Skocz do zawartości

FIA Formula One World Championship

Featured Replies

Opublikowano

Hamilton teraz w najlepszej sytuacji oponowej, trzeba przyznać,że pięknie wybronił się z tej małej katastrofy. Jeszcze powalczy o pudło o ile bolid nie ucierpiał. Jest chyba najlepszy w stawce jeśli chodzi o zarządzanie oponami a więc im dłuższy stint tym lepiej.

• Odpowiedzi 7,2 tys.
  • Wyświetleń 478,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• cały sezon był ustawiany przez FIA ewidentnie pod merca i cHama. nie raz sędziowie pokazali jakimi szmatami są. tu się zgodzę że zmiany są potrzebne. obiektywnie również patrząc Max odzyskał to, co pr

• Dzis wrzuce tylko bardzo duzo zdjec     W poniedzialek filmy i opowiesci   

• Mam nadzieję że schabowy smakował. 

Opublikowano

Może zniszczyć mocno opony podczas walki o kolejne pozycje. Zresztą tor jest nadal mokry i wyjazd poza suchą nitkę widać jak się kończy. Ale wyścig mega, oby jeszcze popadało pod koniec.

Opublikowano
11 minut temu, Kron997 napisał:

Hockenheim vibes

jest nieprzewidywalnie czyli lepszego wyścigu nie da sie wyprosić + destruction derby 

Co ten komentator pierdoli? Bottas skręcił gwałtownie w lewo a nie w kierunku Russela czyli w prawo. 

Bo komentatorzy z Elevena to ludzie z łapanki. Już raz o tym tutaj pisałem. Gunwo i polecam F1 Pro TV, a dekoder wywalić do kosza.

Gregorius.... Hamilton nie ma przewagi opon bo bodajże można zmieniać opony na czerwonej fladze, czy zmieniło się coś po Monzy 2020?

Opublikowano

Można powiedzieć, że Bottas "zrobił" wyścig Hamiltonowi, który pokazał, że pod presją nie jest ze stali. 

Gdyby nie czerwo, to Hamilton by w najlepszym wypadku ścigałby RIC o P6, a nie Norrisa, który na softach zrobił cudo.

Opublikowano

Dzień Brytola na Imoli, Dżordż musiał ładne zje.bki dostać za te sanki na trawie dzisiaj w boksie :D

Opublikowano

liczyłem na konkretne punkty dla RB i mizerne dla Merca, a tu Perez nie dowiózł nic, a Hamilton drugi :/ ale wyścig kozak 

Opublikowano

Abstrahując od tego kto bardziej winny to żenujące zachowanie Russella. Byłem przekonany, że leci sprawdzić czy Bottassowi się nic nie stało a ten z mordą i łapami, a jak widać interpretacja przewinienia wcale nie jest tak jednoznaczna. Emocje emocjami ale jakiś szacunek dla zdrowia przeciwnika powinien być zachowany, szczególnie,że dzwon wyglądał poważnie.

Opublikowano

Młodemu sodówa wali do głowy, jest przekonany, że Bottas jest gorszy od niego i że jest psem

Russel zachował sie frajersko

Opublikowano
21 minut temu, Kron997 napisał:

Dziennikarz sportowy i „dziennikarz sportowy”

39B86769-762C-4B0B-BF08-62E6CFBA1823.jpeg

Też jestem bliżej teorii Mikołaja. Russel miał dużo miejsca a na jego onboardzie wygląda jakby najechał białą linię albo nawet trawę i go obróciło.

Opublikowano

Przecież Russel sie załamie xd myślał, że ma racje a tu psikus

Opublikowano

Ostatecznie Raikkonen spada na 13 miejsce (kara za brak przejazdu przez pit stop po utracie pozycji podczas SC)a Stroll na 8 (brak oddania pozycji po wyprzedzeniu poza torem). Beneficjentami punktowymi Gasly(P7) oraz obaj kierowcy Alpine (Ocon P9, Alonso P10).

Opublikowano

Jakieś dziwy wprowadzają 100km kwalifikacje w 3 wyścigach w tym sezonie z ekstra punktami. 

Nie do końca kumam jak to ma działać. 

https://www.formula1.com/en/latest/article.breaking-sprint-qualifying-to-debut-at-three-grands-prix-in-2021-following.1v9LRuPpTk9JXpmE5xK4sK.html

Edit:

W piątek kwalifikacje a w sobotę krótki 100km wyścig (sprint kwalifikacje), w niedzielę wyścig normalny. 

Harmonogram weekendu ze sprintami kwalifikacyjnymi:

Piątek:
Poranek: godzinna sesja treningowa, w której zespoły będą mieć do dyspozycji dwa dowolnie wybrane komplety opon.

Popołudnie: standardowe kwalifikacje, w których kierowcy będą mieć 5 zestawów miękkich opon.

Sobota:
Poranek: godzinna sesja treningowa, w której zespoły będą mieć do dyspozycji jeden dowolnie wybrany komplet opon.

Popołudnie: sprint kwalifikacyjny na dystansie 100 km. Zespoły będą mieć do dyspozycji dwa dowolnie wybrane komplety opon.

Niedziela:
Popołudnie: danie główne całego weekendu, a mianowicie klasyczny wyścig.

Edytowane przez marbel007

Opublikowano

Turcja zastępuje Kanadę, która odpada przez rygorystyczne przepisy anty-covidowe.

Nie powiem, mimo sympatii do toru w Montrealu, to ta zmiana mi pasuje :D

Opublikowano

Jak dla mnie na plus. W Kanadzie prócz kilku przypadków to były nudy. Turcja coś fajnego, tor odwrotnie ruchu wskazówek zegara prowadzi, no i ciekawe czy zniknęły problemy z nawierzchnią.

Opublikowano

Red Bull na średniej i twardej oponie był tłem niestety, ale biorąc pod uwagę jaka przepaść była na tym rok temu to i tak tragedii nie ma