Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

A gdzie napisałem, że się pomylił ? napisałem, że się zna a niżej opisałem, więc w czym masz problem ?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

@Iras

Sorry, ale Minecraft to jest maszyna sprzedażowa więc w tym przypadku to ja mam rację. Wracaj do swojego robactwa zwanego klapersami. I proszę nie nazywać mnie botem, bo ja należę do dumnej Rasy Panów.a nie konsolowego plebsu. No i chyba nie myśleliście, że Sony nie zapłaciło aby Minecraft wydany został na konsolach Sony? Ta gra będzie większym hitem sprzedażowym niż te nędzne exy wydane na PS4 w tym roku razem wzięte.

Dziecko, ty nie masz pojęcia, jak działa branża.

Czekaj, czekaj, bo chyba to Tobie trzeba wyjaśnić jak działa branża. Mojang kupuje licencję na sprzedaż gier na PS4 (oczywiście wpierw Sony błagalnym tonem musi wyprosić wersję na swoje konsole po sukcesie wersji na Xboxa 360). Następnie tworzy wersję na konsole Sony a po zatwierdzeniu przez Japońców gra trafia do sprzedaży w wersji pudełkowej oraz cyfrowej. No i teraz pytanie retoryczne do Ciebie i Tobie podobnych: jak działa sprzedaż gier? Gra jest sprzedawana w cenie MSRP 59$ i w związku z tym, że jest to Sony to Mojang w całej swojej dobroci oddaje swoją część od każdej sprzedanej kopii? Czy może to wygląda tak (przykład), że Sony dostaje 50% od każdej sprzedanej sztuki a drugie 50% Mojang? A że Mojang to obecnie Microsoft to tak naprawdę 50% dostaje Sony a drugie 50% Microsoft? To oznaczałoby, że tak naprawdę sprzedaż Minecrafta na konsolach Sony wspiera budżet Microsoftu. Taknie?

Opublikowano
No tak, logika PROSTO, przepraszam ;(

Tak bo najlepiej na kogoś zwalić to wina PROSTO, że moldar ma problemy z czytaniem :[

Już nie długo PROSTO będzie odpowiedzialne za gradobicie, trzęsienie ziemi i koklusz. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

xD jest w formie dzisiaj

chyba wszystkie strony konfilty przyznają że humor Kaza z twittera jest ponad podziałami. :)

Opublikowano

Jak Iras idzie do sklepu po bułki, to pewnie jemu sprzedawca płaci żeby je zabrał z półki.

Opublikowano

@Iras

Sorry, ale Minecraft to jest maszyna sprzedażowa więc w tym przypadku to ja mam rację. Wracaj do swojego robactwa zwanego klapersami. I proszę nie nazywać mnie botem, bo ja należę do dumnej Rasy Panów.a nie konsolowego plebsu. No i chyba nie myśleliście, że Sony nie zapłaciło aby Minecraft wydany został na konsolach Sony? Ta gra będzie większym hitem sprzedażowym niż te nędzne exy wydane na PS4 w tym roku razem wzięte.

Dziecko, ty nie masz pojęcia, jak działa branża.

Czekaj, czekaj, bo chyba to Tobie trzeba wyjaśnić jak działa branża. Mojang kupuje licencję na sprzedaż gier na PS4 (oczywiście wpierw Sony błagalnym tonem musi wyprosić wersję na swoje konsole po sukcesie wersji na Xboxa 360). Następnie tworzy wersję na konsole Sony a po zatwierdzeniu przez Japońców gra trafia do sprzedaży w wersji pudełkowej oraz cyfrowej. No i teraz pytanie retoryczne do Ciebie i Tobie podobnych: jak działa sprzedaż gier? Gra jest sprzedawana w cenie MSRP 59$ i w związku z tym, że jest to Sony to Mojang w całej swojej dobroci oddaje swoją część od każdej sprzedanej kopii? Czy może to wygląda tak (przykład), że Sony dostaje 50% od każdej sprzedanej sztuki a drugie 50% Mojang? A że Mojang to obecnie Microsoft to tak naprawdę 50% dostaje Sony a drugie 50% Microsoft? To oznaczałoby, że tak naprawdę sprzedaż Minecrafta na konsolach Sony wspiera budżet Microsoftu. Taknie?

Co to ma to twojego wpisu, że to Sony będzie płacić za licencje Minecrafta na konsolach Sony ? Bo to do tego cała rozmowa się odnosiła.

Opublikowano

To, że ja jako posiadacz PC jestem przyzwyczajony do kupowania gier w formie cyfrowej w postaci kluczy licencyjnych. No ale rozumiem, mogłem użyć sformułowania, które dotrze na rynek konsolowy za kilka lat więc sorry za brak precyzyjnego sformułowania.

Opublikowano

Najpierw:

Sony teraz będzie ostro bulić za licencję Minecrafta

A teraz:

Mojang kupuje licencję na sprzedaż gier na PS4

Dobrze że zmieniłeś zdanie i przyznałeś Irasowi rację, ale mogłeś w międzyczasie przyznać się do błędu. Zero kultury :confused:

Opublikowano

No i... Microsoft goes third party :P

Dostalem info on insajdera ze MS myslal nad spinoffem Forzy tylko na PS4 jako ze Spencerowi sie robilo smutno ze nie ma jeszcze zadnej smaochodowki na tej platformie. W osotatnim jednak momencie zmienilo zdanie przez obawy ze aktualny model dystrybucji (ponad 200 samochodow, warunki pogodowe, otwarty swiat na 100h rozgrywki) moze sie nie przyjac na konsoli japonczykow (50 auto, reszta w paczu).

Opublikowano

To, że ja jako posiadacz PC jestem przyzwyczajony do kupowania gier w formie cyfrowej w postaci kluczy licencyjnych. No ale rozumiem, mogłem użyć sformułowania, które dotrze na rynek konsolowy za kilka lat więc sorry za brak precyzyjnego sformułowania.

W skrócie, nie znasz "branży".

Porównanie z kluczem zakupionym na keye.pl a licencją na wydanie gry, ehh piękne :thumbsup:

Opublikowano

czaicie ten motyw jak w 2016 wychodzi rise of the minecraft - "only on xbox, this holiday"?. i grube ryby z madżonga taki potwarz w stronę klapów "nie zapominamy o użytkownikach playstation - nadal dostępne jest dla nich minecraft - playstation 4 edition". i te gorączkowe przeczesywanie ofert sklepów żeby tylko znaleźć wersję na ps4. "czasowy ex potwierdzony !". tomb rajder all over again.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

W skrócie, nie znasz "branży".

Porównanie z kluczem zakupionym na keye.pl a licencją na wydanie gry, ehh piękne :thumbsup:

Sorry, że pewne aspekty podstaw językowych są dla was za trudne, ale to nie moja wina, że obecne nauczanie w kraju to patologia. Jakoś inni potrafili zrozumieć kontekst wypowiedzi a jedyną grupą z problemami są wyznawcy konsoli Sony. Nie macie jakiś składek do zrobienia przypadkiem? To wam wychodzi najlepiej. Tylko wpierw umowę licencyjną przeczytajcie :sorcerer:

Opublikowano

czaicie ten motyw jak w 2016 wychodzi rise of the minecraft - "only on xbox, this holiday"

Dokładnie, to będzie wspaniałe. Nie mogę się doczekać jak boty będą twierdzić że Gimbcraft to świetna gra z niesamowitą grafiką, wykorzystującą niewyczerpane pokłady mocy Xboxa.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Biedne klapki nie mogą się pogodzić z faktem, że Sony teraz będzie ostro bulić za licencję Minecrafta i wspierać konkurencyjną firmę. Niech znowu zainwestują w coś w stylu Gaikaia :teehee:

MS za sprawą blu reja odpala Sony z każdego sprzedanego Xone, więc Xd.

W zależności od sytuacji, w jeden dzień chooj ze słupkami sprzedaży i zyskami korporacji, liczo sie gry, w inny Minecraft dobry, nikt nie gra, ale każdy docenia zyski, litości.

Opublikowano

Przynajmniej możemy być pewni, ze kolejna część będzie chodzić w betonowym 1080/60, wówczas to będzie jakas 3 gra na xbona z taką rozdzielczością i fpsami. Microsoft wiedział co robi wydając tę 2 miliardy.

xDDDDDDDD

Opublikowano

Biedne klapki nie mogą się pogodzić z faktem, że Sony teraz będzie ostro bulić za licencję Minecrafta i wspierać konkurencyjną firmę. Niech znowu zainwestują w coś w stylu Gaikaia :teehee:

I każdej sprzedanej płyty z grą na Xbona.

Opublikowano

Może kiedyś kosztowało to kupę kasy, teraz to są drobne. 

Opublikowano

Może kiedyś kosztowało to kupę kasy, teraz to są drobne.

Ale za to sztuka sprzedanego Gimbcrafta na konsoli Sony to konkretne pieniądze od Sony dla M$ nie?

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

nikt nie gra, ale każdy docenia zyski, litości.

orzeszek gra.

Opublikowano

mają rozmach tyle siana na pierdoły

Opublikowano

Minecraft XBONE edition. <unika rzucanych klapków, botków, butelek, pomidorów> kalka wersji z x360, nie odczułem różnicy (poza chyba większym światem do wygenerowania) co mnie zdziwiło, są "3 paczki" wygenerowanych światów, halo. skyrim i mass effect no i ożesz ja pyerdole! odwzorowali CAŁY SKYRIM W SKALI 1 do 1! wszystkie domki miasta zamki lokacje npc też! ale ktoś musiał czasu poświęcić by to odwzorować.

minecraft albo sie lubi albo nienawidzi, jest tym w swoim gatunku czym world of warcraft dla gier mmo, z racji ze lubie pograc w kwadratowe klocki daje 8/10, mozna w łatwy sposób skakać między znajomymi i ich grami  pomagając im grze.

jestem jedynym z 64 znajomych na liście co w to gra u siebie  :teehee:

:)

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Od roku prują japy "tylko xbox!", a jak przychodzi co do czego, to się okazuje, że pierwsza warta uwagi gra dopiero wyjdzie. Rok po premierze.

a na ps4 wartych uwagi nawet jeszcze nie zapowiedzieli :(

Powinieneś dostać bana za pisanie takich głupot.

BloodBorne chuopcze.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Widzialem ostatnio njusa, ze w lbp3 bedzie mozna zrobic gre kazdego gatunku.

Nareszcie jakies wyscigi na ps4 poza demem driveklapa xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.