Skocz do zawartości

FIA Formula One World Championship

Featured Replies

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 547,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• cały sezon był ustawiany przez FIA ewidentnie pod merca i cHama. nie raz sędziowie pokazali jakimi szmatami są. tu się zgodzę że zmiany są potrzebne. obiektywnie również patrząc Max odzyskał to, co pr

• Dzis wrzuce tylko bardzo duzo zdjec     W poniedzialek filmy i opowiesci   

• Mam nadzieję że schabowy smakował. 

Opublikowano

Znowu zawitałem na Red Bull Ring, tym razem pogoda była trochę lepsza i organizacyjnie powiem że oczko wyżej. Być może wynika to z faktu że było o wiele mniej Holendrów niż w 2023 (niektóre trybuny były puste), za to sporo częściej niż 2 lata temu słyszałem język polski. Szkoda że sam wyścig nudny.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Aston Martin jest jeszcze bardzo sensowny. Mają silniki Merca, przygłup stroll raczej też nie ma co liczyć na fotel w zespole ojczulka będąc taką miernotą, Ferdek też nie będzie jeździł w nieskończoność. Jeżeli ma nastąpić nowe rozdanie z Neweyem i solidna rekonstrukcja zespołu to GR będzie dla nich naprawdę wartościowy.

chyba że to jakieś 5D szachy i po prostu bejtują. na końcu będzie fikołek że Max do AM i nara.

Opublikowano

Newey we wstępnych relacjach z tego co zobaczył w zespole zdaje się wskazywać, że Aston ma bardzo dużo roboty przed sobą i skok po tytuł w przyszłym roku raczej nie będzie możliwy. Bardziej coś w stylu RBR, czyli kilka lat budowania podstaw i dopiero wtedy będzie na to szansa. W Red Bullu zgrało się ze sporą zmianą w przepisach, być może w Astonie będzie podobnie. W zasadzie Verstappen jest na tyle młody, że ma na to czas, pytanie czy faktycznie Stroll Sr wreszcie potraktuje to przedsięwzięcie poważnie i pozbędzie się juniora z drugiego fotela, czy wszystko to jest budowane pod to, żeby mieć syna mistrza świata.

Edytowane przez Chmielinski

Opublikowano
  • Autor

Lance to debil. Nigdy nie był i choćby się zesrał tęczą nigdy nie będzie materiałem na mistrza. Trzeba mieć dominujący bolid i umiejętności by na nim zapanować i wykorzystać. On nie ma niczego z tej listy. Nawet w niższych seriach wszystko co osiągnął to zasługa hajsu i cwaniactwa ojca. Dla niego sukcesem jest nie rozbić się w wyścigu a co dopiero walczyć o cokolwiek. Stary Stroll mam nadzieję że powoli to dostrzega i zacznie budować zespół, a nie tylko plac zabaw dla synalka.

Jedyna szansa by mieć syna mistrza to odwalić Josta i adoptować Maxa.

Opublikowano

Niestety, ale raczej syna nie odwali, prędzej pozbędzie się Ferdka. Gość płaci grubym hajsem, żeby synalek miał jakiekolwiek szanse. W poprzednich seriach udawało mu się kupować zwycięstwa dla synka, ale w F1 już jest trochę trudniej. Jak widać nie poddaje się i wlewa wręcz miliardy, żeby tylko mógł walczyć o podium. Lance ma dożywotni kontrakt w F1, bez względu na wyniki. Żyć nie umierać po prostu.

Jedyna opcja, żeby zniknął z F1 to senior musiałby sprzedać zespół.

Opublikowano

może być tak samo jak dziś, że trochę popada potem będzie sucho. Za brytyjską pogoda ciężko trafić. W tamtym roku mieliśmy rekordowe opady deszczów a w tym mamy dużo dni słonecznych z temp w okolicach +25

Opublikowano

Dobra Max podpisuj tego Merca bo będzie męka w przyszłym sezonie

Opublikowano

4 godziny temu, Kaczi napisał(a):

Max to jest maszyna nie człowiek

Mam wrażenie, że on cuda z tego red bulla wyciąga. Zamyka okrążenie cały na purpurowo, a na radiu komunikat, że mu bieg nie wszedł... gigachad

Jako człowieka nie do końca go trawie, ale to jak ogarnia samochód jest nieprawdopodobne. Bardzo jestem ciekawy tego jak wypadnie w nowym zespole (o ile gdzieś przejdzie).

Edytowane przez Artur_K

Opublikowano
8 godzin temu, Patricko napisał(a):

A jak jutro? Ma lać?

Ma się kończyć lanie (burze przed wyścigiem, potem kropienie nie wiadomo jak dużo i czy).

Temperatura ok. 19-20 stopni więc dobra dla Merca. Max się skarży na zużycie opon więc może McL go pokona łatwo (a może nie, gdyby było 35 stopni to by go zmiażdżyli, a Merc sam siebie).

3 godziny temu, Artur_K napisał(a):

(o ile gdzieś przejdzie).

Utrudnił sobie walkę o 4th (podobno konieczne na koniec lipca). Ale może spowodować kolizję z Piastrim i Russel dość łatwo zyska 10 pkt (w 2 wyścigi). Póki co jest duże ryzyko i wątpliwości kto będzie mocny (niczym w 2009), ale w silniki Forda nie wierzę (nikt nie osiągnął sukcesu od razu, a Alonso z Hondą to już masakra, mimo późniejszej dominacji).