończy się na czymś w rodzaju takiej właśnie aplikacji więc mnie to nie zaskoczyło.

Samo Fable na PC też nie, przecież chyba każda część do tej pory była dostępna na PC dlatego też nie liczę na Forze czy Halo, szczególnie mając w pamięci dawne popisy MS na poletku PCtowym. Nawet pomimo tego co napisał Engadget

http://www.engadget.com/2015/01/22/windows-10-gaming-interview/

"Fable is just the first of our first-party games that will be coming to Windows 10," Spencer said, in reference to Fable Legends, which was announced as heading to Windows 10 and supporting cross-platform play between Xbox One and PC. That's to say: You can play the game online with your friends on PC and on Xbox One, regardless of which system you're on. It's the first game of many that'll have such an ability -- Spencer couldn't think of a single first-party title in the works thatwouldn't make sense for cross-platform play, actually.

"I'm trying to go through the first-party portfolio in my head and think of one that's not: I don't -- that I would say there's a reason we wouldn't do cross platform play in this game? I don't have that in my head," Spencer said. It's not a guarantee with every game from Microsoft Studios that heads to both PC and Xbox One, but there's nothing stopping any developers who want to implement that functionality. That goes for third-party developers as well: If you want to make your game playable between Xbox One and PC, Windows 10 enables that.

Jeśli była by możliwość ogrywania exów z Xbona na PC ale wymagała by kupna konsoli to bym kupił. Tylko nie chodzi mi tu o streaming, chciałbym żeby to mój PC liczył grę i wyświetlał ją w 1080p/60fps.

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Ciekawi mnie tylko sprawa Golda, czy bedzie wymagany na PC? No i te first-party to jak pisale - f2p od Lift London, nowa gra od Lionhead, co pewnie bedzie MMO i inne takie szpile idace juz bardziej w Game as a service ;)

Opublikowano

Moim zdaniem w ciągu roku po premierze Windows 10 wszystkie gry sportowe będą miały crossplay PC z Xone. W przypadku takich produkcji nie ma przewagi w rozgrywce po jednej ze stron, a większa liczba potencjalnych graczy wszystkim wyjdzie na dobre - szczególnie w Polsce gdzie PC chyba w dalszym ciągu ma większą część rynku niż konsole.

Nope. To samo było mówione jak wychodziło Games For Windows. Parę gier na krzyż z tego skorzystało. Tu będzie tak samo, Fable Legends a potem długo długo nic.

Opublikowano
Jeśli była by możliwość ogrywania exów z Xbona na PC ale wymagała by kupna konsoli to bym kupił. Tylko nie chodzi mi tu o streaming, chciałbym żeby to mój PC liczył grę i wyświetlał ją w 1080p/60fps.

To już na pewno komunijni złodzieje wymyśliliby sposób na ominięcie konieczności posiadania konsoli...

Opublikowano

Nope. To samo było mówione jak wychodziło Games For Windows. Parę gier na krzyż z tego skorzystało. Tu będzie tak samo, Fable Legends a potem długo długo nic.

Myślę jednak, że Windows 10 będzie lepszą platformą do upowszechnienia cross play.

Opublikowano

Cudowanie, gracze łączmy się!

XO i W10 to będzie jak USA i EU razem, PSN Afryka, Nintendo Grenlandia.

Opublikowano

Ciekawi mnie tylko sprawa Golda, czy bedzie wymagany na PC? No i te first-party to jak pisale - f2p od Lift London, nowa gra od Lionhead, co pewnie bedzie MMO i inne takie szpile idace juz bardziej w Game as a service ;)

http://www.polygon.com/2015/1/23/7878071/microsoft-considering-xbox-gold-program-for-windows-10-but-online

Don't worry, said Mike Ybarra, who leads engineering efforts for console and PC at Microsoft, the company knows that it wouldn't be acceptable to charge for online multiplayer for PC games.

"It will remain free on PC," he said.

While there are some exceptions, like World of Warcraft and other massively multiplayer online games, the norm is that multiplayer gaming on PC doesn't come with an additional cost, he said

"In terms of anything around t e Gold program that we might bring to PC, we think there is a lot of value on the console with that above and beyond multiplayer," Ybarra said. "But we don't have anything to announce on the PC side of things yet."

Jakieś pomysły jaki był by plus posiadania golda na PC?

Opublikowano

Myślę jednak, że Windows 10 będzie lepszą platformą do upowszechnienia cross play.

Watpie zeby nowy system zmienil upodobania graczy PCtowych. Blacharze nie odejda od swojego LoLa, DOTY czy inengo CSa i nie stana sie fanami scigalem czy pilki noznej tylko dlatego ze jest apka Xboxa i Live ;) Jezeli MS chce cos ugrac na rynku PC to po pierwsze musi zrozumiec czym ten rynek sie kieruje.

Opublikowano

Jezeli MS chce cos ugrac na rynku PC to po pierwsze musi zrozumiec czym ten rynek sie kieruje.

Jak to czym ? Biedą i ilością seedów na torrentach.

Opublikowano

DX12 na PC? Owszem ale musisz mieć Windowsa 10.

I kupić nową kartę. Serio do pieca z tą platformą.

Pewnie, bo postęp technologiczny powinien postępować co 7 lat, a komp kupiony na komunię przecież musi dziś odpalić AC: Unity :/

Szajstwo te PC, do pieca.

Opublikowano

Pewnie, bo postęp technologiczny powinien postępować co 7 lat, a komp kupiony na komunię przecież musi dziś odpalić AC: Unity :/

DX12 na konsolach? Owszem ale musisz mieć Xbona.

Muszę kupić nową konsole żeby mieć nowy system, niedorzeczność.

Poza tym z tą nową kartą to nie do końca jest prawda.

Opublikowano

@Adi - Fable II nie było na blachę więc w sume to nie było oczywiste, a że Legends wyglada jak gó.wno obesrane to rzucili to na kompa i tyle :reggie:

Opublikowano

do dziś pamiętam jak w Crysisie na XPku można było włączyć ponoć ekskluzywne only DX10 efekty z Visty. Zwykłe lobbowanie nvidi, że na moim GTX 760 nie bede miał DX12.

Opublikowano

do dziś pamiętam jak w Crysisie na XPku można było włączyć ponoć ekskluzywne only DX10 efekty z Visty. Zwykłe lobbowanie nvidi, że na moim GTX 760 nie bede miał DX12.

Ja pamiętam "power of the cloud" i inne przypadki "zwykłego lobbowania" ze strony MSu. To co, zaczynamy obrzucanie się gó.wnem?  :Coolface:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.