Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ty możesz kupić, tak samo jak ping i UberAdi, bronicie pctów, więc ciężko, żebyście ściągali gry z torrentów, bo by Was tu zajechali.

Co nie zmienia faktu, że hmm... 95% PCtowców to złodzieje i gdyby nie rynek konsolowy to by było wielkie nic na tej nadplatformie do grania.

Edytowane przez KopEr

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ty możesz kupić, tak samo jak ping i UberAdi, bronicie pctów, więc ciężko, żebyście ściągali gry z torrentów, bo by Was tu zajechali.

Co nie zmienia faktu, że hmm... 95% PCtowców to złodzieje i gdyby nie rynek konsolowy to by było wielkie nic na tej nadplatformie do grania.

97% konsolowców to frajerzy.

Źródło:

Opublikowano

Naughty dog pewnie kłamie znowu. Do dziś czuje zażenowanie gdy oglądam pokaz tlou z e3 a potem ta sama scena w grze...

Czym ten pokaz różnił się od fulla?

Poważnie? Mija rok a klapki nadal nie opadły

bonus

Przypomnijmy - demo z E3 było oskryptowane, cały etap w grze był jedynie podobny a przeciwnicy momentami strasznie głupi.

Pewno sobie przypomnicie przy okazji remastera

Opublikowano

97% konsolowców to frajerzy.

Źródło:

Na PCty sprzedaje się 5% tego co na konsolach, a PCtów jest co najmniej tyle samo co wszystkich past i current genów. Co to oznacza? Że pozostałe 95% to złodzieje. Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Dark Souls na kompie sprzedalo sie prawie tak dobrze jak na obu konsolach. Jednak co master raca to master raca. profile_steam.png

Opublikowano
  • Autor

O, skończyły się argumenty.

Opublikowano

Był w games for windows live, konsolowej naleciałości przez którą bracia blachy zapowiadali bojkotowanie tego tytułu.

Opublikowano

O, skończyły się argumenty.

Po prostu pytam.

Argumenty dalej są - dark souls wyszedł tylko na past geny, a jak widać po sprzedaży watch_dogsa gracze mieli przesyt starymi konsolami i dopiero na currenty zaczęli znów kupować gry. (najwięcej sprzedanych na ps4, potem x one - ogółem ponad 60% całej sprzedaży)

Edytowane przez KopEr

Opublikowano
  • Autor

Trzy lata temu już był przesyt past genami? O proszę.

Opublikowano

Przy generacji trwającej prawie 9lat (X360 premiera pod koniec 2005 roku) z konsolami z 512mega ramu? Podejrzewam, że tak i dużo osób wtedy przerzuciło się na PCty, by wrócić do konsolowania wraz z premierą currentów.

watch_dogs to dużo bardziej aktualny przykład, zobaczymy jak to będzie z GTA V.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Ostatnie problemy jakie miałem z komputerem datuję na epokę Windowsa 98.

Co do growych aspektów - jeżeli mógłbym sobie pozwolić na tylko jeden sprzęt do grania i żyłbym w czasach takich jak obecnie, bez wahania moje pieniądze przeznaczyłbym na PC. Zobaczcie co się dzieje na rynku growym - praktycznie każdy duży hit zapowiedziany na konsolę, trafia też na PC. Wyjątkiem jest ta garstka gier od developerów 1st party. To co 10-15 lat temu było nie do pomyślenia, teraz stało się faktem. PC i konsole mają bliźniaczy line-up, przed szereg wychodzi PC jako sprzęt, na który gry są tańsze (więc gracz kupujący sporo gier, na przykład ja, oszczędza dużo pieniążków) i wyglądają ładniej (bo nie oszukujmy się, już teraz gry na PS4/XOne wyglądają gorzej niż na konsoli).

Wiadomo, że dla osoby która ma ze cztery gry, w które gra sobie godzinkę raz na dwa/trzy dni, konsola będzie lepszą opcją, jednak dla gracza hardcore'owego, który ogrywa wszystko w zasięgu wzroku sprawy się mają inaczej. Niestety czasy konsolowych gier minęły bezpowrotnie, magia, klimat, ekskluzywność tytułów to wspomnienie czasów PS1/PS2.

Streszczając - gry wychodzą takie same zarówno na blachę i konsolę. Jak ktoś może mieć tylko jeden sprzęt, to blacha jest słuszniejszym wyborem - tańsze i ładniejsze gry. Dziękuję.

Każdy ogarnięty zdaję sobie sprawę z tego. Konsolowe, unikatowe, ciekawie zrealizowane gry na wyłączność umarły lata temu. To co jest teraz, to szaro-bure korytarzówki pif-paf, o których posiadacze PS2 śnili w koszmarach. Gdzie gry jak SOTC, Okami, Fatal Frame, pierwsze DMC, Ninja Gaiden, Tenchu, Silent Hill, Forbidden Siren, Killer7, MDK, Medievil? Nie ma już. Jedynie Nintendo jeszcze trzyma formę, ale u Sony i MS najlepsze gry to multiplatformy. Gdybym teraz miał kupić nowy sprzęt do gier, to byłoby to tylko PC. Konsole nie mają już nic do zaoferowania, czego nie byłoby na PC. Jedno ND, które zrobi dobrę grę przez 8 lat istnienia konsoli( Uncharted to balas, pogódźcie sie z tym) wiosny nie czyni. To co się teraz dzieje na PC, to przede wszystkim odrodzenie cRPG, tych z mechaniką sprzed 14 lat. To co tak bardzo odróżniało PC od PS2 powraca. Ale tylko u blaszakowców. Kąsolowcy dalej będą dostawać te liniowe szuterki z marketingowym bełkotem Sitizen kejn. Być może, PC w przeciągu najbliższych 5 lat, będzie miał najlepszą bibliotekę gier na wyłączność od długich lat. A to, że Janusz jeden z drugim patrzący tylko na świecącą jak psu jajca grafikę tego nie zauważy, to nie moja sprawa. Multiplatformy też lepsze na PC. Możliwość podłączenia pada od PS4/Xbone, lepsza grafika, framerate, Steam robiący za graczy wszystko, co związane z aktualizacjami. Nie ma już żadnych wojen, a jedynie ukoronowanie króla Gabena.

#Thisis4Gaben

Opublikowano

Dark Souls na kompie sprzedalo sie prawie tak dobrze jak na obu konsolach. Jednak co master raca to master raca. profile_steam.png

A cóż to za bzdura? :woot:

Opublikowano

Iras wytyka komuś bzdurę, świat się kur.wa kończy. xD

Opublikowano

Weź spłyń. Pisze coś kompletnie niezgodnego z prawdą, więc niech się wytłumaczy.

Opublikowano

vgchartz

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

A Irasek piękny ból DUPY.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

A to, że Janusz jeden z drugim patrzący tylko na świecącą jak psu jajca grafikę tego nie zauważy, to nie moja sprawa. 

Przecia to blaszki zawsze się prują, że im konsole graficzkę spowalniają. Patrząc jednak na oprawę tych exów które ponoć już nic nie ogranicza to coś kiepściutko z postępem.

Opublikowano

A czy przypadkiem steam nie udostepnia danych sprzedazy ich gier cyfrowo ? Bo nie oszukujmy sie, 90% ludzi kupuje na steamie, czy to bezposrednio czy to keye na ebayu/allegro.

Nie wiem jak jest w przypadku Origin i Shitplay, ale co do steama jestem niemalze pewny. Dodatkowo wiekszosc tych porownan tyczy sie TYLKO wersji pudelkowych. Kto kupuje pudelka na PC w tych czasach ?

Edit: VGchartz, ok, I'm out.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=dark+souls

Faktycznie mogłem sprawdzić, przyjąłem słowa admina za pewniak, jednak jak widać nawet admini pieprzą bzdury :P

Sprzedaż Dark Souls:

PS3 - 1.81mln

X360 - 0.89mln

PC - 0.06mln

#PCzłodziejrejs

trzeba być ciężko upośledzonym, by wierzyć, że na PC sprzedało się zaledwie 60k kopii Dark Souls

Opublikowano

Złodzieje pie,rdolone gimbusy stima oszukali. Sprzedało się 0,06 miliona i tyle w tym temacie.

Opublikowano

My bad, ale 1,4mln to dalej tylko lekko ponad połowa tego co na konsolach, zwłaszcza, że jeśli vgchartz to tylko pudełka, to na konsolach też się sprzedało trochę cyfrówek. Jeżeli połowa to "prawie tak dobrze" - dobrze wiedzieć.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

dark-souls-sales.jpg

Dane z kwietnia 2013 - osiem miesięcy po premierze na PC. Ile z tych 692k może być z PC? Połowa?

Dane ze steama z kwietnia 2014 :lol: Przecież oni tą grę w wersji na blachę wciskali gratis nawet do konsolowych DS2.

Opublikowano
  • Autor

1,4mln na koniec marca. Jestem PEWIEN, że w tym momencie to jakieś 1,6mln sztuk. Dwa razy więcej niż na Xboxie 360 i prawie tyle samo co na PS3. A na Pececie będzie tylko rosło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.