Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Jak spaczuja te durna szprotke i nurkowanie to 18/10 i gram jeszcze raz :banderas:

Nurkowanie poprawili w najnowszym patchu.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Bomby prawdy o konsolorzach spuszczone przez twórcę xcoma

Jake Solomon, creative director on XCOM 2 and lead designer on its predecessor, 2012's XCOM: Enemy Unknown, told IGN that Firaxis had many "very, very ambitious goals" for the game. In particular, the developers wanted to implement physically based rendering, better environmental destruction, and "high-fidelity characters and environments," according to IGN. At the top of the list was procedurally generated maps, a feature Solomon wanted to get into Enemy Unknown but couldn't. In addition, XCOM 2 will support mods, which wouldn't be possible on consoles.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Spłace raty za ps4, telewizor, słuchawki i drugiego pada to kupuje blache.

Opublikowano

Jak do pracy to iMac, jak do zabawy to konsola, PC to takie w sumie nie wiadomo co.

Jesli miałbym kupic dzis kompa to tylko nowego maca z mocna grafika, a taki kosztuje 4 konsole.

Nie kupuj PC, nie dasz sobie z nim rady jak będziesz szukać do każdej gry dedykowanych sterowników.

Opublikowano

Ciekawe ze jak polaczki wydaja gre gdzie FPS jest LOCKOWANE(!) na 20 fps w pewnych obszarach gry, to i tak cebula warriorzy krzycza GOTG i ze nie widza zadnych dropow i w ogole nie ma co sie czepiac bo gra taka fajna i maja uczucie jakby byl sex. Toc to w rzeczy samej kopanie tej pięknej Kąsoli(!) własny grób - przyzwalanie na gorsze textury i 1/3 fpsów z kompa będzie tylko prowadzić do ponawiania tego precederu. Pyerdole takie console gaming. 

20 fpsów-  czaicie to? 20 pyerdolonych fpsów. Następne co bedzie to pewnie 10fps i i tak cebulaki beda krzyczeć że sie bawią jak na balu gimnazjalnym....

Bez jakiegokolwiek cynizmu, sarkazmu ani dogryzania nikomu: PS4 to technologiczny szrot i sony powinno pomyśleć że nst konsolę zrobić tylko software'owo. Sprzęt powinien być peckiem. Nawet jeśli tego nie zrobią, to steam ich wygryzie z rynku z swoimi "konsolami". I prawidłowo bo fakt że niektórych ludzi nie stać na wydatek 3-4 tysi raz na 4-5 lat nie powinien być pozwoleniem na 20 yebanych fpsów.

Opublikowano

Czy oni nie przesadzaja z tymi Soulsami przypadkiem?. Ja wiem że seria genialna ale cos za szybka wychodza te kolejne czesci. A moge sie załozyc ze Bloodborne 2 tez pewnie powstaje powoli.

Mnie ciekawi, kto te DS3 robi. Przecież From zostało wykupione przez Kadokawe i pracuje nad dwoma projektami. Ciekawy jestem reakcji ludzi gdy się okaże, iż nad tytułem pracuje ktoś inny. 

Opublikowano

Pracowników mają podzielonych na 3-4 teamy, ma kto robić grę, tym bardziej, że silnik i core'owe aspekty mają gotowe, tu nie trzeba kilkunastu miesięcy prototypów.

Opublikowano

Jak Dark Souls 3 robi ekipa od dwojki to ja dziekuje.

Opublikowano

Ocelot ale ch.uj mnie ps4 jak gram na xo gdzie gra dziala bardzo dobrze.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

No pewnie to będzie część ekipy od DSII i część od Bloodborne (do DLC nie jest potrzebna duża grupa).

Opublikowano

Bloodborne 2 tez ktos musi robic. Gra sie dobrze sprzedala, na bank robia kontynuacje.

Opublikowano

Pewnie będzie przerzucanie ludzi między dwoma projektami, Dark Souls nie odpuszczą prędko. Ekipa od Armored Core i mniejsze grupy wew. będą zajmowali się innymi IP (ten sRPG, który pojawiał się w plotkach to idealny kandydat dla takiej małej grupy).

Opublikowano

Jeśli miałbym kupić samochód to tylko limitowaną edycję Mercedesa, wyprodukowanego ręcznie przez światowej sławy rzeźbiarzy, ale taki kosztuje miliony, więc wole chodzić pieszo

Wystarczy nie (pipi) wyżej niz dupę sie ma i mozna kupic starszego mercedesa AMG czyli limitowana edycja wyprodukowana ręcznie, rzeźbiarze samochodów nie robia wiec z tym problem byłby.
Opublikowano

Jak do pracy to iMac, jak do zabawy to konsola, PC to takie w sumie nie wiadomo co.

Jesli miałbym kupic dzis kompa to tylko nowego maca z mocna grafika, a taki kosztuje 4 konsole.

Nie kupuj PC, nie dasz sobie z nim rady jak będziesz szukać do każdej gry dedykowanych sterowników.

Podobno ściagają sie automatycznie, te dedykowane tez.
Opublikowano

STEM sam ściąga wszystko, instalujesz i grasz.

Opublikowano

Pracowników mają podzielonych na 3-4 teamy, ma kto robić grę, tym bardziej, że silnik i core'owe aspekty mają gotowe, tu nie trzeba kilkunastu miesięcy prototypów.

Mieli. To już nie te czasy, gdy potrafili wydać sześć tytułów w rok. Nie mówiąc już o tym, że Kadokawa niekoniecznie musi iść na układ z Bamco. Jak wspomniałem, mają względem ich inne plany. 

Bloodborne 2 tez ktos musi robic. Gra sie dobrze sprzedala, na bank robia kontynuacje.

Nie jest powiedziane, iż Bloodborne 2 w ogóle zostanie przez nich stworzony. From zostało wykupione w czasie, gdy jedynka była już w późnej fazie produkcji. Nowy wydawca nie mósi kontynuować współpracy z Sony.

Opublikowano

No i soulsy skonczyly jak assassiny i cody.

ZAORAC

Opublikowano

Ocelot - z tymi 20fps chodzi o optymalizację, pierwsza lokacja Biały Sad chodzi przepieknie, widać że poświęcili tam więcej czasu

nabrali wszystkich, że po 10h gra dalej też będzie taka sama

MS smarował redom, wszędzie gdzie prezentowano Wieśka dodawane było logo Xboxa, można łatwo wywnioskować, że na niego poświecili wiecej czasu na optymalizacje

na pewno poprawią fps na PS4 na tych nieszczesnych bagnach, ale do tego czasu już pewnie wszyscy przejdą gre

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Podobno ściagają sie automatycznie, te dedykowane tez.

Wystarczy też jedno kliknięcie, żeby ustawienia gry same dostosowały się do Twojego sprzętu. 

Siłą rzeczy, jak totalnie nie ogarniasz PC i nie chcesz nic zmieniać, to możesz skorzystać z programów, gdzie jedno kliknięcie pozwala na dostosowanie gry do 1080p/60klatek + automatycznie instaluje sterowniki i co więcej, aktualizacje do gier też są automatyczne. 

Kuźwa, na PC wszystko jest automatyczne, a pobieranie zawsze idzie z pełną prędkością łącza :/ Sorry, Gaben i Steam wyprzedza wasze konsolki o lata świetlne.

Opublikowano

No właśnie Kadokawa jeszcze bliżej jest Sony niż samo FROM, więc akurat ten argument odpada.  I nie mieli, tylko mają nadal nieformalne teamy wew. ponad 200 pracowników, których zatrudniają (oficjalnego podziału oczywiście nigdy nie było). Korzystają też z outsourcingu (jak każdy dev dzisiaj, taniej robić assety w krajach rozwijających się).

Kontrakt z Bandai-Namco na DSIII, pewnie został podpisany przed wykupem.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Nom, zwlaszcza z eliminacja pudelek jest sporo do przodu. 

nawet na PS3 nie pamiętam kiedy ostatni grałem w grę z płyty, na X360 wszystko zrzucałem na dysk, nie wiem jak Wy możecie nie dostawać szału od dźwięków wirującego napędu

wirujące płyty, czy to k,urwa jest 1800 rok xD

Opublikowano

Chyba Ty sie zatrzymales w tym roku jak nie wiesz, ze teraz po instalacji konsola tylko sprawdza czasem czy plyta jest w srodku, a gra leci z dysku :lapka:

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Nom, zwlaszcza z eliminacja pudelek jest sporo do przodu. 

No PC to tylko dystrybucja cyfrowa, ale w dobie wyprzedaży na Steam (za 5 dni) czy na GOGu, która już trwa to aż się prosi, by tych pudełek nie było. Gierki po kilka euro maksymalnie, na Steam podczas wielkiej wyprzedaży, ponad 3,5 tysiąca gier jest za śmieszne pieniądze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.