Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Dla mnie Order wyglada lepiej. Ryse ogrywałem na kompie. No i Order zostanie wg mnie najwieksza porazka generacji. Tak zmarnowac taki klimat..

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 988,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Ryse ma na pewno lepiej wykonane otoczenie. Co do postaci - raczej Order wygrywa. 

Opublikowano

Order miażdży sutami Ryse, klimat plus cała otoczka z zakonem plus wilkołaki, coś pięknego i ten główny bohater z charakterystycznym wąsikiem, niczym Janusz z karabinem i piękną zbroją koszacy hordy przeciwników.

Opublikowano

Orderek ma fajny klimacik bez dwóch zdań. Ale Ryse ma lepszy  gameplay i lepszy replay. Fajnie kosi się barbarzyńco w multi. Order tego niestety nie ma. Co nie znaczy, że to crap bo giera mi się podoba i niedługo sobie sprawię zwłaszcza, że jest tania. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Na plus na pewno muzyka i design broni, potencjał strasznie zmarnowany

Modele postaci chyba lepsze w Order ale właśnie otoczenie i cała resztę to Ryse wygrywa

Opublikowano

Na siłę można rzec, że Order śmiga w 1080p a Ryse w 900p co i tak daje przewagę Zakonowi. Jednak wizualnie to Ryse otoczeniem wypada lepiej. Pewnie dlatego, że jest bardziej różnorodny a Order to taki ponury, szary klimacik z paroma wyjątkami. 

Opublikowano

Na siłę można rzec, że Order śmiga w 1080p a Ryse w 900p co i tak daje przewagę Zakonowi. Jednak wizualnie to Ryse otoczeniem wypada lepiej. Pewnie dlatego, że jest bardziej różnorodny a Order to taki ponury, szary klimacik z paroma wyjątkami. 

Też trzeba przyznać że obie gry pokazują spory poziom techniczny czy tam graficzny. Szkoda tylko że gameplay z tym wszystkim nie idzie w parze. Osobiście liczyłem że choć część exów na obu konsolach będzie tak się co najmniej prezentować.

Edytowane przez Salwador

Opublikowano

Czy sam Order nie jest również, z powodu tych pasów, w 900p?
Opublikowano

Tego nie wiem akurat. Ale chyba nie.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie wierze, że sie przekrzykujecie ktora gra dla niepełnosprawnych jest lepsza. :yao:

Opublikowano

Dyskusja co lepsze to jak wybor czy chcesz kare smierci przez rozstrzelanie karabinem czy pistoletem.

Do mnie order nawet technicznie nie zachwyca, sa detale, sa filtry, sa tekstury ale na boga to jest tak waski i sterylny korytarz jak zadna inna. Choc przynajmniej ma stale 30fps i wszystkie przerywniki w realtime, nie tak jak syn roma

Opublikowano

Tego nie wiem akurat. Ale chyba nie.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

chyba tak, ma rozdzielczosc 1920x800, a to jest prawie tyle pikseli co 900p, cale sony, nie dali rady wyciagnac full hd, a ze nuby dostaja zawalo na 900p to dali pasy na pol ekranu i "ej mamy full hd" xD

Opublikowano

Serio, zakończcie już tą żenującą dyskusję, które gunwo jest lepsze.

Weźcie głęboki wdech......potem wydech...spójrzcie na to teraz, " o gunwo!!!"

I tyle w temacie tych gier.

Opublikowano

Na siłę można rzec, że Order śmiga w 1080p a Ryse w 900p co i tak daje przewagę Zakonowi.

Order nie ma 1080p, czarne pasy zostały zrobione nie żeby było ''filmowo'' ale żeby gra wyrabiała.

Oczywiście Ryse lepiej wygląda a to gra premierowa, dalej najładniejsza gra na konsolach a konkurencji ani widu ani słychu, szkoda że raczej Ryse 2 nie zobaczymy.

Poprawienie wad jedynki, mega korytarz, przeciwnicy klony, ubogi system walki i zróżnicowanie gry...

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

W ryse bohater sztywny jak mokre spodnie w środku zimy, widać że to demo techniczne niż gra, w order bohater rusza się bardzo naturalnie, te kocie ruchy,miekkie przechodzenie z ruchu w ruch.. Grając, zjedniczyłem się z bohaterem, przeżywałem jego rozterki plus genialny dubbing.. Czekam z niecierpliwością na dalsze losy bohatera i jego mocarnej ekipy

Edytowane przez czeskimaster

Opublikowano

W Ryse to opanowany madafaka, w  Order jakaś pizda z rozterkami, nic dziwnego że sonybociarnia się z nim utożsamiała   :daddy:

Opublikowano

Widzę ze u czeskimastera nawet w święconce dodają mocarza.

Opublikowano

Nie było żadnych procentów, po porostu trzeba powiedzieć jasno bociarni, że ich gra to demko z nudnym bohaterem ze scyzorykiem vs piękna opowieść, z Genialna grafiką i mega broniami.

Kolejny raz pełna dominacja Sony,boty na kolanach od zawsze na zawsze.

Boooom Szakalaka..

Opublikowano

Heh ja nic o procentach nie pisalem czyli mocarz dziala skoro sobie cos wymyslasz czego nie bylo. xD

Opublikowano

Tak mnie naszło podczas oglądania Until Dawn, że przy U4 moja plejka eksploduje. Gwarancji już nie mam, więc trochę boję się kupować anczarteda :pechowiec: 

Opublikowano

Plany na przyszłość :

-dirt rally

-U4

-ni-oh

-wiedźmak krew z butelki po winie

Po wakacjach posucha.... chyba ze konami wyda dodatek do MGS'a  :reggie:

Opublikowano

Miejmy nadzieję że Atlus skończy (pipi)ać downa i wyjdzie Person 5 tak jak obiecywali tam kiedyś że Lato 16.

Opublikowano

Wydadzą zapowiadane od kilku lat gry i co potem? E3 się zbliża, Persona nie zając, nie ucieknie.

Opublikowano

Miejmy nadzieję że Atlus skończy (pipi) downa i wyjdzie Person 5 tak jak obiecywali tam kiedyś że Lato 16.

No, ale Lato 2016 to dla US też czy tylko Japonia? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.