Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oczekiwania i rozczarowania 2015

Featured Replies

Opublikowano

Z oczekiwań:

No Man's Sky

No-Mans-Sky.jpg

Not a Hero

Not-A-Hero-Screen-2-1280x720.jpg

Persona 5

Persona-5_PV-Snap_02-05_006.jpg

MGS V

96f08eff26872398c8fcb19078d561058b0a9e75

Torment

torment2.jpg

Firewatch

firewatch-3.jpg

Hyper Light Drifter

Hyper-Light-Drifter-9.jpg

W te gry na pewno zagram, zobaczy się jak tam z Xeno X i wezmie się WiiU, ale ten brak Zeldy trochę boli. Rozczarowaniami są przesunięcia Kingdome Come, wyje.banie jaj na Silent Hills, trailer Deus Ex'a oraz Mad Maxa, brak daty premiery Banner Sagi 2. Ciesze się, że nie mam hypu na nowego Batmana czy Wiedzmina może nie rozczaruje się zbytnio :>

Edytowane przez _Be_

• Odpowiedzi 25
  • Wyświetleń 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czemu rozczarowanie to trailer Deus Exa? Do HR też z tego co pamiętam był podobny, a gra wyszła kompletnie inna skoncentrowana na stealth. 

Ja swoje oczekiwania opiszę później. :)

Opublikowano

pewniaki, na ktore czekam z wywieszonym jezorem jesli rozczaruja to zwatpie w branze:

wiesiek3

mgs5

batman

persona5

trzymam kciuki mocno, ze wyjdzie z tego hit:

hyper light drifter

no mans sky

cosmic star heroine

rime

rozczarowania:

tragiczny order1886

skasowanie silent hills

dalszy rok remasterow i crossgenow

Opublikowano

Czemu rozczarowanie to trailer Deus Exa? Do HR też z tego co pamiętam był podobny, a gra wyszła kompletnie inna skoncentrowana na stealth.

No własnie dlatego, bezpieczny sequel bo Square Enix zarobił pieniąszki na Human Revolution odcinając kupony i teraz robią drugi raz to samo. Nie szanuje.

Opublikowano

aaa jeszcze z ciut pozytywnych zaskoczen to MKX - przed premiera co wielokrotnie pisalem w temacie bylem wrecz niemal pewny, ze Ed Boon przekombinowal, a jednak sladem MK9 znowu wyszla mu swietna czesc

Opublikowano

oczekuje:

wiesiek 3

halo 5

tomb rider

batman

forza motorsport 6

girsy of łory 1 online

rozczarowania:

mad max czyli mordor na pustyni

pozytywne zaskoczenia:

dying light

pillars of eternity

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Moje top3 najbardziej oczekiwanych gier na koniec 2015:

1. Rise of Tomb Raider 

2. Rise of Tomb Raider 

3. Rise of Tomb Raider 

A oczekiwanie umili mi Wiedzmin 3 ktory juz prawilnie czeka na dysku  :fsg:

Opublikowano

to zacznę od rozczarowań :obama:

hotline miami 2: za zyebanie mechanik grindowania leveli i oblanie tego sosem z bugów
war of the overlord- wydana niestabilna alpha jako pełnoprawny produkt, gra super, ale technicznie niegrywalny koszmar.

Silent hills [*]

kolejny rok remasterów i zabugowanych balasów

na co czekam:

właściwie aktualnie brak zgrzewy, na cokolwiek, poczekamy na e3. michałek dygnie jak pokarzą mass effect 4 albo nowego fallouta czy elders scrollsy, może w końcu dodatek do diabolo.

w tym roku zaskoczyło pozytywnie:

Pilary z eternitu, goty 2015, nie spodziewałem się takiego pyerdolnięcia.

heroes of the storm, pierwsza moja moba <3

pisze o gierkach które ograłem.

Opublikowano

Oczekiwania: Targi E3. Dość już ujozy! Oczekuję wysypu ciekawych zapowiedzi, nowych IP i śmierci remasterów.

Z gierek czekam tylko na Wieśka, MGSV i Batmana.

Rozczarowania: brak nowej Zeldy, przesunięcie Uncharted, ogólny marazm i lipa.

Opublikowano

Dziwnie sie czyta Wasze narzekania na 2015, w sytuacji gdy dla mnie to jest fantastyczny gierkowy rok, najlepszy od wielu lat. No ale to trzeba lubić indie pixele na pół ekranu.

Bloodborne okazało się tak dobre, jak sie spodziewałem, a z tego co jeszcze nie gralem lub jeszcze nie mialo premiery (cos tam juz napisalem w cw):

Hotline Miami 2 - wiem, ze sporo ludzi narzeka, ale oczywiscie sam sie musze przekonac. Nie wierze troche narzekoczom bo z tego co widze na speedrunnerzy aktywnie roba runy w te gierke. Jesli tylko bede odczuwal flow jak w jedynce przy przechodzeniu za setnym razem, to sie nie zawiode.

No Man's Sky - pierwszy duzy privateer dla konsolowcow od bardzo dlugiego czasu (od Elite na NESa?), czekam bo stylistyka mi sie podoba, a sam gameplay wydaje sie byc relaksujacy.

Hyper Metroid - hack / mod do Super Metroida zmieniajacy layout leveli, dodajacy rozne itemki, bossow. W zasadzie calkiem nowa gra. No i sprite'y sa przepiekne.

Axiom Verge - tribute dla wiadomo jakich gier, tym razem sterujemy every-manem, w sumie nie az tak zle biorac pod uwage, ze protagonisci tytulow na jakich AV sie wzoruje sa raczej ikoniczni.

Interstellaria - FTL + privateer + metroidvania. Jak ten tytul nie bedzie fenomenalny, to sie bardzo zdziwie.

Opublikowano

Mateusz zainteresuj się Convoy ponoć Mad Max meets FTL 

tactical roguelike drops you on an arid planet and sends you to scour the wasteland for replacement spaceship parts. Defend your convoy in real-time combat and engage with randomized text-based events.

b20FVDvJZNeK.878x0.Z-Z96KYq.jpg

ale nie wiadomo kiedy premiera :<

Opublikowano

Najwiekszym zawodem 2015 moze byc przesuniecie NMS na 2016r. Niestety ale nie chce mi sie wierzyc ze ta gra wyjdzie w tym roku.

Opublikowano

No to i ja przedstawię swoje typy.

Na co czekam:

1. Wiedźmin 3 - bezapelacyjnie nr 1 tego roku. Jak już dorwę do niego łapska to przepadam na miesiąc. :fsg:

2. Just Cause 3 - uwielbiam sandboxy, dwójka bardzo mi się podobała więc na trójkę czekam bardzo mocno.

3. Wolfenstein: The Old Blood - w końcu powrót do IIWŚ i klimatu RtCW, które ubóstwiam. Znowu będą straszyć demony.

4. Samorost 3 - trzecia część genialnych przygodówek. Humor, kreska, przygody, postaci, wszystko jest w tej serii perfekcyjne.

5. Batman: Arkham Knight - mimo, że AC było dla mnie gorsze od genialnego AA to czekam na AK gdyż mam nadzieję iż zamknie fajnie trylogię i jednocześnie Rocksteady zrehabilituje się troszkę za AC. 

To takie TOP 5. Poza tym czekam jeszcze na nowego Tomb Raidera oraz Kholat - polski horror przygodowy. NMS też mam na celowniku aczkolwiek dosyć ostrożnie podchodzę do gry gdyż może z tego być zarówno cudo gamingu, ale i jednocześnie mega wtopa. To z takich gier, o których wiadomo, że będą, bo w międzyczasie pewnie wpadną ze 2-3 tytuły po E3. 

Z rozczarowań jak na razie BOIII, gdyż myślałem, że w końcu porzucą przyszłość i wrócą do korzeni serii, no ale nic z tego. Brak zapowiedzi RDR 2 czy dodatku do GTA V. Brak zapowiedzi nowego Fallouta czy choćby przesunięcie QB na 2016.

Mam nadzieję, że część z tych rozczarować będę mógł wykreślić po E3. ;)

Edytowane przez suteq

Opublikowano

O właśnie, użytkownik Suteq mi przypomniał o Rockstarze który obsysa i rozczarowującej zapowiedzi CoDzika. Ja również liczyłem że wałkowana do upadłego futuroza odejdzie w niepamięć. Rockstar zaś robi to samo co Valve czyli nic. Kasa sama płynie strumieniami to po co robić nowe gry. Ech...  

Opublikowano

Xenoblade X

MGSV

Persona 5

Dla mnie jest to święta trójca tego roku. Za nimi jest Wiedźmin 3. Rozczarował mnie brak Zeldy, ale jak oglądam streamy z japońskiej wersji Xeno to mam wzwód i dla mnie samym Xeno WiiU w tym roku zgniecie. Żadna "duża" gra nie da wam w tym roku takiego poczucia eksploracji ja Xeno i mogę się o to zakładać.

Aha, rozczarowany jestem na ten moment materiałami z batmana.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Podobnie jak u ragusa, czekam na megatony z Japonii, które prawdopodobnie zmiotą zachód z powierzchni ziemi w tym roku :fsg: 
MGS V
Persona 5
Xenoblade X

Opublikowano

Jedyną gra na która naprawdę czekam, jest SOMA od Frictional Games. Wszystko inne to u mnie ciekawostki, które mogę ograć lub nie. Choć wielu z tych ciekawostek, pewnie wciągnie na dobre. Ja już skończyłem z konsolami, wszytko bede ogrywał na PC.

Opublikowano

U mnie Wiesław3, nowy Yoshie i Star Fox na WiiU.

Rozczarowania to jak u sutqa. Brak aktywności na polu RDR2 i singlowych dodatków do GTA.

No i jeszcze te ciagle obsuwy. Z rok na rok jest z tym co raz gorzej.

Opublikowano

Moje Top Hot na 2015:

MGSV,

Znikniecie Ethana Cartera(PS4),

Wiesiek 3,

The Witness,

Tekken 7,

Rozczarowania to:

The Order 1886za krotki, malo gameplaya, zakonczenie,

skasowanie Silent Hills,

Uncharted 4 przeniesienie na 2015, by prawdopodobnie wydac wczesniej remejki na PS4.

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

Odnośnie 2015 najbardziej liczyłem na pięć tytułów. Pierwszym był Bloodborne, który zgodnie z oczekiwaniami okazał się topową produkcją. Druga jest Yakuza Zero. Seria jest naprawdę zacna i liczę na tą produkcję nawet jeżeli szanse na jej wydanie po angielsku są nikłe (Yakuzy 5 też były, a się udało). Dalej mamy MGS5 które może niestety oberwać przez "wojnę o stołki" w Konami. Persona 5, której zwiastun wprowadził sporo zamieszania. Przy odrobinie szczęścia, dzięki tej części Persony staną się dużą marką. Ostatnie jest Uncharted 4, które jak wiemy zostało przeniesione na następny rok. Stawiam, iż Sony zamierza rzucić w świąteczne okienko remastera trylogi.   

Opublikowano

Czekam na:

- Just Cause 3,

- Persona 5,

- Xenoblade X,

- Forza Motorsport 6,

- Halo 5,

- Wiedźmin 3,

- Batman: Arkham Knight,

- Wasteland 2 (konsole),

- Magic: Duels Origins,

- Rise of Tomb Rider,

- Mad Max,

- Fatal Frame WiiU.

O rozczarowania ciężko w erze jutub. Jedyne związane z grami to przesunięcie na 2016 Quantum Break i Uncharted 4.

Opublikowano

Rozczarowanie:
          Ethan Carter. Kupiłem gierkę w ciemno, a tu taki zawód.
           Hotline Miami 2. Kurde... w jedynkę lepiej się grało, tutaj jakby kamera coś nie teges, no i ten soundtrack, tam rządził.
PS. Twórcy piszą, że robią kolejną grę, ale nie będzie to wcale HM3, tylko coś zupełnie innego.

Opublikowano

PS. Twórcy piszą, że robią kolejną grę, ale nie będzie to wcale HM3, tylko coś zupełnie innego.

Fajnie jakby wrócili do pięknych indie art-y gó.wienek jak sprzed pierwszego Hotline Miami, ale teraz dużym budżetem.

Opublikowano

Czekam mocno na:

- Wieśka 3
- Metala 5
- Persona 5
- reboot Ratcheta
- Amplitude
- Rock Band 4
- SW: Battlefront
- Torment Numenara

Bloodborne okazał się tak za(pipi)isty jak się spodziewałem.

Rozczarowania:
- Pillars of Eternity (cholernie bezpieczna gra będąca deja vu baldura w HD)
- Mortal Kombat X przez spjerdolony online

Opublikowano

Oczekiwania :

- Devil's Third

- Fatal Frame

- Metal Gear Solid 5

- Persona 5

- Star Fox

- Xenoblade Chronicles X

Rozczarowania :

Kasacja Silent Hills oraz przesunięcie na 2016 Zeldy.

Edytowane przez Karas