Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

No to śmiechowe mudzynki, Spike Lee zawsze sie rzucał, widocznie kiedyś biali musieli go zwyzywać. Tzrba było lepiej grać, albo chociaż nakręcić kolejny film o niewolnictwie to i może nominacje by byly

z drugiej stron samuel l jackson za 8semkę mogłby zostać nominowany 

• Odpowiedzi 868
  • Wyświetleń 117,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czarna Pantera jest po prostu słabym filmem, mało angażującym, z miałką historią, drewnianym aktorstwem, dobrą muzyką i kiepskim CGI. To, że film tyle zarobił i został tak odebrany świadczy tylko o ty

• "Czarni stanowiący 7% nominowanych do Oskara popełniają 100% przestępstw na gali."

• Jak tylko zobaczyłem fujaro w temacie to już byłem pewny, że się menda uruchomi

Opublikowano

aha czyli aktorstwo to jak sport da się zmierzyć kto lepiej albo gorzej? 

Opublikowano

Nie, kur wa, nie da. To oczywiscie, ze wszyscy grają jednakowo. Pani Edyta w Szpitalu gra tak samo dobrze, jak Al w Zapachu Kobiety.

Ale murzyni są w sumie lepsi bo mają taki przywilej, ze kiedyś byli niewolnikami i im sie nalezy.

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Przecież wiadomo nie od dziś, że akademia rozdaje statuetki w oparciu o dwie wytyczne:

game_box180.png

oraz

f115aed29ecaab1fef7863102b915981,62,37.j

a nominacje zależą od popularności na facebooku.

Opublikowano

Ale murzyni są w sumie lepsi bo mają taki przywilej, ze kiedyś byli niewolnikami i im sie nalezy.

No wreszcie coś z sensem napisałeś

Opublikowano

aha czyli aktorstwo to jak sport da się zmierzyć kto lepiej albo gorzej? 

nie da się zmierzyć, wszyscy na swiecie powinni dostac po oskarze

Opublikowano

Widziałeś ostatnio jakiś niezależny film np. z Sundance choćby wśród nominowanych?

ja widziałem:

2006 - Little miss sunshine

2007 - juno

2009 - precious: based on the novel "push" by sapphire

2010 - the Kids are all right, the winter's bonę

2012 - beasts of the southern Wild

2014 - whiplash

2015 - Brooklyn

Opublikowano

Napisałem: niezależny film z Sundance czy film z Sundance :reggie: ?

Opublikowano

a to przepraszam. chociaż z drugiej strony gros tych filmów świeciło również tryumfy na independent spirits awards więc ja nic już nie wiem.

Opublikowano

Tekson, wiesz, że mi nie chodzi o wartość filmów jako takich. 

Opublikowano

Big Short dostał nagrodę gildii producentów i jest faworytem do Oscara za najlepszy film. Dla mnie to spore zaskoczenie.

Również wzrosły notowania Alicii Vikander za rolę drugoplanową.

Jak widzicie szanse Cate Blanchett za Carol?

Opublikowano

Dikarpio podobno wbił się na audiencję do papieża, żeby oscarowe błogosławieństwo dostać. A niedźwiedź dzwoni gdzie trzeba :cool:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

18.0 kursik na redmayna i 21.0 na fassbendera, chyba warto sie pokusic o zakladzik. Na leosia 1,05 (')

Opublikowano

http://www.telewizjada.net/live.php?cid=8

potem pewnie będzie taki tłok, że nie będzie dało się wejść, więc zalecam włączyć już teraz

Opublikowano

Oskary? Ktoś dalej się tym jara i ma to za wyznacznik jakiejkolwiek jakości w filmach???

Opublikowano

Gnojki mogliby przenieść galę dzień wcześniej. I jak tu oglądać jak jutro do roboty. 

Opublikowano

Oskary? Ktoś dalej się tym jara i ma to za wyznacznik jakiejkolwiek jakości w filmach???

Tak.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Myślicie, że Straight Outta Compton ma szanse na statuetkę za scenariusz? Niby Spotlight faworyt, ale Akademia może próbować "poprawić" swój wizerunek - kilka złotych nie zaszkodzi postawić, kurs 32:1 hehe

Opublikowano

Dobry wstęp. Byłem ciekaw jak się odniosą do tej całej afery, a tu zrobili z tego temat przewodni.

A co do nagród.. Scenariusze raczej bez zaskoczenia. 

Opublikowano

Kostiumy Mad Max :banderas:

Jasne że tak.

Ach i za scenografię :fsg:

Edytowane przez ragus