Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

i tak by grali na pleju nawet jakby rozdziałka była gorsza.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

I znowu wracamy na pclaba. No coz, zawsze gdy xboty zaczynaja mowic o grach zaraz potem zaczyna sie mowa o rozdzielczosciach i lepszych multiplatformach.

Yeti woli gry w 1080p, ktorych i tak by nie odroznil od tych w 900p, ale poczucie lepszej wersji daje mu wieksza satysfakcje, niz solidne exy z jedynego.

Takie wlasnie sa klapki. Nie widze roznicy, ale na plejstejszyn lepsze, a w exy i tak bym nie gral, bo mam zycie.

Teraz to nie ma różnicy gdy rozdziałka większa o 40%, ale jak w poprzedniej generacji Xbox 360 był górą o 20p to PS3 dostawało ziarniste gry ze zje.banymi teksturami. 

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

gramaps3.png

hahahahahahahahaahah

Opublikowano

BF4 w 720p na XO i tak wygląda niebo lepiej niż wersja na X360. Nie tylko rozdziałka ma tu coś do gadania.

AC4 mimo, że chodzi w 900p na XO to i tak grafikę ma lepszą, bo na PS4 wszystko w oddali zamazane.

Ghosts 720p, na XO, a na PS4 1080p i rwąca animacja nawet po multi, że nie da się grać.

Wszystko zależy od optymalizacji, w Destiny jakoś dało się podnieść do 1080p bez utraty czegokolwiek.

XO ma też dobry scaler, nowsze TV też tam trochę poprawiają, do tego jeśli nie siedzimy z 0,5m od telewizora, to różnice jeszcze mniej widać. Nie porównujcie tego na PC i monitorku, bo to całkowicie inna bajka. I pamiętajcie, że gry ze starej generacji na nawet sporych telewizorkach mogą wyglądać bardzo dobrze.

serio w to wierzysz?

Opublikowano

no nie wiem brać czarnego XO czy czekać na bundle z sunsetem

Najbardziej wiarygodny serwis, czyli polygamia pisze, ze gra jest nudna, wtórna i bez jaj, więc nawet na handel ci się nie przyda ;(

czyli udało im się, stworzyli idealnego klona infamous
Opublikowano

Najbardziej wiarygodny serwis, czyli polygamia pisze, ze gra jest nudna, wtórna i bez jaj, więc nawet na handel ci się nie przyda ;(

w dwojke mi sie fajnie gralo, jedynka i wlasnie przechodzony second son sa jednak gorsze - choc ten pierwszy przynajmniej oferowal super twist fabularny na koniec, a ten drugi ma super grafe, a zwlaszcza efekty swietlne. Ogolnie szkoda, ze gameplayo tej serii od czesci pierwszej w ogole nie rozwijaja - kazda czesc trylogii to caly czas te same misje, ta sama mechanika itp

Opublikowano

Jedynka to byla slabizna na poziomie pierwszego assassins creed, strasznie powtarzalna gra. W dwojke juz gralo mi sie lepiej, takie 7/10, w second son zagram jak bedzie w plusie.

Opublikowano

SS to indyk?

Opublikowano

no, ale chociaż jest horda na ośmiu i nie jesteś skazany na pedaua w rurkach :). angry joe nieźle zjechał tego szrota od bungie.

6/10

6/10

6/10

prawie jak gejlo xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

lost oddysey było na czterech płytach, fajny konsolowy feeling żonglowania płytkami jak na psx, nie to co szrot ps3 z jakimś blu-rejem. niestety, teraz jest tak: mówisz konsola - myślisz xboks.

Chyba w twoim urojonym/alternatywnym świecie. A tym czasem wszyscy mieszkamy na błękitnej planecie, nie zielonej.

Opublikowano

w dwojke mi sie fajnie gralo, jedynka i wlasnie przechodzony second son sa jednak gorsze - choc ten pierwszy przynajmniej oferowal super twist fabularny na koniec, a ten drugi ma super grafe, a zwlaszcza efekty swietlne. Ogolnie szkoda, ze gameplayo tej serii od czesci pierwszej w ogole nie rozwijaja - kazda czesc trylogii to caly czas te same misje, ta sama mechanika itp

SS gorszy od inFamous 1 i 2. Niezłe osiągnięcie biorąc pod uwagę, że poprzednie części nie zachwycały. 

Potwierdza tylko to co pisałem wiele razy, Sony kolejny raz stawia na grafę zamiast skupić się na grywalności i zawartości swoich produkcji. To samo z Shadow Fall, DriveClub, The Order. Seria graficznych wydmuszek, gdzie przed premierą devi mówią tylko o grafice bo niczym innym nie mogą się pochwalić.

Można sobie narzekać, że szpile od MS nie walą grafiką po oczach, ale grywalność i zawartość zawsze na najwyższym poziomie.  

Opublikowano

SS gorszy od inFamous 1 i 2. Niezłe osiągnięcie biorąc pod uwagę, że poprzednie części nie zachwycały. 

Potwierdza tylko to co pisałem wiele razy, Sony kolejny raz stawia na grafę zamiast skupić się na grywalności i zawartości swoich produkcji. To samo z Shadow Fall, DriveClub, The Order. Seria graficznych wydmuszek, gdzie przed premierą devi mówią tylko o grafice bo niczym innym nie mogą się pochwalić.

Można sobie narzekać, że szpile od MS nie walą grafiką po oczach, ale grywalność i zawartość zawsze na najwyższym poziomie.  

jeszcze nie skonczylem wiec sie nie wypowiem dokladnie ale ogolnie nie jest to slaba gra, podoba mi sie - ja lubie serie infamous - 1 i 2 skonczylem a ja malo jaki sandbox koncze, najwieksze pretensje mam do jej mechaniki - stworzona na rzecz czesci pierwszej jest kalkowana co odslone, a umowmy sie konstrukcja misji glownych czy pobocznych w jedynce i co za tym idzie dalszych odslonach szalowa nie jest - jedno i to samo dojscie z punktu a do puntu b i wybicie x wrogow i tak od 1 minuty gry az do konca

za to oprawa miazdzy jak na sanboxa, szczegolnie efekty swietne, czuc zaalecialosci past gena - szczegolnie jak sie spojrzy na szyby i wode ale calosciowo jak na gre pierwszej generacji exow jest super, do tego od zawsze w tej serii jakos fajnie mi sie smiga po miescie, nie jest duze ale intensywne

ps. i nigdzie nie napisalem ze gorsza niz jedynka, wrecz na pewno lepsza od niej, choc w chwili obecnej mniej mi sie podoba niz dwojka

Opublikowano

Nie grałeś, nie oceniaj.

Opublikowano

Ficuś: Takich opinii w temacie SS akurat było wiele. Ja osobiście liczyłem, że z trzecią częścią wezmą się w końcu za tragicznie nudne misje poboczne i gra będzie czymś więcej niż tylko bezmyślnym rzucaniem fajerwerkami, bo bazowanie 3 raz na tym samym schemacie (który dobry nie był) bez jakichkolwiek ambicji na wybicie się wyżej, jest już z lekka nudne.

Opublikowano

Akurat Sucker Punch robił najgorsze gry z trójki ND, Insomniac i SP więc nie ma co się dziwić, że kolejna część wyszła przeciętna. Dwójka mnie znudzila po 2h i juz siły nie miałem żeby brnac dalej.

Opublikowano

Cóż, kwestia gustu, SS nie jest może grą wybitną, ale pierwszy Infamous którego ukończyłem, wiec chyba najlepsza część :D

Opublikowano

mnie tez ta mechanika jakos jeszcze mocno nie zmeczyla - infamousy jak na sanboxy jakies dlugie nie sa, co chwile dostaje sie nowe moce, grafa super wiec czas mija szybko i przyjemnie. Oczywiscie jak sam pisalem i jak pisze Don - tej serii potrzeba koniecznej przebudowy bo ta mechanika juz przy pierwszej czesci nie byla super, a co dopiero na next genach po tylu latach ale jak ktos lubi ta serie albo nigdy z nia nie mial stycznosci to second son to fajny tytul, nie wybitny ale na pewno mozna pograc - nie jest to samograj

Opublikowano

Składajo sie jak transormiersy.

Fizyka fajna, tylko szkoda, że grafika jak z pierwszego Wii.

Opublikowano

Nie sądzę, żeby Ferrari czy chociażby Ford pozwoliło, żeby w którejś grze można było aż tak prać ich samochody :D Takie crashe tylko  w jakimś Rally albo ścigałkach bez licencji typu Burnout.

Edytowane przez chris85

Opublikowano

12708677e38825d1411464818_v9reqk_60.jpg

Aż się łezka w oku kręci. Tylko Xbox

Opublikowano

12708677e38825d1411464818_v9reqk_60.jpg

Aż się łezka w oku kręci. Tylko Xbox

co za zaje.bista gra. u sony ze świecą takich szukać.

Opublikowano

No ostatnia taka na pierwszym Xboxie...

Pograłbym w dobre WRC :(  Tyle przegranych godzin w gry od Evolution na PS2 i nic dobrego nie było i nie widać na horyzoncie.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Sam marzę o jakimś dobrym Rally, kilka lat wstecz była masa takich szutrów. Lepsze gorsze ale były a teraz taka nędza :/ 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.