Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Więcej z W3:

Zamieszczone przez rybakus viewpost-right.png

Żyjemy w czasach gdzie PCty nie są jeszcze gotowe na Wiedźmina 3 D.gif

Tak, PS4 ma układ GPU o wydajności 1,8 TFLOPS, a GTX 980 "tylko" 5,29 TFLOPS (GTX 970 to 3,494 TFLOPS).
Czyli niemal trzy razy szybszy od najmocniejszej konsoli. Ale tam gra będzie działała wysokich ustawieniach w FullHD w 30 klatkach, a u nas (PC) szarpała się na tym "skromnym" GTX 980.
Nie zapominajmy też o 8-rdzeniowym procesorze (PS4) o zabójczym zegarze 1,6 GHz (z 4 MB Cach), który zjada na śniadanie i7-4790 (bodajże na tym hulała prezentacja PC) z swoimi marnymi 8 wątkami i 4 GHz (4,4 GHz w trybie turbo) oraz 8 MB Smart Cache.

IwaN
Zaprawdę, to nie wina nieudolnej optymalizacji, a naszych słabych PC'tów

Remcioo
PS4 kosztuje 1500zł, mniej niż dobra karta graficzna albo procesor. Więc może skończcie te porównania, wina nie leży u platformy.. Gdyby świat był bogatszy to Sony oferowało by ps-czwórki 3-4 razy mocniejsze, tylko że również 3-4 razy droższe. Ja rozumiem, gra powinna na PC działać na zasadzie "podniosę 20litrów, muszę mieć 20 (jakaś tam jednostka) mocy" a zamiast tego podniosę 20 litrów, muszę mieć 100 (jakaś tam jednostka" mocy". Tylko tak na prawdę nie wiemy jak sytuacja będzie wyglądać w dniu premiery, może owe wymagania zostały podane przesadnie? Też trzeba brać pod uwagę że gra jest praktycznie skończona, według relacji dziennikarzy nie ma zbyt dużo bugów.. Co daje do myślenia że teraz np 75% zespołu optymalizuje grę na PC do standardowej formy.. _ Według mnie wymagania spadną do premiery przynajmniej o połowę.. Jeżeli gra jest skończona to mają już wytyczne, kod napisany. Więc "przepisując" będą tylko poprawiać a nie wymyślać od nowa. Więc myślę że dadzą radę

Mengaard
Chyba sam nie wierzysz w co mówisz. To nie jest fizycznie możliwe i to raczej w jakimkolwiek przypadku jakiejkolwiek gry.

:fsg:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

ostatni geforce jakiego mialem to byl gf 6600 jakies 10 lat temu

potem zmadrzalem

ja tak samo, smutno mi mimo wszystko że trwało to i tak o jedną grafikę za długo.

BTW

Czezky

3887588-643-476.jpg

Opublikowano

no mnie wtedy na maksa w(pipi)ilo ze wydalem pelno hajsu a gta sa i tak chrupało jak szalone

na szczescie bylo ps2 :fsg:

kurde kupilbym znowu ps2 ale jak se pomysle ze wszystkie najlepsze gierki i tak wydali w remasterach to jakos mi ochota przechodzi :frog:

Opublikowano

no mnie wtedy na maksa w(pipi)ilo ze wydalem pelno hajsu a gta sa i tak chrupało jak szalone

na szczescie bylo ps2 :fsg:

kurde kupilbym znowu ps2 ale jak se pomysle ze wszystkie najlepsze gierki i tak wydali w remasterach to jakos mi ochota przechodzi :frog:

SA jest chyba jeszcze na telefony.

Opublikowano

no przez 10 lat zdarzylem ograc sa XD

kupilem jeszcze jak wyszlo na psn i ostatnio na xbl ale po genialnych 4 i 5 jakos niespecjalnie mnie grzeje

za to vice city wciaz :fsg:

Opublikowano

To do którego barona leci teraz forumowa kopia Guilty Gear na ps4? Yeti? Fanek? Czy zostajecie przy gifach?

Opublikowano

Ja się ostatnio zastanawiałem, czy jest jakaś platforma, gdzie można normalnie ograć GTA SA.

Na PS2 no to umówmy się, ciężko już jest to przeżyć. Konsola mieli płytę jak nienormalna a framerate jest dość lipny. Do tego dochodzi wada PS2 w ogóle w obecnych czasach: sygnał analogowy o niskiej rozdzielczości który wygląda jak rzygi.

Na PS3 tej gry nawet już nie ma w PSS.

Na X360 jest jakiś port z komórek z problemami z dźwiękiem.

Grania w to na komórkach/tabletach nawet nie komentuję.

Na PC są problemy z fizyką świata przy wyłączonym frame limiterze, na bank można to jakoś ominąć, ale wciąż. Do niedawna gra też nie wspierała kontrolera od X360 (nie trudno się dziwić, wychodziła w czasach, kiedy on jeszcze nie istniał). Ostatnio ten problem rozwiązano, ale nie miałem okazji dłużej potestować jak się sprawdza.

Taka zacna gra, ale na każdej platformie coś ją trapi. Dawniej byłem w stanie na to przymykać oko, ale dzisiaj jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że gra zestarzała się dość słabo.

Opublikowano

Soban juz sprzedaje Guilty Geara xd

Opublikowano

no framerate w tej psnowej wersji byl tez mocno slaby ale nabilem i tak z 30h

vicy city z psn tez chodzi tragicznie, ale na pc miód malina, szkoda ze nie mozna grac padem

raven, zawsze mozesz kupic wersje pudelkowa z xboxa, podobno chodzi najlepiej z wszystkich, ale nie gralem w nia wiec nie wiem

Edytowane przez maciucha

Opublikowano

Na ps2 tylko z frameratem lipa ale ogólnie jest to najlepsza wersja, to słońce...  :fsg:

Opublikowano

Wersja z pierwszego Xboxa + kineskop

Opublikowano

raven co dokladnie masz na mysli z ta fizyka na pc? przeszedlem sa z 5 razy na pc i nigdy zadnych problemow, poza brakiem dzwieku podczas deszczu, ale chyba na to tez byl jakis sposob.

Opublikowano

Na PC są problemy z fizyką świata przy wyłączonym frame limiterze, na bank można to jakoś ominąć, ale wciąż. Do niedawna gra też nie wspierała kontrolera od X360 (nie trudno się dziwić, wychodziła w czasach, kiedy on jeszcze nie istniał). Ostatnio ten problem rozwiązano, ale nie miałem okazji dłużej potestować jak się sprawdza.

Na PC są jeszcze problemy z myszką. Nie chodzi mi o to, że nie można ją klikać, bo to łatwo da się rozwiązać. Natomiast jak się rusza myszką jest to niepłynne przez co ciężko wycelować, a to prawdopodobnie wszystko przez sterownik/program do myszki (u mnie Logitech coś tam), ale (pipi)a nie będę tego usuwał bo mam poustawiane profile do gier.

Ch.ujnia straszna. W Vice City to samo, a przed zmianą myszki było wszystko dobrze.

Opublikowano

@ssxx1 wyłączenie frame limitera sprawia, że samochody zaczynają dziwnie samoistnie hamować podczas jazdy i gibają się na boki, z innymi rzeczami chyba też jest jakiś problem, nie grałem za długo żeby to odkryć. Ogólnie fizyka jest jakaś zrąbana.

Na PS2 są fajne filtry, to się zgadza pawciokratosie. Tylko kurde, przyzwyczaiłem się już do grania bezprzewodowym padem i choć mam PS2, to nie chce mi się go wyciągać z pudełka ;p.

A, no i zapomniałem dodać, że granie myszką i klawiaturą to ch,uj raczej, nie lubię.

Opublikowano

ja tez nie lubie ale dla vice city ostatnio wrocilem do tego rozwiazania i jest bosko

jakby mi ktos za dzieciaka powiedzial ze kiedys odpale vc na full detalach w najwyzszej rozdzialce to bym nie uwierzyl :fsg:

jedna z gier ktore zapamietam na cale zycie :banderas:

Opublikowano

Po osiedlu latał ziomek z vice city na wymontowanym dysku hdd i ciagle był zapraszany do każdego domu żeby tylko dał skopiować. Ehh, u mnie tez był :cool:

duże wrażenie zrobiła na mnie recenzja w Neo+, pamietam opis spaceru na skąpanej słońcem płazy z kataną w łapach.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Yakuza 4 już do ściągnięcia z Plusa. Przypominam kazdemu plusowiczowi o sciagnieciu gry, nawet jeśli was nie interesuje. Niech się statystyki zgadzają. Please.

Opublikowano

Coders: Andrzej Madajczyk o_O

Opublikowano

Pierwszy numer PE jaki w życiu kupiłem był z recenzją GTA Vice City.

"Cztery miliony gra już w GRAND THEFT AUTO: VICE CITY. Tylko jeden mały Jasiu rzuca kamieniami w wiewiórki. Może i Ty chcesz? Tak, jasne... Tymi kamieniami.. w te wiewióry... Oczywiście!"

:banderas:

od tego wszystko się zaczęło, forumku

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

w temacie Vice City wkleiłem dzisiaj materiał od ARHN :) Można powspominać 

@ Raven 

Każdy wstęp do recenzji autorstwa Myszaqa był za(pipi)isty. Mi w pamięci za to utkwił  wywiad z twórcami Mafii II. Gra  była  już prawie skończona,a on rzucił kilkoma takimi pomysłami, że głowa mała.

Edytowane przez chris85

Opublikowano

to co zrobil z tymi lekarzami

To co TY zrobiłeś, to ty ich zamordowałeś. Nie wiem czy gra pozwala ukończyć tytuł bez ich zabicia (wątpię), ale pewnie jak tylko przeszedłeś przez drzwi i zobaczyłeś, po wyniszczającej konfrontacji z żołnierzami, tych lekarzy, bezbronnych, z podniesionymi rękami, to momentalnie wdusiłeś przycisk i ich zmasakrowałeś karabinem szturmowym, co? To naprawdę świetny motyw, że po całej grze, po tych ciężkich konfrontacjach z zarówno grzybami jak i ludźmi, ostatnimi "przeciwnikami" są bezbronni ludzie błagający się co litość. Silne gó.wno - taka manipulacja graczem, którą w sumie podziwiam, pokazuje jak skłonni (przynajmniej ja byłem) do bezsensownej przemocy są gracze, gdy wcześniej wyniszczy się ich trudnymi sekwencjami i da się im powód do przemocy.

Mnie końcówka zniszczyła, motyw z uciekającym Joelem z Ellie na rękach emocjonalnie rozwalał. Dobre było jak na początku mnie złapali, to myślałem, że to faktycznie taki koniec gry jest :D

Opublikowano

te skur,wole z R* w rok po GTA3 wyczarowali Vice City

A może nawet w mniej, w końcu po pół roku ukazała się wersja PC GTA 3. :)

Opublikowano

w temacie Vice City wkleiłem dzisiaj materiał od ARHN :) Można powspominać

arhn sledze na biezaco wiec juz dawno obejrzane

pamietam jaka mialem podjarke jak sie na ten pusty plan filmowy wbilem pierwszy raz

ciary za guwniarza niesamowite

Edytowane przez maciucha

Opublikowano

Odnalezienie rekina samemu  :banderas:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.