Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie bronię Ordera, ale lubię wprowadzać chaos do łbów botów. Chciałem tylko zobaczyć co powiedzą nt. Chmielarza, gdy wyjdzie że jest fanem The Order. Ja tam nie wiem, ale z wiekiem staję się bardziej tolerancyjny dla gier, które kłócą się z moimi poglądami. Nie ma sensu się frustrować, że takie gry wychodzą i świetnie się sprzedają. Ot, świat się zmienia. W zeszłej generacji psioczyliśmy na kontrolery ruchowe, a te prędzej zmarły śmiercią naturalną, niż zostały wycofane z powodu naszego płaczu. Jak przestaną produkować gry dla takich jak ja, czy nas ogółem, to przestanę grać i znajdę sobie inne hobby. Kijem Wisły nie cofnę...

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Fanem the order xddddd przecież każdy ma w du.pie chmielarza, który zaczał się obrażać jak małe dziecko o każde złe słowo o jego samograjowej gierce na 3h czyli taki mały the order 

Opublikowano

Ale ten Chmielarz to jaka wyrocznia dla posiadaczy Xboxa?Niby czemu?Bo zrobił najgorzej ocenianą część Gearsów?

Opublikowano

O, macius próbuje sie podlizac zielonym.

NIE MA DLA CIEBIE MIEJSCA

Ale tak szczerze to oprócz tego, że sprzedał (a raczej wymienił) xone to nic takiego nie zrobił xD Napisał tylko, że mu smutno, że gierki w 900p są, no chyba, że o czymś nie pamiętam to możecie przypomnieć ;)

Opublikowano

dostal jakiegos wscieku macicy tutaj ze dying light nie chodzi w 1080p xD ale to juz bylo wiadome ze wybuchnie w momencie jak zaczal wyprzedawac swoja kolekcje xD

Opublikowano

Maciomaniak - a czemu usunąłeś? miałeś fajne logo

To była pożywka dla takich osób jak Ty, żeby jakoś rozruszać ten drętwy, nudny temat ;)

to wszyscy sie najedli, łącznie z hav3nem :D

ale ten pocisk był pierwsza klasa jak napisałeś prawde o Xboxie, dałem plusa, good job! :lapka:

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Nie od dziś wiadomo ze blacharze to śmieszna podrasa ludzka.

Beka bedzie po premierze.

ex4ct jak tam, przygotowane 50 euro, żeby wymienić the order na bloodborne?

Jeszcze mi z Kanady nie dotarł XD jak dojdzie to bedzie wart z 10€
Opublikowano

xD 

#intereszycia

Opublikowano

Nie bronię Ordera, ale lubię wprowadzać chaos do łbów botów. Chciałem tylko zobaczyć co powiedzą nt. Chmielarza, gdy wyjdzie że jest fanem The Order. Ja tam nie wiem, ale z wiekiem staję się bardziej tolerancyjny dla gier, które kłócą się z moimi poglądami. Nie ma sensu się frustrować, że takie gry wychodzą i świetnie się sprzedają. Ot, świat się zmienia. W zeszłej generacji psioczyliśmy na kontrolery ruchowe, a te prędzej zmarły śmiercią naturalną, niż zostały wycofane z powodu naszego płaczu. Jak przestaną produkować gry dla takich jak ja, czy nas ogółem, to przestanę grać i znajdę sobie inne hobby. Kijem Wisły nie cofnę...

Nie ma co się frustrować, że gry na kilka godzin sprzedają się za 250 zł? Rozumiesz, skoro gra się sprzedaje świetnie, to jest bardzo duża szansa, że zobaczymy kolejne takie produkcje? Zamiast tych na kilkadziesiąt godzin. Może frustracja to za duże słowo dla mnie, bo gry to nie wszystko, ale jednak wydałem dużo kasy na ten sprzęt i póki co mam kilka gier, ale to za mało, a co najważniejsza przyszłość jest niepewna. Bo skoro z dużych i zupełnie nowych tytułów jest tylko dc i order, podczas gdy to drugie kompletnie mnie nie jara, to po takim czasie od premiery konsoli jest to niepokojące. Na horyzoncie Bloodborne, no ale to też jest gra powiązana z soulsami, nie chce tu wnikać czy to kolejne soulsy czy nie, w każdym razie nie jest to taka totalna świeżość. Poza tym kolejne części znanych już gier. Po orderze, martwię się o wild, rime, no man sky. To też mogą być gry ledwie na 7, chociaż nie chiałbym tego. 

Opublikowano

Fanem the order xddddd przecież każdy ma w du.pie chmielarza, który zaczał się obrażać jak małe dziecko o każde złe słowo o jego samograjowej gierce na 3h czyli taki mały the order 

W gazetce PSX Extreme dali tej gierce 9/10, a na PPE dostała tytuł NAJLEPSZEJ GRY NA PC tamtego roku, więc Chmielarz zarządził, że jak Order dostanie mniej niż 8, to z nimi nie będzie gadał. Serio.

Opublikowano

o ku.rwa egzakt i guantanamo koledzy pana tik-taka, orły biznesu, połowa forum już platyny ma a ci jeszcze nic xd przydało by się przypomnieć post experta na temat tego, że wymieni na bloodborna xd jak to się mówi chytry dwa razy traci

Opublikowano

To była pożywka dla takich osób jak Ty, żeby jakoś rozruszać ten drętwy, nudny temat ;)

ale ten pocisk był pierwsza klasa jak napisałeś prawde o Xboxie, dałem plusa, good job! :lapka:

Fanek taki naiwny, mysli ze Macio teraz troluje XD.

Opublikowano

The Order stawiac obok gears of war :rotfl: :rotfl:

Jesli chodzi o grafike to akurat Pan Pieczywo dobrze powiedzial, oba tytuly sa zdecydowanie kamieniem milowym na tym polu, Girsy za czasow X360 a Order obecnie.

Opublikowano

o ku.rwa egzakt i guantanamo koledzy pana tik-taka, orły biznesu, połowa forum już platyny ma a ci jeszcze nic xd przydało by się przypomnieć post experta na temat tego, że wymieni na bloodborna xd jak to się mówi chytry dwa razy traci

ja mialem najwiekszy ubaw z tego ze nie zdawal sobie sprawy ze w sklepie typu hmv nie ma opcji wymiany gry z innego regionu xD

Jesli chodzi o grafike to akurat Pan Pieczywo dobrze powiedzial, oba tytuly sa zdecydowanie kamieniem milowym na tym polu, Girsy za czasow X360 a Order obecnie.

tylko ze girsy mialy porzadny gameplay, a nie scenki 

Opublikowano

Zgadzam się, ale i tak mam bęke.

Opublikowano

co do Chmielarza jeszcze, jako producent, który jako pierwszy pewnie na to patrzy, zwrócił uwage na ciekawą rzecz:

The good side of this is that the graphics look, indeed, like the previous generation’s cut-scenes. “How the fuck did they do that?” was something that crossed my mind quite often during the playthrough.

I know they “cheat” a lot. The heavy noise alone gives a strong boost of pseudo-realism, so does the low contrast color grading. This is visible in the image above: without the live noise the game loses a bit of its visual punch, and I had to boost the contrast of the PS4 captured image to have something recognizable.

That still does not explain everything. That image above still looks stunning. But I will leave the digging to others.

“How the fuck did they do that?” - That still does not explain everything. That image above still looks stunning.

To co pisałem którejś nocy troche wypity, najnowsze gry na PC wcale nie mają niskich wymagań, Dying Light, FC4, GTA, Shadow of Mordor, a The Order graficznie wysoko stoi ponad wszystkie tytuły, które widzieliśmy w 2014-2015, pomimo sporo słabszego hardware PS4

Jak oni to zrobili ??

1*Zg-udJUZSfCQMhcImwvpHg.jpeg

mam swoją teorie, ale na razie zachowam dla siebie :)

Opublikowano

No i gearsy były flagową produkcją x360, a order jest kupsztalem. Nawet najsłabszy judgement, sprawił mi mnóstwo zabawy, cały czas coś się w tej grze dzieje.

Opublikowano

Chetnie poslucham Twojej teorii Fanek :)

Opublikowano
tylko ze girsy mialy porzadny gameplay, a nie scenki 

No ale Pieczywo odnosil sie tylko do grafy, jakby cos tam o gameplayu napisal i porownywal to bylbym z beczkami w pierwszym rzedzie, takze bez obaw. :D

@Fanek

Co to za teoria? Nie badz taki, podziel sie z e-kolegami.

Opublikowano

Fanek taki naiwny, mysli ze Macio teraz troluje XD.

no co Ty, przecież widać, że próbuje teraz jakoś wybrnąć z tego, ale z prawdy sie nie da już :)

pewnie pisał wtedy to w przypływie złości po kolejnych złych wiadomościach Xboxa XD

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Spoko spoko, nie martwcie sie tak moimi pieniazkami.
Opublikowano

Fanek oswiec glupich botow i wyjaw swa teorie

Opublikowano

nie wiem czy ktokolwiek by 15h z ta gra wytrzymal...

(no moze tylko Blantman i Aem)

Przeszedłem w 12 h :D   

The Order 1886 to the order tamto tak samo była nagonka na shadow of mordor na tym forum i thiefa. Wszystkie 3 mi się bardzo podobały. Nie uważam żeby były arcydziełami ale są fajne. Może jestem większym hipsterem od Bartosza. W końcu idę pod prąd forumowej braci :D  

Easye ja np nie wiem jak można jeszcze w Destiny grać. To dla mnie zmarnowany czas. Pograłem 2 tygodnie i sprzedałem bo gra to tylko farming farming i farming.  Jak rozmawiamy o gustach proszę bardzo :P

Dziś skończyłem Captain Toad i gierka jest super za to metroid w którego miałem grać mnie zaczął nudzić. nie wiem czy drugą i trzecią część przejdę. 

Ktoś tu cytował moją wypowiedź że the order to najlepszy ex na razie na ps4. Taka moja opinia ale nie dlatego że the order jest taki za(pipi)isty po prostu inne gry na ps4 są tak (pipi)owe (the last of us nie liczę bo to REMASTER). 

The order na pewno nie zmieścił by się na liście top 5 wii u albo top 3 xbox one. (już top 5 tak:P ) .

P.S. Zgadzam się z Chmielarzem.

Opublikowano

boty mądre bo potrafią przepowiadać przyszłość - patrz Order, wszystko sie sprawdziło

napisze, ale nie dzisiaj, czekam na inne wypowiedzi, Szczurek idzie w dobrą strone :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.