Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Fajny deal był w USA (trade in z x360/ps3) i konsola była do wyrwania za 175$ (szkoda, że nie ma takich rzeczy u nas, od razu wziąłbym X1). Poprawny miesiąc dla konsol, choć super słabo WiiU (nawet jak na siebie)

fun fact: w zeszłej generacji w tym samym czasie było na odwrót: Ps3: 187k, x360 174k :D

Opublikowano

Ja podziwiam Sony za pewnosc siebie, Ms wypuszcza jesienia Halo, samograj sprzedazowy, a Sony ripostuje to indykami z pc, zobaczymy jak im to wyjdzie.

Opublikowano

Pomówimy o świeżości w ofercie m$?

To może najpierw kilka słów o Gears Of War Master Duper Disaster Edyszyn zamienimy?

Fixed.  :sorcerer:

beskitu ps4 vs x1 jak dissy dwóch meneli spod monopolowego o to który mniej zarzygany. 

na dobitkę pragnę przypomnieć że ps4 dostanie w tym roku jeszcze ultra exa:

original.jpg

dobrze że nie ukończyłem ani na ps2 ani na ps3. :kaz:

Opublikowano

Exy tak naprawdę nie sprzedają konsol (minus Halo w NA i Gran Turismo w EU), wiem herezja, szczególnie w CW, ale taka jest prawda. W tej generacji największy wpływ na sprzedaż miały biały bundle z Destiny dla Ps4 i bundle X1 z dwoma AC (plus obniżka).

Dla przykładu z poprzedniej generacji:
Sony dzięki Destiny sprzedało mniej więcej tyle samo konsol ile MS sprzedał dzięki Halo3 *

* w miesiącu premiery podlegającym pod NPD  (w obydwu przypadkach to wrzesień)

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Ja podziwiam Sony za pewnosc siebie, Ms wypuszcza jesienia Halo, samograj sprzedazowy, a Sony ripostuje to indykami z pc, zobaczymy jak im to wyjdzie.

Jeżeli czegoś nie zrobią, to Tomb raider + Halo zgniecie Sony w USA, ba nawet Uncharted by ich nie uratowało na tamtym rynku i taka jest prawda. Jak ktoś wierzy, że w końcówce roku sprzedaż xa/ps4 będzie porównywalna, to się grubo myli - nawet Persona nie uratuje sony, bo to nie jest tak mocna marka i rozpoznawalna na zachodzie.  

Jeżeli coś zapowiedzą na E3 (a na pewno zapowiedzą wiele), to nie ma bata żeby wyszło to w tym roku, ponieważ 5 miesięcy to za krótki okres marketingowy na wypromowanie gry 3xAAA i taka jest prawda. Końcówka roku to największa sprzedaż i sony strzela sobie nie w kolano, a w łeb zaniedbując ten okres (remastery mam w (pipi)e jak większość tu obecnych). Jak m$ na E3 wyskoczy ze slimem i zrobi dobre promocje, to może zaorać już w wakacje (mowa o rynku USA i UK only).

I tak, nie mam łana. 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1046440

Sony przegrało w kwietniu w USA - One sprzedał się lepiej :x

XB1: 187k

PS4: 174k

Powinniśmy się już do tego przyzwyczaić, bo do końca roku co najmniej będzie to stała tendencja. Hamburgery wbrew pozorom nie są głupie i już zaczynają spyrtalać z tonącego okrętu...
Opublikowano

"Nawet Persona..." - przecież Persona to jest niszowa gra. Tego sprzedawało się po 500 tys. sztuk na 150 mln konsol ;)

Opublikowano

persona4 golden poszla w prawie bance na konsole co ma 10mln uzytkownikow, wiem wiem - vita nie ma gier dlatego ludzie kupili jedyna dobra pewnie zaraz ktos powie

czworka na ps2 wychodzila w calkiem innych czasach, teraz jest niedosyt jrpg, jakis mega killer sprzedazowy to pewnie nie bedzie ale az tak niszowa ta sprzedaz tez nie bedzie - solidnie sie ten tytul sprzeda jestem tego wiecej niz pewny

Opublikowano

Zobaczymy. Mi się wydaje, że czasy jrpg już trochę przeminęły i teraz nawet bez zbytniej konkurencji nie będą to hity sprzedażowe. Oby tak nie było bo jednak przydałoby się trochę wskrzesić ten gatunek

Opublikowano

Mendrek ale robisz to samo wiecznie, wypowiadasz sie na temat xboxa, ps4, gier na xboxa czy to one czy 360 a nawet nie mialeś pada w rękach, jak ktoś ci napisze dlaczego gloryfikujesz sony i gry w które nie grałeś to odpowiadasz, że są ogólnie uznane przez dziennikarzy i graczy i w tym przypadku to samo robi Ficuś.

Ano, ja się tego nie wypieram że czasami posiłkuję się wiedzą zbiorową z zewnątrz, bo jak pisałem nie uważam to za coś złego. Natomiast Ficuś mi to wypominał, i jak zauważyłeś również i Ty, robi dokładnie to samo. Cieszę się że się zgadzamy.

Dlatego jeśli ktoś jeszcze gdzieś kiedyś, będzie mi to zarzucał, a jednocześnie nie wypomni tego Ficusiowi, to znaczy że jest kolesiowskim hipokrytą. Proszę by zawsze uwzględniać również i go, jeśli ktoś chcę się bzdurnie tego przyczepić.

Powinniśmy się już do tego przyzwyczaić, bo do końca roku co najmniej będzie to stała tendencja. Hamburgery wbrew pozorom nie są głupie i już zaczynają spyrtalać z tonącego okrętu...

Zawsze wielbiłem botów, za tą zabawną tendencję tej romskiej celebry. Jedna iskierka szczęścia, i już cały tabor tańczy i śpiewa. Tym razem jeden miesiąc NPD i wygrana generacja, co nie? :D

Żeby odwrócić tendencję, nie wystarczy miesiąc, dwa, czy nawet pół roku. Działa efekt fali - im więcej ludzi kupiło PS4, tym więcej osób kupi PS4. Im więcej osób kupi PS4, tym więcej osób kupi PS4 po nich. Dopiero gdy rynek się w dużej mierze zapełni, mogą być większe lub mniejsze wahania (po prostu ludzie którzy kupią PS4, mogą potem dokupić drugą konsolę - Wii U albo Xboxa One).

A MS ma bardzo utrudnione zadanie - nikt nie ma wątpliwości, że XO to słabsza konsola i dostaje gorzej wyglądające multiplatformy. I nie zapowiada się, by nagle ktoś gdzieś wykrzesał możliwości z Xboxa One. W przypadku PS3 z początków poprzedniej generacji, ludzie przypuszczali że gry będą wyglądać lepiej, bo konsola była potężna tylko trudna do ogarnięcia. W przypadku obecnej generacji, architektura jest w zasadzie powszechnie znana, więc nikt nie spodziewa się nie wiadomo jakiego "wykorzystania potencjału". Tak to smutna prawda, ale na jakieś ogromne przeskoki graficzne nie ma co liczyć, jak w przypadku poprzedniej generacji.

Dlatego nie przewiduję, by pomimo zachowawczej końcówki roku u Sony, na rynku miało się coś diametralnie zmienić. Może Xbox One sprzeda się lepiej przez miesiąc czy dwa lepiej, ale pozycji lidera nie odzyska. Zresztą Titanfall pokazał, że nawet silna promocja, dobry zespół, brak konkurencji, oraz zejście z ceny, nie pomogło Xboxowi One w starciu z Playstation 4 i te nadal sprzedawało się lepiej...

Opublikowano

Mendrka straszy od rana - raz w zyciu w bece wczoraj napisalem, ze gra w "rewelacyjnego DA2", oprocz tego o grze sie nie wypowiadalem nigdy bo mi ta seria zwisa i moglaby dla mnie nawet nie istniec a ten zaczyna mnie porownywac do siebie, ktory wie jaka gra jest dobra lub nie na podstawie sredniej i eksluzywnosci (dlatego juz Halo jest beee bo nie ma tego na konsoli sony)

ty zawsze bedziesz na najnizszym z mozliwych poziomow fanbojostwa i hipokryzji mendrek pamietaj o tym - gorszego czlowieka podczas swoich wojazy internetowych niz ty nie poznalem po prostu, stawiam wirtualnego stolca na twoim taborecie

Opublikowano

Czy Wy nie macie nic lepszego do roboty w życiu niż naku.rwiać CW od rana? MAKE LOVE NOT CONSOLE WARS

Opublikowano

w grzyba dawno nie dostales?

Opublikowano

i jeszcze ta agresja, co to Sony robi z ludźmi to ja nie wiem :/ 

Opublikowano

Tak, tak i dlatego pomimo umowy z MS, CD Project Red wszystkim recenzentom wyslal gorsza wersje na PS4 ^^

Wiedzmin na Xbona prawie jak Titanfall na 360tce - do premiery nikt go nie zobaczy xD

Przecież jest już oficjalny gameplay z Xone...

No i? Widziałeś ich oficjalne filmy Na E3... Nawet jak już ten dowgorad pokazali na PS4 Wiedźmin chodził bez zajekniecia, a jak przesłali do recenzji to sie okazało że spadki animacji są spore (CDP tlumaczy, ze patch już w drodze). Sam bezustannie powtarzales, że wiodąca platforma dla nich jest MS, więc nie wydaje Ci się trochę dziwne ze nikomu na świecie nie wysłali do recenzji wersji z Ona...

Edytowane przez easye

Opublikowano

czlowiekowi sie robi smutno jak widzi nadchodzace miesiace dla klapów a tu ich jeszcze mendrek z rana ciśnie i dołuje xD 

wy to macie przeyebane

Opublikowano

Mendrka straszy od rana - raz w zyciu w bece wczoraj napisalem, ze gra w "rewelacyjnego DA2", 

No ja też raz kiedyś napisałem coś o Uncharted 2. Do dzisiaj mi się to wypomina. Ale ja Ci tego nie wypominam. To dobrze, że kierujesz się wiedzą też innych, a nie subiektywną. Po prostu tego mi nie wypominaj, skoro sam tak robisz, bo źle to wygląda. Naprawdę, nie musisz się na mnie denerwować. Już nawet nie mam Ci za złe, że pisałeś nie tylko o grze w którą nie grałeś, ale wypominałeś mi że w nią gram i że to na pewno "z biedy". Pomijając nieprawdę, to jako chłopak z Chorzowa, powinieneś być ostatnim który komukolwiek biedę wypomina. Też tam pracowałem, więc wiem jak tam czasami wygląda, a Ty powinieneś to bardziej rozumieć.

Opublikowano

czlowiekowi sie robi smutno jak widzi nadchodzace miesiace dla klapów a tu ich jeszcze mendrek z rana ciśnie i dołuje xD 

wy to macie przeyebane

Napisal bot, który wraz z kolegami nie kupi najlepszych wyścigów od lat przez fakt, jak na onie chodzą. ^^

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mam dobrą radę dla wszystkich - jeśli nuż nie kochajcie, to przynajmniej szanujcie Playstation. Będzie mniej kłótni, wszyscy będziemy jak wielka rodzina, będziemy mogli porozmawiać o grach na Playstation. Zlejcie Microsoft, już wystarczająco napsioczył na rynku. I tak ma w du*e Polaków, bo jedyne co robi, to puszcza w TV  reklamy Kinecta dla casuali. Nawet profil na FB prowadzi chyba jakiś gimbus youtuber, który czasami nawet jest autoironiczny, a MS i tak ma to gdzieś. Przypomina to sceny z filmu Eda Wooda, gdzie aktor widząc tą parodię reżyserki, przystawiał sobie spluwę do skroni, by zobaczyć czy przejdzie to w ostatecznej wersji. Przechodziło...

Opublikowano

izi patch premierowy od wczoraj juz w sieci - niecale 500mb i framerate mocno poprawiony

za kazdym razem gdy mendrek zaczyna te swoje wypociny w ktorych chce wybielic sie z biedy i fanbojostwa kawalka tandety jest mi autentycznie wstyd, ze w zyciu z konsol posiadalem tylko te od sony bo to wrzuca mnie do tego samego wora co tego hipokryte

Opublikowano

Mi jest też wstyd za Ciebie Ficusiu. Nie dziwię się, że boty Cię tak lubią. W zasadzie jakby wybuchła wojna zbrojna między obozami Playstation i Xboxa, to byłbyś zapewne pierwszym, który potajemnie zanosiłby broń do wrogiego obozu.

Opublikowano

posiadalem wszystkie konsole sony, hajs jaki sony na mnie skosowalo przez te wszystkie lata pewnie mozna liczyc w sumach pieciocyfrowych wiec mam prawo wymagac, krytykowac i wypowiadac moje opinie zarowno te pocheble jak i negatywne o tej firmie, a nie jak leming mendrek chwalic wszystko co robi sony, ci by na klate nasrali to bys przez 10 stron cw bronil tej kupy, ze to dla zdrowia

Opublikowano

Smakował kebab Mendrku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.