Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

No zdecydowanie tez wolalbym wiekszy cooler - wyreczyles Blantmana, zostalo jeszcze 99 czesci do wymienienia xD

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 991,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

A w PC blantmana wierzę, mój komp po żłożeniu przez 2 lata chodził tak cicho, że gdyby nie diody to nawet nie zauważyłbyś, że odpalony jest, zostawiałem go na noc sciągając coś etc zero problemu hałasem, crysisy nie crysisy odpalane były nadal cichutko jeno pózniej dysk zaczął w ch,uj głośno pracować, ale tak to luzik. 

Opublikowano

W ogóle śmieszne jest to, że blantman pisał o jakości materiałów z jakich wykonana jest konsola, a ty już przekręcasz to na wydajność poszczególnych elementów konsoli. xD

Właśnie dlatego wziąłem XO. Nie muszę się martwić czy mi PS4 nie padnie jutro bo posiedzę za długo, a jak padnie to trzeba jebnąć pielgrzymke do watykanu aby serwis oddał ci konsole w dobrym stanie. 

Ostatnio w sobotę i niedzielę grałem po 10h non stop w Dying Light. Przy PS4 bałbym się wysiedzieć w sesji 5h bo zaraz bym sprawdzał jak bardzo jest ciepła i mierzył głośność jak blubi. 

A PC może być spokojnie cichy. Wystarczy dobry cooler na CPU i grafika dobrej marki aka SMOK. To zamknięte w obudowie i jest cicho. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Smieszne to jest to, ze jakos plastiku na Xie jest tak samo (pipi)owa jak na PS4 - wystarczy kurz mikrofibra zetrzec, by rysy zostaly na zawsze. W ogole nie wiem co wy macie z ta jakoscia plastiku.

Chyba najmniej istotna rzecz przy wyborze konsoli. Skoro PS4-ek sprzedaje sie 3 razy wiecej, a odsetek uszkodzonych konsol jest minimalny, to chyba takze nie musialbys sie przejmowac tym czy Ci padnie.

Moze Cie to zaskoczy, ale idealnie ciche Loniaki takze trafialy z poczatku do serwisow, mimo, ze sprzedawalo sie ich 3 razy mniej.

Wracajac jeszcze do Twojego zdjecia - ten wiatrak na zywo wyglada znacznie lepiej i jest wiekszy:

wiatrak.jpg

Co do kart - testowalem 2 rozne GTXy 970, jedna 960 i kazdy przy takim Tomb Raiderze chodzi jak kombain, dlatego pytam z ciekawosci, ktory model jest cichy, z checial sprawdze jego cene, by moze w przyszlosci poprawic kulture pracy swojego peceta.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja mam GTX 660 od MSI, bo podobno od nich bardzo ciche karty. Indyki działają dobrze i cicho.  :good:

Smieszne to jest to, ze jakos plastiku na Xie jest tak samo (pipi)owa jak na PS4 - wystarczy kurz mikrofibra zetrzec, by rysy zostaly na zawsze. 

Ty chyba nie rozumiesz, że piszesz o powierzchni konsoli, a nie jakości plastiku z jakich jest wykonana. Owszem góra konsoli jest w połowie połyskująca przez co bardzo łatwo się rysuje ale to tylko to. Jak widzę XO to mimo, że to jest kloc to widzę solidność w wykonaniu. PS4 na pierwszy rzut oka bałbym się podnosić, żeby coś nie strzeliło, ale werdykt wydam jak już będę miał ją u siebie. Oby tylko nie padła w te upały bo będzie siara.  :nea:

Skoro PS4-ek sprzedaje sie 3 razy wiecej, a odsetek uszkodzonych konsol jest minimalny, to chyba takze nie musialbys sie przejmowac tym czy Ci padnie.

No patrząc na to jakie cyrki odstawia Sony to znając życie przez 2 lata na pewno by padła. Już pomijam fakt, że sony daje tylko rok gwary na sprzęt, a MS dwa lata i jeszcze dzwonią czy wszystko w porządku. :lapka: 

Opublikowano

No z gwarancja to leca po (pipi)u totalnie, ale widzisz - swoje obawy opierasz na swoich wyobrazeniach wylacznie. Premierowe 4ki maja sie dobrze, ilosc oddanych do serwisu jest znikoma, a przeciez mialy padac na potege, przez "zasilacz umieszczony w srodku". Co do PC - u mnie wszystkie gry chodza okej, jedynie jak w Tomb Raidera pogram dluzej, to karta chodzi jak konsola Blubera. ^^ 

Zobaczymy jak bedzie z Quantum Breake.

Opublikowano

(pipi)a mać czy tu się kwestionuje jakość wykonania łoniaka względem PS4? Tego trójnoga, który po wyłączeniu lub dotknięciu obudowy skrzypi jak skur.wesyn?

To jest jakiś skandal jak wykonana jest ta konsola, o padzie który ma uboższą konstrukcję niż poczciwy Dual 2 czy 3 nie wspominając, a wykonany też jest z jakiejś tandety. One to kloc, ale przynajmniej nie mam strachu, że mi się rozyebie przy byle dotknięciu albo odfrunie dymać kolejnych frajerów.

Opublikowano

(pipi)a mać czy tu się kwestionuje jakość wykonania łoniaka względem PS4? Tego trójnoga, który po wyłączeniu lub dotknięciu obudowy skrzypi jak skur.wesyn?

O to to. Jak podnoszę swoją PS4 to nie słychać tego trzaskania tylko jak w bezruchu jestem. Tandeta. Mój poprzedni model miał tak samo. No ale ta nowa rewizja na szczęście jest cichsza od premierówki, która chodziła równie głośno jak premierowa 360tka.

No ale jakość wykonania jest taka sama bo ryski się robią, co nie isis ? xD

Opublikowano

No mysle, ze nie musimy wymieniac kolejnych 100 takich samych postow, by stwierdzic, ze dla was ta cala jakos wykonania to:

1: obudowa konsoli (ktora na pewno nie wytrzyma co tygodniowego wsadzania go do plecaka i jazdy na grzyby)

2: kultura pracy w niektorych przypadkach

Opublikowano

Isi moja pralka chodzi ciszej niż ps4. Tutaj nie ma o co walczyć. 

kupiłem jeszcze model sprzed wyjścia tych cichych. po tym video zdaje mi się że twój jest jeszcze głośniejszy od mojego.

polecam serwis, odpoczniesz od niej kilka mies. :kaz:

Opublikowano

Jak ma się One z 1Tb to nie ma co się porysować :rayos:

Opublikowano

Piszesz bzdury w amoku to nie dziw się, że ludzie korygują te twoje urojenia.

Obudowa to nie wytrzymuje nawet stania w miejscu. Nówka sztuka jest cichutka, po 2 miesiącach sama potrafi strzelić jak się nagrzeje, nie mówiąc już w ogóle o jakimkolwiek podnoszeniu. Kultura pracy w niektórych przypadkach jest gorsza niż w przypadku X1, a w niektórych wręcz tragiczna, naprawdę nie wiem po co brniesz w to dalej jak z góry jesteś skazany na porażkę w tej dyskusji.

Opublikowano

Dobra ku,rwa miarka się przebrała ten je.bany chinski plastik, te guwno pierd.olone bez gier 

Dalej nie czytałem, wystarczy mi, żeby dać plusika :dynia: 

Opublikowano

Dajesz Ins - jeszcze z 2 posty napisz wymieniajac to samo w kolko. xD

Opublikowano

Isis, PS4 jest gorzej wykonane od X1, pogódź się z tym, a nie pjerdol o jakiś kondensatorach xD

Opublikowano

Wywiad z CEO Ubisoftu

Ubisoft's CEO notes that The Division represents Ubisoft's future, and that internally they now talk about the "before The Division" and "after The Division" eras of the company a la BC/AD for calendar years.

Ubisoft reaffirms that they're becoming a games-as-a-service company and strongly value online connectivity and especially the ability of players to play together going forward.

Ubisoft notes that how after Destiny gamers are far more accepting of having online-always games and it's a not really a problem for them anymore.    

inbetweeners-throw-up-o.gif

Opublikowano

Klapkom się nawet nie chce grać na tej konsoli, pewnie mu głośność przeszkadzała :kaz: 

jprdl, jak można tak nisko upaść? :dynia:

Przedsiębiorca yebany :gayos:

boMMCxZ.png

Opublikowano

Klapkom się nawet nie chce grać na tej konsoli, pewnie mu głośność przeszkadzała :kaz:

jprdl, jak można tak nisko upaść? :dynia:

Przedsiębiorca yebany :gayos:

boMMCxZ.png

A co się dziwisz, skoro tam grają tacy co mają dwie lewe ręce.

A już za miesiąc w PSN Plus!

Opublikowano

ale co jest dokladnie 100 razy lepsze ? Plyta glowna ma drozsze kondensatory ? jest jakos inaczej ekranowana ? Kosci pamieci sa lepsze ? W tych konsolach nawet ten sam procesor AMD siedzi. Moze lepiej ze wsadzili karte graficzna ktora nie domaga w swoim waskim gardle ? W sumie latwiej byloby, gdybys wymienil choc 5 lepszych czesci siedzacych w srodku konsoli.

Przy okazji - jaka masz karte w kompie ? Bo nie wierze, ze chodzi cichutko jak odpalisz Tomb Raidera na Wysokich/Ultra.

Przepraszam spałem więc odpowiem teraz :)

Czytaj ze zrozumieniem. Mi nie chodzi o MOC tylko o JAKOŚĆ WYKONANIA sprzętu. To czy się nie PRZEGRZEWA i czy działa CICHO. NA PC w tamtym roku grałem  np : w Wiedźmina 3 na ultra ze wszystkim na full w tym np w x-com 2 które jest kiepsko zoptymalizowane też na ultra.  Karta graficzna potrafiła odrobinę głośniej chodzić z procesorem ale nadal nie był to poziom odkurzacza ps4 przy np locie helikopterem w MGS 5 :). Wiesz jakie gry działają cicho na ps4?  tales of zeistra czy dragon quest heroes. Obie z grafą jak na ps2 . Dodatkowo w lato kupiłem xboxa one między innymi dlatego że bałem się ps4 odpalać. Pamiętam grę w batmana nowego w upał na ps4 i te trzaski plastiku obok głośności. Strach się bać. PS4 to mocna konsola wsadzona wraz z ZASILACZEM do jednej obudowy i połączona po kosztach tanimi częściami.  To jest BRAK SZACUNKU do własnych klientów. MS przynajmniej przy 360 przedłużał gwarancje.

P.S. Xbox one przy tomb raiderze był CICHUTKI

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Xbox one działa tak jakby nie miał wiatraka, prędzej dysk usłyszę niż wiatrak. Duża obudowa, zasilacz zewnętrzny, mocno to dało radę, kultura pracy to bajka.

O PS4 nawet pisać mi się nie chce, wystarczy że powiem, że na czacie głosowym słyszę często konsolę w tle...

Opublikowano

To XO ma wiatrak w środku? :lapka:

Opublikowano

W Xo jedyne co słychać to igłę w HDD. Konsola działa tak jakby jej w pomieszczeniu nie było. No nie licząc mojego terkoczącego od pół roku napędu przy odpalaniu płyty, ale hej, król Spencer daje 2 lata gwarancji, to poczekam sobie jeszcze z pół roku i wyślę. Do PS4 już musiałbym z młotkiem podchodzić bo zanim się zorientujesz nie masz już gwarancji  :reggie:

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jak pierwszy raz odpaliłem x1 to się bałem, że się zepsuł bo w ogóle wiatraka nie słyszałem. Dopiero potem się dowiedziałem że on po prostu tak cicho chodzi :banderas:

Opublikowano

A może sie nie kręci, bo nic ciepła nie wydziela :kaz:

Opublikowano

Wywiad z CEO Ubisoftu

Ubisoft's CEO notes that The Division represents Ubisoft's future, and that internally they now talk about the "before The Division" and "after The Division" eras of the company a la BC/AD for calendar years.

Ubisoft reaffirms that they're becoming a games-as-a-service company and strongly value online connectivity and especially the ability of players to play together going forward.

Ubisoft notes that how after Destiny gamers are far more accepting of having online-always games and it's a not really a problem for them anymore.    

inbetweeners-throw-up-o.gif

Na poczatku generacji ile bylo walki i radosci ze sony na bialym koniu uratowalo nas od always online i drm, bedzie mozna grac na lodzi podwodnej i w lesie na grzybach awww yiss, cala branza taka byla dumna i poruszona, a teraz wszyscy lykaja destiny, nfsy czy division jak pelikany i jeszcze prosza o wiecej xdddd

poyeby xdddd

Edytowane przez hav7n

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.