Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jurrasic World

Featured Replies

Opublikowano

podobno w następnej części kod genetyczny dinożarłów ma być dostępny publicznie, w sensie open source czy coś xd.

• 1 rok później...
  • Odpowiedzi 337
  • Wyświetleń 56,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tym czasem na planie:

img_26577cs29.jpg

img_2658pksse.jpg

Nie wygląda tak dobrze jak sztuka wykonana przez Stana Winstona i jego ludzi ale i tak jest :banderas: .

Opublikowano

Ale s(pipi)el :obama: chciałbym mieć takiego koło domu. Film dla mnie day one, aż sobie obejrzę drugi raz Jurassic World w ten weekend.

Opublikowano

do mnie zero hype''u bo poprzednia czesc byla totalnie przecietna i nie umywala sie do trylogii

one teraz po miescie beda biegac? 

Opublikowano

Ale s(pipi)el :obama: chciałbym mieć takiego koło domu. Film dla mnie day one, aż sobie obejrzę drugi raz Jurassic World w ten weekend.

widziałem że jest na netflixie

Opublikowano

Mi tam się podobało JW i czekam na kolejną część.

Opublikowano

one teraz po miescie beda biegac? 

Biegają po obu wyspach z poprzednich filmów.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

No spoko, mamy już 2 trailery trailera

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Po pseudo kopii jedynki czas na pseudo kopie dwojki 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podbijam.

Byłem w imaxie na 3d 4d pierwszy raz. Po pierwsze masa reklam i trailerów. 30 minut można się na seans spóźnić było. Okulary wygodne, plastik ok. Jakość obrazu spoko chociaż ekran mógłby być większy. Fotele i ich drgania / wychyły to pozytywne zaskoczenie chociaż powinny być wygodniejsze (część oparcia na wysokości krzyża jakoś wystawało). Samo 3d w filmie spoko ale zabrakło mi wylatujących z ekranu kul czy odłamków po wybuchach. Efekty atmosferyczne to podmuchy z wiatraków i sporadycznie polewanie wodą,  które można wyłączyć - mi się spodobało. :D Dźwięk bardzo ok.

A sam film? Logika i sama fabuła  to :facepalm:  na szczęście są dinozaury, sporo rozwałki i trzęsących się foteli a te czasem potrafią ostro szarpnąć. W zwykłym kinie to takie 5/10 ale jak jesteście nie na czasie i lądujecie w imax dopiero teraz to 7/10. Zakończenie grozi kolejną częścią ale miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie. Głupota pogania głupotą i aż mną telepało pod koniec. Film dla 12 latków, sero krwi i ograniczona na maxa fabuła - kiedy dorosły Jurassic Park? 

Opublikowano

@Krystyna JJanda dużo tam jest idiotyzmów w stylu Pratt dogadujący się z niektórymi dinozaurami? Bo na głupotki w stylu laska uciekająca w szpilkach przed t-rex'em to już przymykam oko. 

Opublikowano

No dużo Hollywoodzkich zagrywek, głupkowata postać bojącego się murzyna, pseudo filozoficzne poglądy profesora z pierwszych części i twist fabularny z wnuczką starucha = 12 latkowie będą się dobrze bawić. W filmie raczej przemocy czy krwi z odgryzanych rąk się nie zobaczy. Film uratował imax i ich fotele + efekty 4d. Poprzednia część była mocno taka sobie a ta do tv się nadaje na 20 we wtorek. A jest tu koleś co dogaduje się z dinozaurem i niestety końcówka stawia ostateczną kropkę nad i - słabizna!

Opublikowano

Byłem przedwczoraj, film jest tragiczny tak samo jako poprzednia część ale to żadne zaskoczenie. Natomiast inna kwestia której nie ogarniam, jakim cudem dwie pierwsze części (trzecia w sumie też) mają tysiąccccccccccccc razy lepiej wyglądające dinozaury niż w tych dwóch ostatnich g.ównach.

Pierwszą część oglądam raz rok i serio efekty są do dzisiaj świetne. Może to trochę niedorzeczne ale jestem zwolennikiem teorii, że Spielberg stworzył, wyhodował i nagrał prawdziwe dinozaury :reggie:

Szkoda mi tylko Star-Lorda, że parodiuje w takim kale ;/

Opublikowano

Dinozaury w pierwszej części wyglądają lepiej niż w tej najnowszej? Nie sądzę...