Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Bo jak na polskiej wikipedie źle przetłumaczyli to już lepsze źródło xD Boty :oh_you:

Tak jak mówi oryginalne źródło - gry indie są tworzone przez niezależne studia i powstają ZAZWYCZAJ bez finansowego wsparcia wydawcy, jednak coraz częściej takie wsparcie dostają i w żaden sposób nie zmienia to statusu indie. Ale na polskiej wiki info tłumaczył student pierwszego roku socjologii, pominął co drugie słowo i dla bota to już wyznacznik funkcjonowania światowego gamedevu i dużo lepsze źródło niż to na podstawie którego notka w polskiej wiki była pisana xD

Observer, a Ty się połapałeś, że Ori & The Blind Forest to IP należące do Microsoftu?

Gra indie jak nic :dynia:

Przecież już było tłumaczone, masz jeszcze raz, może teraz dotrze:

There are thousands of independent game development studios which either self-publish their titles, or enter into licensing or co-development agreements with publishers.

Edytowane przez Observer

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Trochę te wypowiedzi poszły w straszną skrajność. Mówicie jakby każda gra która powstaje teraz w Japonii to loli, a tak nie jest. Poza tym po pierwsze takich gier u nas dużo nie wychodzi, a po drugie nikt nie pisał o waleniu gruchy do 10 letnich dziewczynek. Ogarnijcie się. :reggie:

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

sirius biznes widze :sorcerer: manipulacja cytatami w celu pogrążenia botów nie jest niczym złym 

Opublikowano

na xbona nie ma gier to z indykow sie teraz robi serious business  :reggie:

Opublikowano

Zgodnie z logiką Observera Forza Horizon 2 jest grą indie  :reggie:

IP jest własnością MS (Ori, Horizon 2), wydawcą jest MS (Ori, Horizon 2), grę robi niezależny developer (Ori, Horizon 2)  :sorcerer:

Opublikowano

Ej w takim razie żadna gra indie nie jest indie bo każda ma jakiegoś publishera np takiego Super Meat Boya też publikował Microsoft na swojej platformie a gra mimo wszystko jest indie. W przypadku Ori chodzi o to czy MS im daje środki na produkcje gry etc jeśli daje to gra nie jest indie.

Opublikowano

na xbona nie ma gier to z indykow sie teraz robi serious business  :reggie:

Mam konsolę od połowy września zeszłego roku, na dysku już prawie 80 gier, no ale wiadomo, lepiej powtarzać to co jakiś klap napisał :reggie:

Opublikowano

Ja tam odnosilem sie tylko i wylacznie do posta Pinga i tego ze Japonia ma obecnie faze na lolitki. Potem dochodzi do takich sytuacji:

otaku-012-pillow-wedding.jpg

Tak, to jest slub z poduszka, wiec ciezko tu mowic o jakichkolwiek "skrajnosciach" w przypadku azjatow i ich chorych fantazji.

jgqumr.jpg

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Remedy, Insomniac, Platinium to tez niezalezne studia. Czy to oznacza ze QB, Sunset albo Scalebound to gry indi?

Dyskutujemy.

Opublikowano

Narzekanie w obydwie strony, że nie ma gier to śmieszna sprawa ogólnie, ale wojna musi się jakoś toczyć :reggie:

Opublikowano

o Ty k,urwo

Wiesz tutaj się tworzy tak pogmatwana sytuacja, że ch.uj, ale w sumie teoretycznie te gry, które są na PSN i XBLA to w ogóle nie są indyki a zwłaszcza gry typu Valiant Hearts (xDDD) czy Strider. Dobrą kategorię utworzył MS na marketplace te gry były zwane po prostu Arcade czy tam z cyfrowej dystrybucji, ale mieli też zakładke indie gdzie były na prawdę indie gó.wna za dolara robione przez małpy z porażeniem. KSI specjalizował się w testowaniu takich gier

:dynia:

to są ku.rwa indie a nie płacone przez wielkie korporacje try hardy jak journey czy no man's sky

Opublikowano

Ja nie chcę takiej wojny 

Opublikowano

I żeby nie było mimo tego, że obsi bardzo często błazni się koncertowo tutaj ma trochę racji, ale Ori to nie indyk. SIMPLE AS THAT

Opublikowano

Proponuję przemilczeć kwestię indie i wrócić do najważniejszego, czyli jeżdżenia na garbach kubotów.

Opublikowano

IP jest własnością MS (Ori, Horizon 2), wydawcą jest MS (Ori, Horizon 2), grę robi niezależny developer (Ori, Horizon 2)  :sorcerer:

DgrnOGc.png

W (pipi) niezależny xD

Opublikowano

o ja pi.erdole xd observer xd

sony_fanboys.jpg

Opublikowano

Pomóżcie mi z tym Orim. Zapie,rdalasz w lewo, a w tle są ładne widoczki. Czym to się różni od takiego Tearaway? Nie rozumie podniety.

Opublikowano

Czytaj chociaż co wklejasz:

Forza Horizon 2 - Collaborated development with Turn 10 Studios

Boty nawet nie wiedzą kto im te gry robi xD

Edytowane przez Observer

Opublikowano

i ten oto osobnik miał czelność pouczać mnie w kwestii manipulacji cytatami xD

@ragus w Ori jest gameplay :kaz:

Opublikowano

Faza lolitek? - Niektórzy to piszą jakby co się dowiedzieli co to Japonia?

Dobre stare czasy gdy gry na konsolach były normalne.
ENIX kiedyś tworzył takie gierki, a nie takie słabizny co teraz- jakieś dragon questy i inne.

NSFW
http://www.mobygames.com/game/lolita-syndrome

Opublikowano

i ten oto osobnik miał czelność pouczać mnie w kwestii manipulacji cytatami xD

Przecież wkleiłem ci pełne zdanie. Będziesz z bluberem, insem i kermitem upierał się że Turn 10 nie pracowało przy Horizon2? Boty kompletnie bez wiedzy po raz kolejny xD

Edytowane przez Observer

Opublikowano

DgrnOGc.png

W (pipi) niezależny xD

Płyta chodnikowa ma więcej rozumu od Ciebie :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.