Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Z PPE

Co z obecnymi właścicielami PS4? Otrzymają darmowy upgrade czy może za dopłatą Sony wymieni im kartę graficzną w konsoli? 

PS4 to moja pierwsza konsola, kupiłem ją specjalnie aby uniknąć problemów sprzętowych i cieszyć się płynnością gier. A tu robią mi taki figiel. Co mam o tym myśleć?

RAyos jaka odpowiedź xD

Rayos do krzyhuudodano: 29.03.2016, 13:40 #30
co masz myśleć? że dałeś się naciąć :)

:lapka:

każdy kto ma konto na ppe i tam się udziela powinien być tutaj zbanowany :D

ej, ale ja musze sie na PPE udzielac :frog:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Dla mnie przez te pare lat rynek PC zmienil sie nie do poznania, Steam dziala za(pipi)iscie, gry ze sciaganiem i instalacja (wszystko z automatu) odpala sie szybciej niz na Onie - ogolnie chyba sam wolalbym zainwestowac w Pascale niz kupowac nowe rewizje konsol.

Opublikowano

Dla mnie przez te pare lat rynek PC zmienil sie nie do poznania, Steam dziala za(pipi)iscie, gry ze sciaganiem i instalacja (wszystko z automatu) odpala sie szybciej niz na Onie - ogolnie chyba sam wolalbym zainwestowac w Pascale niz kupowac nowe kupy konsol.

Easy ale tak jest od 2007-2009 roku na luzku w porę się obudziłeś xD

Opublikowano

no tyle ze wtedy jeszcze sporo gier wychodzilo na plytach, sam nie raz pisalem o problemach z instalacja roznych gierek, jak mi ludzie prywatne laptopy dzieciakow znosili. Jedyne co wkurza to milion klientow, odzielny EA, UBI, Steam, teraz Windows 10.

Opublikowano

Trochę beczka bo po nowy tel. za 3klocki latają jak głupi, a już 1,5-2 tys co 3 lata wydać na sprzęt do grania (czy to nowa konsola czy smok) w swoje często główne hobby to już w ogôle dramat i end of world.

No ale to własnie wyróżnia konsole od patologii telefonicznej. Wolisz zalew guwna na psnie, źle zoptymalizowane gry na starym sprzęcie etc? Nonsens.

Ej, ej no ale ja nie mówię, że mają być je bane gierki z telefonów na konsolach. Mówię, że raz na 2-3 lata chyba można w swoje hobby trochę doinwestować (i to wcale nie jakieś wielkie pieniądze), jak lekką ręką niektórzy gracze wydają na nowego smartfonika po 2-3 klocki co 2-3 lata to tym bardziej mogą wydać te ok 1,5 zł co 3 lata aby grać jak człowiek, a nie podludek.

Wiem, że jest sort graczy typu Mendrek czy Gifaro, którzy kupują jeden sprzęt na 10 lat ale to już ich problem.

Opublikowano

Sony i pójście graczom na rękę? Daddy, mocarza z rana brałeś czy co? jak wydadzą PS4K, to wypną się na posiadaczy PS4, to oczywiste :kaz:

podpatrzyli od Nintendo i new 3ds. Patrz jakie ruchansko ostatnio z klasykami ze snesa, ktorych niby stary model nie uciagnie
Opublikowano

Trochę beczka bo po nowy tel. za 3klocki latają jak głupi, a już 1,5-2 tys co 3 lata wydać na sprzęt do grania (czy to nowa konsola czy smok) w swoje często główne hobby to już w ogôle dramat i end of world.

No ale to własnie wyróżnia konsole od patologii telefonicznej. Wolisz zalew guwna na psnie, źle zoptymalizowane gry na starym sprzęcie etc? Nonsens.

Ej, ej no ale ja nie mówię, że mają być je bane gierki z telefonów na konsolach. Mówię, że raz na 2-3 lata chyba można w swoje hobby trochę doinwestować (i to wcale nie jakieś wielkie pieniądze), jak lekką ręką niektórzy gracze wydają na nowego smartfonika po 2-3 klocki co 2-3 lata to tym bardziej mogą wydać te ok 1,5 zł co 3 lata aby grać jak człowiek, a nie podludek.

Wiem, że jest sort graczy typu Mendrek czy Gifaro, którzy kupują jeden sprzęt na 10 lat ale to już ich problem.

Zapominasz, że na obecnej generacji do czasu BB/Wieśka 3 nie było za bardzo w co grać więc ktoś kupi konsolę po 2 latach i za rok ma znowu wymieniać? Bez sensu. 

Opublikowano

Sony i pójście graczom na rękę? Daddy, mocarza z rana brałeś czy co? jak wydadzą PS4K, to wypną się na posiadaczy PS4, to oczywiste :kaz:

podpatrzyli od Nintendo i new 3ds. Patrz jakie ruchansko ostatnio z klasykami ze snesa, ktorych niby stary model nie uciagnie

A uciągnie?

Opublikowano

A uciągnie?

Nie uciągnie. Shen pier.doli głupoty.

3DS jest słabym guwnem, takie hyrule w ogole nie powinni wypuszczać na starego

Opublikowano

A uciągnie?

No nie ma (pipi)a, monster hunter 4 online na 4 graczy ale nie pojdzie
Opublikowano

Nie no 2-3 lata to patologia. 5 letni cykl generacji były ok gdyby nie to, że gry ówcześnie są tworzone przez 2-3 lata minimum (mówie o AAA nie odbijanych od kalki) i w takim wypadku miałbyś 5-10 dobrych tytułów przez całą generacje no jak dla mnie to trochę nonsens.

Shen emulacja to zupełnie inna sytuacja, nie rozumiesz o czym mówisz. To, że sprzęt ma więcej mocy nie znaczy, że każdy emulator da się odpalić.

Opublikowano

jak się uczyć, to od najlepszych, Sony od dawna specjalizuje się w "pożyczaniu" pomysłów od Nintendo :kaz:

r4bK7FC.jpg

no ale fakt faktem, 3DS jest miziernie słaby w porównaniu do n3DSa, wystarczy popatrzeć jak np. chodzi wspomniany wyżej Hyrule Warriors, to jawna kpina. Nintendo jest większym rakiem niż Sony, ale przecie Nintendo nie wolno obrażać bo się zaraz fagi zlecą :gayos: 

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

Nie wiem Balon jak Ty czy inni, ale ja nie mam jobla na punkcie takich pierdół i nie kupuję telefonów za 2-3 tysiące :P

No do takich pikseli z nesa to trzeba mieć niezły sprzęt, wiem, bo widziałem jak Dejw Czezki na smoku musiał grać  :reggie:

Opublikowano

Jestem ciekaw..ile to klapów nabyło ten wspaniały pełen produkt?Wiem że Yeti łoi w to 3/10..

Opublikowano

Shen jeszcze co do emulacji na starym 3dsie, cytat z innego forum wypowiadał się koleś bedący programistą

Żeby symulować SNSESa co do cyklu, stary 3DS ma IMO mocy najwyżej na styk[1]. Na przybliżoną emulację wydajności oczywiście starcza, ale cykl na cykl ma raptem 10x przewagę nad SNESem. Zegar na wejściu SNESa jest sześciokrotnie wyżej taktowany, niż szyna, więc przypuszczam, że układ ma 4-6 etapowy potok[2], co w praktyce oznacza, że dla idealnej symulacji trzeba każdą fazę traktować oddzielnie. W takim wypadku (i tylko w takim) można założyć, że faktycznie trzykrotnie wyższe szczytowe taktowanie N3DS ma znaczenie. I nie była to decyzja wyłącznie biznesowa. Pamiętajmy, że dla nas "good enough" jest jak gierka ruszy i załączy się nostalgia. Dla Ninny przy, dajmy na to, milionie kopii gierki z VC to może oznaczać 1000 niezadowolonych z zakupu klientów, bo gdzieś coś się wywaliło, albo jakiś moment chrupał. Nie byłbym taki prędki w krytykowaniu Ninny. Szczególnie że opisywane problemy to może być kwestia "jeszcze nie działa". :)

[1] w sensie: zapasu może być tak mało, że implementowanie symulacji się nie opłaca z uwagi na koszt optymalizacji
[2] 4 było standardem w tych czasach, z wyjątkiem mnożenia, które mogło zająć kilka cykli; no i SNES ma dwie szyny, więc jeśli trzeba ściągnąć operandy z wolniejszej szyny, to pewnie fetch się wydłuża 

Opublikowano

ja rozumiem jakby MS miał wydać ulepszonego XO, tak żeby odpalał gierki w 1080p jak PS4 żeby wstydu nie było, do tego jeszcze jakaś większa premiera, taki restart i odbudowanie szacunku itd.

ale Sony i nowy, mocniejszy model PS4, gdzie obecny świetnie się sprzedaje? wtf

no tyle ze wtedy jeszcze sporo gier wychodzilo na plytach, sam nie raz pisalem o problemach z instalacja roznych gierek, jak mi ludzie prywatne laptopy dzieciakow znosili. Jedyne co wkurza to milion klientow, odzielny EA, UBI, Steam, teraz Windows 10.

większa konkurencja to lepsze ceny i promocje

zapomniałeś o battle.net i gierki f2p jeszcze mają swoje osobne ;)

Opublikowano

Shen jeszcze co do emulacji na starym 3dsie, cytat z innego forum wypowiadał się koleś bedący programistą

Żeby symulować SNSESa co do cyklu, stary 3DS ma IMO mocy najwyżej na styk[1]. Na przybliżoną emulację wydajności oczywiście starcza, ale cykl na cykl ma raptem 10x przewagę nad SNESem. Zegar na wejściu SNESa jest sześciokrotnie wyżej taktowany, niż szyna, więc przypuszczam, że układ ma 4-6 etapowy potok[2], co w praktyce oznacza, że dla idealnej symulacji trzeba każdą fazę traktować oddzielnie. W takim wypadku (i tylko w takim) można założyć, że faktycznie trzykrotnie wyższe szczytowe taktowanie N3DS ma znaczenie. I nie była to decyzja wyłącznie biznesowa. Pamiętajmy, że dla nas "good enough" jest jak gierka ruszy i załączy się nostalgia. Dla Ninny przy, dajmy na to, milionie kopii gierki z VC to może oznaczać 1000 niezadowolonych z zakupu klientów, bo gdzieś coś się wywaliło, albo jakiś moment chrupał. Nie byłbym taki prędki w krytykowaniu Ninny. Szczególnie że opisywane problemy to może być kwestia "jeszcze nie działa". :)

[1] w sensie: zapasu może być tak mało, że implementowanie symulacji się nie opłaca z uwagi na koszt optymalizacji

[2] 4 było standardem w tych czasach, z wyjątkiem mnożenia, które mogło zająć kilka cykli; no i SNES ma dwie szyny, więc jeśli trzeba ściągnąć operandy z wolniejszej szyny, to pewnie fetch się wydłuża

nie znam sie, ale skoro pierwszy model 3ds emuluje gba to chyba i snesa bym ogarnal
Opublikowano

nie znam sie, ale skoro pierwszy model 3ds emuluje gba to chyba i snesa bym ogarnal

emuluje zaledwie pare wybranych z ambasadora , więc tym bym się nie sugerował 

Opublikowano

w niczym, dymanko jak ze sprzedawaniem przenosnej konsoli bez ładowarki

Opublikowano

Ale ja szczerze wątpię żeby na 3DS była emulacja taka jak Np. z grami z X360 na Xone. Oni raczej majstrują przy tych grach coś więcej przepisując kod, a nie przepuszczając to przez uniwersalny emulator.

Opublikowano

z tego co czytam w internetach to PS4.5 już potwierdzone, rzeczywiście ma być mocniejsze a większa moc ma zagwarantować stabilny framerate pod VR :lol: czyli żeby się cieszyć z VR to trzeba wydać 500$ na VR z movem i kamerką + 400$ na nowe PS4, to już chyba lepiej zainwestować w oculusa. A Figaro i inne klauny już ćwiczyły stulejkę że NAJTAŃSZA WIRTUALNA RZECZYWISTOŚĆ SONY ZMASAKROWAŁO

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Zapominasz, że na obecnej generacji do czasu BB/Wieśka 3 nie było za bardzo w co grać więc ktoś kupi konsolę po 2 latach i za rok ma znowu wymieniać? Bez sensu.
To już kwestia gustu i posiadanych sprzętów oraz czasu na hobby. Ja akurat staram się ogrywać w miarę aktualnie to co mnie interesuje, a i tak mam już "kilka" tytułów w plecy. Nie wiem ale przez te 25 lat grania potrafię się cieszyć gierkami, mocno przymykając oko na elementy, które większości HC gamerów z FPE bardzo przeszkadzają i zabierają radość z gierkowania.
Opublikowano

Jak dobrze że czekałem z kupnem Szrota 4, od razu wejdę do nowej generacji w prawilny sposób :banderas:

Cierpliwość popłaca. PS 4.5 w październiku, a do tego czasu nadrabianie resztek z PS3, Wii U i kieszonsolek. Pięknie. Niech jeszcze w tym 4.5 zrobią Dualshocka 4.5.

Edytowane przez Figaro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.