Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

FIA Formula One World Championship

Featured Replies

Opublikowano

Foliowa czapeczka elegancko siedzi. Wystarczyło przejechać porządnie kwale i byłoby 2-3 na starcie i potem na spokojnie dojechać za Verstappenem.

• Odpowiedzi 7,7 tys.
  • Wyświetleń 581,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• cały sezon był ustawiany przez FIA ewidentnie pod merca i cHama. nie raz sędziowie pokazali jakimi szmatami są. tu się zgodzę że zmiany są potrzebne. obiektywnie również patrząc Max odzyskał to, co pr

• Dzis wrzuce tylko bardzo duzo zdjec     W poniedzialek filmy i opowiesci   

• Mam nadzieję że schabowy smakował. 

Opublikowano

U pana Arka to nic nowego przecież. Ja juz nawet nie komentuję i nie odpowiadam na takie rzeczy.

Opublikowano

Ja nie ogarnąłem, że wyścig jest już o 13, a dzień wcześniej nie ustawiłem nagrywania. Gdy się połapałem to właśnie był restart po kraksie Oscara, no a że poza tym za dużo się nie działo to resztę wyścigu już jednym okiem oglądałem.

Tak jak lubię Piastriego i mu kibicuję, to to co odwalił w ten weekend na prawdę nie pasuje do lidera mistrzostw świata.

Opublikowano
7 godzin temu, Artur_K napisał(a):

Tak jak lubię Piastriego i mu kibicuję, to to co odwalił w ten weekend na prawdę nie pasuje do lidera mistrzostw świata.

Psychika mu siada ) Gdyby to był Lando to byście się śmiali w nieskończoność, ba nawet w Baku był bardziej wyśmiewany niż Oscar. Oscar zrobił 3 wielkie błędy, ten z falstartem to podwójna żenada falstart + spadek aż na koniec (choć Hamilton go zjada z łatwością gdy przegrał mistrza z Raikkonen-em).

20 godzin temu, Chmielinski napisał(a):

porządnie kwale i byłoby 2-3 na starcie i potem na spokojnie dojechać za Verstappenem.

Pisałem, że McL ma największe problemy z wiatrem (nie wymyśliłem tego, ale z wywiadów i to przy wietrze 4 m/s a tu było 15-20). Owszem gdyby Lando był przed Yukim to ten by go nie wyprzedził, ale nie o to chodzi (tu nie powinno być walki). Przewaga RB jest ogromna, dokładając klasę Maxa jest obawa, że wygra wszystko do końca (co daje +52 pkt przy 1-2) i tego też nie zmyśliłem, też z wywiadu przed wyścigiem. Singapur pokaże czy jest się czego bać.

Opublikowano

6 minut temu, Arek_ napisał(a):

Gdyby to był Lando to byście się śmiali w nieskończoność

IMG_7743.jpeg

Jak się nie śmiać? reggie

No a już poważnie, to ja nic do Lando nie mam i nie uważam że jest gorszym kierowcą niż Oscar, ale czy lepszym też nie jestem pewien. Niestety jednemu i drugiemu co jakiś czas czegoś brakuje. Z drugiej strony można to zrozumieć, w końcu pierwszy raz są w sytuacji w której realnie walczą o mistrzostwo i to z partnerem z zespołu ( a to wg mnie większe wyzwanie niż walka z kimś z innej stajni).

Kibicuję Oscarowi, ponieważ ma mentalność kierowcy jak Robert, Fernando czy Max, a nie to co powyżej.

Opublikowano
2 godziny temu, Arek_ napisał(a):

Pisałem, że McL ma największe problemy z wiatrem (nie wymyśliłem tego, ale z wywiadów i to przy wietrze 4 m/s a tu było 15-20). Owszem gdyby Lando był przed Yukim to ten by go nie wyprzedził, ale nie o to chodzi (tu nie powinno być walki). Przewaga RB jest ogromna, dokładając klasę Maxa jest obawa, że wygra wszystko do końca (co daje +52 pkt przy 1-2) i tego też nie zmyśliłem, też z wywiadu przed wyścigiem. Singapur pokaże czy jest się czego bać.

Piastri jechał na wynik porównywalny z Sainzem przed czerwoną flagą, a Norris jest od niego IMO szybszy jak nie robi głupot, więc nie kupuję tego, że nie dałby rady przejechać kółka w okolicy Sainz i Lawsona i to wcale nie wspinając się na absolutne wyżyny swoich możliwości. Jego kółko z kwali wygląda jak typowy overdriving. Ja nie oczekuję od niego, żeby był lepszy niż Verstappen w tych kwalach ani w wyścigu, ale Piastri niesamowicie przyogórzył kilkakrotnie, dając Norrisowi szansę sezonu do nadrobienia straty, a ostatecznie zyskał mniej niż jakby dojechali 1-2 z Norrisem jako zwycięzcą.

Opublikowano

To F1 potrzebuje Maxa nie odwrotnie, on sobie poradzi wszędzie ) czuje, że natłucze przeróżnych tytułów.

https://f1.dziel-pasje.pl/news/42468/Verstappen-wygral-debiutancki-wyscig-na-Nordschleife

Edytowane przez D.B. Cooper

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Kaczi napisał(a):

dobre kwalifikacje

owszem, bardzo dobre. oby tylko to nie był kolejny weekend z super kwalifikacjami a na drugi dzień procesja jedynie z walką w boxach.

Opublikowano
6 godzin temu, Patricko napisał(a):

Mokro, ale szybko schnie.

Zupełnie jak ślina Zaka na wizjerze Piastriego.

Opublikowano
  • Autor

oni to jeszcze przewalą

Opublikowano
  • Autor

nie no Oskarek to akurat mógłby to wyrwać macek

Opublikowano

Singapur miał dać odpowiedź co do szans Verstappena w tych mistrzostwach, a zostawił tylko dalsze wątpliwości. Wynik niby pozytywny, bo 6 pkt odrobione do lidera, ale nadal to mniej niż potrzebna średnia, a poza tym widać było dość dobitnie, że aż takiego tempa w Red Bullu nie było i pozycja na torze załatwiła robotę. Na standardowym torze na pewno Verstappen skończyłby za Norrisem, być może też za Piastrim. Nadal wygląda na to, że potrzebny będzie jakiś chaotyczny wyścig jak ten w Baku, żeby coś z tego było.

Opublikowano

Wystarczy porządny wypadek Piastriego z Norissem w T1 i cyk pyk fsg a wydaje sie ze katastrofa jest blisko

Opublikowano

Gorzej jak w sprincie się to trafi, bo mniejszy zysk, a po dzwonie na pewno zespół ustawi towarzystwo do pionu.

Opublikowano

Oskarek albo zacznie stawiać na swoim i pokaże jaja, albo przewali majstra, bo zespół będzie robił wszystko, żeby ich pupilek wygrał.

Opublikowano
2 godziny temu, Chmielinski napisał(a):

aż takiego tempa w Red Bullu nie było i pozycja na torze załatwiła robotę. Na standardowym torze na pewno Verstappen skończyłby za Norrisem, być może też za Piastrim.

Oscar odrabiał stratę w marnym tempie mając czysty tor (a to nie wyścig online z duchami). Lando pewnie był szybszy, ale to było raczej 0,3 sek na lap, a nie jak dawniej 1 sekunda (dzięki wysokiej temperaturze, "wodzie do opon" i torze o wysokim docisku). Tak więc postęp RB jest duży.

2 godziny temu, Chmielinski napisał(a):

Nadal wygląda na to, że potrzebny będzie jakiś chaotyczny wyścig jak ten w Baku, żeby coś z tego było.

Wystarczyło by: Lando nie zablokował Maxa w kwalifikacjach oraz mocniej się zderzył z Oscarem.

Tu nie potrzeba "cudu" jak Barcelona - PSG 6:1 (po przegranej 0:4) czy Widzew Liteks 1:4 i 4:1. Ci którzy odrabiali takie straty mieli trochę szczęścia, same wygrane 1-2 (Max 1st Oscar 2nd) nic nie dają. Ale też nie wygrywali wszystkiego. Nie musieli. Małysz też by nie dał rady gdyby zyskiwał po 20 pkt. Realnie Max potrzebuje typowych 5 wygranych, raz np. trzeci (po tym jak teraz drugi), ponadto kolizji McL (bardzo realnej) oraz pomocy Georga (żeby też zabrał punkty, ale nie jemu). Ciekawe czy McL zmieni zdanie bo się przyznali, że porzucili ten sezon.