Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Minecrafta to klocki lego 21 wieku, myślę że inaczej tej gry nie da się opisać.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Exy w wydaniu MS i Xone. 

TOP5 gier na Xone wśród znajomych:

1. Forza 5

2. Titanfall

3. Killer Instinct

4. Dead Rising 3

5. Diablo 3

Pierwsza multiplatforma dopiero na 5 miejscu.

Ciekawe jak to wygląda na PS4, może TLOU łapie się do TOP5 :)

Opublikowano

Jak widać, dobre gry nie mają znaczenia dla kupujących PS4,wiec jeżeli Sony przez najbliższe lata będzie robiło to co teraz, to raczej o sprzedaż martwić się nie musi. To chyba logiczne

A PSX i PS2 są żywymi dowodami twojej teorii...

Yyyy, gry na Playstation 2000-2001- SSX, Tekken TT, Time Splitters, Smuggler's Run, GTA III, MGS 2, GT3, Devil May Cry, Final Fantasy X, ICO, JAx and Daxter, Twisted Metal: Black, Silent Hill 2 i parę innych, naprawdę godnych zapamiętania. No faktycznie moja teoria jest o kant dupy rozbić.

Serio porównywanie tego do czasów, kiedy GRY sprzedawały konsole Playstation jest mocno z czapy.

Ficuś, dlaczego kupiłeś PS4? Dla drugiego syna?

Opublikowano

Jak widać, dobre gry nie mają znaczenia dla kupujących PS4,wiec jeżeli Sony przez najbliższe lata będzie robiło to co teraz, to raczej o sprzedaż martwić się nie musi. To chyba logiczne

Yyyy, gry na Playstation 2000-2001- SSX, Tekken TT, Time Splitters, Smuggler's Run, GTA III, MGS 2, GT3, Devil May Cry, Final Fantasy X, ICO, JAx and Daxter, Twisted Metal: Black, Silent Hill 2 i parę innych, naprawdę godnych zapamiętania. No faktycznie moja teoria jest o kant dupy rozbić.

Serio porównywanie tego do czasów, kiedy GRY sprzedawały konsole Playstation jest mocno z czapy.

I to bardzo o kant dupy rozbić, bo w większości to są gry od devów zewnętrznych, a nie Sony. To oni wtedy podjeli decyzję aby wydawać na PS2, a nie, że Sony ich podkupiło.

Opublikowano

Exy w wydaniu MS i Xone. 

1. Forza 5

2. Titanfall

3. Killer Instinct

4. Dead Rising 3

5. Diablo 3

Mało wiarygodnie to brzmi, skoro wystarczy zerknąć twój sig żeby zobaczyć ze nawet u największego bota królują multiplatformy.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Exy w wydaniu MS i Xone. 

1. Forza 5

2. Titanfall

3. Killer Instinct

4. Dead Rising 3

5. Diablo 3

No i wychodzi na to co baroni gamingu od początku mówią. Bonera czasem ktoś kupi ograć te dwa, trzy eksy które go zainteresują, później konsola do żyda i jazda po nadkonsole ogrywać eksy i najładniejsze multiplatformy.

Opublikowano

Exy w wydaniu MS i Xone. 

1. Forza 5

2. Titanfall

3. Killer Instinct

4. Dead Rising 3

5. Diablo 3

Mało wiarygodnie to brzmi, skoro wystarczy zerknąć twój sig żeby zobaczyć ze nawet u największego bota królują multiplatformy.

Ja nie mam Xone "geniuszu" XD

s4s020.jpg

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Exy w wydaniu MS i Xone.

1. Forza 5

2. Titanfall

3. Killer Instinct

4. Dead Rising 3

5. Diablo 3

U mnie obecnie to

PS4

1.Diablo

2.TLoUR

3.Metro

4.Battlefield 4

5.Dojdzie DriveClub

6.Dojdzie PCARS

7.Dojdzie The Crew (moze)

XOne

1. Forza 5

2. Dojdzie Horizon 2

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

maciomaniaka nie ma cw bo trzęsie tyłkiem do happy pharrela.

Opublikowano

Exy w wydaniu MS i Xone. 

1. Forza 5

2. Titanfall

3. Killer Instinct

4. Dead Rising 3

5. Diablo 3

s4s020.jpg

Kup sobie PS4 i wszystkie twoje męki się skończą.

Opublikowano

Mantis to kolejny klapek co nie wie co czyta?

Opublikowano

Exy w wydaniu MS i Xone. 

1. Forza 5

2. Titanfall

3. Killer Instinct

4. Dead Rising 3

5. Diablo 3

Widze tu tylko dwa exy, z czego jeden to gra wydawana w kawałkach. 

Opublikowano

I to bardzo o kant dupy rozbić, bo w większości to są gry od devów zewnętrznych, a nie Sony. To oni wtedy podjeli decyzję aby wydawać na PS2, a nie, że Sony ich podkupiło.

Podałem przykład, że w tamtej generacji, po tej samej ilości czasu jaki minął od premiery systemu naprawdę dobrych gier była cała masa, teraz nie mamy ich właściwie wcale. To była odpowiedź, na tego posta, który sugerował, że tak samo było w czasach PS2... No nie było, a zupełnie mnie nie obchodzi to czyje to były gierki, bo nie o tym chyba rozmawiamy. Może być nawet od Niny, byle wyszło na PS4 i uzasadniało taką sprzedaż. Co robi teraz SONY, że devi nie podejmują decyzji o wydawniu dobrych gier na PS4, a ludzie i tak kupują to na pęczki? O tym tutaj rozmawiamy.

Opublikowano

A gdzie napisałem że masz? Śmiesznie się patrzy na ubogiego bota, który nie ma konsoli którą wychwala, za to wgapia sie całymi dniami w co grają jego bogatsi koledzy i szpanuje tym na forum XD To już większy poziom cebuli niż składanie się z kolegą. Z Yetiego sie śmiali że gify wkleja, a na konsoli MS zamiast grania w gry gra się w listy znajomych.

Opublikowano

Tylko za mało dajesz czasu PS4. Podajesz za przykład MGS2 - konsola wyszła w 2000, a gra w 2002. PS2 też miało problem z zalewem hitów na początku. A j i jeśli twoim zdaniem obecna oferta wszystkich gier na PS4 jest słaba, to pozdro, nie ma co dyskutować. W 2015 doczekasz się też masy doskonałych exów.

Opublikowano

W 2015 doczekasz się też masy doskonałych exów.

które to te doskonałe exy? order, persona 5 czy dragon quest warriors?

Opublikowano

Widzę wyręczyłeś mnie i nie muszę wypisywać.

Opublikowano

Początki  zawsze są trudne po jakimś czasie będzie już z górki. Tak było na PS2/PS3 i teraz na czwartej plejstacji.

Opublikowano

Tylko za mało dajesz czasu PS4. Podajesz za przykład MGS2 - konsola wyszła w 2000, a gra w 2002. PS2 też miało problem z zalewem hitów na początku. A j i jeśli twoim zdaniem obecna oferta wszystkich gier na PS4 jest słaba, to pozdro, nie ma co dyskutować. W 2015 doczekasz się też masy doskonałych exów.

MGS 2 wyszedł w 2001. Wymieniłem naprawdę dużo tytułów, które dzisiaj są uważane za klasyki/gry kultowe. Ile gierek wydanych na PS4 do tej pory ktoś będzie pamiętał za 10 lat, stawiał jako przykład doskonałości w swoim gatunku?

Czy PS2 sprzedawałoby się tak dobrze w tamtym czasie, gdyby przez pierwszy rok dostawało FIFA, Bagfielda i remastery gierek z PSXa + bezpłciowe exy w stylu Killzone'a i syna? Co mnie interesuje, że na PS4 wyszło dużo gierek, skoro żadna nie uzasadnia zrezygnowania z grania na innym sprzęcie, a już na pewno nie sprzedaż 3-4 razy większą niż inny szrot wypuszczony w tym samym czasie.

Paliodor, ale serio nie powtarzaj herezji o tych słabych początkach PS2 i PS4... Ja rozumiem, że przez pierwsze pół roku na PS2 był chyba tylko TTT, ok, ale zaraz minie 12 miecięcy od premiery PS4 i zobacz co wyszło, a sprawdź jak "słabo" było w tym samym czasie na PS2. Fakt, na premierę PS4 dostało dużo zapychaczy (nie ma nawet co stawiać obok TTT), ale od tego czasu mamy wielkie nic. Progres jak diabli. Nawet z kaszaniastego początku PS3 (pierwszy rok) wyłowi się multi Resistance'a, robiącego grafiką Uncharteda, Ratcheta, Motorstorma, Warhawka... Teraz mamy szansę na pierwszą dobrą gierkę na PS4 ( i robioną z myślą o PS4, a nie remastera). Zaraz pewnie przeczytam w PE, że nikt w pierwszym roku nie oferował takiego line-upu jak PS4... można skisnąć, bo albo ktoś za pisanie takich bzdur dostaje kapuchę, albo serio wierzy w bajki, które SONY rozpowiada.

Opublikowano

Słaby rok dla obu sprzętów, ogólnie porównywanie różnych generacji nie ma dużego sensu, skoro zupełnie zmieniło się podejście do wydawania gier. Wszystko jest teraz "bezpieczne". Zresztą pajgi konsekwentnie pisze o jednej konsoli, a przypominam, że Xboxy też miały lepsze starty w przeszłości (PGR3, Halo, DOA3, Oddworld, anyone ?).

Gracze, mając do wyboru dwa sprzęty ze średnią ilością gier (w CW możemy sobie sprowadzać temat do exów, no ale, niespodzianka, ludzie grają też w multiplatformy), wybierają lepszy. Niektórzy maja gula, no ale raczej trzeba się cieszyć, że idzie dobry sygnał do producentów sprzętu (nie łykniemy jak pelikany droższego, słabszego sprzętu, pamiętamy motanie się z kontrowersyjnymi pomysłami itd. itp.).

W skrócie : PS4 > Xone, czyli tradycja podtrzymana.

Opublikowano

MGS 2 wyszedł w 2001. Wymieniłem naprawdę dużo tytułów, które dzisiaj są uważane za klasyki/gry kultowe. Ile gierek wydanych na PS4 do tej pory ktoś będzie pamiętał za 10 lat, stawiał jako przykład doskonałości w swoim gatunku?

Czy PS2 sprzedawałoby się tak dobrze w tamtym czasie, gdyby przez pierwszy rok dostawało FIFA, Bagfielda i remastery gierek z PSXa + bezpłciowe exy w stylu Killzone'a i syna? Co mnie interesuje, że na PS4 wyszło dużo gierek, skoro żadna nie uzasadnia zrezygnowania z grania na innym sprzęcie, a już na pewno nie sprzedaż 3-4 razy większą niż inny szrot wypuszczony w tym samym czasie.

Pajgi. Wez chłopie ogarnij ze 14 lat temu troche inaczej wygladał rynek gier. Wtedy grało sie głownie singla, Teraz motorem napedowym sa sieciowe gry , i własnie dlatego BF / Fifa / Destiny / Killzone/ czy inny COD napedzaja sprzedaz konsol. Teraz jest to zupełnie inny rynek.

Nie musi byc to gra wyznaczajaca nowe standardy. Wystarczy zabugowany BF ale jak jest fajna ekipa to siedzisz w grze 100h, itd itd.

Wiec nie mozesz porównywac obecnej sprzedazy PS4 przez pryzmat singlowych gier i sytuacji 14 lat temu. W konsolach/ elektornice to jest przeciez 2 epoki

Opublikowano

Sony większe zyski ma ze sprzedaży PS4 niż z telewizorów czy drogich smartfonów

teraz wiedzą na czym najlepiej sie skoncentrować

Trudno żeby zysk ze sprzedaży konsol nie był większy od STRAT w dziale smartfonów i telewizorów, panie analityku.

Konsol sprzedaje się garstka a telefony i telewizory idą w setkach milionów sztuk, więc żeby się utrzymać to tutaj muszą coś zdziałać, bo jeden sprzęcik do gierczenia nie utrzyma tej firmy.

Opublikowano

Widzę wyręczyłeś mnie i nie muszę wypisywać.

wydmuszka/korytarzyk, do ogrania na ps3/po angielsku najwcześniej w 2016, nie wyjdzie poza japonię/po angielsku najwcześniej w 2016.

Opublikowano

Zresztą pajgi konsekwentnie pisze o jednej konsoli, a przypominam, że Xboxy też miały lepsze starty w przeszłości (PGR3, Halo, DOA3, Oddworld, anyone ?).

Chyba nie doczytałeś

Niewidoczny, ale co ja mam ograniać, że ludzie kupują szroty? WIEM, zauważyłem. Nijakie, popsute multi sprzedaje konsole, więc fani marki chwalą się tym. No cudownie, właśnie o taką odpowiedź mi chodziło: Playstation 4 kupują ludzie, których nie interesują dobre gry. Uogólniam.

Opublikowano

Pyerdolony square enix

Teraz zaczynam sie mocno obawiac o "Deus Ex: Universe"

Po co robic Sleeping Dogs 2, zrobmy remaster i jakies online'owe g.owno :confused:

Edytowane przez Bansai

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.