Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Szambem to jest ps3, ktore posiadasz.

A teraz jest nim X1, i co z tego?
Przynajmniej Wiesiek mi na tym szambie działa płynnie. :yao:
  • Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Red Dead Redemption na PS3 to był prawdziwy dramat, rozdziałka z Wii i brak AA dla większości obiektów.

Opublikowano

byl dodatkowy stroj wiec lepsza wersja babochlopie

Opublikowano

I tak mógłbym wymieniać więcej i więcej. Faktycznie, kapelusze. Blubciu, kapituluj póki możesz, bo nie znasz się na grach, a próbujesz tu wmawiać innym, że białe jest czarne, a kalafior w occie to smaczne danie...

Wiecie, zwykle DLC-ki to były naciągacze kasy w poprzedniej generacji.

xD

szybka zmiana frontu, a wiesz dlaczego miało ekskluzywne kapelusze takie rdr? bo wyglądało gorzej i chodziło gorzej dlatego glupio było serwować im takie gorsze wersje bez niczego na droższej konsoli

Lem się wstydzi swojego PSNID? w sumie do posiadania psnid potrzebne jest posiadanie playstation

nie chce wyjawić bo wtedy się wyda, że nie gra w bloodborne, tylko posiłkuje się infem z neta i od kolegi juraska

Opublikowano

Szambem to jest ps3, ktore posiadasz.

A teraz jest nim X1, i co z tego?
Przynajmniej Wiesiek mi na tym szambie działa płynnie. :yao:
Co z tego jak 9 innych gier dziala duzo gorzej na X1, owszem, słusznie, spotykamy sie znow w miejscu w którym jedynym słusznym wyborem sa dwie konsole.
Opublikowano

XO kupiłem dla W3 i póki co nie potrzebuję 9 innych gier Exact, a potem Halo, TR, QB... i nadal zero zapotrzebowania na kał od Sony.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Red Dead Redemption na PS3 to był prawdziwy dramat, rozdziałka z Wii i brak AA dla większości obiektów.

Kupiłem na PS3 i tego nie da się ogrywać, już chyba lepiej jakby tej gry w ogóle nie było na tej platformie :/.

Opublikowano

Rozumiem

Wiatr wieje w druga stronę wiec #thisiswaiting jest juz ok.

Opublikowano

RDR na dobrym telewizorze wcale nie kłuje tak bardzo w oczy  :notbad:

Opublikowano

Nowy Need for Speed wymaga połączenia online i co teraz zrobią klapy? Nie pójdą na grzyby z konsolą i nfsem :<

Opublikowano

LOL, a ja się ustawiłem ze znajomymi na wypad na mazury, grillowanie i granie w nowego NFSa właśnie. Dzięki sony, dzięki

Opublikowano

Cholera, to wypad nad jezioro do absolutnej dziczy odpada, bo giera nie odpali.

Przeklęta generacja :/

Opublikowano

tylko listopad, nie ma komarów i januszy

Opublikowano

Kupiłem na PS3 i tego nie da się ogrywać, już chyba lepiej jakby tej gry w ogóle nie było na tej platformie :/.

Faktycznie, nie da się grać.

Znaczy na PC-cie się nie da. Bo nie wyszło :Coolface:

Dobra, widzę że już za dużo tu kwasu z bockich tyłków. Można się udusić od tej hipokryzji i kłamstw. Szkoda mi czasu na ich odkręcanie, każdy logicznie myślący gracz sam sobie wyciągnie wnioski z tej dyskusji i wybierze Playstation ;)

Opublikowano

mendrek tutaj prawie kazdy piszacy w tym temacie ma juz next gena procz ciebie, wiec nie wiem kto tu ma co wybierac

Opublikowano

każdy logicznie myślący gracz sam sobie wyciągnie wnioski z tej dyskusji...

... i doda cię do ignora.

Opublikowano

Jeśli będzie botem z bólem tyłka, to możliwie całkiem. Nie zmieni to jednak faktów, którymi się posługiwałem w tej dyskusji, ani też pupa nie przestanie boleć.

Ok, bawcie się dalej w piaskownicy, ale dla mnie tu już w niej za dużo kup, zrobionych przez xbocką propagandę. Także beze mnie...

Opublikowano

ja lubie karolka, pysznie się kompać w jego łzach i tych prób bronienia zapierdziałego szrota ps3, szkoda, że większość osób która widziała na żywo RDR powie od razu która wersja jest lepsza

In GTA IV we saw a considerable advantage to Xbox 360. Although frame-rates hovered around and below 30 frames per second, we could also see the occasional spike beyond 40FPS, suggesting Rockstar ran the game with an unlocked frame-rate. PS3 was capped at 30FPS. While both games were prone to dropping frames badly, PS3 suffered more - something that appeared to have been addressed a tad in the episodic semi-sequels.

The impact of PlayStation 3 running in sub-HD seems to vary depending on whether you're in an internal scene or out in the wild. When you're dealing with massive, open worlds, the more pixels you have to render the distant bits, the better.

Despite already compromising in terms of resolution and frame-rate, it's clear Rockstar had to cut and pare back the PS3 version of the game still further in order to maintain performance. We can see a fairly obvious array of smaller changes between the two versions that almost always favour the 360 rendition of the game.

ResPS3_001.jpg.jpg

Res360_001.jpg.jpg

otwórzcie sobie w nowej zakładce i przełączajcie sobie między obrazkami, to jest prawdziwie gów.no rozmazane na ps3, ale karolek woli kapelusz nowy

:teehee:

Opublikowano

Rachunek jest bardzo prosty:

PS3 miało najlepsze Exy ale nie wyrabiało z grami multiplatformowymi.
Xbox360 miał bardzo dobre exy ( mimo że ze mnie klapek to ograłem 3 części Gearsów i Halo 1-4  :sir: ) i najlepsze multiplatformy.

Aktualnie PS4 ma lepsze gierki multiplatformowe OPRÓCZ Wiedźmina 3, obie konsole mają bardzo dobre Exy.
Więc nie rozumiem bulwersu Mendrka  :yao:

Opublikowano

ja lubie karolka, pysznie się kompać w jego łzach i tych prób bronienia zapierdziałego szrota ps3, szkoda, że większość osób która widziała na żywo RDR powie od razu która wersja jest lepsza

In GTA IV we saw a considerable advantage to Xbox 360. Although frame-rates hovered around and below 30 frames per second, we could also see the occasional spike beyond 40FPS, suggesting Rockstar ran the game with an unlocked frame-rate. PS3 was capped at 30FPS. While both games were prone to dropping frames badly, PS3 suffered more - something that appeared to have been addressed a tad in the episodic semi-sequels.

The impact of PlayStation 3 running in sub-HD seems to vary depending on whether you're in an internal scene or out in the wild. When you're dealing with massive, open worlds, the more pixels you have to render the distant bits, the better.

Despite already compromising in terms of resolution and frame-rate, it's clear Rockstar had to cut and pare back the PS3 version of the game still further in order to maintain performance. We can see a fairly obvious array of smaller changes between the two versions that almost always favour the 360 rendition of the game.

ResPS3_001.jpg.jpg

Res360_001.jpg.jpg

otwórzcie sobie w nowej zakładce i przełączajcie sobie między obrazkami, to jest prawdziwie gów.no rozmazane na ps3, ale karolek woli kapelusz nowy

:teehee:

Haha na xboksie jakie druty telegraficzne

Opublikowano

As it has been pointed out (via website CVG), the Xbox 360 version of cowboy game Red Dead Redemption runs at 720p, while the PS3 version runs at 640p. Meaning? Meaning that the PS3 version of Rockstar's Red Dead Redemption is at a lower resolution. There also was a discrepancy for the PS3 and Xbox 360 versions of Rockstar's last huge game Grand Theft Auto IV. 

logika karolka 720p < 640p z dodatkowymi kapeluszami, ale już 1080p > 900p bo tak i juz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.