Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Nom, pewnie dlatego kazda czesc Halo idzie w 10mln egzemplarzy.

Szło. Czas przeszły, bo piątka 4 baniek nie przekroczy.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 987,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Until Down nie jest liniowe?

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

@Lem

Akurat Twoich chuyowych proroct z irca nikt na poważnie nie bierze.

Opublikowano

(...) stały trend jak u Sony w poprzedniej generacji (co pozwoliło przegonić X360 po latach starań)(...)

Niezła próba manipulacji :) Różnica w sprzedaży PS3 i x360 (około 1%) jest grubo poniżej błędu pomiarowego dla wszelkich szacunków globalnej sprzedaży/

W najlepszym razie można mówić, że PS3 dogoniło x360.

Opublikowano

halo ex januszy wszystko się zgadza koperek.

Opublikowano

Ale zdajecie sobie sprawe że januszom do szczęścia wystarczy fifka? No może zagryzą to jakimś codem i assasynem ale exów i innych dobrych gier oni nie potrzebują.

proszę nie stawiać takich ogólnych hipotez opierając się jedynie na wynikach sprzedażowych exów na Playstation. Nie nasz wina, że sprzedają się chuyowa (Okemi, Bloodborne xD ) 

Exy Xboxa wielokrotnie ciągnęły w górę sprzedaż Xbox'a, wystarczy przypomnieć szalone wyniki sprzedaży np Halo 3

Opublikowano

Albo sunset overdrive  :sorcerer:

Opublikowano

Niezła próba manipulacji :) Różnica w sprzedaży PS3 i x360 (około 1%) jest grubo poniżej błędu pomiarowego dla wszelkich szacunków globalnej sprzedaży/

W najlepszym razie można mówić, że PS3 dogoniło x360.

No tak, przecież błąd statystyczny musi być na korzyść Xboxa. 85-84 dla PS3 to tak naprawdę remis. No ale to ja manipuluję ponoć :)

Swoją drogą, dobry wynik dla PS3, jak na rok później wypuszczoną konsolę :)

Zresztą w Japonii nawet PS3 miażdży XO. 26-1.

http://www.gamesradar.com/ps3-outselling-xbox-one-japan-26-1/

While Sony has happily revealed a new version of the PS4 launching in the region at the end of the month, it appears that Microsoft just can't catch a break in Japan. As reported by Kotaku, between June 8th and June 14th, the Xbox One sold only 100 units, reaching a new all time low in terms of sales.

To put that figure into context, the PS3 sold 2633 units in the same week. Yes, that last gen console. Clearly no one wants to play Sunset Overdrive. The new 3DS XL is at the top of the Media Create Japanese console chart with 19,320 units while the Wii U sits at number two with 16,413. The PS4 completes the top three with 10,822. Even the Vita TV is selling five times more than Xbox One with 566 units being taken home.

Microsoft has already voiced discontent with sales in Japan, with a weak launch period but this is further proof that the console just doesn't have a market in the country. Poor Xbox One.

Biedne Platinium Games, tak niewielu ich rodzimych graczy zagra w ich grę...

Opublikowano

Od Sunseta nikt nie oczekiwał genialnej sprzedaży, miał on wyłącznie na celu wzbogacenie biblioteki standardowej biblioteki xboxa ciągnącej sprzedaż (słynne HaloGearsForza) 

Wiecie na czym polega różnica między MS a Sony?

MS ma po prostu w swojej ofercie pewne karty o wysokim potencjale marketingowym, trzymające bardzo wysoki poziom, stanowiące najlepsze gry w swoich gatunków, które jednocześnie zawsze sprzedają się dobrze

Sony mimo usilnych prób (Killzone killer Halo xD) takich pewnych marek po prostu się nie dorobiło (może z wyjątkiem Uncharted) 

Opublikowano

uff, czyli gran turismo tez ex januszy, bo sie tez super sprzedaje, dobrze ze to sobie wyjasnilismy przed premiera 7ki :lapka:

Opublikowano

Mendrek w ofensywie (żałosnej jak zwykle) po tym jak Sony mu ch.uja w dupala zasadziło z tym plusem xD

Opublikowano

:obama:

Sony Defence Force coraz gorzej sobie radzi. Nie każdy daje radę w zderzeniu z zieloną mocą.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

ehhh jakbym zarabial wiecej, mial wiecej czasu na gierki albo byl mlodszy i mieszkal z rodzicami to od razu lykalbym w tym roku xone, a tak chyba do konca swiata zostane jednosystemowcem, tragicznie sony zawodzi w tej generacji, jedyne co mialo kozackie to wejscie do niej, ktore idealnie sie pokrylo z psychoza microsoftu i ten fakt sprawil, ze z ps4 zrobil sie ten cholerny samograj sprzedazowy

gdyby microsoft nie schizowal na poczatku(always online, drm itp) i zamiast kinnecta zainwestowal w lepsze bebechy by calkowicie wyzbyc sie roznic w multiplatformach i przede wszystkim exach to sytuacja na swiecie obecnie mogla byc calkiem inna i wydaje mi sie, ze lepsza bo obie firmy rywalizowalyby leb w leb, a tak wojna w tej generacji na dobre sie zakonczyla zanim zaczela

Opublikowano

Klapy jakie zaprzeczenie i negowanie wszystkiego co złe w Sony. :obama:

Brakuje tylko nołbodiego i jego screenów z Dragons Crown xDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Sony mimo usilnych prób (Killzone killer Halo xD) takich pewnych marek po prostu się nie dorobiło (może z wyjątkiem Uncharted)

Pomyliłeś tematy. To chyba miało być tu? -> http://www.psxextreme.info/topic/305-jokes/page-149?do=findComment&comment=3505259

Chociaż nie, bo nie dość że żart, to suchar straszny.

A może boty już ostra psychodela i udają, że kosiarzy BAFTA typu Journey czy The Last of Us nie było?

Opublikowano

Ficek nikt Ci nie broni sprzedać PS4 - wtedy miałbyś kasę na Xbąka.

Wiem co mówię, jesteśmy w podobnej sytuacji i też nie mógłbym sobie pozwolić na dokupienie drugiej konsoli - ale zamiana jak najbardziej.

Opublikowano

uff, czyli gran turismo tez ex januszy, bo sie tez super sprzedaje, dobrze ze to sobie wyjasnilismy przed premiera 7ki :lapka:

Nie wiem,  trzeba mieć z głową żeby się jarać samochodzikami  :lapka:

Opublikowano

Ficek nikt Ci nie broni sprzedać PS4 - wtedy miałbyś kasę na Xbąka.

Wiem co mówię, jesteśmy w podobnej sytuacji i też nie mógłbym sobie pozwolić na dokupienie drugiej konsoli - ale zamiana jak najbardziej.

Już kiedyś tłumaczyłem Fickowi, że nawet finansowo na takiej zamianie nic by nie stracił gdyby nawet zrobił manewr PS4 --> Xone --> PS4.

I dalej nie czaję w czym problem :P Akurat w tym roku listopad po premierze "NXE" to idealny moment na taką podmiankę.

Opublikowano

2016 juz nareszcie ma exy na ps4 jakie mnie jaraja i jest ich wiecej niz na xone, najlepiej miec oba systemy, zamiany bez sensu w dobie abonementu, a na dobra sprawe w 2016 to bym konsole musial zmieniac co chwile by ograc wszystko co mnie jara (quantum break, unchated4, ratchet, persona5 itp)

ten rok taki badziewny u sony, nie przypominam sobie gorszego pod moj gust growy, juz 2014 dla mnie byl lepszy, alleluja, ze multiplatformy ten rok uratowaly i z ich poziomu jestem bardzo zadowolony (mij. mkx, wiesiek3, batman, za chwile mgs5)

Opublikowano

To smutne Ficek, marnujesz się chłopie w tym obozie.

Opublikowano

Mendrek proszę uważnie czytać moje posty 

Mówiłem o markach które wychodzą regularnie, trzymają wysoką jakość i sprzedają konsole, w tym kontekscie "kosiarze z BAFTA" jak je nazwałeś brzmią jak żart:

Journey - jednorazowy wyskok, zresztą chcesz mi powiedzieć, że Journey sprzedawało PS3? :dynia:

The Last of Us - nie powiem marka ma potencjał, jednak obawiam się, że jeżeli Sony będzie chciało ją zamienić w drugie Uncharted mocno to potencjał może na tym mocno stracić. Moim marzeniem jest aby The Last of Us pozostało pojedynczą grą, ze wspaniała zamkniętą historią która będziemy mogli wspominać latami 

co ma jeszcze mamy:

Resistence - bardzo fajna trylogia, która jednak nie może stawać w szranki z Gearsami czy Halo pod względem popularności i sprzedaży. Poza tym Sony chyba nie będzie kontynuować serii

GT - sprzedaż? jest wysoka jakość? jest. Grę jednak dyskwalifikuje jej nieregularności

Innych kandydatów poza Uncharted nie widzę, przykro mi 

Opublikowano

Ficek ale pierdzielenie.

Mozesz w dowolnym momencie zmienic konsole, jest tyle mozliwosci, ale tego nie zrobisz bo jestes klapem.

Co z tego ze krytykujesz sony, klap jest w Tobie juz od wielu wielu lat i teraz dorabiasz sobie tylko jakies naciagane powody zeby nie kupowac innych konsol ale pokazac jaki to ty jestes obiektywny.

lol

Sorry ale nie wierze ze nie mozesz sobie odkladac 100zl z kazdej wyplaty. :lapka:

Az tak malo to chyba nie zarabiasz. Zreszta ps4 masz wiec tym bardziej. :cool:

Tak cos mowiles o zonie ale zona chyba tez za nic tego nie kupila.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

odkladamy co miesiac ale jak dorosniesz to zrozumiesz ze sa wazniejsze wydatki w zyciu i inne priorytety niz gierki i konsole :)

wole na lepsze mieszkanie odkladac, na urlop, wczasy, cos do chaty kupic, lepsze auto, czy milion innych rzeczy kupic i robic niz co chwile kupowac konsole dla dwoch gierek

Opublikowano

Nie da sie czytac już fajcusia. Brakuje mu gier jRPG? (pipi), gra na badziewiu PS3, które dopiero pod koniec żywota zaczeło dostawac tytuły z tego gatunku. I Co? I tak żadnej nie kupił. Teraz to samo z PS4, zagra w jedną Persone i znowu bedzie chodził że nie ma tego szmelcu na jego konsoli. Nie wiem jak można byc fanem tego typu gier i nie miec DS/3DS.

Nie stać go na kloca. Ch.uj żeby odłożyć stówę (ta konsola już kosztuje 1200zł) na miesiąc zamiast wspierać raki w postaci season passa do DC, zaraz poleci po podróbę Heavy Rain którą przejdzie w jeden wieczór i nabije kabzę partaczom. Wystarczy nie dać się ruchać tej żałosnej firmie.

Nie gra online - i tak kupi PS +. I po co? Dla tych gier z plusa które włączasz na 5 minut sądząc po gamecardzie i nabijasz jeden puchar?

Cały ficek, stał się graczem teoretykiem, w gry prawie nie gra, odpali Mortal Kombat na 5 minut i znowu wchodzi do CW z piekącą du.pą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.