Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawy jest "przeciek" na temat GPU konsoli, który ma być dwa razy mocniejszy od tego, który siedzi obecnie w aktualnym modelu PS4. Jednostka GPU jest taktowana wyższą częstotliwością i w dodatku ma mniejsze rozmiary niż pierwowzór.

Deweloperzy podobno już posiadają dev-kity PS4K i tworzą aktualnie gry, które wykorzystają lepszą moc sprzętu. Takie tytuły będą działać na "gołych" PS4, ale w takim przypadku poświęcone zostaną elementy graficzne/płynność animacji.

Szkoda, że dziś nie 1 kwiecień..

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 989,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Jak to dobrze nie być statystycznym Januszem.

No Ty jestes statystycznym betonem, ktory caly gaming zna tylko z Xboxa. xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

devi nawet teraz gdy konsole jeszcze nie byly nigdy tak proste w programowaniu maja klopoty z optymalizacja to co dopiero bedzie sie dzialo jak beda musieli robic gierke rownoczesnie na ps4k i ps4 - oczywista oczywistosc, ze oberwie sie golej ps4

Opublikowano

Gola ps4, jak to (pipi)a brzmi... Konsola która miała łykac wszystko, być mesjaszem, okazuje się beta wersją i teraz oczekiwanie na full wypas.

Opublikowano

Jak to dobrze nie być statystycznym Januszem.

No Ty jestes statystycznym betonem, ktory caly gaming zna tylko z Xboxa. xD
Tak tak, pierwsza konsola to 360, bo Verbatimy były takie dobre.
Opublikowano

Sony to firma hardwerowa więc co się dziwić że chcą wypuścić nowy sprzęt żeby jeszcze bardziej dobić i tak żałosna konkurencję.

Co do pisania gier to nie ma takiego czegoś jak osobne pisanie na ps4 i 4.5. Konsole to przecież pcty w zgrabnych pudełkach więc Devi piszą wszystko na blachę a potem dowgrejduja na dane platformy więc po prostu na ps4.5 obetnal mniej efektów/cieni/shaderow i innych bajerow i tyle. Przecież na takie pcty od lat pisze się gry pod tysiące różnych konfiguracji wiec cały czas dla devow będzie lepiej zrobic grę w dwóch różnych wersjach.

Co zrobi MS nie wiadomo ale musi szybko zareagować bo przepaść technologiczna będzie już o wiele za wielka.

Opublikowano

Starh, masz szczęście, że zostały we mnie resztki człowieczeństwa i pozwolę sobie nie skomentować tych głupot co żeś nawymyślał.

Opublikowano

devi nawet teraz gdy konsole jeszcze nie byly nigdy tak proste w programowaniu maja klopoty z optymalizacja to co dopiero bedzie sie dzialo jak beda musieli robic gierke rownoczesnie na ps4k i ps4 - oczywista oczywistosc, ze oberwie sie golej ps4

Nie mają kłopotów z optymalizacją: konsole są po prostu słabe. Na dodatek mityczne "okiełznanie mocy" już nie występuje, bo mamy do czynienia ze znanymi i powszechnie używanymi architekturami, a nie jakimiś cudami które się rozgryza latami i jakimiśtam sztuczkami da się osiągnąć bajeranckie efekty.

Gola ps4, jak to (pipi) brzmi... Konsola która miała łykac wszystko, być mesjaszem, okazuje się beta wersją i teraz oczekiwanie na full wypas.

SPOILER ALERT

PS4.5 też będzie gów,nem, które wystarczy max na dwa lata i zawodzi prawie od początku :sorcerer:

Opublikowano

Oczywiście kto jedyny zalajkował bzdury Starha, no Ficek, no bo przecież po całym ciągu pokazywania wała przez Sony w tej generacji, zwieńczonego najprawdopodobniej podzieleniem społeczności, to i tak MS jest ten zły XD

Mówię wam, za rok Ficek będzie pisał, że to wina MS, zobaczycie :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Przecież pad od x360 jest lepszy od tego od one XD Serio nawet z regresu zrobicie plusa... Ten pad oprócz krzyżaka był po prostu lepszy i bardziej wygodny od nowego. Polecam pograć znów na starym padzie, a potem na tym od one'a.... Nawet najwięksi fanobye z cyfronomicona to przyznali, ale na psxie jak zwykle zakłamanie prawdy :dynia:

I jak zykle post odebrany jako hejt, ale fakt nadal nie potrafię zrozumieć jak można było tak to s(pipi)ic, po jednej z najlepszych konsol ever jaki powstały tj 360.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Jesteś opóźniony ?

Triggery lepsze

Krzyżak o niebo lepszy - wiem bo EWGFy w TTT2 wchodzą bez problemu 

Gałki lepsze

Ergonomia lepsza

Jedynie bumpery gorsze, w pierwszej wersji pada. Drugiej nie miałem w rękach więc nie wiem.

Mam starego pada i jak go biorę w łapy to jedno wielkie skrzywienie jak ja mogłem na tym grać.

Skończ majaczyć klapie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

no dla mnie trigery, z ktorych zsuwaja sie palce, albo strzelajace bumpery sa po maksie s(pipi)one.

Opublikowano

Bumpery owszem, ale jakim cudem zsuwają ci się palce na triggerach to nie wiem ;P

Opublikowano

Przecież po zagraniu na padzie od X360 jak grałem na XO to ten od X360 wygląda jak jakaś tania podróba pada na playstation. Za mały, niewygodny, gorze spusty, gorsze gałki, krzyżak do (pipi). Jedyne co lepsze ma pad od X360 to bumpery. 

Opublikowano

Triggery lepsze w padzie od x360, reszta dużo lepsza na tym od x1 (pomijając triggery w pierwszej wersji) i nie wiem co trzeba brać, żeby uważać inaczej

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

Bumpery owszem, ale jakim cudem zsuwają ci się palce na triggerach to nie wiem ;P

Niektórzy mają chyba nadmierna potliwość rąk i przez to może ten problem. Ja nie wiem po prostu nie leży mi ten pad pomimo lepszego wykonania. Jak wam odpowiada to ok, nie wnikam więcej, bo każdy ma swój gust.

Opublikowano

Niesamowite jakiego porażenia mózgowego dostały niektóre klapy na newsa o ps4.5 :yao:

Opublikowano

xD

Pisząc, że pad od X360>pad od X1 automatycznie jest się wrzucanym do wora z ludźmi dla których 30fps>60fps. Równie dobrze można pisać 900p>1080p, jakaś to opinia jest, ale trąci trochę dałnem.

Opublikowano

720p 4xMSAA upscalowane do 1080p > 900p@60fps :kaz:

Opublikowano

jak juz porownujesz singla to 1080p i 4 MSAA, a z PS 4.5 przynajmniej 8 !

Opublikowano

I tak nx zniszczy wasze ps4k i Xbox one z ekosystem Windows :kaz:

1080p@60fps

Na tv i mobilnie

Najlepsze exy

Najlepsze gry

Tylko Nintendo :banderas:

Dominacja jak za NESa i Game Boya :fsg:

Opublikowano

Triggery lepsze w padzie od x360, reszta dużo lepsza na tym od x1 (pomijając triggery w pierwszej wersji) i nie wiem co trzeba brać, żeby uważać inaczej

Wat? Triggery to spusty tobie chodzi chyba o bumpery

Opublikowano

Moze wyjdzie na nx te kilka ciekawych gier to sie kupi za te 5-6 lat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.