Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

900 > 1080 :yao:

a tak poważnie doszukiwanie się różnic w tych jotpegach (pewnie jeszcze bez powiększenia xD) to jak udawanie testera wybitnych win po zdjęciu etykiety z byle sikacza. 

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 989,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Jakby komuś zależało na teksturach to grałby na smoku, a nie na jakichś (pipi)a plastikowych zabawkach dla dzieci z laptopowymi gpu. Proste.

Opublikowano

Miazga duzo lepiej wyglada to na XO nie spodziewałem sie tego, duzo ostrzejszy obraz, beka z chińskiej zabawki 4

Opublikowano

ps4 jakie guwno rozmazane hahaha

ALE DAT GDDR5 xDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez suteq

Opublikowano

XO_002.bmp.jpg

po prostu powiedzcie że kręcą was pomarszczone stare baby

Opublikowano

Właśnie tu widać ostre jak żyleta tekstury, twarz jest naturalna, prawdziwa, a na ps4 rozmazana s,raka

Opublikowano

to chyba screeny z cut scenek? ciekawe jak ma sie rzeczywisty gameplay

ale i tak niezle sie (pipi)neli i zrobili sabotaż nie w tą strone :teehee:

Opublikowano

Jak już się boty doszczętnie skompromitują, to mogą sprawdzić definicję subsurface scatteringu.

compare2.jpg

sss-comparison.jpg

Results.png

Xbone jak zwykle nie podołał nowoczesnym technikom renderingu :pawel:

@Fanek - ogarnij dupę :/

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Właśnie tu widać ostre jak żyleta tekstury, twarz jest naturalna, prawdziwa, a na ps4 rozmazana s,raka

Czyli ku boty znowu potwierdzają znajomość tematu ograniczoną do formy obrazkowej? xD

Jedyne zauważalne różnice to filtrowanie tekstur. W obu przypadkach mamy do czynienia z mało zaawansowanymi rozwiązaniami, rozmywającymi powierzchnie pod ostrymi kątami, ale efekt jest nieco lepszy na PS4. Różnica jest jednak minimalna i na sprzęcie Sony wynosi jakieś pół kroku Snake'a. Trudno zauważyć to nawet po zestawieniu identycznych screenów. 

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-08-28-digital-foundry-wstepne-spojrzenie-na-metal-gear-solid-5

Tu pewnie także c'nie?  :teehee:

PS4_001.bmp.jpg

XO_001.bmp.jpg

No i przypomnijmy sobie co mówił Soul o różnicy 1080>900p. Wy z tym guwnem będziecie musieli dilować przez całą rozgrywkę [*]

Ja nie wiem jaką trzeba mieć zayebiscie silną psychikę by przeżyć Taką różnicę :obama:

Edytowane przez nobody

Opublikowano

Ty będziesz dilował z niedziałającym psnem, a jak Ci padnie ps4 to i z guwnianym serwisem. Powodzenia życzę jak zostaniesz z przyciskiem do papieru za 1,5k.  :pawel:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

@nobody - ale mógłbyś się nie ograniczać do ułomnej polskiej wersji eurogamera, ok?

PS4 uses what appears to be a simplified form of subsurface scattering on character faces. By comparison, Xbox One presents its normal mapped details (ie. scars, wrinkles) raw with no added pass - meaning light and shadow appear rougher by comparison.

Właśnie to widać na tych obrazkach, a nie lepsze filtrowanie.

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Jedyne zauważalne różnice to filtrowanie tekstur. W obu przypadkach mamy do czynienia z mało zaawansowanymi rozwiązaniami, rozmywającymi powierzchnie pod ostrymi kątami, ale efekt jest nieco lepszy na PS4. Różnica jest jednak minimalna i na sprzęcie Sony wynosi jakieś pół kroku Snake'a. Trudno zauważyć to nawet po zestawieniu identycznych screenów. 

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-08-28-digital-foundry-wstepne-spojrzenie-na-metal-gear-solid-5

No i przypomnijmy sobie co mówił Soul o różnicy 1080>900p. Wy z tym guwnem będziecie musieli dilować przez całą rozgrywkę [*]

Ja nie wiem jaką trzeba mieć zayebiscie silną psychikę by przeżyć Taką różnicę :obama:

no to kamień spadł mi z serca, bede mógł dziś spać spokojnie :obama:

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Powodzenia życzę jak zostaniesz z przyciskiem do papieru za 1,5k.   :pawel:

dzięki (nene)eq :xboss:  

Opublikowano

Powodzenia życzę jak zostaniesz z przyciskiem do papieru za 1,5k.   :pawel:

dzięki (nene)eq :xboss:  

Wiesz nobody, że za takie przekręcanie nicka mogą lecieć warny(a post jest kasowany) i dodał notkę o tym sam Mendrek swego czasu? Oj chyba będę musiał Ci życzyć jeszcze miłego urlopu od pisania i to wtedy kiedy wychodzi mgs. Buźka :xboss:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

(nene)qu nie denerwuj się  :pawel:  :rose:

Opublikowano

(nene)qu nie denerwuj się  :pawel:  :rose:

Ja się nie denerwuję tylko nie zdziw się jak post zostanie usunięty, a ty będziesz miał blokadę. Nie płacz potem, bo ostrzegałem. :rose:

Specjalnie cytuję, żeby edycja wam nic nie dała. :kaz:

Opublikowano

wiesz że to betoniarnia i zasady co do nich się poluzawały? :problem: mocniejsze dissy rzucają tu nawet admini, a ten się piekli o pieszczotliwe przekręcenie. Son I'm disappoint.

Opublikowano

Specjalnie cytuję, żeby edycja wam nic nie dała. :kaz:

Sprytnie jak na xbota.  :cool:  :czesc:

Opublikowano

nobody przecież do tej pory chyba wszystkie posty z takim przekręceniem zostały skasowane(pamiętam jak yeti sie rozpisał na a4 i cały post poszedł w pisdu xD). Ba, nawet jeden z moderatorów pisał mi pw, że będzie to usuwał, a nagminne karał warnem. Także :lapka:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

ktoś wołał czy coś?

Opublikowano

Ba, nawet jeden z moderatorów pisał mi pw, że będzie to usuwał, a nagminne karał warnem. Także :lapka:

O TY KONFIDENCIE JEDEN. może jeszcze z moderacja na ty jesteś?  :[

A mówił Ci że możesz cytować sobie co chcesz, a w odnośniku i tak odeśle cię do edytowanego?  :cool:  :czesc:

Dobra bo serio dostanę po łapach, ale (nene)eq to serio z czystej sympatii było. :<

edit:

o kurfa mać  :dog:

Edytowane przez nobody

Opublikowano

Ba, nawet jeden z moderatorów pisał mi pw, że będzie to usuwał, a nagminne karał warnem. Także :lapka:

O TY KONFIDENCIE JEDEN. może jeszcze z moderacja na ty jesteś?  :[

Ba, nawet z adminem. C'nie Colin misiu-pysiu? :rose: :kaz:

Dobra bo serio dostanę po łapach, ale (nene)eq to serio z czystej sympatii było. :<

Ty możesz, ale tylko mi do ucha. :buziak:

Opublikowano

Zrozumieliście już, że Nintendo to jedyna droga do zbawienia gamingu czy dalej kłócicie się, która wersja AAA produkcji open world ze znaczkami na mapie ma lepsze filtrowanie tekstur?

Edytowane przez Figaro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.