Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Uwaga, komunikat odnośnie SF V od obiektywnego konesera. Online chodzi jak gów,no. Dodajmy do tego jeszcze fakt, że na ps4 gra i bez online chodzi jak gów,no, a te OSŁY dodatkowo płacą 200zł za granie online w grę, która działa nie tak, jak powinna. No ale tak to jest jak Yeti wstawia filmiki.

Koniec komunikatu.

Edytowane przez ragus

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

jeżeli dobrze pamiętam, to premierę SF IV oglądałeś zza szyby więc grzecznie siedź cicho i daj porozmawiać konsolomaniakom.

tak, SF IV działało jakieś 345 razy lepiej w dniu premiery. niestety yeti nie potwierdzi, jedno trofeum z wersji na PS4 to trochę mało.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

W odróżnieniu od dobrotliwego Sony, w obozie Xone wkładasz płytkę z poprzedniej maszynki M$ i grasz. U Sony zaś wyciągasz kartę kredytową z kieszeni i płać po raz drugi czy trzeci za to samo :yao:

Jaki jest sens w graniu po raz kolejny w te same gry, które chodzą gorzej niż na poprzedniej konsoli ? 

A no tak, jak konsola nie ma gier to dadzą wsteczna kompatybilnosc aby czymś zapchac bibliotekę gier na konsole.

Wyobrażam sobie ten dzień w biurze M$ : krul spencer mówi: "skoro wszystkie exy wyparowały i uciekły na PC to trzeba czymś zapchac ten plebs co kupił tą konsole" i tak powstała wsteczna kompatybilnosc na XDronie

Ale to pokazuje jeden mankament konsoli MShitu, mianowicie XDron jest słabszy od X360 :pawel:

Edytowane przez KacperKing

Opublikowano

Widzę kolejny, który nie wie jak działa emulacja. :pawel: 

Opublikowano

konsolowcy pytaja sie jaki nowy tv i glosniki kupic, a stulejarze:

Witajcie!

Planuję zakup nowego biurka oraz nowej obudowy do komputera(http://www.morele.net/obudowa-nzxt-h440-midi-tower-czarny-ca-h442c-m8-791000/) Sprawdzałem mnóstwo stron i żadne biurko nie spełnia moich wymagań... Biurko musi być przede wszystkim takie by moja przyszła obudowa mieściła się oraz by okno było widoczne. Szerokość biurka nie może przekraczać 130cm - fajnie by było gdyby były jakieś dodatkowe półki bądź też inne szufladki ;)

PS. Jeżeli był taki temat(szukałem) to przepraszam.

:dynia:

Opublikowano

na Xdrona nie ma gier, wiec MShit się musi posiłkowac wsteczną kompatybilnością  :pawel:

Ach ten MS, tyle przegrac.

a co tam u ciebie na ps4? fallout i remaster uncharted z ps3? beka wnusiu 

Opublikowano

W odróżnieniu od dobrotliwego Sony, w obozie Xone wkładasz płytkę z poprzedniej maszynki M$ i grasz. U Sony zaś wyciągasz kartę kredytową z kieszeni i płać po raz drugi czy trzeci za to samo :yao:

Jaki jest sens w graniu po raz kolejny w te same gry, które chodzą gorzej niż na poprzedniej konsoli ? 

A no tak, jak konsola nie ma gier to dadzą wsteczna kompatybilnosc aby czymś zapchac bibliotekę gier na konsole.

Wyobrażam sobie ten dzień w biurze M$ : krul spencer mówi: "skoro wszystkie exy wyparowały i uciekły na PC to trzeba czymś zapchac ten plebs co kupił tą konsole" i tak powstała wsteczna kompatybilnosc na XDronie

Ale to pokazuje jeden mankament konsoli MShitu, mianowicie XDron jest słabszy od X360 :pawel:

A w ogóle znajdzie się taki umysłowy ulung, który zakupi kaczkę za 5 tysi,żeby ogrywać gry z Łoniaka? :yao:

Opublikowano

Nie mogę się doczekać, kiedy zacznę wymachiwać QB w 60fps przed nosem konsolorzom :banderas:

Opublikowano

kacper widzę próbuje zdetronizować yetiego w klaperskim rankingu. tegoroczne bezbeki mogą mieć mocną obstawę. 

Opublikowano

A w ogóle znajdzie się taki umysłowy ulung, który zakupi kaczkę za 5 tysi,żeby ogrywać gry z Łoniaka? :yao:

Naprawde myslisz, że potrzeba sprzętu za 5 tys zł, by wyświetlić grafe na poziomie Xboxa ? xD
Opublikowano

Naprawde myslisz, że potrzeba sprzętu za 5 tys zł, by wyświetlić grafe na poziomie Xboxa ? xD
Jeśli ktoś miałby teraz kupować kaczkę do grania to nie taką, która mu się zesra po 2-3 latach...
Opublikowano

Ej isis już sprzedałeś ps4 i full pcmr jesteś? 

Opublikowano

Jeśli ktoś miałby teraz kupować kaczkę do grania to nie taką, która mu się zesra po 2-3 latach...

Acha - czyli Peceta trzeba skladac z czesci z najwyzszej polki (chociaz nawet z takim zamknalbys sie w 3 kolach), ale Xbox, na ktorym od startu 3/4 gier nie wyswietla nawet grafiki w HD, a gry chodza jak g(pipi) ledwo wyciskajac 30 fpsow starczy na lata ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Acha - czyli Peceta trzeba skladac z czesci z najwyzszej polki (chociaz nawet z takim zamknalbys sie w 3 kolach), ale Xbox, ktory od startu 3/4 gier nie wyswietla nawet grafiki w HD, a gry chodza jak (pipi) ledwo wyciskajac 30 fpsow starczy na lata ?

Wszystkie gry na XO działają w HD, bo jakbyś zapomniał HD zaczyna się od 720p. :cool:

Co do fpsów to na ps4 nie jest lepiej. 

A obecnie najpopularniejsza konstrukcja na parę lat to jakieś dobre i5+GTX 970 i to już wychodzą 3 klocki, a gdzie jeszcze reszta chopie. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Najlepsze exy z xboxa już zmierzają na smoki. Ależ będzie grane w 1080p i 60 fps :banderas:

Opublikowano

ale ta I5+GTX 970 to grafa/plynnosc o jakiej konsole moga pomarzyc...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Acha - czyli Peceta trzeba skladac z czesci z najwyzszej polki (chociaz nawet z takim zamknalbys sie w 3 kolach), ale Xbox, na ktorym od startu 3/4 gier nie wyswietla nawet grafiki w HD, a gry chodza jak g(pipi) ledwo wyciskajac 30 fpsow starczy na lata ?

co ty znowu pierd/olisz

Opublikowano

już dropy do 23 fps na bagnach w bonerowym W3 (który nie ogarnia nawet full hd) pokazały że trzeba zastopować z grafiką, więc nie wiem co te 3 lata zmienią. wyjdzie IX generacja?

Opublikowano

@easye

No jak teraz kupujesz PC to właśnie coś takiego składasz na kilka lat i wtedy obie konsole do nastepnej generacji są odstawione w wydajności. 

Postęp technologiczny znowu bardzo zwolnił, tak jak w 2010 gdy pecety zaczęły przewyższać mocą konsole. Osoby, które kupiły na premierę GTX 970 dalej bez problemu grają w 1080@60 na high/ultra(zależy jak z optymalizacją). 

Gurwa, własnie sobie przypomniałem, że taki Crysis na max dalej wciąga dupom większość obecnych gierek grafiką. :obama: 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

ale kazdy tutaj ma Peceta praktycznie i nie trzeba skladac zawsze wszytskiego z najwyzszej polki.

Tak jak piszesz - Pecety juz nie ida tak do przodu, te wszytskie procki i karty dostepne na rynku od lat, co jakis czas wrzuca nowa wersje, ciut lepiej taktowana, podkreca fabrycznie, ale na swoim starym sprzecie z 2012r wyswietlam gierki na takim poziomie (jak nie lepszym) jak obecne nextgeny. Lekki zal, jak gry, ktore nie sa w ogole wymagajace (te wszytskie poin and cliki jak Life is Strange, 'indyki' pokroju Soma, Firewatche) chodza na nextgenowych konsolach jak g(pipi)o. Naprawde zaluje, ze konsole zrobili tak budzetowe - zaraz pewnie zobaczymy nowego directa, nowe silniki i konsole w ogole moga zostac w (pipi)e. Sony jeszcze sie obroni, MS oddajac prawie wszystkie exy strzela sobie w kolano.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jedyne w sumie co mnie trzyma przy xo to w sumie nowa gra Rockstara, z nimi to nigdy nie wiadomo zwłaszcza teraz gdy następną grą będzie RDR2, a jedynka nie wyszła na PC. :frog: 

Opublikowano

ojej no to go sprzedaj i kup again po premierze - problem solved

Opublikowano

Ta, bede sprzedawał sprzęt 500 razy jak czezky. XD

Jak już kupiłem to będzie u mnie dopóki nie umrze tak jak ps3. [*]

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Izi chyba kiedyś spadł z dywanu na podłogę, inaczej tych bzdur nie da się wytłumaczyć ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.