Opublikowano 17 maja17 maj To kto przechodzi? Ollie czy Bortoleto?Ciekawe czy jak bearman nie przejdzie to podadzą ile mu zabrakło. Edytowane 17 maja17 maj przez mitra
Opublikowano 17 maja17 maj Jak dla mnie to oboje mogliby wyjechać jak nie ma komunikatu, a później niech sędziowie się martwią i kombinują.
Opublikowano 17 maja17 maj Zobaczymy co będzie w Q3 jak miękkie założą, ale Sainz też mózg rozjebany. Beka z Ferrari
Opublikowano 17 maja17 maj start do wyścigu może być ciekawy, ja niestety będę w pracy więc obejrze tylko powtórkę
Opublikowano 17 maja17 maj Heh. Aston na średnich zaraz za czołówką na miękkich jutro będzie mega ciekawie i myślę, że SC nie wyjdzie tylko raz.
Opublikowano 18 maja18 maj A tu "wyjaśnienie" sprawy Bortoleto i BearmanaF1: FIA wyjaśnia kontrowersje z...F1: FIA wyjaśnia kontrowersje z udziałem Bearmana, ale Ha...FIA wydała komunikat, który wyjaśnia, dlaczego Oliver Bearman nie został dopuszczony do udziału w drugim segmencie dzisiejszych kwalifikacji F1. Sprawa ciągle wywołuje jednak pewne kontrowersje.
Opublikowano 18 maja18 maj Ciekawe jak dzisiaj tempo wyścigowe u VER, bo to co pokazuje już kolejny raz w kwalifikacjach robi wrażenie? Jeżeli czysto wystartują to raczej dużych roszad na pozycjach nie powinno być, bo pogoda chyba planów nie pokrzyżuje. Oby Piastri odskoczył trochę mocniej od Norrisa to się w zespole może sytuacja ustabilizuje ;).
Opublikowano 18 maja18 maj Max na bank się będzie pchał w pierwszym zakręcie, no chyba że całkiem start zawali. Wystarczy, że będą równo i będzie grubo.
Opublikowano 18 maja18 maj Dość niesamowite, że po 7 wyścigach Verstappen ma raptem 22 pkt. straty w generalce. Jeszcze tylko Monako i potem w Hiszpanii zobaczymy czy dyrektywa w sprawie giętkich skrzydeł da szansę walczyć o tytuł. Patrząc na dotychczasowych przebieg sezonu wystarczyłoby zwolnienie McLarena o 0,1s i już Verstappen regularnie wygrywałby na tyle dużo, że McLaren musiałby postawić na jednego konia, żeby mieć jakiekolwiek szanse.
Opublikowano 18 maja18 maj No Kubica dobrze mówił, że Max zgarnie majstra. Piastri i Norris będą sobie odbierać punkty, pewnie dojdzie kiedyś do kraksy co tylko zaogni walkę, a Max cały czas będzie na tym korzystał. Jeszcze jak bolid mu ogarną i McLaren przestanie być w swojej lidze to będzie po ptakach.
Opublikowano 18 maja18 maj przy okazji - wjechał nowy The Nerve - nie ma to jak słuchać o wyścigu w Australii w maju ;) Edytowane 18 maja18 maj przez gtfan
Opublikowano 18 maja18 maj 2 godziny temu, Chmielinski napisał(a):wystarczyłoby zwolnienie McLarena o 0,1sPrzewaga McL jest niestabilna od ujemnej do ogromnej. Red Bull po szukaniu "wody do opon" szukał też wody do hamulców: https://f1.dziel-pasje.pl/news/41706/FIA-formalnie-potwierdzila-zgodnosc-bolidu-McLarena-z-przepisami-technicznymiNie wiem co oni tam wymyślili, ale w sytuacjach przegrzewania masakrują rywali. Ale gdy jest chłodniej to już są na poziomie RB lub niżej. Chłodniej to nie tylko temperatura powietrza (ale to właśnie w 2 gorące wyścigi McL masakrował o 1 sek na okrążeniu), ale też typy zakrętów czy nawierzchni powodujące większe grzanie. Dzisiaj w końcówce Max zmasakrował rywali (9 okr po SC). To było 1,5-2 sek / okr przewagi nad innymi (poza McL, Lando stracił z powodu walki - potem 1 sek, a Oscar z powodu starych opon), to jest ta "taczka".
Opublikowano 18 maja18 maj Przecież po McL miałeś Leclerca z jeszcze gorszymi oponami trzymającego dużo szybszego Albona, który wg Piastriego byłby na podium gdyby przecisnął się wtedy kiedy Leclerc wywalił go poza tor. Nie wiem jak można na poważnie próbować wyciągać jakiekolwiek wnioski na podstawie różnic po SC XDGdyby nie zaspanie Piastriego i w konsekwencji cudowanie ze strategią byłoby kolejne komfortowe zwycięstwo McLarena. Nie na poziomie Miami, ale przewaga nadal jest. Pozostali w walce o cokolwiek się nie liczą, więc jeśli mają odrobinę rozumu skupiają się na przyszłym roku.