Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Zaraz, zaraz... to Macio sobie tego pieca nawet nie kupił tylko pożyczył od kogoś? Nie no to za dużo internetu jak dla mnie na dzisiaj i to już o dziewiątej rano XD

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Na Inosa ten text maciomaniaka xddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

Jaka to jest skamielina umyslowa to ja (pipi)a nie pojmuje xDDD. Juz pomijam ze jest to kolejna zmiana frontu, tym razem z pc na ps4 ale co on tam pisze XDDDDDDDDDDDDDDDDD 3/4 textu to cyferki ze cos mu na blaszcce za 10k nie idzie, potem ze najwiesza wada to monitor 1080p bo jakis z gsynckiem go nie stac a w pracy innych nie maja. Stem controlerem sie jaral w zakupach, ze cudo, ze zyroskopy, ze taka prezycja wychylajac sie zza rogu i celujac, a w texcie ze no fajny ale inny juz sprzedalem xDDDDDDDDDDDDDD I to wchodzenie pod pulpit zeby miec 2k w QB (przypominam ze monitor 1080p i to w pracy XDDD) bo inaczej nie idzie grac XDDDDD. (pipi)a kupic kompa za tyle szmalu i zamiast cieszyc sie gierkami to ten szuka chuya w smietniku i sam sobie perdoly zabawe. Jak dobrze byc konsolarzem gdzie wkladasz plyte i grasz :banderas:

Opublikowano

bo żeby grać na komputerze trzeba być mężczyzną a macio to jeszcze chłopiec

Opublikowano

Ale możliwości konfiguracji jest TYLE, że każdy znajdzie coś dla siebie. Można ustawić tak drobne detale, jak nacisk na panel dotykowy, siła tarcia, czułość z uwzględnieniem kilku zmiennych, natężenie wibracji w konkretnych punktach, czy oczywiście samo sterowanie, gdzie możemy tworzyć macra + łączyć dowolne kombinacje. Setki opcji.

btw, GENIALNIE działa wspomaganie celowania z wykorzystaniem żyroskopów w padzie - w Rise of The Tomb Raider czy w GTAV pozwala to celować z taką dokładnością, jak za pomocą myszki.

Ale TAK, wspomaganie tymi żyroskopami poprawia celowanie i nie, nie machasz padem, wychylenia są minimalne, ale dają ogromną różnicę.

VS.

. jest kompletnie inny, dziwny i to chyba kwestia moich preferencji, albo przyzwyczajeń. Nie mogłem za żadne skarby świata osiągnąć wymaganej precyzji i komfortu, bo brak drugiej gałki sprawiał, że błądziłem kciukiem po panelu dotykowym, osiągając raczej marne rezultaty. Wspomaganie celowania za pomocą żyroskopów zdawało egzamin, ale było zbyt powolne.

NO ALE GENIALNE CNIE.

Opublikowano

:banderas::fsg::obama:

ale polecam poczytać tez komentarze pod tym wpisem, jaka strona tacy użytkownicy :dunno:

Opublikowano

Swietny tekst, macio wspieram cie mentalnie w drodze na szczyt czyli główną ppe!

Opublikowano

Czyli pożyczył pc, którego fotki wrzucił na Zakupów Growych?
:rotfl:

Powinniście dziękować, że ten człowiek wybrał to forum.

Opublikowano

Pozyczyl blacha w czesciach, sam zlozyl, zainstalowal system i wszystkie sterowniki, pogral 15min w QB i sie zdolowal ze trzeba wchodzic pod pulpit zeby odblokowac wyzsze ustawienia :yao:

Macio podaj numer telefonu, z checia wysle smsa o tresci pomagam.

Opublikowano

Miałem trochę zniżek, ale i tak całość wyszła prawie 9k, celowałem w maksymalnie topowe rzeczy jakie są dostępne. 

Stworzyło to niebywałą okazję do wypożyczenia i posmakowania topowych części, które dzisiaj kosztują grube tysiące i rzekomo mają gwarantować świetne doznania wizualne, a przy tym nieskazitelną płynność.

KYbLVN.gif

oj kłamczuszek, to tak można w zakupach sie wozić sprzętem za 10k który się pożyczyło ze sklepu?

Opublikowano

Zakładam nowy temat "Wypożyczalnia growa" - można tam wrzucać foty pożyczonego sprzętu i gier z Plusa i Golda :P

Opublikowano

Muszę swojego macbooka z pracy wrzucić, droższy niż pc macka :obama: nawet na nim gralem w volgara i baner saga

Edytowane przez teddy

Opublikowano

Ciekawe czy właściciel sklepu wie, że Macio "pożyczył" części na smoka :P

Opublikowano

Wiem, widziałem właśnie, że pracują już nad rozwiązaniem problemów. Ogólnie QB jest mocno pochrzanione z tym ich silnikiem graficznym. Ale to wyraźnie zasługa UWP od Microsoftu, bo gra odpala się jako aplikacja pod Windows Store i jest całkowicie niezależna od ustawień graficznych pod sterownikami np.

Jak wiadomo, gra po ustawieniu 1080p jest skalowana w górę z rozdzielczości 720p, występuje ghosting, tekstury i wszystko jest rozmyte i w dodatku na i7 i GTX980 Ti chodzi w 30-35 klatkach. Słabo. Odrzuciło mnie to na wstępie, więc zacząłem kombinować. Okazało się, że po wyłączeniu AA (które przy 1080p ustawia się na 4xMSAA) i odpaleniu DSRa pod pulpitem (!) można ustawić w grze wyższą rozdzielczość. I tak po wrzuceniu 2560x1440 robi się mega ostro (nie ma tego wkurzającego ziarnistego filtra), nie ma ghostingu, wszystko jest znacznie ostrzejsze (ponoć dalej się skaluje, ale ze sporo wyższej rozdzielczości) i przede wszystkim - działa o WIELE płynniej. Co za paradoks.

No i jak zobaczyłem te wszystkie fizyczne smaczki, liznąłem fabuły i posmakowałem strzelania - matkoo :banderas: niby pierwszy akt, ale gra trafia w mój gust za(pipi)iście, jak dalej jest tylko lepiej to :obama:

No i przy 2K i detalach ultra grafika wypala gałki oczne. Odpaliłem 4K na próbę, ale było już na granicy płynności (z tym, że obraz był wtedy ostry jak żyleta i było jeszcze większe wooow). Ustawienie ograniczenia klatek do 30 skutkuje za(pipi)istym rwaniem obrazu i płynnością na poziomie 20 klatek. Nie działa to dobrze. 

Po pracy wracam grać :obama:

Ale z czego beka? Napisałem to w ramach ciekawostki, może komuś pomoże po prostu, nie będę grać jak zwierzę w 720p przy rozmytym gównie, bo tak.

Port na PC jest s(pipi)y, ale to wszyscy wiedzą.
Natomiast pierwszy akt już mi się podobał, ciekaw jestem co będzie dalej :obama:

Taki był zaciekawiony, że po 2h grania oddał sprzęt który pozyczył xD No ale spędził pewnie z 5h na ustawianiu grafiki żeby nie było ghostingu :obama:

h7VbdBw.png

Opublikowano

Post na serio: wracając do plotek PS4 NEO, dużo tych plotek od jakiegoś czasu i wygląda, że nowe PS4 to chyba jednak nie będzie tylko slimka z obsługą bluraya 4K, prima aprilis się skończył a kolejne info sie pojawiają.

Na gafie wyliczyli, że:

AMD GCN, 18 CUs at 800 MHz

AMD GCN, 36 CUs at 911 MHz

jest to jakieś 4.2Tflopa, gdy PS4 ma 1.84Tflopa samo gpu

GTX 970 ma 3.5Tflopa, GTX780Ti ma 4.1Tflopa, GTX980 4.6Tflopa

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/nvidia-geforce-gtx-970-980-zestawienie-dostepnych-kart.html

skok mocy byłby ogromny dodając do tego sporo większą przepustowość pamieci i jakieś 30% mocniejsy cpu - i w cenie do 499$ to w ogóle jest możliwe?

Produkcja byłaby na tyle opłacalna?

Skok jest ogromny i pozostawia duży zapas mocy na przyszłość, dlatego wydaje mi sie, że to fake info

Giantbomb to w miare wiarygodny serwis czy takie ploteczki ala Pudelek?

Troche liczb rzuciłem, ale takie posty czasami też są potrzebne :)

Opublikowano

@ figuś

jadę w czwartek :)

To ja zaraz zrobię zdjęcia serwerów blade'owych z macierzami wartymi więcej niż dobry samochód . Liczę na wiele plusików !

Albo w ogóle zaszaleję i zrobię zdjęcie rezonansu magnetycznego ale będzie plusików!

Co do plotek o ps4 neo jak będzie taka różnica to nie widzę kompatybilności z grami ps4. Po co producenci mieliby jednocześnie robić gry na upośledzone ps4 jak będzie wersja 2 razy lepsza ?  Rozumiem baza użytkowników ale to by powodowało że gry na ps4 byłyby kiepskimi portami albo gry na ps4 neo byłyby lekko tylko podbitymi wersjami gry z ps4. Czyli ps4 by ciągnęło w dół ps4 neo.

Opublikowano

Fanek jak już dłuto struga xD

Opublikowano

Czyli co gpu w konsoli o mocy jak w 980 gtx przy cenie 499$? Bez szans, cena będzie zaporowa.

Poza tym taka różnica mocy jest cóż nie bójmy się użyć słowa OGROMNA! Czy Sony naprawdę myśli, że developerzy będą optymalizować od tak gry pod 4 i neo?

Edytowane przez Starh

Opublikowano

a po co optymalizowac - dodadza suwak z ustawieniami Low.

Opublikowano

Miałem trochę zniżek, ale i tak całość wyszła prawie 9k, celowałem w maksymalnie topowe rzeczy jakie są dostępne. 

Stworzyło to niebywałą okazję do wypożyczenia i posmakowania topowych części, które dzisiaj kosztują grube tysiące i rzekomo mają gwarantować świetne doznania wizualne, a przy tym nieskazitelną płynność.

KYbLVN.gif

oj kłamczuszek, to tak można w zakupach sie wozić sprzętem za 10k który się pożyczyło ze sklepu?

Chciał się polansować chłopak. Swoją drogą, że ten artykuł czyta się ze skrzywioną miną. Nie potrzeba wydawać 10k na komputer, za 2500 człowiek złoży zestaw, który pozwoli na sensowne granie w 1080p. Kwestia tego, czego się oczekuje.

Opublikowano

Czyli co gpu w konsoli o mocy jak w 980 gtx przy cenie 499$? Bez szans, cena będzie zaporowa.

Niższa od GTX980, pokroju GTX780 a tu jest mocna karta na dzień dzisiejszy.

Z tego co piszą kminiłbym, że na NEO gry działałyby coś jak ultra PC (może 60fps), a na PS4 odpowiednio niżej ile konsola pozwala.

Starh - to jest optymalizacja tylko pod 2 configi, gdy w przypadku PC masz tego dziesiątki, no i to wciąż architektura x86

Wiadomo, że uzyskanie takiej samej jakości przy 30vs60fps kosztuje prawie 2 razy wiecej mocy.

Tak zastanowić sie to graczy tak bardzo by nie podzieliło, to wciąż ta sama gra tylko lepiej wyglądająca/lepiej działająca. Przy PC też kto kupi mocniejszego kompa ten ma lepszą jakość i jakoś to graczy nie dzieli

Sam już sie zastanawiam co jest prawdą co nie, ale to wszystko brzmi coraz bardziej prawdopodobnie.

Na E3 w czerwcu sie wszystko wyjaśni

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

a po co optymalizowac - dodadza suwak z ustawieniami Low.

Z tego co jest napisane wnioskuje, że będzie odpowiedni tryb do odpalania gier "tryb neo" xD Krwa jak to brzmi w ogóle xD

the-one.gif

Opublikowano

Post na serio: wracając do plotek PS4 NEO, dużo tych plotek od jakiegoś czasu i wygląda, że nowe PS4 to chyba jednak nie będzie tylko slimka z obsługą bluraya 4K, prima aprilis się skończył a kolejne info sie pojawiają.

Na gafie wyliczyli, że:

AMD GCN, 18 CUs at 800 MHz

AMD GCN, 36 CUs at 911 MHz

jest to jakieś 4.2Tflopa, gdy PS4 ma 1.84Tflopa samo gpu

GTX 970 ma 3.5Tflopa, GTX780Ti ma 4.1Tflopa, GTX980 4.6Tflopa

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/nvidia-geforce-gtx-970-980-zestawienie-dostepnych-kart.html

skok mocy byłby ogromny dodając do tego sporo większą przepustowość pamieci i jakieś 30% mocniejsy cpu - i w cenie do 499$ to w ogóle jest możliwe?

Produkcja byłaby na tyle opłacalna?

Skok jest ogromny i pozostawia duży zapas mocy na przyszłość, dlatego wydaje mi sie, że to fake info

Giantbomb to w miare wiarygodny serwis czy takie ploteczki ala Pudelek?

Troche liczb rzuciłem, ale takie posty czasami też są potrzebne :)

Ni uja za 499$. Może w PS5 ale nie w ps4 neo badźmy realistami.

Opublikowano

Fanek jaki blacharz XDDDD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.