Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

sprawa jest poważna.

Jak wszystko w CW :P

To skoro jesteśmy przy funkcjonalności to napisz proszę coś więcej o niej w przypadku XOne.

Też mam XOne nie widzę tej różnicy, szczerze jednak potrafię napisać że pad od Xboxa One jest lepszy a wręcz genialny do gatunku gier jaki preferuje czyli Wyścigówek

Też potrafię szczerze napisać, że Sony poczyniło ogromne postępy na + z DS4 i ten pad jest ich najlepszym, jaki kiedykolwiek stworzyli. Mają za(pipi)iste elementy interfejsu jak jego ogólna przejrzystość czy szybkość działania. Czasy instalacji gier też są bardzo na +.

O funkcjonalności możesz poczytać wraz z kolejnymi listami zmian w aktualizacjach OS - lipcowa, sierpniowa, wrześniowa - zobacz ile tego jest i ile rzeczy zostało już wprowadzonych, a lista ciągle rośnie ;)

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Tak z ciekawości, kiedy zapowiedzieli DLC do GTA 4 tylko na X360 to hejt był porównywalny do tego z Tomb Raiderem?

Opublikowano

Earlier this month, Microsoft rolled out the July Xbox One system update. It included new features such as Snap mode for achievements, double-tap to snap, ability to choose spoken language, ability to kike Game DVR clips in SmartGlass and more. Today, Microsoft has started rolling out August 1408 system update preview to beta testers. This update includes the following improvements,

• The ability to purchase from Xbox.com or SmartGlass app: Your Xbox One console will wake up and download the content automatically. You just need to set the console to Instant On to enjoy this feature.
  • Low battery notification: When your controller is running out of battery, you will get on-screen notification about it.
  • Vibration when holding Xbox button: You will now have vibration feedback when you press and hold Xbox button in the controller.

To masz na myśli?

Opublikowano

No cóż. Widzisz to, na co pozwalają ci klapy na oczach. I tak wolę powiadomienie o rozładowanych bateriach niż za(pipi)istą nowość o przeniesieniu komunikatów systemowych z prawej na lewą.

BttDiR-IEAA50Y0.jpg

Opublikowano

No cóż. Widzisz to, na co pozwalają ci klapy na oczach. I tak wolę powiadomienie o rozładowanych bateriach niż za(pipi)istą nowość o przeniesieniu komunikatów systemowych z prawej na lewą.

BttDiR-IEAA50Y0.jpg

I kto tu ma klapki? ;)

Informacja o stanie baterii, jak też informacja o bliskim rozładowaniu baterii była na PS4 od dnia premiery.

Ale jak słusznie nie zauważyłeś

Doszło wsparcie BR 3D, racja - drobiazg.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Oho maciek dostaje już ataków xbota wyczuwam focha i niewchodzenie do cw przez miesiąc.

Opublikowano

Na Xboxie wsparcie 3D zapowiedzieli jako pierwsze, ale co ty mozesz wiedziec. Informacja o stanie baterii byla i na Xone, ale powiadomienie to istotna sprawa.

Oczywiscie cala multimedialnosc i obsluge dziesiatek wiecej formatow, w tym odczytywanie płyt CD Audio, czy możliwość odpalenia filmu lub muzyki z pendrive'a to pikuś, a to tylko sam, sam czubek funkcjonalności tej konsoli.

Opublikowano

Ps4 ma za to najstabilniejszy system ze wszystkich konsol jakie kiedykolwiek powstaly, po 100 updatach ciagle poprawiaja stabilnosc, szacun.

Opublikowano

Po co komu multimedia w konsoli? Mój najtańszy 2 letni TV posiada wszystkie te cechy. Łącznie z mkv, str, i serverem mm. A trudno o gorszy odbiornik.

Opublikowano

Ogólnie dostajesz notyfikacje, nie tylko przy ulubionych :) Można to ustawić w opcjach konsoli. Są nawet powiadomienia o rozpoczęciu streamingu, czy o gotowości danej gry (np. jak ładuje się lvl czy poziom w multi i dojdzie do końca, a Ty siedzisz w necie).

Opublikowano

eX4cT spokojnie bo ci żyłka pęknie.

Chciałeś chyba napisać ;)

Ja jestem spokojny.
Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Stąd, że widzę co się dzieje w sieci i widzę, jak wielkimi niedorozwojami są fani, w zasadzie fanatycy Sony - to, co działo się przy okazji ogłoszenia ekskluzywności dla Tomb Raidera przechodzi ludzkie pojęcie. To samo aktualnie z Wiedźminem. Jak nie daj boże którakolwiek z gier multiplatformowych kiedykolwiek będzie miała więcej dodatków/bajerów w wersji na Xone to "fani" Sony gotowi będą chyba spalić studio takiego developera.

Ludzie przechodzą samych siebie, niektórzy palą pudełka po TB na PS4, niektórzy szczają na Xboxa One, ogrom jest takich kretynów - cały ten hejt w sieci, pretensje i wylewanie żalów, to wszystko produkują klapy. Zachowujących się w taki sposób Xbotów nie ma, nie wiem o co tu chodzi. Xbox One jest pod wieloma, wieloma względami lepszą konsolą - sieć, pad, obsługa multimediów, funkcjonalność interfejsu, wykonanie - nawet gry, teraz na Polską premierę, w większości będą po polsku (z dubbingiem często) i w bardzo dobrych cenach.

Niektóre klapy mają przeżarte mózgi od tej propagandy Sony i to mnie najbardziej wpienia - to, co aktualnie dzieje się z naszą branżą. Pochwalanie indyków, remasterów, spuszczanie się nad TLOU, które jest pod względem "zremasterowania" jednym ze słabszych produktów (nie mówiąc o samej grze, bo ta jest kapitalna).

Generalnie wszystko to, co jest na PS4 jest dobre i zawsze będzie dobre, a jakby Sony podkupiło jakiegoś exa to z korzyścią dla graczy i taka dobra firma. Tylko Microsoft jest wielki, zły i zawsze chce dla wszystkich najgorzej byleby zarobić.

Widać to po wsparciu X360 i PS3 obecnie, widać po aktualizacjach interfejsu, czy z kolei u Sony - SharePlay na godzinę, PlayStation Now które jest jakimś przykrym żartem, czy dymanie w dupsko każdego nabywcy poprzez obiecywanie cudów na kiju i opóźnianie premier - gdzie The Witness, Shadow of The Beast, The Last Guardian? Dlaczego DC dostanie polowę contentu i bajerów w patchach po premierze? Dlaczego zapowiadają Hellblade i DayZ na PS4 z datą premiery "za trzy lata"? Byleby mieć więcej gier już teraz? To mnie właśnie drażni w tej całej polityce Sony.

Ja (pipi)ie - pisze to koles, ktory wczesniej posiadajac PS4 pisal kilkustronicowe referaty broniac pasow w grze, o ktorej nie wiedzial totalnie nic, poza 1 minutowym zwiastunem i tym, ze wychodzi na konsole Sony... (o zakupie Xbox One i minucie gameplay'u "z dostępnych obecnie materiałów i wypowiedzi jego insiderow" już wie, że szykuje się (niestety) syf), chociaz nadal mozna znalezc jego wypowiedzi pokroju:

Potwierdzono, że w The Order będą też otwarte lokacje i że absolutnie nie jest to "od korytarza do korytarza". Dodatkowo na E3 mamy zobaczyć fizykę i zniszczalne środowisko, oraz wiele więcej.

Ale niektórzy po dwóch minutach już uznali, że to QTE, korytarzyk i zero, dno, słaba tekstura.

Ktory rospisywal sie nad przeswietnym gameplayem Infamousa na 50h, przeszedl 6razy Knacka i bronil tego go(pipi)a, bo akurat ten kawalek plastiku stal pod jego telewizorem. Teraz, gdy poznal konsole MS w 2014r. kazda gra na One bedzie hitem - od tanczenia z komorka w Dance Central: Spotlight i jezdzenia skuterem w Kinect Sports "ze znajomymi i dziewczyna", po najgorsze (pipi) z mechanika dla cofnietych w rozwoju, tylko dlatego ze wyszlo na Xbox One. Ba! - do niedawna Maciek byl nawet wielkim fanem indykow:

Gry to całokształt, a wiele perełek i pomysłów rodzi się w głowach niezależnych developerów. Ostatnio bardzo zacząłem doceniać scenę indie, sprawdzam mnóstwo gier na tablecie i telefonie, ogrywam jakieś pierdoły na PC które mają swój urok i potrafią mnie zachwycić. Lepiej się bawię przy takim Dead Nation czy Resogun niż przy Knacku albo Killzonie ;) Branża to na całe szczęście nie tylko CoD, BF czy FIFA.

Wielki fan HALO, ktory jeszcze w poprzedniej edycji tematu pisal:

Halo 2, Halo 3, Halo 4 - tyle cudownych gier i świeżych marek tylko na Xboxie One. xD (,,,) Mówią o reedycji Halo 2, ale śmieją się, że Sony dostaje Second Son. Kontynuacja znanej marki, a reedycja gry sprzed 10 lat. No tak, bo "legendarna". Zapomniałem.

Wazne, ze teraz sie nie mozesz doczekac ! I na konice bomby prawdy Macka!

Oprócz Titanfall nie ma zapowiedzi żadnej ciekawej gry na 2014 rok.

Na Xboxie są w większości gry dla mas, trzepane niczym Call of Duty w odmętach pokojów znudzonych developerów, którzy ciągle podejmują ten sam temat i próbują ugryźć go z każdej strony. Dlatego wszelkie innowacyjne, czy jakkolwiek nietypowe produkcje na Xboxie się nie ukazują bo... nie zarobią wystarczająco dużo siana by ich produkcja się opłacała. 

Ależ oczywiście na Xboxie nie znajdziemy gier pokroju The Order 1886 (który dla Xbotów jest korytarzykiem i w rzyci mają fabułę, klimat czy historię - wartości im obce, przecież Gearsy czy Halo to blasterki-laserki, pif paf i kroimy locusty).

Z kolei w The Order 1886 grafika buduje klimat, wytwarza atmosferę, kreuje otoczkę dla bohaterów, skupia się na opowieści. To zupełnie inna liga, inny poziom rozgrywki. Każdy wybierze to, co woli. Ale jestem przekonany, że więcej nietuzinkowych, oryginalnych i ujmujących gier znajdziemy na PS4

Nie chce mi sie juz szukac jego postow o "innowacyjnym 720p" i ciaglej beki z Xbona, "packi", jaka wyswietla na ekranie, bo teraz przeciez roznic nie widac, a kazda kolejna multiplatforma bedzie IDENTYCZNA!

Super tez, ze "gry na Polską premierę, w większości będą po polsku (z dubbingiem często) i w bardzo dobrych cenach"  :teehee:

Ogolnie beka! xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Juz ci lepiej? Rozmawiamy kompletnie o czym innym, a Ty wpadasz i przypieprzasz się nie rozumiejąc w ogole istoty problemu. Co za łeb.

Opublikowano

No i dobrze, że sam jesteś taki święty po tylu latach brylowania z X360 - nagle każda gra na Xboxie i wszystko co związane z Xboxem jest gowniane bo zmieniłeś platformę. Nawet uwielbiane przez ciebie niegdyś Halo. Destiny już lepsze. Forza stała się do dupy, bo DC nagle ma ogromny potencjał, a gry na Xone sa słabe bo masz PS4 pod TV. Idz grać w indyki z PC, większość będzie dla ciebie pewno objawieniem.

Nie wiem czy ogarniasz, ale tekst dotyczył technicznego aspektu pasów i tej decyzji, a nie samej gry. Zamiast dopisywać sobie w głowie historię idz dalej wmawiać sobie ze PS4 jest doskonala - w końcu miliony takich jak ty nie mogą się mylić.

Jak to sam kiedyś okresliles - tylko krowa nie zmienia zdania.

Najlepsze, ze wspominasz mi podejście, które miałem zanim poznałem Xone i to, jak wygląda granie i gry na tej konsoli. Ja chociaż mam porównanie, ty dalej widziałeś ten sprzęt co najwyżej na zdjęciach.

Fuck, sorry za post pod postem :/

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Nigdy nie napisalem, ze 360tka jest (pipi)owa konsola, podobnie z HALO czy porownaniu Forzy do DC - to bzdury, ktore wysysasz sobie z palca. 
Od zawsze stawialem 360tke przed PS3, mimo mniejszej ilosci exclusivow i gorszych gier singlowych - ba nawet 1 Xboxa stawialem przed PS2, ze wzgledu na Xbox Live.
Moge za to poszukac dalej Twoich cytatow na temat gier, ktorych nie ma na rynku i juz wiesz, ktora gra wypadnie korzystniej na danej platformie. :teehee:
No i nie musze "wmawiac sobie, ze PS4 jest lepsza konsola niz One" - wystarczy, ze wroce do Twoich cytatow z przed 4 miesiecy  :stupid:

Najlepsze, ze wspominasz mi podejście, które miałem zanim poznałem Xone i to, jak wygląda granie i gry na tej konsoli. Ja chociaż mam porównanie, ty dalej widziałeś ten sprzęt co najwyżej na zdjęciach.

xD - Maciek - najbardziej swiadomy konsument forum ppe ! Moze sam teraz wrzuc swojego posta, jak bardzo nudziles sie przez 10 lat przy PS3, gdy wszyscy Twoi znajomi pocinali na 360tce, tylko dlatego, ze w branzowej gazetce pisali, ze Cell jest mocniejszym procesorem  :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

ba nawet 1 Xboxa stawialem przed PS2, ze wzgledu na Xbox Live.

ejjj a tak cie zawsze lubiłem :(

Opublikowano

Wciaz jestesmy przyjaciolmi ! ;)  PS2 bylo piekna konsola, ale jak kupilem Xboxa przez gre sieciowa mocno ja odstawilem (w tamtym okresie w sumie glownie gralem turniejowo i online ).

Mocny przeskok graficzny tez mial w tym swoj udzial. Ogolnie wejscie MS na rynek konsol to byl strzal w 10tke, szczegolnie przez podejscie do spolecznosci, dzieki czemu i Sony w koncu ogarnelo temat.

Chcialem napisac, ze jak teraz wspominam te lata to troche mi szkoda obecnie MS, ale jednak nie jestem sentymentalny do kawaleka plastiku... ^^

Opublikowano

CW jest potrzebne bo nie bedzie co w pracy czytac

a z tym W3 EK wszystko jedno

#4ThePlayers

Opublikowano

Porównanie sprzedaży ps2 i ps4 w USA:

PS2

2000

Oct - 391,000
Nov - 188,000
Dec - 522,000

2001

Jan - 248,000
Feb - 233,000
Mar - 547,000
Apr - 329,000
May - 281,000
June - 343,000
July - 352,000

PS2 2000 YTD - 1,101,000
PS2 2001 YTD through July - 2,333,000
PS2 2001 LTD through July - 3,434,000

PS4

PS4 2013 YTD - 1,998,000 [or 81% higher than PS2's comparable amount]
PS4 2014 YTD - 1,762,000 [or 24.5% lower than PS2's comparable amount]
PS4 2014 LTD through July - 3,760,000

LTD difference of ~ 326,000

Rest of 2001 looked like this for PS2

August - 322,000
September - 341,000
October - 329,000
November - 919,000
December - 1,971,000

Jak tak dalej pójdzie to w samych Stanach do końca roku sprzeda się jeszcze 4 miliony PS4. Czyli z łatwością 18 milionów PS4 sprzedanych do końca 2014. Gracze wiedzą co dobre. PS4 pięknie gniecie zielone robactwo.

2375663-5357184615-ipHqz.gif

Opublikowano

Dobrze, przypominaja sie piekne czasy dominacji szaraka i czarnuli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.