Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

W Szczecinie sa PS4 KZ3 brzydszy niz Halo4 Widzialem i WIEM !"!!!!"!"!

Opublikowano

"Tekstury udające światło" jedna z miliarda sztuczek jaką devi stosują by zamiast kosztownego real-time'u uzyskać podobny wizualnie efekt, ale szczędząc przy okazji na złożoności obliczeniowej. Każda gra jest takimi wypchana po brzegi, ale do tego dos,raliście no bo Halo ;/

Jak Don gada bzdury, to trzeba go naprostować :) w killzone nawet ślepia helghastów to osobne źródła światła, w halo 4 wszędzie poszli na kompromisy, nawet chyba laserki były lepiej wykonane w reach, bo to były światła, których widzieliśmy odbicia, w 4 już tego brakowało i strzelaliśmy teksturami. Grałem w obie gry już dawno, więc mogę się w paru aspektach mylić, ale killzone imo wyglądał lepiej.
Opublikowano

Co z tego,że KZ3 może jest lepszy graficznie od Halo skoro sama gra to w porywach mega średniak z debilnie poprowadzoną "fabułą" i skiepszczonym względem KZ2 multi.

Opublikowano

Digital Foundry przy analizie Halo 4 porównywali produkcję 343i do gier takich graficznych tuzów jak SSM czy ND, ale botki wiedzą lepiej :) I jak widzę jeszcze zaraz okaże się, że Reach było ładniejsze, gdzie po premierze botki pisały, że wygląda słabo :)

Ale wiadomo, jak DF pisze, że jakaś gra z X360 to top danej generacji, to zaczyna się pisanie o nołnejmach z gaffa.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Szkoda, że MS z dnia na dzień olał Xboxa, poczułem się wydymany. Na szczęście PS2 miał godny finisz. Właściwie przy X360/PS3 historia się powtórzyła, inna sprawa, że tutaj już MS ugrał ogromny kawał tortu.

Grał w to ktoś, dobra giereczka ?

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Właściwie przy X360/PS3 historia się powtórzyła, inna sprawa, że tutaj już MS ugrał ogromny kawał tortu.

jeden z ich flagowych tytułów na święta 2015 wychodzi również na x360, w tym roku past-geny dostały m.in nowego grida więc zaczekałbym z całkowitym grzebaniem obu tych konsol.

Opublikowano

Czytałem kiedyś recki i raczej średniak.

@up:na PS3 wyjdzie też jeszcze troszkę j-rpgów po angielsku więc jest nadal na co czekać. Ofc  jeśli ktoś lubi ten gatunek. Nie liczę też gier jakie wychodzą tylko w Japonii bo tam nadal support PS3 jest całkiem spoko.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

edge chwalił i pisał, że poprawa względem poprzednika jest znaczna.

Opublikowano

Halo na Łanie odpalałeś?

Opublikowano

ps3 skonczy sie na personie5

Opublikowano

X360 miał słabszy support w okolicach premiery Kinecta, ale teraz w 9 roku (i w nadchodzącym 10) raczej nie ma na co narzekać. MS wypuszcza i zapowiada szereg gier poczynając od blockbuterów jak TF, przez Horizon 2, a na szeregu ambitniejszych arkejdów jak Ori czy Super Time Force kończąc.

Opublikowano

Nim sobie pójdę, by tradycji stało się zadość. Tyle lat, a u blaszek nich się nie zmienia, 2003 rok , Kotor wychodzi na PC , poczytajcie :

http://www.star-wars.pl/Forum/Temat/2722

A dzisiaj się ze mnie śmieją, że ograłem sobie kotora na Xboxie bez jakichkolwiek problemów technicznych. Świat się kończy.

Opublikowano

Dla mnie się dopiero wtedy zacznie. ;)
Opublikowano

Dla mnie się dopiero wtedy zacznie. ;)

Ty dalej nie masz żadnego pastgena z bliźniaków HD? :)

Opublikowano

Ale wiadomo, jak DF pisze, że jakaś gra z X360 to top danej generacji, to zaczyna się pisanie o nołnejmach z gaffa.

Proszę, zacytuj zdanie z artykułu, na który się powołujesz, że H4 to top zeszłej generacji.

Opublikowano

Wpis. Sam mam ps2 i gacka ale jak zobaczylem 1 raz halo 1 na xboxa to sie za glowe zlapalem, wspaniale scenerie i otwarte duze tereny zrobily na mnie giga wrazenie. Xbox byl i jest za(pipi)ista konsola. Multiplatformy duzo lepsze od konkurencji pod wzgledem grafiki. Fps i rpg na nim byly po za konkurencja. 2 kotory, niezle fable, przegenialny morrowind i jade empire, dojrzale gry pelne dojrzalych wyborow i z wspanialym designem. Wychowalem sie na ff i bofach ale kur.wa, czlowiek dorosl i chcial powalczyc z czyms innym niz z kroliczkamiw glabach kapusty, czy przerosnietymi wiewiorkami. Gdzie bohater wygladal normalnie a nie jak metroseksualny pedal xzy hermafrodyta lol. Wtedy zrozumialem ze Crpg> japonskie rpgowe mangowe gow.no

Opublikowano

Nim sobie pójdę, by tradycji stało się zadość. Tyle lat, a u blaszek nich się nie zmienia, 2003 rok , Kotor wychodzi na PC , poczytajcie :

http://www.star-wars.pl/Forum/Temat/2722

A dzisiaj się ze mnie śmieją, że ograłem sobie kotora na Xboxie bez jakichkolwiek problemów technicznych. Świat się kończy.

Od wczoraj jestem szczęsliwym posiadaczem KOTOR-a. Z tym szczęsciem to jednak trochę dziwnie. Mianowicie po zainstalowaniu go i przy domyślnych ustawieniach konfiguracyjnych gra chodzi, delikatnie mówiąc źle. Zadry w płynności grafiki jak pies, gubienie textur, fajnie wygladają Sith Trooperzy walący do mnie laserami z pustych <tak, dosłownie> pustych rąk :c). Komedia. Przy ustawieniach minimalnych jak rozdzielczość 800.600, przy wyłaczonych shadows, grass,

PRZY WYŁĄCZONYCH SHADOWS I GRASS xD

GEJMING KURTYZANO!

Opublikowano

Halo na Łanie odpalałeś?

Gralem u kolegi z Mendrkiem na kanapie

Opublikowano

Ty dalej nie masz żadnego pastgena z bliźniaków HD? :)

Nie, na handheldach i PC były ciekawsze gierki do ogrania. ;)

Zwyczajnie nie widziałem przez całą generację zbyt wielu gierek dla siebie, takich typowo "muszę zagrać!". Nawet teraz, gdy się przymierzam do PS3, to musiałem sobie listę zrobić gierek, które "ewentualnie" kupię, gdyż poza kilkoma exami, które policzę na palcach dwóch rąk jakoś nie mam na nic szczególnego parcia.

Taka generacja żałosna. Za dużo pifpafów i cinematic experience, jeśli chodzi o exy, zaś resztę mam na PC.

A i przed PS3 raczej i tak 3DSa wezmę.

No i tak poważnie, ja nie z tych co ogrywają gierki na premierę. Do dziś nadrabiam zaległości z kilku generacji wstecz.

Opublikowano

Proszę, zacytuj zdanie z artykułu, na który się powołujesz, że H4 to top zeszłej generacji.

In an era where the likes of Naughty Dog and Sony Santa Monica have defined the graphical state-of-the-art on current-gen console, the Xbox 360 finally has its own shot at the title.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ten cytat pochodzi chyba z IGN. 

Przestańcie się spierać o to co jest lepsze graficznie - czy Halo 4 czy Killzone 3. Co z tego skoro nawet jeśli Halo 4 wygląda nieco gorzej to i tak znokautowało KZ3 rozmachem i designem, przynajmniej według większości opinii. Sam przeszedłem KZ3 dwa razy i nie dam też sobie wmówić, że to słaba gra.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Jako ze to CW <sirjus biznes, wazniejsze od zycia> musicie jeszcze sprecyzowac o jakim topie mowicie, top 10, top 3, czy top top ?

Opublikowano

Killzone z ps2 genialna Giera. Przynajmniej kilka pierwszych leveli. Imo najlepszy fps na ps2 to black. I pod wzgledem graficxnym i rozgrywki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.