Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Nie ma, chyba ban by mu pomógł.

Opublikowano

Kacper ostatnio machnął kilka postów z sensem, więc jest szansa na rehabilitacje.

czezkimasterowi, figarowi, yetiemu tez sie czasem zdarzy, co nie znaczy, ze tak zawsze bedzie. człowiek czasem z ulunga wyjdzie, ale ulung z człowieka nigdy 

Opublikowano

Dobra nazwa dla nowej marki kapcioszków.

Opublikowano

Chyba ponownie kupię sobie Vitę.

Można i na PC, ale jak Pan Bóg napisał w Biblii "granie na handheldach > granie na stacjonarce."

Dlatego kupię na STEM i odpalę na 5 calowym ekranie 720p Nvidii Shield :banderas:

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Zobaczymy jak wyjdzie ten hełmofon od Sony, według mnie może być fantastyczny, cudny ale pod warunkiem że będzie wspierany należycie, jeżeli nie, będzie to samo co z Move, czyli po jakimś czasie do zaorania.

Nie ma co sugerować się innymi, to nie YT gdzie można zobaczyć gameplay, trzeba samemu założyć na mózgo czaszkę i ocenić.

Opublikowano

Ta, tylko w kable się nie zaplącz...

Opublikowano

Widzicie? Nawet czezkimaster gada z sensem! Małe ulungi jeszcze mają trochę inteligencji, YETI już dawno przegrał wojnę o mózg, a Figaro... Figaro wybrał złego idola :/ 

Opublikowano

Chyba ponownie kupię sobie Vitę.

Można i na PC, ale jak Pan Bóg napisał w Biblii "granie na handheldach > granie na stacjonarce."

Dlatego kupię na STEM i odpalę na 5 calowym ekranie 720p Nvidii Shield :banderas:
Jako sprzęt do grania daje radę? Szukam tabletu i biję się między iPadMini (ogrom w AppStore), a Shieldem właśnie (nie boli mnie Android, a sprzęt jest potężny). No i jak wygląda działanie tego pada? Współpracuje z każdą aplikacją?

Edytowane przez WezyrBiałegostoku

Opublikowano

Jedyny sprzet na androidzie do grania który daje radę. Emulatory do PSP/DS włącznie + streamowanie KAŻDEJ gierki ze steama. No i gierki z google sklepu, teraz gram w San Andreas. Pad bardzo wygodny, ergonomią rucha nle tyko 3DS ale i Vitę.

Maszynka do grania w starocie perfekcyjna, mówię to z pełną odpowiedzialnością. Co do kompatybilności pada, to jeżeli na STEMIE gra obsluguje pada do 360 to obsluguje tez tego.

Opublikowano

Strasznie zazdroszczę tego shielda, świetne urządzenie, dla mnie byłoby idealne :/ 

Opublikowano

Ja was nie rozumiem. Wspieracie Microsoft, pomimo że jest największym korpoch*jem na tej planecie? Nie macie za grosz instynktu samozachowawczego. Pomijam już traktowanie swoich podwykonawców, ale klientelę traktuje nie lepiej. Ostatnio podstępnie wpycha ludziom swojego freemiumowego potworka pt. Windows 10, który kaszani ludziom połowę rzeczy.

http://www.ppe.pl/rozrywka/2351/uwaga-windows-10-moze-zakrasc-sie-do-waszych-pecetow-bez-pozwolenia.html

Użytkownicy z całego świata zaczynają donosić, że po odpaleniu komputera zastali swojego blaszaka z Windowsem 10 na pokładzie. Czyżby Microsoft próbował po kryjomu przeforsować aktualizację?

Codziennie musimy użerać się z wyskakującym powiadomieniem, które niemal pasywnie agresywnie zachęca nas do skorzystania z darmowej aktualizacji. Wczoraj na Reddicie pojawił się jednak wpis pewnego użytkownika tego serwisu, który twierdzi, że odszedł na chwilę od swojego kompa, by po powrocie odkryć, że za kilka sekund nastąpi instalacja Windowsa 10. Przez noc wątek otrzymał 5000 pozytywnych opinii, a w komentarzach znajdziemy mnóstwo podobnych opowieści.

Niektórzy twierdzą, że wykopani zostali z gry tylko po to, by komputer się zresetował z nowym systemem operacyjnym na pokładzie. Auto aktualizacja, jak się okazuje, potrafi działać w tle aplikacji pełnoekranowych.

Redaktorzy serwisu PC Gamer dopatrują się źródła problemu w październikowym poście na blogu Microsoftu, który rzekomo dotyczyć miał ułatwień aktualizacji systemu. W praktyce okazuje się, że aktualizacja do Windowsa 10 zmieniła kategorię na "rekomendowaną". W wyniku tego, jeżeli korzystamy z automatycznego łatania systemu, to zostanie ona zainstalowana bez potrzeby wkładania w to naszego wysiłku. Problem w tym, że post na blogu głosi, że użytkownicy zostaną chociaż zapytani o chęć zmiany systemu. 

Zupełnie inaczej dzieje się w rzeczywistości. Niektórzy spotkali się z 15-minutowym ostrzeżeniem pozwalającym na powstrzymanie aktualizacji. Co oczywiście i tak się nie stanie jeśli gramy w pełnoekranową grę, gdyż okienko ukryte jest "pod nią". Wielu zgłasza jednak brak jakiegokolwiek wyboru.

Woody Leonhard z serwisu InfoWorld przeprowadził nawet mały eksperyment, którego wynik był co najmniej intrygujący. Okazuje się, że odznaczenie tej aktualizacji w opcjach nie działa. System sam zaznacza ją ponownie.

No sorry, ale to są szczyty sku*wystyństwa. Nie wspomnę że próbowali siłą przeforsować patologię na konsole, co i tak im się udaje, tylko powoli. Nie udało się online drm i płacenie za używki? To wcisnęli Kinecta by potem o nim zapomnieć. Potraktowali Polskę jak trzeci świat, opóźniając premierę konsoli o rok. Znaczenie słowa "exclusive" pomylili z "multiplatformą". I na koniec forsują co raz więcej patologii z PC.

Serio, można mówić: "Ale to tylko firma i ich kawałek plastiku". A dla mnie to znaczy wiele więcej. To kogo wspieram moim finansowaniem. Nie zamierzam kręcić bicza na własne pupsko. I ktoś zaraz powie - "no ale Sony nie jest lepsze". Stety, ale jest. Może też ma za uszami, też co raz bardziej przyswaja korporacyjne podejście (co im wychodzi finansowo na dobre, niestety) do mas klientów, ale jeśli już ma wjechać z dildo w tyłek, to przynajmniej smaruje maścią na ból i robi to dyskretnie, a nie na rympał i na pełnej urwie, jak Microsoft. Na tyle Sony to robi dobrze, że nawet jak im coś nie wyjdzie, to ludzie często biorą to jako po prostu wpadkę. A tą jest łatwiej wybaczyć, niż celowe ruchanie klientów...

Opublikowano

hehe, jak moj piesio yeti zawsze szaleje jak mnie tu nie ma xdddddddd

SIAD (pipi)A SUKO

Konto skasowane? Nie? TO ZAMKNIJ MORDE.

Jak tam, znalazłeś już ekipê na pecetowe granie w Paragon? xdd

Opublikowano

PS VR wyprzedał się w UK, Francuskim i Niemieckim Amazonie w 5 minut.

No ale DOA wg ekspertów xdd

Opublikowano

To kogo wspieram moim finansowaniem.

Mówisz o tym arabie z budy z kebsami?
Opublikowano

Mendrek to nie wspiera nikogo poza producentami prychotropów które bierze.  Kiedy mendrek ostatni raz kupił jakąś grę od sony ?  W ciągu 2 miesięcy od premiery wtedy kiedy producenci liczą zyski i sprawdzają czy opłaca się kontynuacja ?  Kiedy ostatnio kupił konsole ? 

Sorry ale ty nie MASZ PRAWA się wypowiadać bo botki i blacharze z tego forum więcej władowali w obóz sony w ciągu ostatnich lat niż ty kiedykolwiek. Taki Czezky to nawet 2 razy ps4 kupił :D Kubson ma ps4 przed tobą. i pewnie kermit, hum czy heaven też.  Rayos kupuje gry na VITE!   Mendrek wypad z tematu i nie wracaj bez paragonu za zakup ps4.

Opublikowano

Ja nikomu niczego nie wypominam, jeśli wspiera dobrze. To nie chodzi tylko o to kto co kupił i kiedy - wszak przecież sam też kupuję gry, a ponad 200 tytułów w moim PSN ID nie wzięło się znikąd. To są zawsze zyski dla odpowiednich podmiotów, i każdy wspiera tak jak może. Grunt by wspierać firmy, które nie traktują klientelę jak Microsoft. I naganianie ludzi na Microsoft jest przykładem ZŁEGO wsparcia, wręcz szkodzenia rynkowi i własnej pasji. Podobnie naganianie ludzi na pc-tową patologię, gdzie Nvidia czy Valve to znani spece od drążenia w tyłkach swojej klienteli.

Więc nie mam nic przeciwko jak ktoś doradza np. Sony czy (a niech już będzie) Nintendo. Ale jeśli ktoś pisze jaki to Xbox jest fajny (albo co gorsza - PC do grania), to niech pyknie barana w ścianę i przeprosi, albo spyla z tematu. I nie obchodzi mnie to ile PS4-ek już kupił. Grunt to dbać nie tylko o siebie, ale też o innych...

Opublikowano

200 tytułów z czego 90% z ps+ co, nice try

Opublikowano

Mendrek dobrze pisze. To M$ chcial wcisnac ludziom drm na uzywki i to M$ jest odpowiedzialny za to ze Sony ten wprowadzilo platny multi bo sam jako pierwszy go wprowadzil. Na taczerze to moge pograc u kumpla ale sam go nie mam zamiaru nigdy kupowac wlasnie przez ta zje.bana polityke. Nie wiesz na czym stoisz i probuja wcisnac Ci nowe go.wna a niestety Sony od nich podlapuje pomysly.

Opublikowano

200 tytułów z czego 90% z ps+ co, nice try

Słabe prowo, od dawna suche jak Strasburger na Saharze.

Opublikowano

PS VR wyprzedał się w UK, Francuskim i Niemieckim Amazonie w 5 minut.

No ale DOA wg ekspertów xdd

http://www.playstationlifestyle.net/2010/09/20/playstation-move-sells-out-during-first-week-of-launch/

PlayStation Move released only days ago and has hit a huge wall of demand. Consumers on the east and west coast alike are reporting several retailers as sold out of the new motion controller. Is this a sign of great things to come for Sony?

xD

Opublikowano

Mendrek dobrze pisze. To M$ chcial wcisnac ludziom drm na uzywki i to M$ jest odpowiedzialny za to ze Sony ten wprowadzilo platny multi bo sam jako pierwszy go wprowadzil. Na taczerze to moge pograc u kumpla ale sam go nie mam zamiaru nigdy kupowac wlasnie przez ta zje.bana polityke. Nie wiesz na czym stoisz i probuja wcisnac Ci nowe go.wna a niestety Sony od nich podlapuje pomysly.

Microsoft przeciera szlaki na rynku i GWARANTUJĘ Ci, że Sony w ciagu generacji, maksimum dwóch, wprowadzi to samo rozwiązanie, które klapy będą racjonalizować lub, co gorsza, wychwalać. Płatne online to tylko przykład z rzędu. Drugim są gry always online. Trzy konsola tej generacji bez sieci to nie konsola. Skąd ten ból dupy?

Edytowane przez WezyrBiałegostoku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.