Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Biorąc pod uwagę ile jest PS4,a Xone na rynku to wynik SO jest dobry. Czego nie da się powiedzieć o BB.

Weź sobie podziel ilość sprzedanych egzemplarzy gry przez ilość sprzedanych konsol. Wynik będzie podobny, z małą przewagą SO.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 989,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Ale my nie rozmawiamy jaki procent graczy na xone i ps4 to hc tylko gdzie takich graczy jest więcej.

To tylko gdybanie bo HC gracz raczej nie jest uwiązany do jednej platformy tylko imo skacze po różnych sprzętach (stacjonarka,pecet,handheld itd) w poszukiwaniu co lepszych kąsków w zalewie góvna jakie serwują wydawcy.

Fakt, w obecnej generacji większość gier jest multiplatformowa co znacząco ogranicza potrzebę kupowania na raz kilku konsol. Imo z tych wszystkich sprzętów to na obecną chwilę najwięcej unikatowych gierek ma do zaoferowania WiiU potem Xone i na końcu PS4. Choć nie wątpię,że po czasie się PS4 rozkręci ale pytanie ile to jeszcze potrwa. Dla krawaciarzy w Sony pewnie wystarczy,że ta budżetowa konsola się sprzedaje bardzo dobrze ale na dłuższą metę muszą w końcu zacząć wypluwać jakieś koszące tytuły bo w innym wypadku Xone lekko ich przegoni oferowanymi tytułami.

Opublikowano

Biedne WiiU jakas zabawka dla casuali nie to co krul Playstation dla 25mln silnych, heteroseksualnych mezczyzn.

Rozmowa była  o ilości graczy hc ps4 vs xbone a nie ps4 vs wiiu gdzie każdy wie że konsola nintendo wygrywa.

(pipi).a rozumiecie że mi nie chodzi o procent tylko o llość graczy hc. Zresztą wystarczy spojrzeć na nasze forum gdzie ps4 ma przewagę 20 do 1 nad nad xzłomem.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Żeby nie było to podałem wynik konsol żeby przypomnieć tylko jak żałośnie sprzedało się bb nie żeby znów kręcić beke z żałosnej sprzedaży xbona.

Opublikowano

Andrew Twoje gdybanie nt. ilości graczy HC to takie wróżenie z fusów. Zero poparcia, ja przynajmniej daję proporcjonalną ilość graczy na potwierdzenie mojej tezy, że to Xbox dalej kojarzony jest z konsolą dla HC. Wiadomo, że większa baza to większa szansa na znalezienie hardkorowca, ale na takiego jednego przypada 99 januszy. Nie oszukujmy się, te wyśmiewane przypadki niewiedzy growej to raczej domena PS4 i jej mocnej reklamy w Polsce.

Opublikowano

Gracze hc to ludki grajacy w fife, coda, butterfielda i asasyna?

Ok to wygrywa ps4, w koncu to Januszstejszyn.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Gracze hc to ludki grajacy w fife, coda, butterfielda i asasyna?

Ok to wygrywa ps4, w koncu to Januszstejszyn.

Gracze hardkorowi to ludki grający w szczelanki ?

Ok to  wygrywa xzłom

Opublikowano

Bloodborne na PS4 sprzedał się tak, jak obie części Dark Souls na X360 razem wzięte. Faktycznie żałosna sprzedaż i ostoja prawdziwych graczy tylko u m$ :pawel:

Opublikowano

Bloodborne sprzedało sie strasznie (pipi)owo w przeliczeniu do ilości sztuk konsol co idealnie swiadczy od większosci nabywców tej konsoli.

Opublikowano

Janusze też kupowały BB, a potem jęczały na fejsbuczkowym profilu plejstejszyn, że za trudne i trzeba sprzedać.

Opublikowano

Janusze też kupowały BB, a potem jęczały na fejsbuczkowym profilu plejstejszyn, że za trudne i trzeba sprzedać.

Ta, to mnie po prostu niszczylo xD

Nawet u nas na forum pojawialy sie kopie ktore mialy jeden dzien.

Opublikowano

Bloodborne sprzedało sie strasznie c(pipi) w przeliczeniu do ilości sztuk konsol co idealnie swiadczy od większosci nabywców tej konsoli.

Na "hrdkorowym"  xboxie seria souls sprzedaje się 2 do 3  razy gorzej niż na playstation :reggie:

Opublikowano

No ale wysoka sprzedaż BB nie może dziwić skoro to jedyna gra na plejstejszyn 

Opublikowano

Daddy i wizir mają tego samego dilera? Uwalona rozdzielczość, uwalone efekty graficzne, uwalone filtrowanie tekstur i narkotyczne majaki o lepszej multiplatformie :pawel:

Ale nie rozumiesz, że jest kilka fpsów więcej podczas niektórych filmików na XO, zaorany klapie?

:pawel:

To jest zabawne, a zarazem smutne. Zabawne, bo śmieszne cię czyta to wzajemne poklepywanie po plecach. Nawet jak ktoś napiszę stek bzdur, jak daddy, to może liczyć na jakieś plusy. Oczywiście wątpię, aby oni wierzyli w to co piszą, po prostu robią dobrą minę do zielonego szamba w jakim tkwią. Czarno na białym, wyższa rozdzielczość, lepsze tekstury, ale dla nich wersja na X-pomyłkę lepsza. To wygląda jak kółko anonimowych alkoholików, którzy wiedzą, że znaleźli się na samym dnie, ale trzymają się za rączki i wmawiają sobie, będzie lepiej, nie jesteśmy takimi przegrańcami na jakich wyglądamy, a później przychodzi weekend (premiera nowej gry) i znów to samo, picie przez kilka dni i robienie pod siebie (kolejny multiplatform w kosmicznym 900p bez jakiś efektów graficznych). Znów przychodzi spotkanie w kółku AA (forum) i ponownie bełkot nie mający nic z rzeczywistością.

Boty w tej generacji

FIANCEE-BODAS-MAY-HOGAR-FIGHT-CLUB-01.jp

Co ten microsoft z nimi zrobił :obama:

PS. Po prawej Wiesława?

robert-polson.jpg

:kaz:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Bloodborne sprzedało sie strasznie c(pipi) w przeliczeniu do ilości sztuk konsol co idealnie swiadczy od większosci nabywców tej konsoli.

Na "hrdkorowym"  xboxie seria souls sprzedaje się 2 do 3  razy gorzej niż na playstation :reggie:

Seria Dark Souls sprzedala sie w 8 milionach kopii z czego na PC w ponad 3.25 Mil wiec nawet gdyby byc chojnym dla posiadaczy PS i z reszty sprzedazy (4.75 mil) dac wam 65% to na ps i tak sie sprzedalo mniej kopii niz na PC  :reggie:

Opublikowano

Znowu się zaczyna, jak brakuje argumentów to zaczyna sie ucieczka do pc albo wiiu.

ps3  x360 jest tyle samo a dark souls na ps3 sprzedało sie 3 razy lepiej. Ale ps4 wygrywa nawet z kolacja botów ze złomiarzami. Łączna sprzedaż serii souls wynosi 8,5 a nie 8 milionów ja twierdził zaqair

The brilliant Dark Souls series has surpassed 8.5m sales, and more than 3.25m of those were on PC.

The numbers come from a Japanese presentation by From Software, reported by Famitsuand relayed/made sense of on NeoGAF.

http://www.eurogamer.net/articles/2015-07-01-dark-souls-series-sales-surpass-8-5-million

Skoro łączna sprzedaż wynosi 8,5 miliona i z tego na pc poszło 3,25 to na playstation  xboxa przypada 5,25 miliona a nie 4,75 jak twierdzi Zaqair. Czyli 65% z 5,25 to 3,41 miliona a więc na playstation seria souls sprzedała się najlepiej.  :reggie:

tumblr_mo7mwh6OlX1rxejd0o1_500.gif

Xzłom jak zwykle na kolanach i z pełnymi ustami

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Czy ja słusznie odnoszę wrażenie, że boty próbują wmówić sobie i innym, że ich konsola jest dla hc graczy, dlatego się mniej sprzedała?

Ahah, to jak mieć Multiplę i wmawiać sobie że to auto dla koneserów :)

Pomijam, że marka Xbox w Polsce kojarzona jest głównie za sprawą januszowego piractwa i zabaweczki do skakania z lagami ;)

Opublikowano

Seria Dark Souls sprzedala sie w 8 milionach kopii z czego na PC w ponad 3.25 Mil wiec nawet gdyby byc chojnym dla posiadaczy PS i z reszty sprzedazy (4.75 mil) dac wam 65% to na ps i tak sie sprzedalo mniej kopii niz na PC  :reggie:

Czemu wy zawsze chwalicie się sprzedażą dopiero po kilku latach od premiery, jak gra już wylądowała w promocji za dolara i w bundlu na dzieci z rakiem? :pawel:

Opublikowano

Czemu wy zawsze chwalicie się sprzedażą dopiero po kilku latach od premiery, jak gra już wylądowała w promocji za dolara i w bundlu na dzieci z rakiem? :pawel:

To namco sie chwalilo sprzedaza dopiero teraz (dokladnie w 1 lipca 2015)  :reggie: I w przeciwienstwie do ciebie jestem posiadaczem ps4 wiec wroc jak wrzucisz swoj psn id jak i zdjecie ps4 :)

Opublikowano

To namco sie chwalilo sprzedaza dopiero teraz (dokladnie w 1 lipca 2015)  :reggie: I w przeciwienstwie do ciebie jestem posiadaczem ps4 wiec wroc jak wrzucisz swoj psn id jak i zdjecie ps4 :)

Zgodzisz sie ze mną że seria souls najlepiej sprzedała sie na playstation?

Opublikowano

3e4b706294522bc7fa173929cf372e4c.jpg

:lapka:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.